Arşiv Sayfa 5 / Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası : Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? - Sayfa 5 konusu 9353 kez okundu, 61 kez cevaplandı. En son mesaj dark elf tarafından gönderildi. Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor
Şarap 64 82,05%
Vişne Suyu (ya da diğer) 14 17,95%
Katılımcı sayısı: 78. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusu 9353 kez okundu, 61 kez cevaplandı. En son mesaj dark elf tarafından gönderildi.

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > Sonuncu »

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-03-09, 12:27
Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?
Fırat Çölgeçen

Evanjelique
Fırat Çölgeçen
Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !...

Bence de Fırat kardeş biraz abartıp kantarın topuzunu kaçırmışsınız...

'Alkol alanların vaftiz bile edilmemesi gerekir' söyleminiz bana engizisyon mahkemelerinin İsa'nın sevgi dolu mesajını şiddet ve terör haline çevirdikleri korku krallığı zamanını hatırlattı..

Kimin vaftiz edilip edilemeyeceğini ne siz,ne ben,ne şu kilisenin pastörü,ne Canterbury Başpiskoposu ne de Papa belirleyebilip tayin edebilir..

Unutmayalım ki,İsa buraya hastaları tedavi etmek için geldi,iyi olanın doktora ihtiyacı yoktur..Düşmüş olanın tedaviye ihtiyacı vardır..

Ben sizin bu makaleyi iyi niyetle,insanları tövbeye yöneltme amacıyla yazdığınızı anlıyorum ama bu tür kesin yargılarda bulunmak bizleri haklıyken haksız konuma düşürür..

Sevgilerimle

Sayın evanjelik; ilk tümceniz ( Bence ) güzel bir espriydi. Mavi ile yazdığınız cümle ise; bir öneri niteliğindeydi. Sürekli alkol alan kişilerin vaftiz edilmesi mi gerekiyor ? Özür dilerim ki; benim dinazor kafam, bu konuyu pek algılayamadı. Diğer paragraflarda yazdıklarınıza katılıyorum.

Yukarıda yzdıklarım; kesinlikle bir polemik yaratma ereğine yönelik değildir. Rab'de sevgi ve saygılarımı sunarım.

Rab'bin sevgi ve ışığının temelinde kalınız.

Dünyayı kazansan neye yarar ?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-09, 15:47
deronwm

Üzüm suyu kullanılıyor...:)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-09, 17:00
muratsoyer

Kilisesinde Rab'bin sofrasını verirken şarap yerine farklı bir içecek veren ve bunu bir şelilde savunmaya kalkan kilise önderi yada üyesine
niçin kilisesinde vaftiz sakramentini suya tamamen batırarak yaptıklarını sorun bununla ilgili savunmasını da dinleyin sonra iki savunmayı Kelam ışığında yan yana koyun bir bakın. Nasıl komik şeyler çıkıyor.

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-09, 18:01
Temple

uzum suyu

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-09, 19:56
TK119

Fırat Çölgeçen
Evanjelique
Fırat Çölgeçen
Kendi kilisesinde; meyve suyu kullanan kişiler, başka kiliseye gittiklerinde ki, pekala şarap içmekten çekinmiyorlar. Bunu yapıp da itiraz edecekler, önce Rab'de doğruyu söylesinler. Neden bunu ifade ediyorum ? Alkol sorunu olan kişilerin ( Yaşamsal boyutları bellidir, vaftiz bile edilmemesi gerekir. ) kilise içinde bir görevi olacaklarını sanmıyorum. Tabi ki, bunlar benin acizane düşüncelerim yanında; gözlemlerimdir. Alkol sorunu olan kişiler, Hristiyanlığı yaşayamadıkları gibi; bir meyve üretemezler. Neyse !...

Bence de Fırat kardeş biraz abartıp kantarın topuzunu kaçırmışsınız...

'Alkol alanların vaftiz bile edilmemesi gerekir' söyleminiz bana engizisyon mahkemelerinin İsa'nın sevgi dolu mesajını şiddet ve terör haline çevirdikleri korku krallığı zamanını hatırlattı..

Kimin vaftiz edilip edilemeyeceğini ne siz,ne ben,ne şu kilisenin pastörü,ne Canterbury Başpiskoposu ne de Papa belirleyebilip tayin edebilir..

Unutmayalım ki,İsa buraya hastaları tedavi etmek için geldi,iyi olanın doktora ihtiyacı yoktur..Düşmüş olanın tedaviye ihtiyacı vardır..

Ben sizin bu makaleyi iyi niyetle,insanları tövbeye yöneltme amacıyla yazdığınızı anlıyorum ama bu tür kesin yargılarda bulunmak bizleri haklıyken haksız konuma düşürür..

Sevgilerimle

Sayın evanjelik; ilk tümceniz ( Bence ) güzel bir espriydi. Mavi ile yazdığınız cümle ise; bir öneri niteliğindeydi. Sürekli alkol alan kişilerin vaftiz edilmesi mi gerekiyor ? Özür dilerim ki; benim dinazor kafam, bu konuyu pek algılayamadı. Diğer paragraflarda yazdıklarınıza katılıyorum.

Yukarıda yzdıklarım; kesinlikle bir polemik yaratma ereğine yönelik değildir. Rab'de sevgi ve saygılarımı sunarım.

Rab'bin sevgi ve ışığının temelinde kalınız.

Dünyayı kazansan neye yarar ?
Sevgili Evanjelique, size aynen sonuna kadar katildigim gibi Firat Colgecen kardesime de hatirlatmak istiyorum ki once "lutufla kurtuldunuz". Haa tabii ki bunun anlami cik kendini dagit kaybet degil. Yeni Ahit'te bununla ilgili onlarca ayet bulabilirsiniz. Ancak Rab Isa fahiseye, katile, sarhosa ve her gunahliya (siz ve ben dahil) bu lutuf sevgisini karsiliksiz sunmaktadir. Kaldi ki kisi Kutsal Ruh'u aldiktan sonra hayatindaki isleyisinde ne gibi degisiklikler yapacak bilemezsiniz. Kisi samimiyetle inanip bu "kurtulusu" kabul ettiyse, zaten muhtemelen hayatindaki yanlis yollardan donmeye (tovbe etmeye) kalpten razi olmustur. Biliriz ki Rab her imanlinin yasaminda gizemli bir sekilde calismaktadir (Yesaya 55:8-9).

Dolayisiyla, ey insan Rab'bin onune gecme! Aksine kilisenizde ya da toplulugunuzda bu Rab'bin kuluna her turlu destek veriniz, "yargilamayin ki yargilanmayasiniz" sevgili Firat kardesim. Zaten Rab gerisini en yuce ve mukemmel sekilde kendi istegii dogrultusunda gerceklestirecektir.

Mesih'teki bu lutuf icin Baba Tanri'ya Rab Isa'nin adiyla sukurler olsun!

Saygilar & Esenlikler!

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > Sonuncu »  

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna benzer konular;

Kilisenizde hiç etnik ayrımcılık yaşadınız mı? Zaman zaman çeşitli kardeşlerden, kiliselerinde ya da katılmak istedikleri kiliselerde yaşadıklarıyla ilgili olarak emailler alıyoruz. Birçok çeşitli ve/veya kişisel konular da olmakla beraber bu konu ile de ilgili olarak birden fazla email aldık. Bu yüzden bu anketi daha büyük bir kitleye sorarak bir veri elde etmeyi amaçlıyoruz. Lütfen yalnızca hristiyan olan üyeler ankete oy versinler. Hristiyan olmayan üyelerin oyları istatistiklerden düşülecektir.

Şarap ve Yasaklar Son bir haftadır online türkçe kutsal kitabı okuyorum. bir yerde "şarap içmemeniz iyidir" derken bir başka yerde Hz. İsa "Alın bu benim kanımdır için" şeklinde ifadelere rastladım. Doğru olan nedir? Hristiyan olan birisinin şarap içmesi yasak mıdır yoksa değil midir? Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.. Yönetim Notu: Romalılar 14'de yer alan "şarap içmeyin" önerisini o ayetin içinde bulunduğu pasaja bakarak yorumlamanız gerekir. Orada özel bir durumdan bahsedilmektedir. Başkaları ile alakalı bir durum mevcuttur. İncil'deki ayetleri cümle cümle ayırarak ya da cımbızlayarak yorumlarsanız yanlış sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Hıristiyanlıkta ekmek şarap ayininin özellikleri nelerdir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-ekmek-sarap-ayininin-ozellikleri-nelerdir

Kilisenizde kimlerin öğretme yetkisi var? Kilisenizdeki kimlerin öğretme yetkisi vardır?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih