Arşiv Sayfa 4 / İman ve Eylem (Tartışma) - Sayfa 4

Arşiv Sayfa 4 İman ve Eylem (Tartışma) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Protestanlık : İman ve Eylem (Tartışma) - Sayfa 4 konusu 4347 kez okundu, 34 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi. İman ve Eylem (Tartışma) Sevgili Kardeşlerim ; Öncelikle HUZURLU RAB'DE öz kardeşim yazının altına imzamı atar ve o sakin ağırbaşlı üslubun için seni tebrik ederim Sevgili NATAN hırsınızı ve öfkenizi dizginleyiniz. Tanrı adına karar vermek ne zaman MESİH imanlılarına vazife oldu ??? Bakın sevgili kardeşler . Kurtuluş gibi bir kavram Birbirimize ayet göndererek haklılık ispatı ile saldırır üslup ile elde edebileceğimiz bir hak değildir. Bizler Mesih'e iman edip de öğretilerini yaşıyamıyorsak zaten yargı altındayız. Binamızın temeli ile Kurtuluşa eremiyeceğimiz o temelin üzerine insa edeceğimiz yapının bunda çok önemli bir payının olduğu 1 Korintliler'e mektupda görmekdeyiz. Bizler Kurtuluş garantisi için mi iman ediyoruz. Bunun için iman ediyorsak eğer üzgünüm ama size gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki... İman ve Eylem (Tartışma)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İman ve Eylem (Tartışma) konusu 4347 kez okundu, 34 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi.

İman ve Eylem (Tartışma) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 >

İman ve Eylem (Tartışma) hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-03-10, 16:47
İman ve Eylem (Tartışma)
NCyril

Zaten gerçek ve sağlam bir iman kendini ayrıca iyi eylemlerle de göstermeyecek midir? Gerçek ve sağlam imanlı bir Hristiyan'ın bile bile defalarca arka arkaya hiç pişman olmadan günahlar işlemesi mümkün müdür?

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma) hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-03-10, 18:03
İman ve Eylem (Tartışma)
V E R A

elguca
Alıntı mesaj

Sevgili Elguca

Cok haklısın . Ama söyle bir yanlış öğretide veriliyor ne yazık ki
İman ettik kurtulduk bizler zaten zaaflıyız tüm günahlarımızı Mesih yükleniyor :)))

ne demeli ?

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma) hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-03-10, 18:25
İman ve Eylem (Tartışma)
natan

V E R A
Alıntı mesaj
Aynı cümleyi bana bir zamanlar Protestan kilisesinin bir Pastörü söylemişti.

Bir de bazı kiliseler , katolik ve ortodoksların "sadece imanla kurtuluşa inandıkları"idda eder. Ayrıca "bir kez kurtuldun mu her zaman kurtulmuşsun ,ne yaparsan yap, Rab seni kabul eder " tarzında düşünenler Apostolik kilise değil, şahsen benim gördüğüm karizmatik/pentekostal protestan kiliseleri.

Yönetim Notu: Bu aslında Kalvinizm'in 5. maddesi ile alakalıdır, kalvinizm kökenlidir...

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma) hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-03-10, 20:50
İman ve Eylem (Tartışma)
Temple

V E R A
Alıntı mesaj

Ortodoks oldugun icin boyle dusunmen normal..

RABBIN VERDIGI KURTULUSLA YETINMEYIP yaptiklari islerle KENDILERINI YUCELTMEYE CALISANLARA demesin sakin "sizi tanimiyorum" diye...

ayrica boyle bir yargiyi siz veremezsiniz..

KURTULUSUNUZDAN EMIN OLMAMANIZ COK UZUCU..

calisip didinmenize gerek yok RAB SIZIN ICIN MUKEMMEL YASAMI YERINE GETIRDI..hatirlatiyim dedim..

BOL BOL HAYAT VAADINI YASAYAMIYORSUNUZ DEMEK RAB ISA MESIHIn

tekrar IMANIN KOKLERINE inmenizi oneriyorum..:)))

Yuhannayi tekrar okuyarak baslayabilirsin...:)))

Not:Kurtulusunuzdan emin degilseniz musluman veya budistte olabilirsiniz pekala zaman kaybetmeyin Hristiyanlikta

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma) hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-03-10, 21:05
İman ve Eylem (Tartışma)
admin1 Ken Block

Temple
Alıntı mesaj
Pavlus da müslüman ya da budist miydi peki?

Alıntı:
FİLİPİLİLER 3
12 Bunlara şimdiden kavuştuğumu ya da yetkinliğe eriştiğimi söylemiyorum. Ama Mesih İsa`nın beni kazanmakla benim için öngördüğü ödülü kazanmak için koşuyorum.
13-14 Kardeşler, kendimi bunu kazanmış saymıyorum. Ancak şunu yapıyorum: Geride kalan her şeyi unutup ileride olanlara uzanarak, Tanrı`nın Mesih İsa aracılığıyla yaptığı göksel çağrıda öngörülen ödülü kazanmak için hedefe doğru koşuyorum.
15 Bunun için olgun olanlarımızın hepsi bu düşüncede olsun. Herhangi bir konuda farklı bir düşünceniz varsa, Tanrı bunu da size açıkça gösterecek.
İbraniler yazarı da müslüman ya da budist miydi?

Alıntı:
İBRANİLER 6
4-6 Bir kez aydınlatılmış, göksel armağanı tatmış ve Kutsal Ruh`a ortak edilmiş, Tanrı sözünün iyiliğini ve gelecek çağın güçlerini tatmış oldukları halde yoldan sapanları yeniden tövbe edecek duruma getirmeye olanak yoktur. Çünkü onlar Tanrı`nın Oğlu`nu adeta yeniden çarmıha geriyor, herkesin önünde aşağılıyorlar.
7 Üzerine sık sık yağan yağmuru emen ve kimler için işleniyorsa onlara yararlı bitkiler üreten toprağı Tanrı bereketli kılar.
8 Ama dikenli bitki, devedikeni üreten toprak yararsızdır; lanetlenmeye yakındır, sonu yanmaktır.
9 Size gelince, sevgili kardeşler, böyle konuştuğumuz halde, durumunuzun daha iyi olduğuna, kurtuluşa uygun düştüğüne eminiz.
10 Tanrı adaletsiz değildir; emeğinizi ve kutsallara hizmet etmiş olarak ve etmeye devam ederek O`nun adına gösterdiğiniz sevgiyi unutmaz.
11 Umudunuzdan doğan tam güvenceye kavuşmanız için her birinizin sona dek aynı gayreti göstermesini diliyoruz.
12 Tembel olmamanızı, vaat edilenleri iman ve sabır aracılığıyla miras alanların örneğine uymanızı istiyoruz.
Bu ayetler sizin doktrininizin tam tersini söylüyor...

İman ve Eylem (Tartışma)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İman ve Eylem (Tartışma)

İman ve Eylem (Tartışma) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 >  

İman ve Eylem (Tartışma) konusuna benzer konular;

Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma EŞCİNSELLİK<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Hayır kardeşler...<o:p></o:p> Kutsal kitap, eşcinsellikten söz etmektedir.<o:p></o:p> Kelime anlamı aynı olmasada, özü aynıdır.<o:p></o:p> Yar.19: 4-5 Onlar yatmadan, kentin erkekleri -Sodom'un her mahallesinden genç yaşlı bütün erkekler- evi sardı. Lut'a seslenerek, «Bu gece sana gelen adamlar nerede?» diye sordular, «Getir onları da yatalım.»<o:p></o:p> Sadom kentinde Lut’a gelen iki konuğu oranın halkı neden istemekteydi?<o:p></o:p> Neden onlarla yatma arzusu içerisindelerdi?<o:p></o:p> Bu eylem hemcins arzusu, yani eşcinsellik degilmidir?<o:p></o:p> <o:p> </o:p>

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? SADECE İMAN MI YOKSA İMAN DOLU EYLEM Mİ? PAVLUS ve YAKUP ÇELİŞİYOR İDDİASI Hristiyanlık karşıtı bazı kişiler ve hatta Kutsal Kitap'a temkinli yaklaşan kimi eleştirmenler aşağıdaki ayetler arasında çok açık ve kesin bir çelişkinin bulunduğunu iddia etmektedirler:Şu halde soyumuzun atası İbrahim'in durumu için ne diyeceğiz? <sup></sup>Eğer İbrahim yaptığı iyi işlerden dolayı aklandıysa, övünmeye hakkı vardır; ama Tanrı'nın önünde değil. <sup></sup>Kutsal Yazı ne diyor? «İbrahim Tanrı'ya iman etti ve böylece aklanmış sayıldı.»<sup> </sup>Çalışana verilen ücret lütuf değil, hak sayılır. <sup></sup>Oysa çalışmayan, ama tanrısızı aklayana iman eden kişi imanı sayesinde aklanmış sayılır. ((Romalılar 4:1-5) Kardeşlerim, eğer bir kimse iyi eylemleri yokken imanı olduğunu söylerse, bu...

Hristolojik (Mesih'in Kimliği ile ilgili) Tartışma ve Sapkınlıklar MESİH'İN KİMLİĞİ İLE İLGİLİ TARTIŞMA ve SAPKINLIKLARA GENEL BİR BAKIŞ: Hristiyanlık öğretisi, ilk yüzyıllardan itibaren çeşitli sapkınlıklarla karşılaşmıştır ve evrensel Kilise, havarisel geleneğin ve Kutsal Yazıların yardımıyla bu sapkınlıkları reddederek Kilise dışına atmaya çalışmıştır. Yeni Antlaşma'nın ve elçisel Hristiyan öğretisinin merkezinde Mesih olduğu için, bu aykırı öğretiler ve hareketler çok büyük çoğunlukla Mesih'in kimliği ve kökeni üzerine kurulmuştur. İlginç olan tarihsel bir gerçek, havariler döneminde ve bunun sonrasında evrensel Kilise için en büyük tehdit oluşturan sapkın öğretilerin Mesih'in insan tabiatını inkar etmiş olmalarıdır. Özellikle Gnostik felsefenin (gizli bilgilerin bedene hapsolmuş insan ruhunu kurtarıp serbest bırakacağı yolundaki inanç)...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih