İman ve Eylem (Tartışma) konusu
4347 kez okundu,
34 kez cevaplandı. En son mesaj
K A P K A N tarafından gönderildi.
İman ve Eylem (Tartışma) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
5 6 7
>

16-03-10, 16:47
NCyril
Zaten gerçek ve sağlam bir iman kendini ayrıca iyi eylemlerle de göstermeyecek midir? Gerçek ve sağlam imanlı bir
Hristiyan'ın bile bile defalarca arka arkaya hiç pişman olmadan günahlar işlemesi mümkün müdür?
İman ve Eylem (Tartışma)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
İman ve Eylem (Tartışma)

16-03-10, 18:03
V E R A
Sevgili Elguca
Cok haklısın . Ama söyle bir yanlış öğretide veriliyor ne yazık ki
İman ettik kurtulduk bizler zaten zaaflıyız tüm günahlarımızı Mesih yükleniyor :)))
ne demeli ?
İman ve Eylem (Tartışma)
FORUMA ÜYE OLUN! /
İman ve Eylem (Tartışma)

16-03-10, 18:25
natan
Aynı cümleyi bana bir zamanlar Protestan kilisesinin bir Pastörü söylemişti.
Bir de bazı kiliseler , katolik ve ortodoksların "sadece imanla kurtuluşa inandıkları"idda eder. Ayrıca "bir kez kurtuldun mu her zaman kurtulmuşsun ,ne yaparsan yap, Rab seni kabul eder " tarzında düşünenler Apostolik kilise değil, şahsen benim gördüğüm karizmatik/pentekostal protestan kiliseleri.
Yönetim Notu: Bu aslında Kalvinizm'in 5. maddesi ile alakalıdır, kalvinizm kökenlidir...
İman ve Eylem (Tartışma)
FORUMA ÜYE OLUN! /
İman ve Eylem (Tartışma)

16-03-10, 20:50
Temple
Ortodoks oldugun icin boyle dusunmen normal..
RABBIN VERDIGI KURTULUSLA YETINMEYIP yaptiklari islerle KENDILERINI YUCELTMEYE CALISANLARA demesin sakin "sizi tanimiyorum" diye...
ayrica boyle bir yargiyi siz veremezsiniz..
KURTULUSUNUZDAN EMIN OLMAMANIZ COK UZUCU..
calisip didinmenize gerek yok RAB SIZIN ICIN MUKEMMEL YASAMI YERINE GETIRDI..hatirlatiyim dedim..
BOL BOL HAYAT VAADINI YASAYAMIYORSUNUZ DEMEK RAB ISA MESIHIn
tekrar IMANIN KOKLERINE inmenizi oneriyorum..:)))
Yuhannayi tekrar okuyarak baslayabilirsin...:)))
Not:Kurtulusunuzdan emin degilseniz musluman veya budistte olabilirsiniz pekala zaman kaybetmeyin
Hristiyanlikta
İman ve Eylem (Tartışma)
FORUMA ÜYE OLUN! /
İman ve Eylem (Tartışma)

16-03-10, 21:05
admin1 Ken Block
Pavlus da müslüman ya da budist miydi peki?
|
|
Alıntı:
|
FİLİPİLİLER 3
12 Bunlara şimdiden kavuştuğumu ya da yetkinliğe eriştiğimi söylemiyorum. Ama Mesih İsa`nın beni kazanmakla benim için öngördüğü ödülü kazanmak için koşuyorum.
13-14 Kardeşler, kendimi bunu kazanmış saymıyorum. Ancak şunu yapıyorum: Geride kalan her şeyi unutup ileride olanlara uzanarak, Tanrı`nın Mesih İsa aracılığıyla yaptığı göksel çağrıda öngörülen ödülü kazanmak için hedefe doğru koşuyorum.
15 Bunun için olgun olanlarımızın hepsi bu düşüncede olsun. Herhangi bir konuda farklı bir düşünceniz varsa, Tanrı bunu da size açıkça gösterecek.
|
İbraniler yazarı da müslüman ya da budist miydi?
|
|
Alıntı:
|
İBRANİLER 6
4-6 Bir kez aydınlatılmış, göksel armağanı tatmış ve Kutsal Ruh`a ortak edilmiş, Tanrı sözünün iyiliğini ve gelecek çağın güçlerini tatmış oldukları halde yoldan sapanları yeniden tövbe edecek duruma getirmeye olanak yoktur. Çünkü onlar Tanrı`nın Oğlu`nu adeta yeniden çarmıha geriyor, herkesin önünde aşağılıyorlar.
7 Üzerine sık sık yağan yağmuru emen ve kimler için işleniyorsa onlara yararlı bitkiler üreten toprağı Tanrı bereketli kılar.
8 Ama dikenli bitki, devedikeni üreten toprak yararsızdır; lanetlenmeye yakındır, sonu yanmaktır.
9 Size gelince, sevgili kardeşler, böyle konuştuğumuz halde, durumunuzun daha iyi olduğuna, kurtuluşa uygun düştüğüne eminiz.
10 Tanrı adaletsiz değildir; emeğinizi ve kutsallara hizmet etmiş olarak ve etmeye devam ederek O`nun adına gösterdiğiniz sevgiyi unutmaz.
11 Umudunuzdan doğan tam güvenceye kavuşmanız için her birinizin sona dek aynı gayreti göstermesini diliyoruz.
12 Tembel olmamanızı, vaat edilenleri iman ve sabır aracılığıyla miras alanların örneğine uymanızı istiyoruz.
|
Bu ayetler sizin doktrininizin tam tersini söylüyor...
İman ve Eylem (Tartışma)
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
İman ve Eylem (Tartışma)
İman ve Eylem (Tartışma) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
5 6 7
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil