Arşiv Sayfa 2 / Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Reenkarnasyon : Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? - Sayfa 2 konusu 3771 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj Nikolas07 tarafından gönderildi. Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? Dr. Mark HITCHCOCK <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kitabı Mukaddes, ölüm sonrası hayat hakkında açık bir şekilde bilgi verir. Fakat reenkarnasyon olarak bilinen anlayış, ta ki bir kimse sonuçta Nirvana’ya ya da sonsuz yokluğu elde edinceye kadar süren, hayat sonrası hayat... sonra… sonra hayat anlayışını ifade eder.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Gerektirdiği şeyin farklı modelleri olması hasebiyle reenkarnasyonun somut bir tarifini vermek zordur. Reenkarnasyon kelimesi “başka bir bedende yeniden doğmak” anlamına gelmektedir. Bu inancın bütün tariflerini üzerinde durduğu temel nokta, ölümden sonra ruh ya da hayat gücünün onun doğumundan önce başka bir bedene geçtiği düşüncesidir. Bu sürecin... Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? konusu 3771 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj Nikolas07 tarafından gönderildi.

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-06-07, 01:29
Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır?
evangelion

Sola Scriptura'ya özür..

Cathar isimli üyenin mesajını çok seviyesiz bulduğumdan, onaylanmış olmasına rağmen sildim, oysaki Sola Scriptura ona bir cevap yazıyormuş, bunu sonradan öğrendim, yani Sola Scriptura'nın son mesajından önce Cathar isimli üyenin seviyesiz bir mesajı olacaktı.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır?

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-09-09, 19:44
vesper

Sevgili Mylordisreallife;

ne demek istediğinizi pek anlayamadım... Ben de psikoloji alanında çalışmalar yapıyorum ve reenkarnasyon hakkında konuşabilecek kadar da biliyorum artık... reenkarnasyon yoktur doğru vardır yine doğru Hiçbir ruh bir başka bedene girmez ama yeniden bedenlenebilir. Bugün inanılan reenkarnasyon eksiktir ancak yine de doğrular içermektedir. Sanırım siz Psikoloji Psikiyatri parapsikolojiyi hepten görmezden gelmişsiniz. Üstelik bu konuda deneyim yaşayan on binlerce insanı da silip atıyorsunuz. Neden???

Hipnoz hakkında ne dediğinizi de anlayamadım... Hipnozda insanlar geriye doğru yolculuk yaparken çocukluklarına giderler evet orası tamam... Ama daha da geriye yolculuk yapmaları istendiğinde ve bu kişi ana rahmine ardından spatyuma ardından da bir önceki yaşamına geriliyorsa ve özellikle bir önceki yaşamında anlattıkları gerçek çıkıyorsa orada duralım... Birini kabul edip birini kabul etmemezlik yapamazsınız... Bu çifte standart ve ikiyüzlülük olur... Siz hipnozu ve getirdiklerini kabul ediyor musunuz yoksa yarısını alıp yarısını atıyor musunuz??

Ayrıca meditasyon ve yoganın zararlı olduğuna nasıl karar verdiniz?? Bunlar insanın konstantrasyonunu geliştirmeye, iç huzurunu artırmaya yönelik uygulamalardır... yapanlar da çok memnun olduklarını ifade ederler siz nasıl olur da böyle bir yorumda bulunursunuz? Meditasyon ya da Yoga yaptınız da zarara mı uğradınız? Ayrıca herşeyde şeytan aramak doğru mudur?

Yönetim Notu: Yoga'da hangi seviyeye ulaştığınızı ve hangi yoga türünü yaptığınızı belirtirseniz, size site yönetiminden bir kardeş kişisel tecrübelerini paylaşabilir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİSA:''YOL YAŞAM VE GERÇEK BENİM, BENİM ARACILIĞIM OLMADAN KİMSE BABA'YA GİDEMEZ.''mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır?

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-09-09, 18:35
vesper

vesper
Yönetim Notu: Yoga'da hangi seviyeye ulaştığınızı ve hangi yoga türünü yaptığınızı belirtirseniz, size site yönetiminden bir kardeş kişisel tecrübelerini paylaşabilir.
Parapsikolojiye ve doğu ilimlerine ilgim olduğu için bu alanda araştırmalar yapıyorum... Türkiyedeki yoga ve meditasyon gruplarına katılmadım ama özellikle meditasyonun konsantrasyonu ve insanın iç huzurunu artırdığından faydalı olduğunu düşünüyorum... Bilim adamları da bu şekilde düşünüyorlar... Hatta Harvard Üniversitesindekiler meditasyonun beyinin yaşlanmasını yavaşlatıp konstantrasyonu artırdığını söylüyor... Amatör çalışmalarımız oldu arkadaşlarla(kitap, kaset ya da videolarla) ama bir gruba katılmadık...

Bahsettiğiniz kişi bir gruba katılıp bir olay mı yaşamış?? Her halükarda öğrenmek isterim neler yaşadığını ilginiz için teşekkürler...

Sevgilerle...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİSA:''YOL YAŞAM VE GERÇEK BENİM, BENİM ARACILIĞIM OLMADAN KİMSE BABA'YA GİDEMEZ.''mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-09-09, 17:47
Nikolas07

vesper
Sevgili Mylordisreallife;

ne demek istediğinizi pek anlayamadım... Ben de psikoloji alanında çalışmalar yapıyorum ve reenkarnasyon hakkında konuşabilecek kadar da biliyorum artık... reenkarnasyon yoktur doğru vardır yine doğru Hiçbir ruh bir başka bedene girmez ama yeniden bedenlenebilir. Bugün inanılan reenkarnasyon eksiktir ancak yine de doğrular içermektedir. Sanırım siz Psikoloji Psikiyatri parapsikolojiyi hepten görmezden gelmişsiniz. Üstelik bu konuda deneyim yaşayan on binlerce insanı da silip atıyorsunuz. Neden???

Hipnoz hakkında ne dediğinizi de anlayamadım... Hipnozda insanlar geriye doğru yolculuk yaparken çocukluklarına giderler evet orası tamam... Ama daha da geriye yolculuk yapmaları istendiğinde ve bu kişi ana rahmine ardından spatyuma ardından da bir önceki yaşamına geriliyorsa ve özellikle bir önceki yaşamında anlattıkları gerçek çıkıyorsa orada duralım... Birini kabul edip birini kabul etmemezlik yapamazsınız... Bu çifte standart ve ikiyüzlülük olur... Siz hipnozu ve getirdiklerini kabul ediyor musunuz yoksa yarısını alıp yarısını atıyor musunuz??

Ayrıca meditasyon ve yoganın zararlı olduğuna nasıl karar verdiniz?? Bunlar insanın konstantrasyonunu geliştirmeye, iç huzurunu artırmaya yönelik uygulamalardır... yapanlar da çok memnun olduklarını ifade ederler siz nasıl olur da böyle bir yorumda bulunursunuz? Meditasyon ya da Yoga yaptınız da zarara mı uğradınız? Ayrıca herşeyde şeytan aramak doğru mudur?

Mantralarla yapılan meditasyonlarda kişi bir şey için uğraşılır.(Başka meditasyon çeşidi varmı bilmiyorum ama...)
MEsela uzun zamandır görülmeyen kişiyi tekrar gelmesi....
Ayşe beni sevsin...
Fatma bana gelsin...
Ordan para,burdan sağlık...
Hipnoz,varlıklarla tanışabilme...
Biraz şeytan işi kokusu alır gibiyim...
Bunları daha yeni yeni kitaplardan okuyorum...
Yanlış veya eksik bir bilgimde affola...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap'ta dinazorlar var mıdır? Soru: Kutsal Kitap dinozorlar hakkında ne der? Kutsal Kitap’ta dinozorlar var mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap’taki dinozorlar konusu, Hıristiyan toplumun içinde dünyanın yaşı, Yaratılış Kitabı’nın doğru yorumu ve etrafımızda gördüğümüz fiziksel kanıtları nasıl yorumlamamız gerektiği konusuyla ilgili olarak devam eden daha büyük bir tartışmanın bir parçasıdır. Dünyanın düşünüldüğünden daha yaşlı olduğuna inananlar, kendi paradigmalarına göre, Kutsal Kitap’ın dinozorlardan söz etmemesinin nedeninin onların ilk insanların yaratılmasından milyonlarca yıl önce öldükleri olduğu konusunda görüş birliği içindedir. Kutsal Kitap’ı yazan adamlar yaşayan dinozorları görmüş olamazlardı. Dünyanın yaşının daha genç olduğuna inananlar, Kutsal Kitap hiçbir zaman “dinozor” sözcüğünü kullanmadığı halde...

Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? Merhaba Kutsal kitapta ki Melek Cebrail ile Kutsal Ruhun ayrı varlıklar olduğuna dair ayet verir misiniz? İncilde bu açık şekilde fark edilebiliyor, fakat Eski Antlaşmadan örnek verir misiniz? Yönetim Notu: Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Kutrsal Kitap bir ansiklopedi veya tanım kitabı değildir, kendi konusu vardır. Cebrail'in Kutsal Ruh ile aynı olduğunu iddia edenler ayet vermek zorundadır, olmayan bir şeyi ispat etmek için biz ayet vermek durumunda değiliz.

Reenkarnasyon, Karma Öğretileri ve hristiyanlık İnsanlar her zaman ölümden sonra hayat hakkında merak beslemişlerdir. Ölüm tam bir son mudur? Sonsuzluğa giriş midir? Yeni bir yaşama başlamadan önceki bir geçiş dönemi midir? Bazı kişiler, insanların öldükten sonra başka insanların bedenlerinde doğarak tekrar yaşama geldiklerini öğretmektedirler ve Amerika Birleşik Devletleri'nin %25'i buna inanmaktadır. Niçin milyonlarca insan reenkarnasyona inanmaktadır? Reenkarnasyon insanlara ümit sunmaktadır. Eğer bu sefer başarısız bir yaşamınız olduysa, bir sonrakinde aynı hataları yapmazsınız değil mi? Reenkarnasyona inanan insanların büyük bir oranı, geçmiş yaşamlarını hatırlamadıklarını itiraf etmektedirler. Eğer geçmiş hatalarımızı hatırlayamasak, onlardan nasıl ders alırız ki? Aynı hataları defalarca tekrarlarız. İnsanlığın kanlı tarihine...

Yalnızca Kutsal Kitap Öncelikle herkese selamlar... İzninizle ufak bir sorum olacaktı. Protestanlar referans olarak sadece İncil'i ölçüt olarak almaktalar... Peki bunu yaparken dayanakları nedir? Yalnızca Kutsal Kitap derken buna ''Kutsal Kitap'tan'' bir dayanak gösterebiliyorlarmı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller Kardeşler, Açıkcası başlığa ne yazmam gerektiğini düşündüm fakat tam bulamadım. Ülkemizde Mesih imanlısı insan sayısı fazla yok ok bunu kabul ediyorum ama imanlılar için de yeteri sayıda kaynağımız yok. Mesala Kutsal Kitap ların ciltleri çok kaliteli değil. Ayetleri çalıştığımızda altlarını çizdiğimizde notlar aldığımızda eğer ki cilt bozulursa ve kullanılamayacak hale gelirse her çizdiğimiz ayeti tekrar çizmek hiç kolay olmayacaktır :) Yurt dışında örneklerine bakıyorum ve çok kaliteli Kutsal Kitaplar görüyorum hatta bazı vaizlerin kitapları uzun senelerdir aynı ve neredeyse çok az yıpranmış. Bir de çalışma Kutsal Kitap eksikliği var. Biz de study bible istiyoruz. :) Çıkacağını duydum hatta bir kaç sayfasına da örnek olarak baktım ancak ne zaman çıkar bilmiyorum umarım daha uzun...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih