Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? konusu
2356 kez okundu,
34 kez cevaplandı. En son mesaj
fundi tarafından gönderildi.
Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

15-12-10, 23:18
mstesla
ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.
Rabbin Sofrası sadece simgesel mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

16-12-10, 04:28
fundi
kardesim, elbette Rab bin sofrasi simgeseldir. Her sofrada ekmek ve üzüm suyu paylasildikca Rab tekrar tekrar ölüp ölüp dirilmez. Bizlerin o sofrayi paylasmamiz simgesel degildir tabi. Elimiz lokmaya giderken o kokmanin ne anlam tasidigini, agirligini biliriz. Imanimizi, hayatimizda tövbe edecek birseyimiz varsa hepsini ciddi sekilde o sofrada düsünürüz
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-12-10, 06:50
mstesla
|
|
fundi
|
|
kardesim, elbette Rab bin sofrasi simgeseldir. Her sofrada ekmek ve üzüm suyu paylasildikca Rab tekrar tekrar ölüp ölüp dirilmez. Bizlerin o sofrayi paylasmamiz simgesel degildir tabi. Elimiz lokmaya giderken o kokmanin ne anlam tasidigini, agirligini biliriz. Imanimizi, hayatimizda tövbe edecek birseyimiz varsa hepsini ciddi sekilde o sofrada düsünürüz
|
elbette ki dediğiniz gibidir. ama rab'bin sofrası bir anma töreni değil bir sakramenttir, rab'bin sofrasında rab ile bir oluruz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-12-10, 06:59
asuri
|
|
mstesla
|
|
ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.
|
Bu nedenle kim uygun olmayan şekilde ekmeği yer ya da Rab'bin kâsesinden içerse, Rab'bin bedenine ve kanına karşı suç işlemiş olur. Kişi önce kendini sınasın, sonra ekmeği yiyip kâseden içsin. Çünkü Rab'bin bedenini farketmeden ekmeği yiyen ve kâseden içen, böyle yiyip içmekle kendi kendini mahkûm eder. İşte bu nedenle birçoklarınız zayıf ve hastadır, bazılarınız da ölmüştür.
1.Korintliler 11:27-30

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

FORUMA ÜYE OLUN! /

16-12-10, 12:15
NCyril
|
|
fundi
|
|
|
"Rab tekrar tekrar ölüp ölüp dirilmez" demişsiniz, sevgili mstesla öyle mi demiş, ya da sizce Protestanlık dışındaki bütün mezheplerde öyle mi inanılıyor? =D
Kinonia'da (Komünyon) Rab'bin bedenini ve kanını alırız. Komünyon bir sakramenttir. Yani ruhsal boyutu vardır. Bir anma töreninden ibaret değildir. Komünyon almadan önce Komünyon için hazırlanılır bizde.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil