Komünyon konusu
1624 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
KAYRAM tarafından gönderildi.
Komünyon konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

26-06-10, 20:24
KAYRAM
Eskiden Rabbin sofrasına katılırdım, şimdi Efkaristiya' ya katılıyorum. Bu yepyeni gizemi keşfetmem ve benimsemem fazla zamanımı almadı. Ne muhteşem bir gizem değil mi ? Rabbin bedeni. Bunu bana uzun uzun anlatan, yurtdışındaki pederimi çok özlüyorum. Onunla uzun sohbetler ederdik. Onunla ilgili, daha doğrusu bu konuyla ilgili bir anımı sizinle paylaşmak istedim. Kendisi tüm çoçukların sevgili tonton babasıydı. 70 yaşındaydı.
Bir akşamüstü, ablam ile pederimizi ziyarete gitmişdik. Orada bizden önce gelen bir kadın ve 10 yaşında bir oğlu vardı. Pederle sohbet ediyorlardı. Çoçuk okuldan çıkıp, doğruca kiliseye annesiyle gelmişdi. Bu yüzden karnı açdı ve sürekli; ''Acıktım anne, acıktım padre '' diye mızmızlandı durdu.
Çevrede market veya bakkal yokdu. Kadıncağız sürekli '' Oğlum çıkacaz şimdi yolda alırız'' dese de, Padre hemen mutfağı aradı. Mutfak kapanmışdı. Sonra padre yanımızdan geçip,komünyon dolabına gitti açtı. Ve içinden bir avuç, büyük yuvarlak komünyonlardan aldı! Yaklaşık 10 tane kadar!
Sonra çocuğa uzattı ; '' Ye bunları, Allah Baba doyurur karnını '' dedi. Ablam ile şok olduk. Kadıncağız ağladı ; '' Padre ne olur, yapma '' Padre ; '' Çoçuk burada açken, Tanrı orada kutsal vücudunun durmasını ister mi ?
Onu doyurmak ister.Herşey insan için '' Kadıncağız ağlarken, ben zor yutkunuyordum. Padre bakdı kadın ağlıyor en sonunda kızdı ;'' Şabat günü buğday tanelerini öğrencileri yedi diye ferisiler kızmışdı. Ne dedi İsa hatırlayın ! Herşey insan için, şabat da insan için '' dedi.
Çoçuk yedi hepsini. Sonra kendiliğinden gitti kilisenin içine. Dedi ki ; '' Allah Baba teşekkür ederim, karnım doydu ''
İşte o an ablam ile dayanamadık biz de başladık ağlamaya:)
Bu olayı hiç unutamıyorum. Eski mezhebimde simgesel olarak aldığım şarap ve ekmek, şimdi bambaşka bir gizemdi benim için. Ne muhteşem bir gizem.
Benim de yeğenim 1 yaşında katolik vaftizi oldu. Hani bebek vaftizi konusu çok tartışılır ya. Referans ayetler istenir...bebeklerin iradesi olmadığı söylenir... Ben tüm görüşdeki kardeşlerime saygı duyuyorum. Ama şöyle düşünüyorum; o dönemde vaftizci Yahya çölde herkesi tövbe etmeye çağırıp vaftiz ederken, ben bebeğimi veya çoçuğumu bir ağacın altında bırakıp, kendimi kurtarmak için vaftiz olmazdım! Aceleyle ve Tanrı korkusuyla çoçuğum kollarımda suya girerdim...Ya da Petrus sık sık evlere gidip ev halkını vaftiz ederken, evime gelen Petrusun karşısına, bebeğimi odaya bırakıp karşısına çıkmazdım...Ya da binlerce insan dışarda vaftiz edilirken, gene çoçuklarımı alıp orda bulunurdum. Hangi anne veya baba, kurtuluşu bencilce kendine ister ki !
Yaşadığım şeylere tanıklık edebilirim. Eğer ki 2 yaşındaki yeğenim, (bunu yapmasını kimse öğretmediği halde) ; kilisesini 1 km uzakdan tanıyıp, elini başına ve göğsüne (tam istavroz değil ) koyarak '' Babaaa..babaaa.. '' diye bağırıyorsa...veya elimde
incil gördüğü zaman gene aynı şeyi yapıyorsa... veya kilisede ayin sırasında sürekli bağırarak '' aminnn '' diyorsa..
Ben Tanrının kutsal Ruhunun daha ana rahminde küçük kuzularına koyduğuna artık inanıyorum.
Teşekkür ederim Babacım, bu muhteşem gizemi biz günahkarlara lütfettiğin için. Seni seviyoruz.
Komünyon
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Komünyon
Komünyon konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil