Rabbin Sofrası (Komünyon & Kinonia) nasıl yaklaşılır ?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası : Rabbin Sofrası (Komünyon & Kinonia) nasıl yaklaşılır ?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
yusuf -34

Forumda rastlayamadım veya ben beceremedim fakat özel olarak bu konu hakında malümatlarımızı paylaşalım ve öğrenelim !!!
Rabbin sofrası ( Komünyon Veya Kinonia ) alırken nelere dikkat etmeli ve nasıl hazırlanmalıyız ?
sevgilerimle esenkalın

hristiyanlık
yusuf -34

bu soruyu sordum bir ortodoks geçmişli insan olarak ortodokslarda kominyon alabilek için su vaftizinden geçmek akşamdan oruçlu olup et süt ürünleri yememiş olmak ve hiç bir şey yemeden içmeden buna sigara dahil kiliseye gidip ayin sonuna doğru dağıtılan kominyon alabilmek için kominyonun hazırlanması bittikten sonra ieronun kapsının sağında bekler kupayla papası ierondan çıkmasını bekler o çıkınca alırsınız yanında artos kutsanmış ekmekte verilir ondan sonra kahvaltı ypabilir ilaç kullanıyorsunuz tansiyon ilacı falan ilacınızıda yutarsınız işte protstalarda bu nasıl düzenleniyor diye sormuştum eski gittiğim protestan kilisesinde görmemiştim biz ayda bir kere yapıyoruz demişlerdi buda bana tuhaf gelmişti çünki nedenleri ve niçinlerini bilmiyordum öğrenmek için sormuştum ama demekki benim gibi bilen yokmuş yada sorum anlaşılmadı ?
sevgiler esenkalın umarım bir bilen çıkar !!!

hristiyanlık
fevzi_90

yusuf -34
bu soruyu sordum bir ortodoks geçmişli insan olarak ortodokslarda kominyon alabilek için su vaftizinden geçmek akşamdan oruçlu olup et süt ürünleri yememiş olmak ve hiç bir şey yemeden içmeden buna sigara dahil kiliseye gidip ayin sonuna doğru dağıtılan kominyon alabilmek için kominyonun hazırlanması bittikten sonra ieronun kapsının sağında bekler kupayla papası ierondan çıkmasını bekler o çıkınca alırsınız yanında artos kutsanmış ekmekte verilir ondan sonra kahvaltı ypabilir ilaç kullanıyorsunuz tansiyon ilacı falan ilacınızıda yutarsınız işte protstalarda bu nasıl düzenleniyor diye sormuştum eski gittiğim protestan kilisesinde görmemiştim biz ayda bir kere yapıyoruz demişlerdi buda bana tuhaf gelmişti çünki nedenleri ve niçinlerini bilmiyordum öğrenmek için sormuştum ama demekki benim gibi bilen yokmuş yada sorum anlaşılmadı ?
sevgiler esenkalın umarım bir bilen çıkar !!!
Sevgili Yusuf, tabiki protestan kiliselerinde yazdığın gibi bir uygulama yok. Yani sofra öncesi tek yapmak gereken İncilde yazdığı gibi kendini sınamak.
Yani bu ruhsal bir hazırlık, sofranın anlamı, sofranın bereketleri, sofra aracılığı ile sağlanan Lütuf'a dikkat vermek ve tabiki içten samimi derin bir tövbe ile sofraya yaklaşmak. Kısaca Mesih',in söyledi gibi O'nu ve yaptığı her şeyi anmak. Bir protestan özetle bunları yapar yada yapmalı. Diğer yazdıkların dışsal şeyler ve bu dışsal unsurlar hakkında da Mesih'in sözleri çok açık. Diğer yazdığın şey ise benim çok tepki verdiğim bir konu yani her pazar değilde ayda bir yada üç ayda bir sofra verilmesi. Eğer Mesih "beni anmak için böyle yapın" dediyse niye sofrayı her pazar yapmıyorsun be kardeşim diyorum bende. İncilde ilk imanlılar ne zaman bir araya gelseler ekmek ve şarap bölüp bunu yaparlardı. Çok sonra kilise bunu bir şekle soktu.
Kısaca bazı protestan kiliseleride bir çok konuda olduğu gibi sofra konusunda da simgesellikte aşırıya kaçıyor. O simge bu simge diye diye elde bir şey kalmayacak.
Bu arada Moda kilisesine gittinmi ?
Sevgiler

hristiyanlık
yusuf -34

fevzi_90
Sevgili Yusuf, tabiki protestan kiliselerinde yazdığın gibi bir uygulama yok. Yani sofra öncesi tek yapmak gereken İncilde yazdığı gibi kendini sınamak.
Yani bu ruhsal bir hazırlık, sofranın anlamı, sofranın bereketleri, sofra aracılığı ile sağlanan Lütuf'a dikkat vermek ve tabiki içten samimi derin bir tövbe ile sofraya yaklaşmak. Kısaca Mesih',in söyledi gibi O'nu ve yaptığı her şeyi anmak. Bir protestan özetle bunları yapar yada yapmalı. Diğer yazdıkların dışsal şeyler ve bu dışsal unsurlar hakkında da Mesih'in sözleri çok açık. Diğer yazdığın şey ise benim çok tepki verdiğim bir konu yani her pazar değilde ayda bir yada üç ayda bir sofra verilmesi. Eğer Mesih "beni anmak için böyle yapın" dediyse niye sofrayı her pazar yapmıyorsun be kardeşim diyorum bende. İncilde ilk imanlılar ne zaman bir araya gelseler ekmek ve şarap bölüp bunu yaparlardı. Çok sonra kilise bunu bir şekle soktu.
Kısaca bazı protestan kiliseleride bir çok konuda olduğu gibi sofra konusunda da simgesellikte aşırıya kaçıyor. O simge bu simge diye diye elde bir şey kalmayacak.
Bu arada Moda kilisesine gittinmi ?
Sevgiler
sevgili rabde kardeşim biricik teşvikçim ve önderim hani varya seni , evangelion , chonk ve diğer dostlarımı düşündükçe rabbe bir değil , binlerce değil bir yürek dolusu hamd ederek övgü ve ebedler ebedince sonsuzlukar sonsuzunca olsun diye dua ediyor ve sizler için ayrı ayrı dua ediyorum dostum sizleri bilmek ayrı bir mutluluk ve rabbim ne büyüksün ne kadar lütufkarsın demekten kendimi alamıyorum !!!
sevgili kardeşim 1 ağustos itibarı ile kiracıdan kira alacağım ben buna maaş diyorum :-) cebim biraz para görsün diye bekliyorum ve 1 ağustos itibarı ile her pazar gideceğim ve intibalarımı yazarak haber vereceğim ancak seninle nasıl irtibat kurabilirim bilmiyorum !!!
sevgilerimle esenkal

hristiyanlık
fevzi_90

yusuf -34
sevgili rabde kardeşim biricik teşvikçim ve önderim hani varya seni , evangelion , chonk ve diğer dostlarımı düşündükçe rabbe bir değil , binlerce değil bir yürek dolusu hamd ederek övgü ve ebedler ebedince sonsuzlukar sonsuzunca olsun diye dua ediyor ve sizler için ayrı ayrı dua ediyorum dostum sizleri bilmek ayrı bir mutluluk ve rabbim ne büyüksün ne kadar lütufkarsın demekten kendimi alamıyorum !!!
sevgili kardeşim 1 ağustos itibarı ile kiracıdan kira alacağım ben buna maaş diyorum :-) cebim biraz para görsün diye bekliyorum ve 1 ağustos itibarı ile her pazar gideceğim ve intibalarımı yazarak haber vereceğim ancak seninle nasıl irtibat kurabilirim bilmiyorum !!!
sevgilerimle esenkal
Amin, kardeşliğin için bizlerde şükrediyoruz sevgili Yusuf.
Umarım en kısa zamanda sıkıntıların biter. Ben sana yeni mail adresimi vereyim yazışalım oradan.

Yönetime not: mail adresim engellenecekse siz Yusuf kardeşime iletin.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Rabbin Sofrası (Komünyon & Kinonia) nasıl yaklaşılır ? konusuna benzer konular;

Kilisede Rabbin Sofrası Mucizesi merhabalar bir papaz söyledi bunu bana ,bende araştırıp buldum sonunda. najuda bir kadına tanrı tarafından verilmiş olan bir lütüf var ve bu benim imamnınma iman güvenime güven kattı diyebilirim. gerçekten etkileyeci birşey bu ve izlemenizi tavsiye ediyorum http://www.youtube.com/watch?v=86TO1mOXwcI&feature=related

Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.

Rabbin Sofrası niye Sept günündedir ? Rabbimiz Mesih, bizlere Sofrası'nı Pesah gününde öğretti. Bu durumda, niçin Pesah gününde bunu yapmak yerine HER PAZAR (sept) günü yapıyoruz ? Tanrı'nın Kutsal Kitap'ta böyle bir esini var mı ? Teşekkürler, Selamet-i Hüdâ sizinle olsun. Amin.

Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Mucizesi Ortodoks Kilisesi ayininde tek bir kap ve kaşık kullanılır Rabbin kanı olan şarabı cemaate vermek için. Normal olarak tek bir kişinin bir hastalığı varsa bunun tüm cemaate geçmesi gerekir tıbben. Oysaki hiç kimse Rabbin Sofrası yüzünden hasta olmaz. Hatta ortodoksmoderatörümün anlattıklarına göre hastaneye gidip, hastayı ziyaret eder pederler, hastaya şarabı verdikten sonra kendileri de bu şaraptan içerler. Bu konuda tıbbi bir araştırma da vardır, Rus bir bilimadamı incelemektedir bu konuyu. Eğer bulabilirsem sizinle ilgili yazıyı da paylaşacağım.

Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Hristiyan inancımızda karşımıza çoğu zaman ''Kutsal Su'' , ''Kutsal Yağlar'' , ''Kutsal Şarap'' gibi kavramlar çıkmaktadır...Burada 'Kutsal' olarak bahsedilen nesneler doğa üstü bir biçimde büyülü veya sihirli değillerdir,bunları ''kutsal olmayan'' normal elementlerle mikroskop altında incelediğimizde kimyasal olarak aralarında bir değişiklik olmadığını görürüz.. Bu elementleri Kutsal kılan onların üzerinde Tanrı'nın sözünün okunmuş olması ve Kutsal Ruh'un onları kutsamasının istenişidir. Siz isterse vaftiz suyunu Ürdün ırmağından taşıtın veya normal şehir şebekesinden gelen suyu küvet içinde kullanın, ''Baba Oğul Kutsal Ruh'' adı kullanıldığında o su,kutsanarak kutsal su olmuş olur. Neticede keramet kullanılan elementlerde...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Rabbin Sofrası : Rabbin Sofrası (Komünyon & Kinonia) nasıl yaklaşılır ?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler