Arşiv Sayfa 9 / Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? - Sayfa 9

Arşiv Sayfa 9 Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası : Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? - Sayfa 9 konusu 9357 kez okundu, 61 kez cevaplandı. En son mesaj dark elf tarafından gönderildi. Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor
Şarap 64 82,05%
Vişne Suyu (ya da diğer) 14 17,95%
Katılımcı sayısı: 78. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusu 9357 kez okundu, 61 kez cevaplandı. En son mesaj dark elf tarafından gönderildi.

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-10-09, 00:12
Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?
ortodoksmoderator

Cok uzucu durumlar...
Rab hepimizi korusun...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-10-09, 01:10
moderator5

Katolik ve Ortodoksların Azizlerden dua istemelerine karşı çıkan, bunu YHVH'e şirk koşmak (eş koşmak) olarak sayan Sola Scriptura'yı savunan kişiler, "Kutsal Kitap'ın neresinde Azizlerden dua istenebileceği yazıyor?" diye soruyorlar. Oysaki bu tarz kiliseler Kutsal Kitap'ın hiç bir yerinde "vişne suyu" yazmamasına rağmen Rabbin Sofrası gibi hristiyanlığın en önemli uygulama ve öğretilerinden birisinde şarap yerine vişne suyu kullanıyorlar.

Aynı şekilde Kutsal Kitap'ın hiç bir yerinde Rabbin Sofrası'ndaki Şarap ve Ekmek için "semboliktir" diye bir şey yazmamaktadır, ancak böyle olduğunu vaaz edenler vardır.

Alıntı:
23-24 Size ilettiğimi ben Rab`den öğrendim. Ele verildiği gece Rab İsa eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü ve şöyle dedi: “Bu sizin uğrunuza feda edilen bedenimdir. Beni anmak için böyle yapın.” 25 Aynı biçimde yemekten sonra kâseyi alıp şöyle dedi: “Bu kâse kanımla gerçekleşen yeni antlaşmadır. Her içtiğinizde beni anmak için böyle yapın.”
26 Bu ekmeği her yediğinizde ve bu kâseden her içtiğinizde, Rab`bin gelişine dek Rab`bin ölümünü ilan etmiş olursunuz.
27 Bu nedenle kim uygun olmayan biçimde ekmeği yer ya da Rab`bin kâsesinden içerse, Rab`bin bedenine ve kanına karşı suç işlemiş olur.
28 Kişi önce kendini sınasın, sonra ekmekten yiyip kâseden içsin.
29 Çünkü bedeni farketmeden yiyip içen, böyle yiyip içmekle kendi kendini mahkûm eder.
30 İşte bu yüzden birçoğunuz zayıf ve hastadır, bazılarınız da ölmüştür.
31 Kendimizi doğrulukla yargılasaydık, yargılanmazdık.

1. Korintliler 11
Bazı gruplar (Presbiteryenler * Rev. Robert Lynn) "sadece sembolik" olmanın yanlış olduğunu görüp geri adım atmışlardır. Kendi Rabbin Sofrası ayinlerinin sadece sembolik olmadığını, ama Katolik/Ortodoks görüşündeki gibi de olmadığını iddia ediyorlar. Önemli olanın anmak olduğunu söylüyorlar. Bunu şu şekilde ifade ediyorlar;

Alıntı:
Kilise halka Rab’bin sofrasını verirken bu anda ekmek ve şarabın İsa’nın beden ve kanına dönüştüğünü kabul ediyorlar. Müjdeci (evangelic) kiliseler açısından ise ekmek ve şarap simgesel bir anlam taşımaktadır. Buradaki esas eylem İsa Mesih’in kişiye yaptığı bir şey olarak açılıyor. Roma katolikleri açısından ise İsa Mesih’in ekmek ve şarapta bulunuşu önemlidir. Müjdecilerde ise İsa Mesih’i hatırlama konusu önemlidir. Şunu bilmemiz lazım ki, sofrada İsa’nın varlığı Roma Katoliklerinin algıladığı gibi anlatılmıyor. Müjdesel (evangelical) görüşte olduğu gibi İsa Mesih bu şaraptan ve ekmekten farklı olarak ve sadece hatırlanmak için de anlatılmıyor. Bu çok ince bir detay. İsa Mesih bu şarap ve ekmek aracılığı ve Kutsal Ruh’un işi aracılığı ile bize gösteriliyor. Unsurların içinde değil, unsurlardan da ayrı değil ama unsurların aracılığı ile bize işini gösteriyor. Rabbin sofrasına geldiğimizde İsa Mesih’in çarmıha gerilişini , dirilişini ve yükselişini kutluyoruz. Mesih’in tümü, tam olarak hem beden almış insan halinde hem de insan olarak Rab’bin sofrasını kutladığımız anda bizimle birliktedir. Kutsal Ruh’un gücüyle onunla paydaşlıkta bulunuyoruz.
Oysaki bir önceki paragraftaki ayetlere bakarsak;

Alıntı:
23-24 Size ilettiğimi ben Rab`den öğrendim. Ele verildiği gece Rab İsa eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü ve şöyle dedi: “Bu sizin uğrunuza feda edilen bedenimdir. Beni anmak için böyle yapın.” 25 Aynı biçimde yemekten sonra kâseyi alıp şöyle dedi: “Bu kâse kanımla gerçekleşen yeni antlaşmadır. Her içtiğinizde beni anmak için böyle yapın.”

27 Bu nedenle kim uygun olmayan biçimde ekmeği yer ya da Rab`bin kâsesinden içerse, Rab`bin bedenine ve kanına karşı suç işlemiş olur.
28 Kişi önce kendini sınasın, sonra ekmekten yiyip kâseden içsin.
29 Çünkü bedeni farketmeden yiyip içen, böyle yiyip içmekle kendi kendini mahkûm eder.

1. Korintliler 11
Özellikle;
Alıntı:
Çünkü bedeni farketmeden yiyip içen, böyle yiyip içmekle kendi kendini mahkûm eder
Açık bir şekilde "bedeni fark etmeden yiyip içen" deniliyor. Hatta bunun doğru çevirisi "Rabbin bedeninden ayrı / ayrılmış / olarak yiyip içen" şeklinde olmaktadır ki bu da aslında çok büyük bir yanlışı ortaya koymaktadır.

Alıntı:
o gar esqiwn kai pinwn anaxiwV krima eautw esqiei kai pinei mh diakrinwn to swma tou kuriou
Alıntı:
diakrinw
diakrino
dee-ak-ree'-no
from dia - dia 1223 and krinw - krino 2919; to separate thoroughly, i.e. (literally and reflexively) to withdraw from, or (by implication) oppose; figuratively, to discriminate (by implication, decide), or (reflexively) hesitate:--contend, make (to) differ(-ence), discern, doubt, judge, be partial, stagger, waver.
NOT: Grekçe'den Türkçe'ye çevirisinde eğer eksiklik veya hata varsa lütfen yunanca bilen ortodoks moderatorler hata / eksikliği düzeltsinler.

Ya şu ayetlere ne demeli?
Alıntı:
48 Yaşam ekmeği Ben`im.
49 Atalarınız çölde man yediler, yine de öldüler.
50 Gökten inen öyle bir ekmek var ki, ondan yiyen ölmeyecek.
51 Gökten inmiş olan diri ekmek Ben`im. Bu ekmekten yiyen sonsuza dek yaşayacak. Dünyanın yaşamı uğruna vereceğim ekmek de benim bedenimdir.”
52 Bunun üzerine Yahudiler, “Bu adam yememiz için bedenini bize nasıl verebilir?” diyerek birbirleriyle çekişmeye başladılar.
53 İsa onlara şöyle dedi: “Size doğrusunu söyleyeyim, İnsanoğlu`nun bedenini yiyip kanını içmedikçe, sizde yaşam olmaz.
54 Bedenimi yiyenin, kanımı içenin sonsuz yaşamı vardır ve ben onu son günde dirilteceğim.
55 Çünkü bedenim gerçek yiyecek, kanım gerçek içecektir.
56 Bedenimi yiyip kanımı içen bende yaşar, ben de onda.
57 Yaşayan Baba beni gönderdiği ve ben Baba`nın aracılığıyla yaşadığım gibi, bedenimi yiyen de benim aracılığımla yaşayacak.
58 İşte gökten inmiş olan ekmek budur. Atalarınızın yedikleri man gibi değildir. Atalarınız öldüler. Oysa bu ekmeği yiyen sonsuza dek yaşar.”
59 İsa bu sözleri Kefarnahum`da havrada öğretirken söyledi.
Size bir şeyler hatırlatıyor mu? İsa'nın zamanında da Yahudiler "bu nasıl olabilir?", "Gerçek anlamda İsa'nın bedenini yemek nasıl mümkün olabilir?" diyorlardı ve kendi aralarında çekişiyorlardı...

Alıntı:
7 Fısıh* kurbanının kesilmesi gereken Mayasız Ekmek Günü geldi.
8 İsa, Petrus`la Yuhanna`yı, “Gidin, Fısıh yemeğini yiyebilmemiz için hazırlık yapın” diyerek önden gönderdi.
9 O`na, “Nerede hazırlık yapmamızı istersin?” diye sordular.
10-11 İsa onlara, “Bakın” dedi, “Kente girdiğinizde karşınıza su testisi taşıyan bir adam çıkacak. Adamı, gideceği eve kadar izleyin ve evin sahibine şöyle deyin: `Öğretmen, öğrencilerimle birlikte Fısıh yemeğini yiyeceğim konuk odası nerede? diye soruyor.`
12 Ev sahibi size üst katta, döşenmiş büyük bir oda gösterecek. Orada hazırlık yapın.”
13 Onlar da gittiler, her şeyi İsa`nın kendilerine söylediği gibi buldular ve Fısıh yemeği için hazırlık yaptılar.
14-15 Yemek saati gelince İsa, elçileriyle birlikte sofraya oturdu ve onlara şöyle dedi: “Ben acı çekmeden önce bu Fısıh yemeğini sizinle birlikte yemeyi çok arzulamıştım.
16 Size şunu söyleyeyim, Fısıh yemeğini, Tanrı`nın Egemenliği`nde yetkinliğe erişeceği zamana dek, bir daha yemeyeceğim.”
17 Sonra kâseyi alarak şükretti ve, “Bunu alın, aranızda paylaşın” dedi.
18 Size şunu söyleyeyim, Tanrı`nın Egemenliği gelene dek, asmanın ürününden bir daha içmeyeceğim.
19 Sonra eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü ve onlara verdi. “Bu sizin uğrunuza feda edilen bedenimdir. Beni anmak için böyle yapın” dedi.
20 Aynı şekilde, yemekten sonra kâseyi alıp şöyle dedi: “Bu kâse, sizin uğrunuza akıtılan kanımla gerçekleşen yeni antlaşmadır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor?

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-10-09, 02:30
Theophilos

Ayrıca, Kefernahum'daki konuşmasında Mesih kendi vücudunu gökten inmiş manna olarak nitelendirmiş ve manna ile arasındaki farkları şöyle sıralamıştır:

1) Mesih, mannanın tersine gökten inmiş "diri" ekmektir.
2) Manna geçici, Mesih kalıcıdır.
3) Manna yiyenler ölmüşlerdir; oysa Mesih'in vücudunu yiyenler ebediyen yaşayacaktır.

Mesih'in karşılaştırmasında mannanın yenmesi ile Mesih'in vücudunun yenmesi arasında bir fark söz konusu değildir. Mesih'e göre, manna nasıl yendiyse, kendi vücudu da aynı şekilde yenecektir. Bu gerçeğin farkına varan Yahudiler, Mesih'in sembolik bir konuşma yapmadığını anlamışlardır.

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-10, 23:55
thomas

Meshepsiz olarak üyesi olduğum ve devam ettiğim Protestan kilisesi genelde şarap kullanıyor, ancak alkolikten dönmüş bir imanlı varsa o geldiğinde vişne suyu kullanılıyor. Benim görüşüm ise şu; daima Kutsal Kitaba bağımlı düşünerek karar verdiğim için şarap kullanılmalı, çünkü Kutsal Kitapta şarap yazıyor. Rabbimiz İsa Mesih in neden kanı için şarabı bedeni için mayasız ekmeği seçtiğini bilmiyorum ama ben uymak isterim. (Kutsal Kitapta o günün yahudi mayasız bayramı olduğu yazıyor, ekmeğin onunla ilgisi olabilir. Şarabın da kan benzetmesi olduğu için kırmızı şarap olduğunu tahmin edebiliriz, çünkü o zaman da "Asmanın ürünü" yani şarabın beyazı vardı, beyaz şarap çok tükettiğimiz yeşil üzümden, kırmızı şarap ise kırmızı üzümden yapılıyordu/yapılıyor). Aslında şarap konusundan başka ekmek konusu da var. Benim devam ettiğim kilisede normal ekmek kullanılıyor. Şarap konusuna tam uyulacaksa mayasız ekmek kullanılması da daha doğru olabilir. Bir diğer konu da Rabbimiz; "... asmanın ürününden bir daha içmeyeceğim...." der, yani şarabın üzümden yapılması gerekir, hurmadan vb... yapılan şaraplar da var. Ayrıca İsa Mesih in istediğine tam uyacaksak; Kutsal Kitapta yazdığı gibi yani aynen onlar gibi ekmeği bölüp aramızda dolaştırmamız lazım. Benim görüşüm; üzüm şarabı ve elden ele bölünerek mayasız ekmeğin dolaştırılması, ancak devam ettiğim kilisede böyle değil.

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 02:56
sonsuzdalga

Acaba bu konuyu kilisenizdeki diger kardeslerinizle paylastiniz mi? Peder ne diyor? Ornegin ABD'de kimi kiliselerde visne suyu gibi sarabi andiran iceceklerin kullanildigni duymustum, ozellikle de eski alkolikler icin.

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >  

Kilisenizde Rabbin Sofrası'nda şarap mı vişne suyu mu kullanılıyor? konusuna benzer konular;

Kilisenizde hiç etnik ayrımcılık yaşadınız mı? Zaman zaman çeşitli kardeşlerden, kiliselerinde ya da katılmak istedikleri kiliselerde yaşadıklarıyla ilgili olarak emailler alıyoruz. Birçok çeşitli ve/veya kişisel konular da olmakla beraber bu konu ile de ilgili olarak birden fazla email aldık. Bu yüzden bu anketi daha büyük bir kitleye sorarak bir veri elde etmeyi amaçlıyoruz. Lütfen yalnızca hristiyan olan üyeler ankete oy versinler. Hristiyan olmayan üyelerin oyları istatistiklerden düşülecektir.

Şarap ve Yasaklar Son bir haftadır online türkçe kutsal kitabı okuyorum. bir yerde "şarap içmemeniz iyidir" derken bir başka yerde Hz. İsa "Alın bu benim kanımdır için" şeklinde ifadelere rastladım. Doğru olan nedir? Hristiyan olan birisinin şarap içmesi yasak mıdır yoksa değil midir? Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.. Yönetim Notu: Romalılar 14'de yer alan "şarap içmeyin" önerisini o ayetin içinde bulunduğu pasaja bakarak yorumlamanız gerekir. Orada özel bir durumdan bahsedilmektedir. Başkaları ile alakalı bir durum mevcuttur. İncil'deki ayetleri cümle cümle ayırarak ya da cımbızlayarak yorumlarsanız yanlış sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Hıristiyanlıkta ekmek şarap ayininin özellikleri nelerdir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-ekmek-sarap-ayininin-ozellikleri-nelerdir

Kilisenizde kimlerin öğretme yetkisi var? Kilisenizdeki kimlerin öğretme yetkisi vardır?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih