Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler..

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. konusu 3478 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Teofilos tarafından gönderildi. Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. Titus 3:1 Tanrı'nın seçtiği kişilerin iman etmeleri ve Tanrı yoluna uygun olan gerçeği anlamaları için Tanrı'nın kulu ve İsa Mesih'in elçisi atanan ben Pavlus'tan selam! Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler..

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. konusu 3478 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Teofilos tarafından gönderildi.

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-07-05, 20:16
evangelion

Titus 3:1 Tanrı'nın seçtiği kişilerin iman etmeleri ve Tanrı yoluna uygun olan gerçeği anlamaları için Tanrı'nın kulu ve İsa Mesih'in elçisi atanan ben Pavlus'tan selam!

Konu evangelion tarafından (18-07-05 Saat 19:43 ) değiştirilmiştir..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler..

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-07-05, 20:20
Teofilos

Tanrı, önceden bildiği kişileri, Oğlunun benzerliğine dönüştürmek üzere önceden belirledi. Öyle ki, Oğul birçok kardeşler arasında ilk doğan olsun. Tanrı, önceden belirlediği kişileri çağırdı, çağırdığı kişileri akladı ve akladığı kişileri yüceltti. Öyleyse buna ne diyelim? Tanrı bizden yana ise, kim bize karşı olabilir? (Romalılar 8:29-31)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler..

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-07-05, 00:47
evangelion

Süleymanın Özdeyişleri 16:9 Kişi yüreğinde gideceği yolu tasarlar. Ama adımlarını RAB yönlendirir.

Süleymanın Özdeyişleri 16:1 İnsan aklıyla çok şey tasarlayabilir, ama dilin vereceği yanıt RAB'dendir.

Süleymanın Özdeyişleri 16:33 İnsan kur'a atar ama, her kararı RAB verir.

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-07-05, 08:53
orhanant

Efesliler 1:5 Kendi isteği ve iyi amacı uyarınca, İsa Mesih aracılığıyla kendisine oğullar olalım diye bizi önceden belirledi.

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-07-05, 19:39
evangelion

Yuhanna 15:16 Siz beni seçmediniz, ben sizi seçtim. Gidip meyve veresiniz, meyveniz de kalıcı olsun diye sizi ben atadım.

Elçilerin İşleri 13:47-48 Çünkü Rab bize şöyle buyurmuştur:

`Yeryüzünün dört bir bucağına kurtuluş götürmen için
seni uluslara ışık yaptım.'»

Diğer uluslardan olanlar bunu işitince sevindiler ve Rab'bin sözünü yücelttiler. Sonsuz yaşam için belirlenmiş olanların hepsi iman etti.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Elçilerin İşleri bölümündeki ayetler gerçekten çok ilginç. Çünkü "diğer uluslardan olanlar işittikleri söze seviniyorlar ve Rabbin sözünü yüceltiyorlar ama sadece sonsuz yaşam için belirlenmiş olanlar iman ediyor...

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tanrı'nın hakimiyeti ve Seçilmişlik üzerine ayetler.. konusuna benzer konular;

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında Sorduğum diğer soru gibi bu soru da daha önce forumda herhangi bir bölümde tartışılmışsa kusura bakmayın.Matta 27.bölümde Yahuda'nın Hz.İsa'ya ihanet etmesi karşılığında aldığı parayı pişman olarak Yahudilere iade ettiğini ve Yahudilerin bu parayla Çömlekçi Tarlası'nı satın aldığını okuyoruz,yine 27:9-10'da bu olayın gerçekleşeceğine dair Yeşaya'ya atfedilen peygamberlik sözüne yer verilmiş.Ancak dipnottaki referans ayetlere baktığımızda bu peygamberliğin Yeşaya'ya değil Zekeriya'ya ait olduğunu görüyoruz.Sanırım bu hata Yeni Antlaşma metinlerini çoğaltan bir yazıcıya ait olsa gerek.Neyse,devam edip Zekeriya kitabının 11.bölümünü bir bütün olarak ele aldığımda 11.bölüm 12. ve 13.ayetlerinde anlatılan olayın -benim anlayabildiğim kadarıyla- Yahuda ile bir ilgisi olmayıp sadece Zekeriya...

Tanrı'nın Evren'e Hakimiyeti ve Müdahalesi Mucizeler TANRI’NIN EVRENDEKİ ETKİNLİKLERİ Tanrı-evren ilişkisi konusu işlenirken, Tanrı’nın evren üzerindeki etkinliği genelde iki başlık altında incelenmektedir: 1- Genel Tanrısal Etkinlik (General Divine Action), 2-Özel Tanrısal Etkinlik (Special Divine Action). Bu ayrımdan Genel Tanrısal Etkinlik, Tanrı’nın başlangıçtaki yaratışını ve evrenin yasalarıyla beraber muhafazasını ifade etmek için kullanılır. Özel Tanrısal Etkinlik ise Tanrı’nın belirli bir yer ve zamandaki etkinliğini ifade için kullanılır, geleneksel anlamdaki mucizeler ve dini tecrübeler bunun içindedir. Bize göre Tanrısal etkinliği dörtlü bir kategoriyle incelememiz daha faydalı olacaktır. Yağmurun yağışı açısından bu dörtlü kategoriye örnek vererek ne demek istediğimizi açıklamaya çalışacağız: 1- ...

Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Yer.htm Yer.31: 3 Ona uzaktan görünüp şöyle dedim: Seni sonsuz bir sevgiyle sevdim, Bu nedenle sevecenlikle seni kendime çektim. http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Hos.htm Hoş.11: 4 Onları insancıl iplerle,

seçilmişlik? Ya ben birtürlü anlamıyorum İSA MESİH tüm insanların hatta tanrısızların günahı için bile öldüğüne göre tüm insanları kurtulua davet etmiş olmuyor mu? Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu? İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi? eğer sadece seçilenler varsa diğer kişiler neden dünyaya geliyor ve yaşıyorlar?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih