Ekümenik Ortodoks Patriği Bartholomeos'tan Yetimhane Teşekkürü konusu
917 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
Anastasia tarafından gönderildi.
Ekümenik Ortodoks Patriği Bartholomeos'tan Yetimhane Teşekkürü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

01-12-10, 12:12
admin1 Ken Block
Ekümenik Ortodoks Patriği Bartholomeos AKP’ye teşekkür etti
Submitted by
admin on 01/12/2010 – 12:09
No Comment

Fener Rum Patriği Bartholomeos, önceki gün Büyükada’daki Rum Erkek Yetimhanesi’nin tapu senedinin ellerine geçtiğini belirterek, hükümete teşekkür etti.
Bartholomeos, Fener Rum Patrikhanesi’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ayinden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yıl da Vatikan’dan gelen bir heyetin katılımı ile Aziz Andreas Yortusu’nu kutladıklarını söyledi. Çok mutlu olduklarını belirten Bartholomeos, Aziz Andreas’ın İstanbul’daki
Hıristiyan kilisesinin kurucusu olduğunu ve bu açıdan onun isim günü olan 30 Kasım’ın kendileri için büyük bir bayram olduğunu ifade etti.
Bartholomeos, bu yıl da bu bayramı coşku ile kutladıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Güzel bir tesadüf oldu. Bildiğiniz gibi dün Büyükada’daki yetimhanemizin tapu senedi elimize geçti. Biz bunu Aziz Andreas’ın, kurucumuzun bir hediyesi olarak telakki ediyoruz. Çok mutluyuz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle hükümetimizin son aylarda, son haftalarda bu konu ile ilgili gösterdiği yakın ilgiye teşekkür ediyoruz.”
Patrikhane’de yapılan törene, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Fotis Ksidas, Yunanistan ve Rusya’dan başkonsoloslar,
Hıristiyan dini kollarının temsilcileri ile Türkiye ve yurt dışında yaşayan
Hıristiyanlar katıldı.
Patrikhanenin yıldönümü
İstanbul ve civarında
Hıristiyanlığı ilk vaaz eden ve Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Andreas, aynı zamanda Fener Rum Patrikhanesi’nin de kurucusu. Bu nedenle her yıl 30 Kasım günü, Aziz Andreas’a adanarak, Fener Rum Patrikhanesi’nin kuruluş yıl dönümü olarak kutlanıyor
http://www.hristiyangazete.com/2010/...tesekkur-etti/
Ekümenik Ortodoks Patriği Bartholomeos'tan Yetimhane Teşekkürü
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

01-12-10, 15:00
Aliriza
|
|
moderator1
|
|
|
Alıntı:
|
Submitted by admin on 01/12/2010 – 12:09No Comment
Fener Rum Patriği Bartholomeos, önceki gün Büyükada’daki Rum Erkek Yetimhanesi’nin tapu senedinin ellerine geçtiğini belirterek, hükümete teşekkür etti.
Bartholomeos, Fener Rum Patrikhanesi’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ayinden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yıl da Vatikan’dan gelen bir heyetin katılımı ile Aziz Andreas Yortusu’nu kutladıklarını söyledi. Çok mutlu olduklarını belirten Bartholomeos, Aziz Andreas’ın İstanbul’daki Hıristiyan kilisesinin kurucusu olduğunu ve bu açıdan onun isim günü olan 30 Kasım’ın kendileri için büyük bir bayram olduğunu ifade etti.
Bartholomeos, bu yıl da bu bayramı coşku ile kutladıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Güzel bir tesadüf oldu. Bildiğiniz gibi dün Büyükada’daki yetimhanemizin tapu senedi elimize geçti. Biz bunu Aziz Andreas’ın, kurucumuzun bir hediyesi olarak telakki ediyoruz. Çok mutluyuz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle hükümetimizin son aylarda, son haftalarda bu konu ile ilgili gösterdiği yakın ilgiye teşekkür ediyoruz.”
Patrikhane’de yapılan törene, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Fotis Ksidas, Yunanistan ve Rusya’dan başkonsoloslar, Hıristiyan dini kollarının temsilcileri ile Türkiye ve yurt dışında yaşayan Hıristiyanlar katıldı.Patrikhanenin yıldönümü
İstanbul ve civarında Hıristiyanlığı ilk vaaz eden ve Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Andreas, aynı zamanda Fener Rum Patrikhanesi’nin de kurucusu. Bu nedenle her yıl 30 Kasım günü, Aziz Andreas’a adanarak, Fener Rum Patrikhanesi’nin kuruluş yıl dönümü olarak kutlanıyor
|
http://www.hristiyangazete.com/2010/...tesekkur-etti/
|
Fener Rum patriğinin ve Aziz Andreas günü hepimize kutlu olsun. Ancak ben bütün bunları RAB'bin mucizeleri olarak görüyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-12-10, 19:36
huzurlu
|
|
Aliriza
|
|
Fener Rum patriğinin ve Aziz Andreas günü hepimize kutlu olsun. Ancak ben bütün bunları RAB'bin mucizeleri olarak görüyorum
|
Ali Rıza abi :))
Hayırdır? Zaten patrikhaneye ait olan ve harabe şeklinde olan altı üstü bir ahşap virane sahibine geri verilmiş. Dünyanın herhangi bir yerinde olsa haber değeri bile taşımayacak bir olaya ülkemizde 'Mucize' diyoruz değil mi?
Cumhuriyet tarihinin bu insanlara ne yaptığını bundan daha güzel ifade edemezdik. Bu ülkede viranelerini geri almaları bile bir mucize... Hakikaten :)))
'Mucizeler yaratan kahramanım mısın' diye sözleri olan bir şarkı vardı Canan Erçetin mi söylüyordu ne.. İş bilenin, kılıç kuşananın.. Ne diyelim.
Ali Rıza abinin engin hoşgörüsüne ithafen...
Sevgilerle
Huzurlu

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

01-12-10, 20:37
SELEUKOS_NIKATOR
|
|
huzurlu
|
|
|
Aliriza
|
|
|
Ali Rıza abi :))
Hayırdır? Zaten patrikhaneye ait olan ve harabe şeklinde olan altı üstü bir ahşap virane sahibine geri verilmiş. Dünyanın herhangi bir yerinde olsa haber değeri bile taşımayacak bir olaya ülkemizde 'Mucize' diyoruz değil mi?
Cumhuriyet tarihinin bu insanlara ne yaptığını bundan daha güzel ifade edemezdik. Bu ülkede viranelerini geri almaları bile bir mucize... Hakikaten :)))
'Mucizeler yaratan kahramanım mısın' diye sözleri olan bir şarkı vardı Canan Erçetin mi söylüyordu ne.. İş bilenin, kılıç kuşananın.. Ne diyelim.
Ali Rıza abinin engin hoşgörüsüne ithafen...
Sevgilerle
Huzurlu
|
Sevgili Huzurlu kardeşim, sizinlen hemfikir olmamak mümkün değildir. Zaten bize eskiden ait olanı geri verdiler....
Ama şunu'da sormak lazımdır, AKP'den evvel hükümetti kuran partiler neden bu adımı atmamışlardır?
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-12-10, 01:20
Anastasia
|
|
huzurlu
|
|
Yaaa...maalesef oyle...
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ekümenik Ortodoks Patriği Bartholomeos'tan Yetimhane Teşekkürü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil