|
|
Fırat Çölgeçen;358961quote
|
Sayın moderator 7, yaklaşımınızda değindiğiniz nokta çok önemli. Ben, ifade ettiğinizin kanaatinde değilim. Zira şarap yerine bir başka meyve suyu ( Vişne gibi ) kullanılmasının nedeni onun bir sembol olarak yansıtılmasıdır. Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !... Sözü fazla uzattım galiba. Bazı kişilerin yanıtını beklerim her daim. Öyle ( Burada yazı yazanlar değil; yazmayanlar ya da farklı isimlerle veya başka görev altında başka yerden ileti gönderenlerin yazılımlarını özellikle... ) evde oturup da kendini Tanrı'da görenlerin yazılarını bekliyorum.
Dünyayı kazansan neye yarar ?
Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında olunuz.
|
Fırat kardeş,
ben topluluğa gelip hala alkol problemi olan kardeşler demedim. Rab'be gelmeden önce böyle bir problemi olan ve Rab'bin yardımıyla iman edip bundan kurtulan kardeşler toplulukta olabilir anlamında söyledim.
Görevliler bu kardeşlerin eski hayatlarındaki zaaflıklarını hâlâ zayıflık olarak görüp böyle bir uygulama yapmış olabilirler.
Bu sadece bir düşünceydi.
Ayrıca bizde şarap ve mayasız ekmek kullanılıyor.
Sizin yazınızda bazılarına çatar gibi bir his uyandırdınız;
daha açık yazarsanız sevinirim.
Rabbin esenliği ve sevgisinde kalınız.