Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? :  Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? sayfasını paylaşmak için adres:

Anketimiz: Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor
Şarap 63 81,82%
Vişne Suyu (ya da diğer) 14 18,18%
Katılımcı sayısı: 77. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

moderator6

huzurlu

Benim kilisemde şarap kullanılıyor. Ancak başka bir protestan kilisesinde kayısı suyu kullanıldığına tanık olmuştum. Tamamen kendi görüşümü söylemek isterim ki bu konularda Evajelique kardeşime katılıyorum: Biz protestanlar ona simge buna simge diye diye bazı değerleri kaybediyoruz sanıyorum. Bence Rabbin sofrası meyve suyuyla yapılmasıyla hiç yapılmaması arasında fark yok. Neticeye bakılırsa sankramentin tamamı şekilsel. Sırf şekildir, şekil önemli değil diye şaraptan vazgeçiliyorsa tamamı şekil olan Rabbin sofrasından da vazgeçilebilir. Ondan vazgeçilebilir, bundan vazgeçilebilir sonunda herşeyden vazgeçilebilir ki protestan kuzey ülkelerinin durumu da ortada. Adamlar dinden vazgeçmiş. Kiliseye gitme oranı diplerde. Ne de olsa kilise de bir şekil, bir simge.
Kilise geleneklerini eleştiriyoruz çoğu zaman ama sankrament dediğimiz olay da bir yerde bir gelenektir ve yapılacaksa geleneğine uygun yapılmalı ya da yapılmayacaksa hiç yapılmamalıdır!

lighthouse

ağzımda tüy bitti bu konuyu insanlara hatırlatmaktan,hatta böyle bir konu açmıştım yayımlanmamış

büyük saçmalık,kesinlikle şarapla kutlanmalı

Korintililer 11: 27 Bu nedenle kim uygun olmayan biçimde ekmeği yer ya da Rab'bin kâsesinden içerse, Rab'bin bedenine ve kanına karşı suç işlemiş olur.

ortodoksmoderator

huzurlu
Ancak başka bir protestan kilisesinde kayısı suyu kullanıldığına tanık olmuştum.
???????????????????

uriel

ilk kez boyle bisey duyuyorum ve resmen soktayim. Basligi okudugumda Hristiyan olmayan biri alay etmek icinmi sordu acaba bu soruyu demistim kendi kendime ama yanilmisim. Hic Efkaristiya meyve suyuyla kutlanirmi? ekmek yerinede cikolatali pasta versinler ayin yerinede parti yapsinlar. Bu kadarinada pes dogrusu. Daha once gittigim bir Katolik Kilisesi'nin rahibi Asya'daki bazi Hristiyanlar'in ekmek Akdeniz kulturunde var ama bizim kulturumuzde pirinc var, bu yuzden Efkaristriya'yi pirinc ve sarap vererek kutlayalim dediklerini ve niye bunun olamayacagini uzunca anlatmisti bize. RAB'bim her kiliseye boyle rahipler nasip etsin. Kurtaricimiz Mesih Isa son aksam yemeginde ekmegi bedeni diye bolup verdi. sarabi kani diye havarilerine uzatti. Meyve suyuyla ibadet yapilacaksa kiliseye hic gitmeyerek daha hayirli bir is yapmis olurlar bence. Efgkaristiya sadece bir sembol degildir. Efkaristiya bir gizemdir, sakramenttir. Kurtulusun yollarindan biridir. RAB'bimizi anmak icin yapilan bir ibadettir. Meyve suyuyla ibadet ederek bilmeden Mesih'e hakaret ediyor olabiliriz. Mesih'in carmihta akan kutsal kani adina modernlesmek adi altinda yobazlasmaya HAYIR!!!

admin1 Ken Block

Kökenini araştırırsanız daha çok şaşıracaksınız sevgili kardeşlerim...

KANTOR

KONUTKENT METHODİST KİLİSESİ - ANKARA
Kilisemizde RAB'bin Sofrası ibadetimizin en önemli parçasıdır. Her ayın ilk Pazar günü olabilirse MAYASIZ EKMEK ve ŞARAP ile gerçekleştirilmektedir.
RAB Türkiye'deki tüm Hristiyan kardeşlerimizden ışığını eksik etmesin.
Kilise tel: 242 24 84

Evanjelique

Kusura bakmayın,iki gündür işlerim çok yoğun,ancak fırsatını bulup yazabiliyorum.Malesef bu konular hakkında içim o kadar dolu ki,Hristiyan adabı ve ahlakı çerçevesinde bunlara verilecek o kadar ağır cevaplarım olurdu ki,ama onları Rabbe havale ediyorum,'Rab onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar' diyorum..

Her İsa Mesih'i Rab diye öven topluluk ''kilise'' olmadığı gibi,her Hristiyanım diyen de Hristiyan değildir,Hristiyan demek İsa Mesih benzerinde olmak demektir.

O yüzden bir imanlı,bir kilise topluluğuna katılırken çok ince eleyip sık dokuyup,iyice araştırarak o topluluğa katılmalıdır; çünkü vereceği karar, hem dünya hem de ahiret hayatını etkileyecektir.

Öncelikle o kilisenin iman/inanç bildirgesini isteyin...Nelere itikat ediyorsunuz diye sorun...Genellikle isa Mesih'i Rab olarak kabul eden bir topluluk,mezheplerüstü bir şekilde Hristiyan imanının belkemiğini oluşturan İznik/Nicea Amentüsü,Havariler İman bildirgesi ve Athanasian inanç açıklaması gibi belgeleri kabul edecektir...

O gittiğiniz kilisede Kutsal Kitabın ve Söz'ün kelam edilip edilmemesinin yanı sıra,sakramentlerin (kilise gizlerinin) nasıl ve ne sıklıkla verildiğini de öğrenin..

Sakramentlere ''gelenek,ritüel'' diyen bir topluluk ve onun sözde önderi,zaten Kutsal Kitabı bilmiyor demektir,gerçekten bilse ritüel diyerek hor gördüğü şeyleri birebir İsa Mesih'in Kutsal Kitapta emrettiğini görür!!..

Liturjiyi (ayin düzeni) birebir Kutsal Kitap kendisi uygun görür ve yapılmasını emreder....Mesela Kutsal yağların (Krizma yağı) nasıl hazırlanacağının reçetesi Eski Ahitte detaylı olarak verilir...Bunları bilmeyen veya görmezden gelen, bazı Kutsal Kitap "bilginlerinin" sizi etkileyip,bunların boş ritüeller veya hokus pokus gibi Hristiyanlık dışı batıl itikatlar olduklarını söylemelerine izin vermeyin..

Onların elinde zaten Hristiyanlık, post-modern bir new age akımına dönüşmeye başladı...

Ona ritüel buna gelenek diyerek Mesih inancının güzel yönlerini kiliseden tasfiye edersek,sonunda elimizde bomboş ve içinde Kutsal Ruhu barındırtmayan kuru topluluklar kalır ve bunlar kendi içlerinde teolojik/doktrinsel ve dünyasal çatışmalar neticesinde gitgide daha çok bölünerek dallanıp budaklanmaya devam ederler..

Görüntü önemli değil,önemli olan ruh diyerek önünüzde gayri-ciddi bir biçimde günlük elbiselerle,kot pantolon içerisinde vaaz etmelerine izin vermeyin..Bunlar hep Hristiyan kültürünün dejenere edilmesine açılan kapılardır..

Bugün önünüze Rabbin Sofrası için meyve suyu koyan,yarın öbürgün bir kardeşin belirttiği gibi ekmek yerine önünüze çikolatalı muzlu pasta da koyar...

Esenlikle

Nasirali

Şarap tabiki

katolikmoderator2

ortodoksmoderator
huzurlu
Ancak başka bir protestan kilisesinde kayısı suyu kullanıldığına tanık olmuştum.
???????????????????
+ 1

Tahribat

ortodoksmoderator
huzurlu
???????????????????

Bencede ?????????? :/ Şaka mı Yapıyorsunuz ?

huzurlu

katolikmoderator2
ortodoksmoderator
huzurlu
???????????????????
+ 1
Sevgili kardeşler, inanın böyle. Şaka değil gerçek. Kilise cemaati için çok da normaldi üstelik bu durum ki ben yargı koymamak adına pek tabiki kilise adını yine vermeyeceğim. İlk ve sondu benim adıma tabiki o cemaatte olmak.

moderator7

huzurlu
katolikmoderator2
ortodoksmoderator
huzurlu
???????????????????
+ 1
Sevgili kardeşler, inanın böyle. Şaka değil gerçek. Kilise cemaati için çok da normaldi üstelik bu durum ki ben yargı koymamak adına pek tabiki kilise adını yine vermeyeceğim. İlk ve sondu benim adıma tabiki o cemaatte olmak.
Bazı topluluklarda Rab'be gelen insanların arasında daha önce alkol problemi olanların zayıflıkları dikkate alınarak böyle bir durum uygulanmış olabilir sanırım.

Margos

moderator7

Bazı topluluklarda Rab'be gelen insanların arasında daha önce alkol problemi olanların zayıflıkları dikkate alınarak böyle bir durum uygulanmış olabilir sanırım.
Bunun bir mazaret olabileceğine inanmıyorum açıkçası. Zira Mesih'e iman eden kişiler içkiyle sarhoş olmazlar. Eğer yürekten Tanrı'ya dua ederlerse de alkolden uzaklaşabilirler. Kilise böyle bir konuda alkolik biri/birileri için Kutsal Kitap'tan taviz vermemelidir. Bunun anlaşılacak, kabul edilecek hiçbir yanı olduğunu düşünmüyorum. Rabbin Sofrası ekmek ve şarapla sunulur, Mesih İsa'nın Kutsal Perşembe günü Yukarı Oda'da yaptığı şey gayet açıktır.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

Fırat Çölgeçen

moderator7
huzurlu
katolikmoderator2
ortodoksmoderator
huzurlu
???????????????????
+ 1
Sayın moderator 7, yaklaşımınızda değindiğiniz nokta çok önemli. Ben, ifade ettiğinizin kanaatinde değilim. Zira şarap yerine bir başka meyve suyu ( Vişne gibi ) kullanılmasının nedeni onun bir sembol olarak yansıtılmasıdır. Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !... Sözü fazla uzattım galiba. Bazı kişilerin yanıtını beklerim her daim. Öyle ( Burada yazı yazanlar değil; yazmayanlar ya da farklı isimlerle veya başka görev altında başka yerden ileti gönderenlerin yazılımlarını özellikle... ) evde oturup da kendini Tanrı'da görenlerin yazılarını bekliyorum.

Dünyayı kazansan neye yarar ?

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında olunuz.

admin1 Ken Block

Amerika 1930'lar (tarih konusunda yanlışsam düzeltiniz) - ekonomik buhran - içkiye amerikan kültüründeki bakış açısı - sonrasında bunun güneyli baptistlere yansıması - İncil ayetlerinin "insan öğretileri" uğruna...........

admin1 Ken Block

Margos
Zira Mesih'e iman eden kişiler içkiyle sarhoş olmazlar.
Genel olarak mesajınızı anladım, ancak sadece bu cümleye bazı kişiler bakarak yanlış düşüncelere gidebilirler. Cümlenizi tersten okursak 1 kere bile sarhoş olmuş kişi hristiyan olamaz veya iman eden kişiler hiç sarhoş olmazlarmış gibi bir anlam çıkmaktadır.

Oysaki her hristiyan günaha düşebilir. Sarhoş olan kişi dışarıya karşı yanlış tanıklık verir, S. Özdeyişleri'ne göre "bilge değildir".

moderator7

Fırat Çölgeçen;358961quote

Sayın moderator 7, yaklaşımınızda değindiğiniz nokta çok önemli. Ben, ifade ettiğinizin kanaatinde değilim. Zira şarap yerine bir başka meyve suyu ( Vişne gibi ) kullanılmasının nedeni onun bir sembol olarak yansıtılmasıdır. Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !... Sözü fazla uzattım galiba. Bazı kişilerin yanıtını beklerim her daim. Öyle ( Burada yazı yazanlar değil; yazmayanlar ya da farklı isimlerle veya başka görev altında başka yerden ileti gönderenlerin yazılımlarını özellikle... ) evde oturup da kendini Tanrı'da görenlerin yazılarını bekliyorum.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında olunuz.
Fırat kardeş,
ben topluluğa gelip hala alkol problemi olan kardeşler demedim. Rab'be gelmeden önce böyle bir problemi olan ve Rab'bin yardımıyla iman edip bundan kurtulan kardeşler toplulukta olabilir anlamında söyledim.
Görevliler bu kardeşlerin eski hayatlarındaki zaaflıklarını hâlâ zayıflık olarak görüp böyle bir uygulama yapmış olabilirler.
Bu sadece bir düşünceydi.
Ayrıca bizde şarap ve mayasız ekmek kullanılıyor.

Sizin yazınızda bazılarına çatar gibi bir his uyandırdınız;
daha açık yazarsanız sevinirim.

Rabbin esenliği ve sevgisinde kalınız.

Evanjelique

Fırat Çölgeçen
Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !...

Bence de Fırat kardeş biraz abartıp kantarın topuzunu kaçırmışsınız...

'Alkol alanların vaftiz bile edilmemesi gerekir' söyleminiz bana engizisyon mahkemelerinin İsa'nın sevgi dolu mesajını şiddet ve terör haline çevirdikleri korku krallığı zamanını hatırlattı..

Kimin vaftiz edilip edilemeyeceğini ne siz,ne ben,ne şu kilisenin pastörü,ne Canterbury Başpiskoposu ne de Papa belirleyebilip tayin edebilir..

Unutmayalım ki,İsa buraya hastaları tedavi etmek için geldi,iyi olanın doktora ihtiyacı yoktur..Düşmüş olanın tedaviye ihtiyacı vardır..

Ben sizin bu makaleyi iyi niyetle,insanları tövbeye yöneltme amacıyla yazdığınızı anlıyorum ama bu tür kesin yargılarda bulunmak bizleri haklıyken haksız konuma düşürür..

Sevgilerimle

Fırat Çölgeçen

Sevgili moderator 7 size katılıyorum. Düşümcelerinize katılıyorum. Ama şu anda İstanbul'dan oğullarım var ( Öz olmasalarda ; benim oğullarım. ). Sizin söyleminize katılıyorum.

Sevgili sayın evanjelik söyleminizi okudum ki; yanıtı sonra vereceğim. Zira oğullarım var. Onlarla birlikte olmam gerekiyor.

Zira benim evin halkın evidir. Herkese açıktır. Evim, şu anda dolu. Sizi çok seviyoruz.

Rab'bin sevgi ve ışığının temelinde kalınız.

Fırat Çölgeçen

Evanjelique
Fırat Çölgeçen
Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !...

'Alkol alanların vaftiz bile edilmemesi gerekir' söyleminiz bana engizisyon mahkemelerinin İsa'nın sevgi dolu mesajını şiddet ve terör haline çevirdikleri korku krallığı zamanını hatırlattı..

Kimin vaftiz edilip edilemeyeceğini ne siz,ne ben,ne şu kilisenin pastörü,ne Canterbury Başpiskoposu ne de Papa belirleyebilip tayin edebilir..

Unutmayalım ki,İsa buraya hastaları tedavi etmek için geldi,iyi olanın doktora ihtiyacı yoktur..Düşmüş olanın tedaviye ihtiyacı vardır..

Ben sizin bu makaleyi iyi niyetle,insanları tövbeye yöneltme amacıyla yazdığınızı anlıyorum ama bu tür kesin yargılarda bulunmak bizleri haklıyken haksız konuma düşürür..

Sevgilerimle

Sayın evanjelik; ilk tümceniz ( Bence ) güzel bir espriydi. Mavi ile yazdığınız cümle ise; bir öneri niteliğindeydi. Sürekli alkol alan kişilerin vaftiz edilmesi mi gerekiyor ? Özür dilerim ki; benim dinazor kafam, bu konuyu pek algılayamadı. Diğer paragraflarda yazdıklarınıza katılıyorum.

Yukarıda yzdıklarım; kesinlikle bir polemik yaratma ereğine yönelik değildir. Rab'de sevgi ve saygılarımı sunarım.

deronwm

Üzüm suyu kullanılıyor...:)

muratsoyer

Kilisesinde Rab'bin sofrasını verirken şarap yerine farklı bir içecek veren ve bunu bir şelilde savunmaya kalkan kilise önderi yada üyesine
niçin kilisesinde vaftiz sakramentini suya tamamen batırarak yaptıklarını sorun bununla ilgili savunmasını da dinleyin sonra iki savunmayı Kelam ışığında yan yana koyun bir bakın. Nasıl komik şeyler çıkıyor.

Temple

uzum suyu

TK119

Fırat Çölgeçen
Evanjelique
Fırat Çölgeçen

Sevgilerimle

Sayın evanjelik; ilk tümceniz ( Bence ) güzel bir espriydi. Mavi ile yazdığınız cümle ise; bir öneri niteliğindeydi. Sürekli alkol alan kişilerin vaftiz edilmesi mi gerekiyor ? Özür dilerim ki; benim dinazor kafam, bu konuyu pek algılayamadı. Diğer paragraflarda yazdıklarınıza katılıyorum.

Yukarıda yzdıklarım; kesinlikle bir polemik yaratma ereğine yönelik değildir. Rab'de sevgi ve saygılarımı sunarım.

Sevgili Evanjelique, size aynen sonuna kadar katildigim gibi Firat Colgecen kardesime de hatirlatmak istiyorum ki once "lutufla kurtuldunuz". Haa tabii ki bunun anlami cik kendini dagit kaybet degil. Yeni Ahit'te bununla ilgili onlarca ayet bulabilirsiniz. Ancak Rab Isa fahiseye, katile, sarhosa ve her gunahliya (siz ve ben dahil) bu lutuf sevgisini karsiliksiz sunmaktadir. Kaldi ki kisi Kutsal Ruh'u aldiktan sonra hayatindaki isleyisinde ne gibi degisiklikler yapacak bilemezsiniz. Kisi samimiyetle inanip bu "kurtulusu" kabul ettiyse, zaten muhtemelen hayatindaki yanlis yollardan donmeye (tovbe etmeye) kalpten razi olmustur. Biliriz ki Rab her imanlinin yasaminda gizemli bir sekilde calismaktadir (Yesaya 55:8-9).

Dolayisiyla, ey insan Rab'bin onune gecme! Aksine kilisenizde ya da toplulugunuzda bu Rab'bin kuluna her turlu destek veriniz, "yargilamayin ki yargilanmayasiniz" sevgili Firat kardesim. Zaten Rab gerisini en yuce ve mukemmel sekilde kendi istegii dogrultusunda gerceklestirecektir.

Mesih'teki bu lutuf icin Baba Tanri'ya Rab Isa'nin adiyla sukurler olsun!

Saygilar & Esenlikler!

barnabas

Biz topluluğumuzda şarap kullanıyoruz... herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum... Esenlikler dilerim

Evanjelique

Şarap ve üzüm suyu (sonuçta şarabın içeriği de üzüm olduğundan) haricinde bir sıvı kullananların icra ettikleri sakramentlerin geçerliliği, 'evcilik' veya 'doktorculuk' oynar gibi 'kilisecilik' oynamaktan ibarettir..Kimse buna alınmasın gücenmesin,madem ki Kutsal Kitap baz alınıyor,o halde sakramentler aslına uygun olarak icra edilmelidir...

Şarap ve üzüm suyu haricinde bir sıvı kullanarak Rabbin Sofrası/Evakaristiya/Komünyon icra edilmemelidir..Böyle bir uygulaması olan kiliseleri ise uyarmak bir imanlının görevidir...

Vişne suyu mu?!! Oldu olacak rengi tutuyor diye 'öksürük şurubu' versinler,hiç olmazsa hasta olanlar şifa bulur,bu sayede bari dünyevi olarak bir işe yaramış olur..

barnabas

Evanjelique
Şarap ve üzüm suyu (sonuçta şarabın içeriği de üzüm olduğundan) haricinde bir sıvı kullananların icra ettikleri sakramentlerin geçerliliği, 'evcilik' veya 'doktorculuk' oynar gibi 'kilisecilik' oynamaktan ibarettir..Kimse buna alınmasın gücenmesin,madem ki Kutsal Kitap baz alınıyor,o halde sakramentler aslına uygun olarak icra edilmelidir...

Şarap ve üzüm suyu haricinde bir sıvı kullanarak Rabbin Sofrası/Evakaristiya/Komünyon icra edilmemelidir..Böyle bir uygulaması olan kiliseleri ise uyarmak bir imanlının görevidir...

Vişne suyu mu?!! Oldu olacak rengi tutuyor diye 'öksürük şurubu' versinler,hiç olmazsa hasta olanlar şifa bulur,bu sayede bari dünyevi olarak bir işe yaramış olur..
Evanjelique kardeş,
evet bazı kiliseler rengi tutuyor yani kan rengine benziyor diye vişne suyu kullanmaktadırlar ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum kiliselerde iman eden kişiler islamiyet temelli olduklarından bazen eski şeyleri çıkarıp atmak o kadar kolay olmuyor ve bazı insanlar şarap tatmak istemiyorlar özellikle benim yaşadığım coğrafyada bu böyle belki de bazı kiliseler bu şekilde düşündüklerinden olabilir, elbette sakramentler aslına uygun olarak yerine getirilmelidir, ben bazı kiliselerde imanlı olmayan ya da daha o gün iman etmiş kişilerin Rab'in sofrasına katıldıklarına dahi şahit oldum ki bu çok yanlış bir uygulamadır...
Rab'in sofrası asla bir evcilik oyunu değildir ve Kutsal Kitap bizlere şaraptan içip ekmekten yemeden önce iman konusunda yüreklerimizi sınamamız gerektiğini söyler...
Bedende paydaşlık ve Rab'in bizlerin günahları için bedenini feda etmesi ve bizlerin O'nun bahsettiği yaşam ekmeğini yememiz asla ve asla hafife alınacak bir olay değildir, Vaftiz ne kadar önemli ise Rab'in sofrası da elbette aynı derecede önemlidir...
Ben toplulukta şarap kullanılmasını önerdim kardeşler kabul ettiler ve şarap kullanıyoruz eğer kabul görmeseydi üzüm suyu düşünüyordum...
Buradaki şarap zaten herkes tarafından birer yudum alındığından zevk ya da sarhoş olmak için değil aksine Ruh ile dolmak ve Rab'i anmak içindir, genelde protestan kiliseleri Rab'in sofrasında vişne suyu ya da tarzı şeyler kullanırlar ki bence de doğru değildir...
Esenlikler dilerim

Melipus

Ben şahsen Rabbin sofrası gibi önemli bir olayda sebepleri ne olursa olsun taviz verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Alkol problemine gelince zaten Rabbin sofrasında da bildiğim kadarıyla oturup kafaları çekmiyoruz. Birkaç damla birşey içiyoruz. Böyle tavizlerin de zaten ardı arkası açıkçası pek kesilmez. Şarap yerine Kola ekmek yerinede Pizza koyalım nasıl olsa sembolik. Böylece evde arkadaşlarla otururken hem pizza sölemiş hemde rabbin sofrasını uygulamış oluruz:::DDD Böyle birşey olamaz!!!!

Temple

Melipus
Ben şahsen Rabbin sofrası gibi önemli bir olayda sebepleri ne olursa olsun taviz verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Alkol problemine gelince zaten Rabbin sofrasında da bildiğim kadarıyla oturup kafaları çekmiyoruz. Birkaç damla birşey içiyoruz. Böyle tavizlerin de zaten ardı arkası açıkçası pek kesilmez. Şarap yerine Kola ekmek yerinede Pizza koyalım nasıl olsa sembolik. Böylece evde arkadaşlarla otururken hem pizza sölemiş hemde rabbin sofrasını uygulamış oluruz:::DDD Böyle birşey olamaz!!!!
Ama escinsellikte bayagi bir tavizkarsin

Kutsal Kitabin gunah dedigine tercih degildir diyebiliyosun

Esenlikler

Rab seni GERCEGINDE buyutsun

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? sayfasını paylaşmak için adres:

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna benzer konular;

Şarap ve Yasaklar Son bir haftadır online türkçe kutsal kitabı okuyorum. bir yerde "şarap içmemeniz iyidir" derken bir başka yerde Hz. İsa "Alın bu benim kanımdır için" şeklinde ifadelere rastladım. Doğru olan nedir? Hristiyan olan birisinin şarap içmesi yasak mıdır...

Hıristiyanlıkta ekmek şarap ayininin özellikleri nelerdir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-ekmek-sarap-ayininin-ozellikleri-nelerdir

Kilisenizde kimlerin öğretme yetkisi var? Kilisenizdeki kimlerin öğretme yetkisi vardır?

Rabbin Müjdesi İsa onlara şöyle buyurdu: Dünyanın her yanına gidin, Müjde'yi bütün yaratılışa duyurun. İman edip vaftiz olan kurtulacak, iman etmeyen ise hüküm giyecek. (Markos 16:15-16) Avram doksan dokuz yaşındayken RAB ona görünerek, Ben Her Şeye Gücü Yeten...

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? :  Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler