Vaftizsiz biri ve Rabbin Sofrasına yaklaşım
6.357 Rabbin Sofrası Bu konuda okuduğum bazı imanlı mesajları,beni bu konuda birkaç kelam etmeye mecbur hissettirdi..
Öncelikle sevgili Anastasia'nın görüşlerinin neredeyse tamamına Ortodoks olmadığım halde katılıyorum ki,aklın ve Kutsal Kitabın yolu birdir!
...
Rabbin Sofrası (Komünyon & Kinonia) nasıl yaklaşılır ?
1.617 Rabbin Sofrası Forumda rastlayamadım veya ben beceremedim fakat özel olarak bu konu hakında malümatlarımızı paylaşalım ve öğrenelim !!!
Rabbin sofrası ( Komünyon Veya Kinonia ) alırken nelere dikkat etmeli ve nasıl hazırlanmalıyız ?
sevgilerimle esenkalın
Rabbin Sofrası sadece simgesel mi?
2.145 Rabbin Sofrası ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu...
Komünyon
1.498 Rabbin Sofrası Acaba gerçek imanlı bir hıristiyanın yediği her türlü yiyexcek ve içtiği her türlü içecek ruhsal anlamda kominyon oluyor mu?
Rabbin Sofrası niye Sept günündedir ?
324 Rabbin Sofrası Rabbimiz Mesih, bizlere Sofrası'nı Pesah gününde öğretti. Bu durumda, niçin Pesah gününde bunu yapmak yerine HER PAZAR (sept) günü yapıyoruz ? Tanrı'nın Kutsal Kitap'ta böyle bir esini var mı ?
Teşekkürler,
Selamet-i Hüdâ sizinle olsun.
Amin.
Kominyon'dan Evvel Bir Hazirlik Gerekirmi?
547 Rabbin Sofrası Eski Anlasmada Kral Davut Saul'den kacarken Kahin Ahimelek'e gidip ondan yiyecek istedi
Davut şöyle yanıtladı: "Kral bana bir görev verdi. 'Sana verdiğim görevden ve buyruklardan kimsenin haberi olmasın' dedi. Adamlarıma gelince, belli bir yere...
Efkaristiya Nedir?
411 Rabbin Sofrası Efkaristiya en başından beri Kilise'nin ana ibadet ayinidir. Bu ayinde İsa Mesih'in yaşamının, ölümünün ve dirilişinin anısı kutlanır. İsa Mesih, Hristiyan imanına göre, ölüler arasından dirilmiş olarak Tanrı'da yaşar ve böylece daima kiliseye yakın...
Rab'bin Sofrası hakkında çeşitli görüşler (tarihsel anlatım)
458 Rabbin Sofrası “Rab’bin Sofrası imanlıları birleştiren bir şey olması gerekirken Kilise tarihinde kiliselerin bölünmesine neden oldu.” Rab’bin Sofrası hakkında söylenen bu söz gerçekten varolan üzücü durumu anlatmaktadır. Böyle durumun nasıl ortaya çıktığını...