| Anketimiz: Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor | |||
| Şarap |
|
63 | 81,82% |
| Vişne Suyu (ya da diğer) |
|
14 | 18,18% |
| Katılımcı sayısı: 77. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
| huzurlu |
| Ancak başka bir protestan kilisesinde kayısı suyu kullanıldığına tanık olmuştum. |
| ortodoksmoderator | ||||
|
||||
| ortodoksmoderator | ||||
|
||||
| katolikmoderator2 | ||||||||
|
||||||||
| huzurlu | ||||||||||||
|
||||||||||||
| moderator7 |
|
Bazı topluluklarda Rab'be gelen insanların arasında daha önce alkol problemi olanların zayıflıkları dikkate alınarak böyle bir durum uygulanmış olabilir sanırım. |
| moderator7 | ||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
| Margos |
| Zira Mesih'e iman eden kişiler içkiyle sarhoş olmazlar. |
| Fırat Çölgeçen;358961quote |
|
Sayın moderator 7, yaklaşımınızda değindiğiniz nokta çok önemli. Ben, ifade ettiğinizin kanaatinde değilim. Zira şarap yerine bir başka meyve suyu ( Vişne gibi ) kullanılmasının nedeni onun bir sembol olarak yansıtılmasıdır. Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !... Sözü fazla uzattım galiba. Bazı kişilerin yanıtını beklerim her daim. Öyle ( Burada yazı yazanlar değil; yazmayanlar ya da farklı isimlerle veya başka görev altında başka yerden ileti gönderenlerin yazılımlarını özellikle... ) evde oturup da kendini Tanrı'da görenlerin yazılarını bekliyorum. Dünyayı kazansan neye yarar ? Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında olunuz. |
| Fırat Çölgeçen |
| Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !... |
| Evanjelique | ||||
Bence de Fırat kardeş biraz abartıp kantarın topuzunu kaçırmışsınız... 'Alkol alanların vaftiz bile edilmemesi gerekir' söyleminiz bana engizisyon mahkemelerinin İsa'nın sevgi dolu mesajını şiddet ve terör haline çevirdikleri korku krallığı zamanını hatırlattı.. Kimin vaftiz edilip edilemeyeceğini ne siz,ne ben,ne şu kilisenin pastörü,ne Canterbury Başpiskoposu ne de Papa belirleyebilip tayin edebilir.. Unutmayalım ki,İsa buraya hastaları tedavi etmek için geldi,iyi olanın doktora ihtiyacı yoktur..Düşmüş olanın tedaviye ihtiyacı vardır.. Ben sizin bu makaleyi iyi niyetle,insanları tövbeye yöneltme amacıyla yazdığınızı anlıyorum ama bu tür kesin yargılarda bulunmak bizleri haklıyken haksız konuma düşürür.. Sevgilerimle |
||||
| Fırat Çölgeçen | ||||||||
Yukarıda yzdıklarım; kesinlikle bir polemik yaratma ereğine yönelik değildir. Rab'de sevgi ve saygılarımı sunarım. Rab'bin sevgi ve ışığının temelinde kalınız. Dünyayı kazansan neye yarar ? |
||||||||
| Evanjelique |
|
Şarap ve üzüm suyu (sonuçta şarabın içeriği de üzüm olduğundan) haricinde bir sıvı kullananların icra ettikleri sakramentlerin geçerliliği, 'evcilik' veya 'doktorculuk' oynar gibi 'kilisecilik' oynamaktan ibarettir..Kimse buna alınmasın gücenmesin,madem ki Kutsal Kitap baz alınıyor,o halde sakramentler aslına uygun olarak icra edilmelidir... Şarap ve üzüm suyu haricinde bir sıvı kullanarak Rabbin Sofrası/Evakaristiya/Komünyon icra edilmemelidir..Böyle bir uygulaması olan kiliseleri ise uyarmak bir imanlının görevidir... Vişne suyu mu?!! Oldu olacak rengi tutuyor diye 'öksürük şurubu' versinler,hiç olmazsa hasta olanlar şifa bulur,bu sayede bari dünyevi olarak bir işe yaramış olur.. |
| Melipus |
| Ben şahsen Rabbin sofrası gibi önemli bir olayda sebepleri ne olursa olsun taviz verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Alkol problemine gelince zaten Rabbin sofrasında da bildiğim kadarıyla oturup kafaları çekmiyoruz. Birkaç damla birşey içiyoruz. Böyle tavizlerin de zaten ardı arkası açıkçası pek kesilmez. Şarap yerine Kola ekmek yerinede Pizza koyalım nasıl olsa sembolik. Böylece evde arkadaşlarla otururken hem pizza sölemiş hemde rabbin sofrasını uygulamış oluruz:::DDD Böyle birşey olamaz!!!! |