ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Protestanlık : ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem konusu 864 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj anthodezmi tarafından gönderildi. ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem kısa ve öz yazacağım. ortodoksluk ve katoliklik malesef gelenekselleşmiş kurumlar ve gelenekler bazen din diye insanlara öğretiliyor. malesef hristiyanlığın içine geleneklerini yerleştirdikleri için hristiyanlık bazı insanlar için (hepsi değil tabii ki sadece bazı hristiyan görünümlü ateistler) gelenek olmuş durumda. ayrıca sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim müjdecilik ruhundan uzaklaşmış durumdalar. bu konular beni rahatsız etmektedir. Yönetim Notu: Herkesin yararına olan forum kurallarımız sebebiyle konuyu kendi mezhebinize taşıdık. Eğer forum kurallarımızdaki mezheplerle ilgili bölümü gözden geçirirseniz memnun oluruz sevgili kardeşim. ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem konusu 864 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj anthodezmi tarafından gönderildi.

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-10-10, 17:38
mstesla

kısa ve öz yazacağım.

ortodoksluk ve katoliklik malesef gelenekselleşmiş kurumlar ve gelenekler bazen din diye insanlara öğretiliyor. malesef hristiyanlığın içine geleneklerini yerleştirdikleri için hristiyanlık bazı insanlar için (hepsi değil tabii ki sadece bazı hristiyan görünümlü ateistler) gelenek olmuş durumda.

ayrıca sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim müjdecilik ruhundan uzaklaşmış durumdalar.

bu konular beni rahatsız etmektedir.

Yönetim Notu: Herkesin yararına olan forum kurallarımız sebebiyle konuyu kendi mezhebinize taşıdık. Eğer forum kurallarımızdaki mezheplerle ilgili bölümü gözden geçirirseniz memnun oluruz sevgili kardeşim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-10, 00:40
NCyril

Sevgili mstesla,

Ortodoksluk'a göre Kilise yaşayan bir organizmadır. Kutsal Kitap da Elçisel Gelenek de Kilise'nin öğretilerinin öğeleridir ve onlar birbirleriyle çelişmezler. Elçisel Gelenek'ten kastım teolojiyle ilgili konular. Sanatla ilgili geleneklerse apayrı bir konu. Sanat konusunda farklı farklı ekoller olabiliyor.

Türkiye'de Ortodoks Kiliseleri biraz içlerine kapanmışlardır ancak yurt dışında pek çok yerde bu böyle değil. Özellikle Güney Amerika'da ve Asya'da Ortodokslar çok etkindir müjdecilik konusunda.

Sevgiler, esenlikler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-10, 00:41
madonna

mstesla
kısa ve öz yazacağım.

ortodoksluk ve katoliklik malesef gelenekselleşmiş kurumlar ve gelenekler bazen din diye insanlara öğretiliyor. malesef hristiyanlığın içine geleneklerini yerleştirdikleri için hristiyanlık bazı insanlar için (hepsi değil tabii ki sadece bazı hristiyan görünümlü ateistler) gelenek olmuş durumda.

ayrıca sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim müjdecilik ruhundan uzaklaşmış durumdalar.

Yönetim Notu: Herkesin yararına olan forum kurallarımız sebebiyle konuyu kendi mezhebinize taşıdık. Eğer forum kurallarımızdaki mezheplerle ilgili bölümü gözden geçirirseniz memnun oluruz sevgili kardeşim.
Bence bu yanlış bir düşünce, geleneksellik tabiki olacaktır fakat ciddi görüş ayrılıkları var arada. Benim de protestanlarda anlam veremediğim bazı düşünceler var, asla ve asla yermek için söylemedim yanlış anlaşılmak istemiyorum sadece benim şahsi kendime ait fikrimdir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeLord Jesus Christ is my Saviourmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-10, 01:16
L y d i a

Elbette herkes düşüncelerini belirtmekte sonuna kadar özgür. Ancak gelenek diye hep karşı çıkılan durum incil'de olmayan durumları dine sokmak diye hep protestanlar tarafından ileri sürülüyor. Ancak İncil ve gelenek birbiriyle çelişmediği gibi bu geleneğin yanlış olduğunu göstermez.

Ona bakılırsa Rab kilise adıyla binalar inşaa edin, tepesine kubbe yapın, üstüne haç koyun, kilisede oturarak ibadet edin gibi şeyler de söylemedi ancak bunların yapılması yanlış mı?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeDicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-10, 10:06
Aliriza

mstesla
kısa ve öz yazacağım.

Düşüncelerinize katilmak mümkün degil. Mezhepleri şekilsel olarak eleştirme yerine bilgi odaklı olarak görüslerinizi belirtmiş olsaydiniz, okunmaya değer bulunurdu.
Bir şeyi eleştirmeden önce o konuyu çok iyi bilmek gerekir. Ortodoks inancini tanimiş olsaydiniz, farklı yazacağınızdan eminim.

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem konusuna benzer konular;

Yeşilköy Katolik Kilisesi Hakkında.. Yeşilköy Katolik Kilisesi ibadet saatlerini ve varsa resimlerini paylaşabilir misiniz?

katolik ve ortodoks ruhaniler maaş alırmı? katolik ve ortadoks ruhaniler rahipler kiliseden hizmetleri karşılığı maaş almazlar diye okumuştum.sadece bağışlarla hayatlarını sürdürürler doğrumudur?

Ortodoks Kilisesi'ne göre hristiyanlık mezhepleri çizelgesi Ortodoks Kilisesi'ne göre hristiyanlık mezhepleri çizelgesi Dosya ektedir.

Ortodoks - Katolik - Protestant Bu Noel devresinde sizlerlen bu video'yu paylasmak istedim. http://www.youtube.com/watch?v=rIZxOasGcD0 Bu video'nun icerikligi heppimizin son zamnlarda arzu ettigimiz ama acikca ifade edemedigimiz bir konuya deginmis... Simdiden heppinize aileleriniz ilen birlikte mutlu ve güzel bir noel - devresi temenni ederim. Sevgiler

Ortodoks ve Katolik kiliselerimizin birleştikleri doktrinler Forum üzerinde genellikle Ortodoks-Katolik ayrımları konuşuldu,tartışıldı ama aslında Ortodoksluğu ve Katolikliği birleştiren noktalar,ayrılmalardan çok daha fazladır.Şimdi kısaca Doğu ve Batı'yı buluşturan ortak yanları görelim.. http://squarezero.org/blogpix/2006/schism.gif Apostolic Succession (Elçisel Atanma) : Bu her iki kilise için de, kilise kurumunun devamı ve istikrarı için hayati öneme sahip olan bir doktrindir.Hem Katolik hem de Ortodoks kilisesi, kilisenin köklerini İsa'ya ve onun havarilerine dayandırırlar.Dolayısıyla kilisenin yetkisini bizzat İsa Mesih'ten aldığına iman ederler.Her iki kilise de, belli derecelere kadar birbirinin Elçisel yetkisini karşılıklı olarak kabul eder. ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih