Neden mezhep değiştirdiniz? konusu
9878 kez okundu,
63 kez cevaplandı. En son mesaj
Secreto tarafından gönderildi.
Neden mezhep değiştirdiniz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

21-12-10, 09:41
grainofmustard
Bir kardeşimin sorusu üzerine benim de aklıma bir soru sormak geldi. Bu sitedeki bazı kardeşin 'Protestanlıktan' diğer mezheplere geçtiğini görüyorum. Bunun nedenini sorabilir miyim? Mezhep değiştirdiğiniz için alındığımdan ya da seçiminizi burada yargılamak istediğimden sormuyorum. 'Protestan' kilisesi de eksikleri olan bir kilisedir ve başkası söylemeden de bunun farkındadır. Siz ne gibi eksikler olduğunu düşündünüz? Ve eğer cevaplamak isterseniz seçtiğiniz diğer 'mezhebi' seçmenizin nedeni nedir?
Rab Mesih'in adına iman eden hepinizi bereketlesin..
Neden mezhep değiştirdiniz?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

22-12-10, 02:24
KANTOR
MEZHEP DEĞİŞTİRMEK ÜZEREYİM
Hıristiyanlığa Protestan olarak girdim ve vaftiz oldum.
Bundan sonra yazacaklarımı aşırı dikkatle kaleme alıyorum.
Çünkü kimseyi kırmak istemiyorum. Türkiye'de Protestan kiliselerinde bazı tutarsızlıklara tanık oldum. Bunlar şöyle maddeleştirilebilir:
- Aşırı para tutkusu.
- Bazı parasal yolsuzlukların örtbas edilmesi.
- Kilise mekânlarının aşırı özensizliği.
- Düğün salonu benzeri kiliseler.
- Aşırı kural tanımamazlık.
- Haça yer vermeme. Haçı kullanmayı küçümseme.
- Yüzlerce yıldır oluşan dinsel birikimleri bir kalemde reddetme.
- Papa'ya bir Müslümandan bile az saygı gösterme. Hatta hiç tanımama.
- Azizleri yok sayma.
- Christmas ve Pentikost dışındaki tüm özel dini günleri yok sayma.
- Meryem Ana'yı tanımama.
- Belli müziksel estetikten yoksun ve kötü tercüme edilmiş ilahiler.
- İlahi seslendirirken elektrikli çalgıların ve hatta vurma çalgıların kullanılması.
- Tapınmaların, yani ayinlerin gelişigüzel yapılması.
- Kimin Pastör ve gerçekten mi pastör olduğunun anlaşılamaması.
Bu maddeler daha da çoğaltılabilir.
Ama bu olgular Türkiye'de, özellikle Türkiye'de Protestanlıktan soğumama neden oldu.
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-12-10, 03:12
asuri
|
|
KANTOR
|
MEZHEP DEĞİŞTİRMEK ÜZEREYİM
Hıristiyanlığa Protestan olarak girdim ve vaftiz oldum.
Bundan sonra yazacaklarımı aşırı dikkatle kaleme alıyorum.
Çünkü kimseyi kırmak istemiyorum. Türkiye'de Protestan kiliselerinde bazı tutarsızlıklara tanık oldum. Bunlar şöyle maddeleştirilebilir:
- Aşırı para tutkusu.
- Bazı parasal yolsuzlukların örtbas edilmesi.
- Kilise mekânlarının aşırı özensizliği.
- Düğün salonu benzeri kiliseler.
- Aşırı kural tanımamazlık.
- Haça yer vermeme. Haçı kullanmayı küçümseme.
- Yüzlerce yıldır oluşan dinsel birikimleri bir kalemde reddetme.
- Papa'ya bir Müslümandan bile az saygı gösterme. Hatta hiç tanımama.
- Azizleri yok sayma.
- Christmas ve Pentikost dışındaki tüm özel dini günleri yok sayma.
- Meryem Ana'yı tanımama.
- Belli müziksel estetikten yoksun ve kötü tercüme edilmiş ilahiler.
- İlahi seslendirirken elektrikli çalgıların ve hatta vurma çalgıların kullanılması.
- Tapınmaların, yani ayinlerin gelişigüzel yapılması.
- Kimin Pastör ve gerçekten mi pastör olduğunun anlaşılamaması.
Bu maddeler daha da çoğaltılabilir.
Ama bu olgular Türkiye'de, özellikle Türkiye'de Protestanlıktan soğumama neden oldu.
|
Sayin Kantor,
Bunlari bir katolik olarak protestan kardeslerimi kirmamak icin bir turlu cesaret edip yazamadim.
Bu yazdiginiz maddelerin hepsi gercek az bile yazmissiniz.
Size kendi adima tesekkur ederim.
Yeni sececeginiz meshepte Rab size yardimci olsun.
saygilar
asuri

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

FORUMA ÜYE OLUN! /

22-12-10, 04:14
fundi
1 Para tutkusu 2 yolsuzluk 3 kilise mekaninin daginikligi 3 kural tanimamazlik 4 haca yer vermeme 5 müzik aletlerinin cazirtisi 6 kötütercüme edilmis ilahiler 7 Kimin pastör oldugunun belli olmamasi Bu sirladiklarin ögretisel olmayan seyler. Eksik ve kusurlu insanla sen heryerde karsilasirsin. Geriye, Papa`nin konumunun tahlili,Meryem ve Azizler kaliyor. Bu ücünün tahlili iste ögretiseldir. Bir yerde kalmaya veya biryere gitmeye sebeptir. Buyur Bütün protestan kiliselerinde para tutkusu var diyemezsin,yosuzluk,kilis e mekaninin daginikligi,kural tanimamazlik,haca yer vermeme, müzik aletleri cazirtisi, kötü tercüme tüm protestan kiliselerinde var dersen,yalandir. Sana dedigim gibi: Belirleyici nokta ögretisel bakis acisidir. Papsin konumu ögretisel olarak dogruysa, ögretisel olarak,meryem ve azizlerden dua istemek dogruysa buyur kardesim, gec bile kaldin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-12-10, 16:44
huzurlu
Ben de 2 sene kadar önce protestanlıktan ortodoksluğa geçiş yapmıştım. Daha sonra eğitim süreci ve vaftizle şereflendirildim. Geçişimin temel nedenleri şu şekilde idi:
1) Türkiyede protestan kilisesi kurumsal bir yapıya sahip değildi.
2) Her bir protestan kardeşim ayrı bir peygamberdi ve aralarında genel fikir birliği yok idi. Hemen her konuda fikir ayrılıkları var idi.
3) Öğretişsel bir birlik hiçbir konuda kesinlikle yoktu.
4) Yalnızca kutsal kitap öğretisi benim için inandırıcılığını kaybetmişti
5) Seçilmişlik öğretisi benim için kuşkulu hale gelmişti.
6) Kilise içindeki dağınıklık ve başıboşluk çok sayıda kilise değiştirmemem rağmen aynı durumda idi.
7) Gitar ve bateri bana istediğim ruhsallığı vermiyordu.
8) Kutsal üçlemeden bile sapan çok büyük bir protestan kilisesinin ünlü pastörü beni büyük bir hayalkırıklığına uğratmıştı. Ve bu kadarının da münferit olamayacağını anlamama neden olmuştu.
öte yandan
1) Rabbin en eski ve doğru kilisesini ortodokslukta buldum. Orijinali buydu.
2) Ayinlerinde ve ritüellerinde gözle görülemez bir gizemli gücü bizzat yaşadım yaşıyorum. Bazen kendimden geçebiliyorum.
3) Kilise babalarının ikibin yıllık çalışmalarından oluşan muazzam bir okyanusu bu mezhepde buldum. Her soruma cevap bulabiliyorum.
4) Öte yandan papanın yanılmazlığı, ruhban sınıfın çobanlık düzeyinde kurgulanmış mutlak oteritesi gibi kabul edemediğim taraflar ortodoksluk için geçerli değildi.
5) Kişinin değişimi ve kutsallaşmaya giden yol konusundaki öğretileri çok yerinde ve etkileyici idi.
6) Örnek alabileceğim çok sayıda aziz vardı. Üstelik aziz anlayışı katolik kilisesinden farklıydı.
7) Tanrıyı çıklayan teolojisi Katolik ve protestanlardan çok farklıydı ve benim için tatmin edici olanı Ortodoks teolojisi idi.
8) Daha önceden dalga geçtiğim günah çıkarma öğretisinin manasını anlamıştım.(Katolik mezhebinden farklıdır)
9) Kilisenin içindeki metafizik enerjiyi bizzat yaşıyorum ve çok mutluyum.
10) Protestanların söylediği gibi kutsal kitaba aykırı bir gelenekçilik göremedim. Herşey kutsal kitap ile bir bütünlük içerisinde ve bunların neden gerekli olduğunu anladım.
Kısacası: Kafam rahat. + Gönlüm rahat. = HUZURLUYUM :)

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Neden mezhep değiştirdiniz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »