| Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Anketimiz: Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) | |||
| Evet |
|
18 | 75,00% |
| Hayır |
|
6 | 25,00% |
| Katılımcı sayısı: 24. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) |
|
|
|
Evet... Kutladık... Ve çok güzel bir akşamdı... " Kederliyiz ama her zaman seviniyoruz. Yoksuluz ama birçoklarını zengin ediyoruz. Hiçbir şeyimiz yok ama her şeye sahibiz. " 2.Korintliler 6: 10
|
|
|
|
Genelde Noel ve Paskalya gibi bayramları bütün Anayol/Mainline ve çoğu Evanjelik Protestan kutluyor.. Kutlamayanlar daha çok Anabaptist gruplardan gelen Brethren vs. benzeri radikal uçtaki topluluklar.. Onlara göre bunlar Pagan gelenekleri ve Kutsal Kitapta geçmediği için kutlanması gerekmiyor.. Gerçi kilise bunların tarihlerinin pagan bayramları olduğunu asla inkar etmedi ki.. Tarihler aynı ama mana çok farklı..Sonuçta adapte edilmek ile kendisinin de pagan olması arasında çok büyük bir fark var.. Çam ağacı da pagan/şaman bir gelenektir ve yine kutlamalara adapte edilmiştir. Adaptasyon olayının bu kadar tepki almasını anlayamıyorum,sonuçta elbetteki tüm insanların kendi kültürel örfsel ananesel birikimleri vardır ve bu adetleri yeni inançlarına taşımaları da gayet makuldür. Şimdi İsveçteki Hristiyanlık ile Meksika'daki Hristiyanlık şekil itibariyle birbirine benzemektemidir? Ne kilise mimarisi ne de liturji olarak.. Böyle herşeyi özüne döndürmek adına elimine edip asgariye indirmek o kültür zenginliklerini budar ve geriye renksiz,sıkıcı,kuru topluluklar kalır.. |
|
|
|
|
|
|
İngilizce bilenler için aşağıdaki linkte "Noel: Bir Pagan Bayramı mı yoksa Hristiyanlığa Özgü bir Kutlama mı?" başlıklı bir makale mevcut: http://www.answering-islam.org/pagan/christmas.html |
|
|
|
|
|
|
Rabbimiz İsa Mesih bize çok şeyler buyurdu ve buyruklarına uymamızı istedi, bunlar Kutsal Kitapta yazıyor, doğumu ve ölümünden dirilmesini kutlamamız konusunda bir buyruğu yok, son sözlerinde müjdeyi herkese vermemizi isteyerek göğe yükseldi. Devam ettiğim Protestan kilisesinde kutlandı, ben kutlamadım, andım, benim günahlarımı yüklenmek için neler çektiğini tekrar andım. |
|
|
|
|
|
|
Teşekkürler |
|
|
||||
|
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| christmas, noel, xmas |