Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? - Sayfa 6

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası : Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? - Sayfa 6

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Anketimiz: Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor
Şarap 63 81,82%
Vişne Suyu (ya da diğer) 14 18,18%
Katılımcı sayısı: 77. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
barnabas

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Biz topluluğumuzda şarap kullanıyoruz... herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum... Esenlikler dilerim

hristiyanlık
Evanjelique

Şarap ve üzüm suyu (sonuçta şarabın içeriği de üzüm olduğundan) haricinde bir sıvı kullananların icra ettikleri sakramentlerin geçerliliği, 'evcilik' veya 'doktorculuk' oynar gibi 'kilisecilik' oynamaktan ibarettir..Kimse buna alınmasın gücenmesin,madem ki Kutsal Kitap baz alınıyor,o halde sakramentler aslına uygun olarak icra edilmelidir...

Şarap ve üzüm suyu haricinde bir sıvı kullanarak Rabbin Sofrası/Evakaristiya/Komünyon icra edilmemelidir..Böyle bir uygulaması olan kiliseleri ise uyarmak bir imanlının görevidir...

Vişne suyu mu?!! Oldu olacak rengi tutuyor diye 'öksürük şurubu' versinler,hiç olmazsa hasta olanlar şifa bulur,bu sayede bari dünyevi olarak bir işe yaramış olur..

hristiyanlık
barnabas

Evanjelique
Şarap ve üzüm suyu (sonuçta şarabın içeriği de üzüm olduğundan) haricinde bir sıvı kullananların icra ettikleri sakramentlerin geçerliliği, 'evcilik' veya 'doktorculuk' oynar gibi 'kilisecilik' oynamaktan ibarettir..Kimse buna alınmasın gücenmesin,madem ki Kutsal Kitap baz alınıyor,o halde sakramentler aslına uygun olarak icra edilmelidir...

Şarap ve üzüm suyu haricinde bir sıvı kullanarak Rabbin Sofrası/Evakaristiya/Komünyon icra edilmemelidir..Böyle bir uygulaması olan kiliseleri ise uyarmak bir imanlının görevidir...

Vişne suyu mu?!! Oldu olacak rengi tutuyor diye 'öksürük şurubu' versinler,hiç olmazsa hasta olanlar şifa bulur,bu sayede bari dünyevi olarak bir işe yaramış olur..
Evanjelique kardeş,
evet bazı kiliseler rengi tutuyor yani kan rengine benziyor diye vişne suyu kullanmaktadırlar ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum kiliselerde iman eden kişiler islamiyet temelli olduklarından bazen eski şeyleri çıkarıp atmak o kadar kolay olmuyor ve bazı insanlar şarap tatmak istemiyorlar özellikle benim yaşadığım coğrafyada bu böyle belki de bazı kiliseler bu şekilde düşündüklerinden olabilir, elbette sakramentler aslına uygun olarak yerine getirilmelidir, ben bazı kiliselerde imanlı olmayan ya da daha o gün iman etmiş kişilerin Rab'in sofrasına katıldıklarına dahi şahit oldum ki bu çok yanlış bir uygulamadır...
Rab'in sofrası asla bir evcilik oyunu değildir ve Kutsal Kitap bizlere şaraptan içip ekmekten yemeden önce iman konusunda yüreklerimizi sınamamız gerektiğini söyler...
Bedende paydaşlık ve Rab'in bizlerin günahları için bedenini feda etmesi ve bizlerin O'nun bahsettiği yaşam ekmeğini yememiz asla ve asla hafife alınacak bir olay değildir, Vaftiz ne kadar önemli ise Rab'in sofrası da elbette aynı derecede önemlidir...
Ben toplulukta şarap kullanılmasını önerdim kardeşler kabul ettiler ve şarap kullanıyoruz eğer kabul görmeseydi üzüm suyu düşünüyordum...
Buradaki şarap zaten herkes tarafından birer yudum alındığından zevk ya da sarhoş olmak için değil aksine Ruh ile dolmak ve Rab'i anmak içindir, genelde protestan kiliseleri Rab'in sofrasında vişne suyu ya da tarzı şeyler kullanırlar ki bence de doğru değildir...
Esenlikler dilerim

hristiyanlık
Melipus

Ben şahsen Rabbin sofrası gibi önemli bir olayda sebepleri ne olursa olsun taviz verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Alkol problemine gelince zaten Rabbin sofrasında da bildiğim kadarıyla oturup kafaları çekmiyoruz. Birkaç damla birşey içiyoruz. Böyle tavizlerin de zaten ardı arkası açıkçası pek kesilmez. Şarap yerine Kola ekmek yerinede Pizza koyalım nasıl olsa sembolik. Böylece evde arkadaşlarla otururken hem pizza sölemiş hemde rabbin sofrasını uygulamış oluruz:::DDD Böyle birşey olamaz!!!!

hristiyanlık
Temple

Melipus
Ben şahsen Rabbin sofrası gibi önemli bir olayda sebepleri ne olursa olsun taviz verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Alkol problemine gelince zaten Rabbin sofrasında da bildiğim kadarıyla oturup kafaları çekmiyoruz. Birkaç damla birşey içiyoruz. Böyle tavizlerin de zaten ardı arkası açıkçası pek kesilmez. Şarap yerine Kola ekmek yerinede Pizza koyalım nasıl olsa sembolik. Böylece evde arkadaşlarla otururken hem pizza sölemiş hemde rabbin sofrasını uygulamış oluruz:::DDD Böyle birşey olamaz!!!!
Ama escinsellikte bayagi bir tavizkarsin

Kutsal Kitabin gunah dedigine tercih degildir diyebiliyosun

Esenlikler

Rab seni GERCEGINDE buyutsun

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna benzer konular;

Şarap ve Yasaklar Son bir haftadır online türkçe kutsal kitabı okuyorum. bir yerde "şarap içmemeniz iyidir" derken bir başka yerde Hz. İsa "Alın bu benim kanımdır için" şeklinde ifadelere rastladım. Doğru olan nedir? Hristiyan olan birisinin şarap içmesi yasak mıdır yoksa değil midir? Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.. Yönetim Notu: Romalılar 14'de yer alan "şarap içmeyin" önerisini o ayetin içinde bulunduğu pasaja bakarak yorumlamanız gerekir. Orada özel bir durumdan bahsedilmektedir. Başkaları ile alakalı bir durum mevcuttur. İncil'deki ayetleri cümle cümle ayırarak ya da cımbızlayarak yorumlarsanız yanlış sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Hıristiyanlıkta ekmek şarap ayininin özellikleri nelerdir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-ekmek-sarap-ayininin-ozellikleri-nelerdir

Kilisenizde kimlerin öğretme yetkisi var? Kilisenizdeki kimlerin öğretme yetkisi vardır?

Rabbin Müjdesi İsa onlara şöyle buyurdu: Dünyanın her yanına gidin, Müjde'yi bütün yaratılışa duyurun. İman edip vaftiz olan kurtulacak, iman etmeyen ise hüküm giyecek. (Markos 16:15-16) Avram doksan dokuz yaşındayken RAB ona görünerek, Ben Her Şeye Gücü Yeten Tanrı'yım, dedi. Benim yolumda yürü, kusursuz ol. Seninle yaptığım antlaşmayı sürdürecek, soyunu alabildiğine çoğaltacağım. Avram yüzüstü yere kapandı. Tanrı, seninle yaptığım antlaşma şudur, dedi. Birçok ulusun babası olacaksın. Artık adın Avram değil, Avraham olacak. Çünkü seni birçok ulusun babası yapacağım. Seni çok verimli kılacağım. Soyundan uluslar doğacak, krallar çıkacak. Antlaşmamı seninle ve soyunla kuşaklar boyunca, sonsuza dek sürdüreceğim. Senin, senden sonra da soyunun Tanrısı...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası : 6- Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? - Sayfa 6

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler