Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Protestanlık : Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

Dr. Mark HITCHCOCK[i]

Çoğu Hıristiyan, ölen insanlar için dua etmenin sorumlulukları olduğu şeklinde öğretilmiştir. Dünyadaki milyonlarca insan Araf’ta kalışının kısa olması ve ölüm sonrası yolculuklarında yardımcı olmasını ümit ederek ölen insanlar için dua ederler. Aynı zamanda, dualar, yolculuklarında kendilerine dua edenlere diğer tarafta yardım edecekleri ümidi içerisinde, dünyadan ayrılmış -- kadın veya erkek -- inananlara yöneltilir. Bu uygulamaların ikisi de bütünüyle Kitabı Mukaddes’te olmayan uygulamalardır. Kitabı Mukaddes, inananların ölü için veya ölüye dua etmelerini hiçbir zaman istemez.

Evet, Kitabı Mukaddes, inananlardan “azizler” için dua etmelerini ister (Efesliler 6:18). Fakat İsa Mesih’e gerçekten her inanan İsa Mesih için azizdir. Yeni Ahit’te azizler için dua, hala hayatta olan dindarlar için duaya gönderme yapar.

Ölen ve cennete gidenlerin bizim dualarımıza ihtiyacı yoktur. Onlar görkem içerisinde İsa Mesih’le birliktedirler. Niçin dualarımıza ihtiyaç duyacaklar? Ölen ve acı çekeceği ikametgâhına gidenler orada ebedi olarak kalacaklardır. Onlar için kurtuluş veya acılarını hafifletmenin hiçbir yolu yoktur. Bu yüzden onlar içinde dua etmeye hiç gerek yoktur.

Bu hayattan ayrılan insanlar için dua ederek zamanını geçirmek yerine kendin, ailen, arkadaşların ve devlet yöneticilerinin dini ve dünyevi ihtiyaçları için dua etmekle harca. Gerçekten bir fark yaratacak dualar bunlardır.

[i] Mark Hitchcock, Oklahoma eyaletinde Faith Bible Church kilisesinin pastörüdür.

hristiyanlık
Athenias

Bu açıklama çok güzeldi,

Ölenler arkasından dua etmek yerine dünyaevi ihtiyaçlar için dua etmenin anlamı!

Her zaman inandığım bir söz var, "Cennet'te yaşamak için ölmeyi bekleme" .. Bunun anlamı cenneti inkâr etmek değil tabi ki.. Demek istediği sadece cennet'e odaklanmadan bu dünyayı ne kadar iyileştirebilirsen cennete şimdiden o kadar yaklaşırsın ve gelecek nesiller için daha iyi bir zemin hazırlarsın bu dünya içinde.

hristiyanlık
MyLORDisRealLife

Bu konu önemli.dua sadece isteklerimizi ilettiğimiz bir kanal değildir.RABBE bağlılığımızı ,itaatimizi, ümidimizi Tanrıya bağladığımızı gösteriyoruz. RAB duamıza istediğimiz şekilde karşılık verdiyse bu bir lütuftur hiçbirşeyi istediğimiz doğrultuda yapma zorunluluğu yoktur.Aksi takdirde dua ediyorum ama hiçbirşey olmuyor diye hayıflanırsın.ümidini yitirir insanca çözümler bulmaya kalkarsın.Gelelim ölülere dua edilmesi konusuna.RABBE tapınmak ve şükretmek kişisel bir olaydır.ölüler yaşamlarında her ne yaptılarsa ne eksik ne fazla birşey götüremezler.bizim dualarımız o kişinin konumunu değiştirmez.kimse kimseye vekaleten tapınma,şükür,tövbe gibi durumları gerçekleştiremez.duanız yoluyla birilerinin cennete gideceğini ümit ediyorsanız kendinizden başlayabilirsiniz!

hristiyanlık
aykan

Benim de takıldığım bir konu idi, açıklamalarınız için teşekkür ederim.

hristiyanlık
nevena

Athenias çok doğru söylemiş katılıyorum.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir? konusuna benzer konular;

İnsanlar neden yaratıldı? Merhaba Bir şey sormak istiyorum; İnsanların neden yaratıldığı konusunda bir bilginiz var mı? Hristiyanlık dininin kutsal kitapları bu konuya ne şekilde bir açıklama getirmiştir? Çevremde tanıdığım Hristiyan yok, soruyu sorduklarım ise Kuran'da bu konuya cevap neredeyse olmadığını söylüyorlar.

Vaftiz edilmeden ölen bebekler,intihar edenler,ciddi günah işleyenler Hristiyan mezarlığına gömülebilir mi? Elçisel (Apostolik) gelenekteki kiliseler (Ortodoks,Kadim Ortodoks,Katolik,Anglikan vs.) mezarlık alanlarını da kiliseler gibi 'kutsanmış alan' kabul ettiklerinden,eskiden bu kiliseye ait mezarlıklara definde bazı kurallar ve şartlar aranıyordu. http://www.glasnevintrust.ie/images/storyimages/0ACE769F370C482D942220BF3D7E9C71.jpg Bunlar arasında: vefat eden kişinin vaftizli olmaması (erken doğum veya diğer sebeplerden ötürü vaftiz edilemeden ölen bebekler), Kişinin kiliseye karşı suçlu veya günahkar olmasından dolayı ölüm anındayken aforozlu olması,günah çıkartma ve tövbe imkanı olmadan vefat etmesi , Kişinin kendi bedenine,diğer insanlara,Kutsal Ruh'a ve 10 Emir'e aykırı suç işlemiş olması (cinayet,intihar) ,

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi Ben Ortodoks teolojisini benimsiyorum ama henüz herhangi bir kilisede vaftiz olmadım. Bir an önce vaftiz olmayı çok istiyorum ancak bunun için henüz zaman var eğitim falan almam gerekiyor biliyorum. Bazı konularda kafam karışıyor sudan ve Ruh'tan doğmazsak Tanrı'nın egemenliğine giremeyiz İncil'e göre. Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?

Cocuklar ne zaman vaftiz edilmeli ve Rabbin Sofrasina davet edilmelidirler? Bazi kiliseler cocuklarin Rabbin Sofrasina katilmadan once Kutsal Kitap derslerine gitmelerini ve burda doktrin dersleri alamalarini sart kosarken bazi kiliselerin boyle bir kurali yoktur genelde cocuklarin evde anne babalari tarafindan egitilmelerini on gorebilmektedirler. Rabbin Sofrasina katilmadan once tum cocuklardan ( yetiskinlerde oldugu gibi ) beklenilen ana sart Isa Mesih'i kurtaricilari olarak kavusmus olmalaridir. Bazi cocuklar cok genc yasta bu karari vermis olabilirler ama Rabbin Sofrasina katilmalari ve vaftiz olmalari oyle aceleye getirilecek bir konu olmamalidir. Cocuk imaninda olgunlastikca ve yeniden dogusu, degisimi gorulmeye basladiginda anne ve baba cocugun bu ogretiye ne zaman hazir olduklarina karar...

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? Bir kişi veya bir kilisedekiler incinmesin diye İsa'yı incitip, O'nun sözlerinden geri adım atar mısınız?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Protestanlık : Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler