İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma) :  İman ve Eylem (Tartışma) | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Protestanlık

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

İman ve Eylem (Tartışma) sayfasını paylaşmak için adres:

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
V E R A

İman ve Eylem (Tartışma)

Sevgili Kardeşlerim ;

Öncelikle HUZURLU RAB'DE öz kardeşim yazının altına imzamı atar ve o sakin ağırbaşlı üslubun için seni tebrik ederim

Sevgili NATAN hırsınızı ve öfkenizi dizginleyiniz.

Tanrı adına karar vermek ne zaman MESİH imanlılarına vazife oldu ???

Bakın sevgili kardeşler .

Kurtuluş gibi bir kavram Birbirimize ayet göndererek haklılık ispatı ile saldırır üslup ile elde edebileceğimiz bir hak değildir.

Bizler Mesih'e iman edip de öğretilerini yaşıyamıyorsak zaten yargı altındayız.

Binamızın temeli ile Kurtuluşa eremiyeceğimiz o temelin üzerine insa edeceğimiz yapının bunda çok önemli bir payının olduğu 1 Korintliler'e mektupda görmekdeyiz.

Bizler Kurtuluş garantisi için mi iman ediyoruz. Bunun için iman ediyorsak eğer üzgünüm ama size gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki
TEMELİMİZ ÇÜRÜKTÜR.

Çıkar için edilen imanın bir anlamı yoktur . RAB gönülden O'NU sevmemizi ve iman etmemizi istemekdedir .

"İster öldür İster süründür BABA yinede seni seveceğim"

diyebiliyorsanız ne mutlu sizlere ve bizlere.

Ne manasız burada sert çıkışlar yapmak .

Önce bizler düzgün imanlılar olalım . ÖNCELİĞİMİZ BUDUR ,

YARGI RAB'BE AİTTİR

SADECE RAB'BE

Ayrıca BİRBİRİNİZE SEVGİNİZ YOK İSE BİRER HİÇSİNİZ.
BENİMDE SİZE SEVGİM YOK İSE BEN KOCAMAN BİR HİÇİM

Sanki her şey halloldu ıslahımızı tamamladık düşmanımızı bile kendimiz gibi sevmeyi başardık sıra geldi kim kurtulacak kim kurtulmayacağa :)))

EY RAB'BİM sen biz densizleri şevkatinden ve merhametinden mahrum bırakma .

Baba Oğul ve Kutsal RUH'un adında tek olan TANRI'nın adı ile
AMİN

sevgiler

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
Temple

İman ve Eylem (Tartışma)

diğdem
Alıntı mesaj

Dolayısıyla Mesihe iman etmek bir yan eylem senin icin 'iyi isler' yapmazsan kurtulamıyosun diyosun...hala insanların üzerine yük bindirdiginizin farkında degilsiniz..

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
K A P K A N

İman ve Eylem (Tartışma)

Temple
Alıntı mesaj
Diğdem isimli üye nerede "iyi işler" ile kurtuluşu öğretiyor gösterebilir misiniz? Ben alıntıladığınız mesajda Diğdem'in öyle bir imasını görmedim.

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
NCyril

İman ve Eylem (Tartışma)

Yakup bölümünü okuyunuz sevgili Temple.

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
V E R A

İman ve Eylem (Tartışma)

Temple
Alıntı mesaj

sayın Temple afedersiniz de ben yükden kasıtı anlıyamadım . biraz acıklayabilir misiniz?

27Babam her şeyi bana teslim etti. Oğul`u, Baba`dan başka kimse tanımaz. Baba`yı da Oğul`dan ve Oğul`un O`nu tanıtmak istediği kişilerden başkası tanımaz.

28Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size rahat veririm.

29Boyunduruğumu yüklenin, benden öğrenin. Çünkü ben yumuşak huylu, alçakgönüllüyüm. Böylece canlarınız rahata kavuşur.

Bu ayeti işaret ediyorsanız eğer ayetleri cımbızlamadan okumanızı salık vermek isterim .

Cünkü 29 numaralı ayette işaret ettiği bir şey var.

Sonra size korintliler Mektubunu da göz ardı etmeyin derim .

RAB'Bİ kabul ederek sizler de bizlerde bağlayıcı günahdan özgür kılındık . Bu demek değildirki sonra ki günahlarımızı da carmıha yükleyebiliriz.

Bu öğreti yanlış bir öğretidir .

sevgiler

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
V E R A

İman ve Eylem (Tartışma)

Temple
Alıntı mesaj

Sayın Temple

bu bölümü özellikle koyultarak ve altını çizerek işaret ettiğim kısmı siz nasıl yorumluyor sunuz?

1Kardeşler, ben sizinle ruhsal kişilerle konuşur gibi konuşamadım. Benliğe uyanlarla, Mesih`te henüz bebeklik çağında olanlarla konuşur gibi konuştum.
2Size süt verdim, katı yiyecek değil. Çünkü katı yiyeceği henüz yiyemiyordunuz. Şimdi bile yiyemezsiniz.
3Çünkü hâlâ benliğe uyuyorsunuz. Aranızda kıskançlık ve çekişme olması, benliğe uyduğunuzu, öbür insanlar gibi yaşadığınızı göstermiyor mu?
4Biriniz, “Ben Pavlus yanlısıyım”, ötekiniz, “Ben Apollos yanlısıyım” diyorsa, öbür insanlardan ne farkınız kalır?
5Apollos kim, Pavlus kim? İman etmenize aracı olmuş hizmetkârlardır. Rab her birimize bir görev vermiştir.
6Tohumu ben ektim, Apollos suladı. Ama Tanrı büyüttü.
7Önemli olan, eken ya da sulayan değil, ekileni büyüten Tanrı`dır.
8Ekenle sulayanın değeri birdir. Her biri kendi emeğinin karşılığını alacaktır.
9Biz Tanrı`nın emektaşlarıyız. Sizler de Tanrı`nın tarlası, Tanrı`nın binasısınız.
10Tanrı`nın bana lütfettiği görev uyarınca bilge bir mimar gibi temel attım, başkaları da bu temel üzerine inşa ediyor. Herkes nasıl inşa ettiğine dikkat etsin.
11Çünkü hiç kimse atılan temelden, yani İsa Mesih`ten başka bir temel atamaz.
12Bu temel üzerine kimi altın, gümüş ya da değerli taşlarla, kimi de tahta, ot ya da kamışla inşa edecek.
13Herkesin yaptığı iş belli olacak, yargı günü ortaya çıkacak. Herkesin işi ateşle açığa vurulacak. Ateş her işin niteliğini sınayacak.
14Bir kimsenin inşa ettikleri ateşe dayanırsa, o kimse ödülünü alacak.
15Yaptıkları yanarsa, zarar edecek. Kendisi kurtulacak, ama ateşten geçmiş gibi olacaktır.
16Tanrı`nın tapınağı olduğunuzu, Tanrı`nın Ruhu`nun sizde yaşadığını bilmiyor musunuz?
17Kim Tanrı`nın tapınağını yıkarsa, Tanrı da onu yıkacak. Çünkü Tanrı`nın tapınağı kutsaldır ve o tapınak sizsiniz.
18Kimse kendini aldatmasın. Aranızdan biri bu çağın ölçülerine göre kendini bilge sanıyorsa, bilge olmak için “akılsız” olsun!
19Çünkü bu dünyanın bilgeliği Tanrı`nın gözünde akılsızlıktır. Yazılmış olduğu gibi, “O, bilgeleri kurnazlıklarında yakalar.”
20Yine, “Rab bilgelerin düşüncelerinin boş olduğunu bilir” diye yazılmıştır.
21Bu nedenle hiç kimse insanlarla övünmesin. Çünkü her şey sizindir.
22Pavlus, Apollos, Kefas*, dünya, yaşam ve ölüm, şimdiki ve gelecek zaman, her şey sizindir.
23Siz Mesih`insiniz, Mesih de Tanrı`nındır.

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
Temple

İman ve Eylem (Tartışma)

elguca
Alıntı mesaj

Yakup bolumunu gayet ıyı bılıyorum tesekkur ederım

ben eger kardes Mesıhe ıman + iyi isler yaparak kurtulusa varırız demek ıstedıyse o cevabı verdım

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
Temple

İman ve Eylem (Tartışma)

V E R A
Alıntı mesaj

Mesihe iman üstüne kurulmus yeni bir yasam ve yapılan isleri anlıyorum.

siz ne anlıyorsunuz?

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
Temple

İman ve Eylem (Tartışma)

V E R A
Alıntı mesaj
Tekrar Yasanın boyundurugu altına girmeyi kastettim..eger siz iman + iyi işler + gunah cıkarma gibi eylemlerle kurtulusu savunuyosanız SİZ yanlis ögreti veriyoırsunuz BEN degil.

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)
K A P K A N

İman ve Eylem (Tartışma)

Temple
Alıntı mesaj
Konu başlığımız bu değil.

Konuştuğumuz konu bu değil.

Diğdem'in bahsettiği şeyler bu değil.

Öyleyse, ne yapmaya çalışıyorsunuz? diye sorabilir miyiz?

Eğer siz, özellikle iman, iyi işler, kurtuluş gibi kavramlar hakkında sohbet etmek istiyorsanız, bunun için SERBEST PANO'da yazabilir, sohbet başlatabilirsiniz.

İman ve Eylem (Tartışma)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İman ve Eylem (Tartışma) sayfasını paylaşmak için adres:

İman ve Eylem (Tartışma) konusuna benzer konular;

Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma EŞCİNSELLİK<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Hayır kardeşler...<o:p></o:p> Kutsal kitap, eşcinsellikten söz etmektedir.<o:p></o:p> Kelime anlamı aynı olmasada, özü...

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? SADECE İMAN MI YOKSA İMAN DOLU EYLEM Mİ? PAVLUS ve YAKUP ÇELİŞİYOR İDDİASI Hristiyanlık karşıtı bazı kişiler ve hatta Kutsal Kitap'a temkinli yaklaşan kimi eleştirmenler aşağıdaki ayetler arasında çok açık ve kesin bir çelişkinin...

İman ve Eylem (Tartışma)
İman ve Eylem (Tartışma) :  İman ve Eylem (Tartışma) | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Protestanlık

İman ve Eylem (Tartışma)

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler