Protestanlik, Reformism ve Marksizm konusu
1576 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
Anglikanmoderator tarafından gönderildi.
Protestanlik, Reformism ve Marksizm konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

20-11-09, 23:50
hevalbaranov
Herkese Merhaba
Ilk mesajim oldugu icin sanirim kendimi tanitmam gerek. Fazla uzatmadan soruma geceyim, gerek duyan olursa diye sorumun sonuna kisaca merakimin nedenini de aciklarim.
Wikipedia'da
hristiyanlarin mezheplerinin listelendigi sayfada, protestanligin bir alt dali olarak reformism gosteriliyor(*). Reformistlerin marksist ekonomi modelini benimsedigi fakat bunun bir evrim neticesinde gerceklesecegini savunduklari yaziyor(**).
Bu konuda pek genis bilgi edinemedim, bilgisi olan var mi? Ben marksizmi savunuyorum ve evrimin onune gecilemeyecegi icin bu ekonomik sistemin gerceklesmesi icin siddet iceren eylemlere pek umut baglanmamasini, yine de bu devrim amacli eylemlerin evrimin bir parcasi olarak gerekli oldugunu dusunuyorum. Yani hem reformistlerin, hem de karsitlarinin tarafindayim..
Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Mezheplerin ekonomik sistemlere yaklasimi nedir? Ornegin islam kapitalizmin ilkel kurallarini koruyor kirkda bir bagislama gibi kurallarla. Cogu kisiye gore de dinler ekonomik sistemlerin dayanaklarindan biridir fakat ben boyle dusunmuyorum.
tesekkurler
hevalbaranov
Protestanlik, Reformism ve Marksizm
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-11-09, 03:18
K A P K A N
http://www.hristiyanforum.com/forum/...-ahlak-t318963
http://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0c
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-11-09, 11:39
hevalbaranov
bu yaziyi gordum ve max weber'in insanin dogustan mulkiyet gudusune sahip oldugu varsayimini modern bir mezheple guclendirmek istedigi sonucunu cikardim. bu bana hic dogru gelmedi. dunya nimetlerini reddeden bir oncunun ogretisi, mulkiyet, tarih boyunca kotuluklerin anasi olarak gorulmus carpik bir ekonomik sistem olan kapitalizm midir? Isa, "insan sadece ekmekle doymaz" demiyor muydu seytana?
bunlar benim yorumlarimdir tabii ki. esas ogrenmek istedigim marksizmi benimseyen reformistlerin dusunceleri.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-11-09, 13:01
moderator5
|
|
hevalbaranov
|
|
dunya nimetlerini reddeden bir oncunun ogretisi, mulkiyet, tarih boyunca kotuluklerin anasi olarak gorulmus carpik bir ekonomik sistem olan kapitalizm midir? Isa, "insan sadece ekmekle doymaz" demiyor muydu seytana?
|
Protestanlığın İsa'nın öğretisi olduğu düşüncesi size aittir...
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-11-09, 14:51
hevalbaranov
|
|
moderator5
|
|
|
hevalbaranov
|
|
dunya nimetlerini reddeden bir oncunun ogretisi, mulkiyet, tarih boyunca kotuluklerin anasi olarak gorulmus carpik bir ekonomik sistem olan kapitalizm midir? Isa, "insan sadece ekmekle doymaz" demiyor muydu seytana?
|
Protestanlığın İsa'nın öğretisi olduğu düşüncesi size aittir...
|
Boyle dusundugumu soylememistim. Amacim hiristiyanlarin ekonomik sistemler hakkindaki dusuncelerini ogrenmek, ozellikle marksizmi benimseyen reformistlerin dusuncelerini.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Protestanlik, Reformism ve Marksizm konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil