lighthouse
Türkiyeli Protestanlar ve Hristiyanlık
Herkese selamlar, benim gözümden kaçmayan bazı olaylar var,bazen protestan ayinlerine katılıyorum fakat bazı protestan kişilerin; özellikle de gençlerin hristiyanlıkla pek ilgilerini göremedim, ne davranış bakımından ne de ciddiyet bakımından,sanki kiliseye Kutsal Ruh almaya değil de,ortam,muhabbet,zaman geçirme,enstrüman çalmaya gidiyorlarmış gibi geldi, umarım yanılıyorumdur. sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir?
Mersin_Mesihci
:D Kardeşim ben de protestanım ama ben de katolik kilisesine gittiğimde aynı şeyleri hissediyorum...
Ama önemli olan bunlar değil, önemli olan biz ne kadar kutsal ruhu alıyoruz.. rab de ne kadar yaşıyoruz... Biz yaşadıkça amacı farklı olupta kiliseye gelen kardeşlerde teşvik alıp yaşayabilirler :)
Rabbin esenliği üzerine olsun
lighthouse
|
|
Mersin_Mesihci
|
:D Kardeşim ben de protestanım ama ben de katolik kilisesine gittiğimde aynı şeyleri hissediyorum...
Ama önemli olan bunlar değil, önemli olan biz ne kadar kutsl ruhu alıyoruz.. rab de ne kadar yaşıyoruz... Biz yaşadıkça amacı farklı olupta kiliseye gelen kardeşlerde teşvik alıp yaşayabilirler :)
|
umarım öyle olur,fakat bu kişiler komünyon ayinine bile katılıyor
İsa onları bağışlasın
K A P K A N
|
|
Mersin_Mesihci
|
Ama önemli olan bunlar değil, önemli olan biz ne kadar kutsl ruhu alıyoruz.. rab de ne kadar yaşıyoruz... Biz yaşadıkça amacı farklı olupta kiliseye gelen kardeşlerde teşvik alıp yaşayabilirler :)
|
Zannedersem ki Katolik Kilisesi'ne katılmak için 4 yıllık bir eğitim süreci gerekiyor. Kilise Babaları vs okunuyor, çalışılıyor. Bu sürecin sonunda kişi katolik olabiliyor. Belki de gördüğünüz kişiler kilise üyesi değildirler.
kayranicolas
SEVGİLİ KARDEŞLERİM LÜTFEN DİĞER KARDEŞLERİ YARGILAMAYALIM.RAB BİN ONLAR İÇİN MUTLAKA BİR PLANI VARDIR.ASIL YAŞANTILARINDA DEĞİŞİKLİĞİ GÖREMİYORSAK DEMEKKİ ONLARA İYİ ÖRNEK OLAMIYORUZ DİYE DÜŞÜNMELİYİZ.BU TARZDA DÜŞÜNEN KARDEŞLERİMİZLE DAHA SIK VAKİT GEÇİRMEK DAHA FAYDALI OLUR BENCE.UNUTMAYALIM KARDEŞLER YARGILAMAYALIM Kİ YARGILANMAYALIM.RAB İSA NIN SEVGİSİ VE LÜTFU DAİMA BİZLERLE OLSUN AMİN...
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler