| yusuf -34 |
|
bu soruyu sordum bir ortodoks geçmişli insan olarak ortodokslarda kominyon alabilek için su vaftizinden geçmek akşamdan oruçlu olup et süt ürünleri yememiş olmak ve hiç bir şey yemeden içmeden buna sigara dahil kiliseye gidip ayin sonuna doğru dağıtılan kominyon alabilmek için kominyonun hazırlanması bittikten sonra ieronun kapsının sağında bekler kupayla papası ierondan çıkmasını bekler o çıkınca alırsınız yanında artos kutsanmış ekmekte verilir ondan sonra kahvaltı ypabilir ilaç kullanıyorsunuz tansiyon ilacı falan ilacınızıda yutarsınız işte protstalarda bu nasıl düzenleniyor diye sormuştum eski gittiğim protestan kilisesinde görmemiştim biz ayda bir kere yapıyoruz demişlerdi buda bana tuhaf gelmişti çünki nedenleri ve niçinlerini bilmiyordum öğrenmek için sormuştum ama demekki benim gibi bilen yokmuş yada sorum anlaşılmadı ? sevgiler esenkalın umarım bir bilen çıkar !!! |
| fevzi_90 |
|
Sevgili Yusuf, tabiki protestan kiliselerinde yazdığın gibi bir uygulama yok. Yani sofra öncesi tek yapmak gereken İncilde yazdığı gibi kendini sınamak. Yani bu ruhsal bir hazırlık, sofranın anlamı, sofranın bereketleri, sofra aracılığı ile sağlanan Lütuf'a dikkat vermek ve tabiki içten samimi derin bir tövbe ile sofraya yaklaşmak. Kısaca Mesih',in söyledi gibi O'nu ve yaptığı her şeyi anmak. Bir protestan özetle bunları yapar yada yapmalı. Diğer yazdıkların dışsal şeyler ve bu dışsal unsurlar hakkında da Mesih'in sözleri çok açık. Diğer yazdığın şey ise benim çok tepki verdiğim bir konu yani her pazar değilde ayda bir yada üç ayda bir sofra verilmesi. Eğer Mesih "beni anmak için böyle yapın" dediyse niye sofrayı her pazar yapmıyorsun be kardeşim diyorum bende. İncilde ilk imanlılar ne zaman bir araya gelseler ekmek ve şarap bölüp bunu yaparlardı. Çok sonra kilise bunu bir şekle soktu. Kısaca bazı protestan kiliseleride bir çok konuda olduğu gibi sofra konusunda da simgesellikte aşırıya kaçıyor. O simge bu simge diye diye elde bir şey kalmayacak. Bu arada Moda kilisesine gittinmi ? Sevgiler |
| yusuf -34 |
|
sevgili rabde kardeşim biricik teşvikçim ve önderim hani varya seni , evangelion , chonk ve diğer dostlarımı düşündükçe rabbe bir değil , binlerce değil bir yürek dolusu hamd ederek övgü ve ebedler ebedince sonsuzlukar sonsuzunca olsun diye dua ediyor ve sizler için ayrı ayrı dua ediyorum dostum sizleri bilmek ayrı bir mutluluk ve rabbim ne büyüksün ne kadar lütufkarsın demekten kendimi alamıyorum !!! sevgili kardeşim 1 ağustos itibarı ile kiracıdan kira alacağım ben buna maaş diyorum :-) cebim biraz para görsün diye bekliyorum ve 1 ağustos itibarı ile her pazar gideceğim ve intibalarımı yazarak haber vereceğim ancak seninle nasıl irtibat kurabilirim bilmiyorum !!! sevgilerimle esenkal |