Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim?

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ruhban Sınıfı : Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? konusu 4732 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi. Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? Sözde, Tanrı ile konuşuyor, sağır olanı, kanserlileri iyileştiriyor, mucizeler gösteriyor(!) İşte Hıristiyan üfürükçü <!-- LEAD SENTENCE -->17 yıldır Türkiye'de yaşayan Pastör Ian Heringa, İçerenköy'de kurduğu 'Alo Dua' merkezinde, şifa dağıtma vaadiyle insanları topluyor, Hıristiyanlık propagandası yapıyor. Tanrı ile konuştuğunu, mucizeleri olduğunu ve her türlü hastalığı iyileştirdiğini öne sürüyor. Tempo, Protestanlığın 'şifacılar' tercüme edilebilecek 'pentekostal' akımına mensup pastörünün garip ayinindeydi. <!-- END LEAD SENTENCE --> <TABLE width="100%"><T****><TR><TD class=article********><TABLE width="100%"><T****><TR><TD align=middle>http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_politika/07143/imperiaflex_0_0_0.jpg </TD></TR><TR><TD class=image_description></TD></TR><TR height=6><TD... Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? konusu 4732 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi.

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-03-06, 22:55
almila

Sözde, Tanrı ile konuşuyor, sağır olanı, kanserlileri iyileştiriyor, mucizeler gösteriyor(!)
İşte Hıristiyan üfürükçü

17 yıldır Türkiye'de yaşayan Pastör Ian Heringa, İçerenköy'de kurduğu 'Alo Dua' merkezinde, şifa dağıtma vaadiyle insanları topluyor, Hıristiyanlık propagandası yapıyor. Tanrı ile konuştuğunu, mucizeleri olduğunu ve her türlü hastalığı iyileştirdiğini öne sürüyor. Tempo, Protestanlığın 'şifacılar' tercüme edilebilecek 'pentekostal' akımına mensup pastörünün garip ayinindeydi.

Bir akşamüzeri... Telefonuma gelen bir SMS'i okuyunca irkiliyorum: "Her türlü sorunlarınızın çözümü Alo Dua'da." Hayırdır inşallah. Bir bu eksikti. Önce internet adresine giriyorum. İstanbul, Ankara ve İzmir'den üç telefon numarası verilmiş. Sitedeki davet metninde ise şunlar yazıyor: "Acılarınızı anlatmak, paylaşmak ister misiniz? Ümitsizlik, sorunlar, acılar, dostluk, kişisel sorunlar... Hiç çekinmeden bizi arayabilirsiniz. Başka birine acılarınızı anlatın! Başka birisiyle acılarınızı paylaşın! Hizmet etmek için buradayız. Hiç beklemeyin, hemen arayın!"

Sanki promosyon yapılıyor. Promosyon konusu da şaşırtıcı biçimde 'dua'. Telefon ediyorum. Randevu istiyorum. 2 gün sonra yanıt geliyor: "Cumartesi günü saat 13.00'te ofisimizde bekliyoruz sizi." İçerenköy'de bir apartmanın son katı. İçerenköy Mezarlığı manzaralı bir kat. Hafif tedirgin, içeri giriyoruz. Yerler açık renk parke, geniş bir salon, 20 kişi çikolatalar, keklerle doldurulmuş masadan tabaklarını dolduruyorlar. Çayların biri boşalıyor, diğeri doluyor. Salonun bir ucunda güzel, genç bir kız, önünde org, tiz sesiyle ilahiler okuyor. "Pastörümüz şimdi geliyor" diyor çene sakallı, orada görevli olduğunu tahmin ettiğimiz biri. Bekleme sırasında sigara içmek istiyoruz. Arkada mutfak gibi bir yerde sigaramızı içerken org çalan kız içeri giriyor. Foto muhabirimiz Çağrı'ya dönüyor, "Dün benim Taksim'de fotoğrafımı çektiniz. Sizi tanıyorum ben" diyor. Çağrı şaşırıyor. Halbuki Taksim'de değildi, fotoğraf çekseydi hatırlardı. Kız gülüyor ve gidiyor.

Nihayet pastör geliyor. Uzun boylu, kumral, karizmatik bir yabancı. Aksanlı Türkçesiyle konuşmaya başlıyor: "Sizi araştırdım, güvenilir olduğunuza karar verdim ve o yüzden randevunuzu kabul ettim." Şaşırıyoruz. "Ayin başlayacak, siz de katılacaksınız" diyor bana pastör. Foto muhabirimize de gerekli uyarılarını yapıyor. Halbuki biz röportaj yapmaya gelmiştik. Galiba garip olaylara tanık olacağız!.. Önce metal sandalyelere yaklaşık 20 kişi oturuyor, ben de aralarındayım. İncil dağıtılıyor. Pastör karşımızda, elinde bir mikrofon ve ayin başlıyor. "Rab İsa'nın bugün doğum günü." Özel bir gün yani. Bu arada "Sevinç Hanım" diye hitap ettiği güzel kız, orgun başında aralıksız ilahi okumaya devam ediyor. Tonlamalarını pastörün konuşmasına ve coşkusuna göre ayarlıyor.

Pastör bir ara gerçekten coşuyor. "Doldur bizi kutsal ruh. Yüreğini aç, aç yüreğini. Off off.." Ağzından çıkan cümleler böyle. Gözlerini yummuş, kendinden geçmiş biçimde ayine katılanları da etkiliyor. Bir ara yine kendinden geçmiş biçimde yerinde titremeye başlıyor. Açıkçası tedirgin de olmuyor değiliz. Sürekli ağzından çıkan cümle: "Doldur bizi kutsal ruh." Hiç böyle bir ayin görmemiştim doğrusu. Bir ara günün bombası patlıyor. Pastör tüylerimi diken diken eden cümlesini patlatıveriyor: "Kutsal ruh burada. Yüreğinizi açın, Tanrı bizimle konuşuyor şu an" diyor. Tanrı'nın hiç de uzak olmadığını söylüyor. 2 saat boyunca ilahi dinleniyor, ayindekiler ayakta, elleri dua eder gibi havada, pastörün şovunu izliyor. Pastör coştukça coşuyor. Oflamalar, cezbe halleri, semazen olsa dönecek yani... Sonra gaipten sesler duymuş da, onları aktarıyormuş gibi kendi kendine mırıldanıyor: "İçinizde bir uyuşturucu bağımlısı var. O yüreğini açsın, tövbe etsin, kurtulacak. Bir de yüreğini şeytana açmış olan var içinizde. Büyü yaptırmış bir başkasına. Tövbe etsin, günahlarından arınsın" diyor. Şimdi gerçekten "Var mı içinizde, hanginiz?" diye de sorulmaz ki ayin sırasında!..

Halıların üzerinde trans

Pastör yardımcılarına talimat veriyor: "Halıları getirin." Halının konuyla alakası nedir, önce anlayamıyoruz. Bu arada güzel kız, org başında ilahilerini okumaya devam ediyor: "Doldur bizi Kutsal Rab. Seni seviyorum İsa." Belki 35 kere aynı ilahiyi tekrarlamıştır. Halılar geliyor, yerlere seriliyor. Herkes camilerdeki saf düzenine geçiyor. 3 saf halinde pastörün önünde toplanılıyor. Pastör elinde kırmızı kadifeden bir mendille tek tek safların arasında geziniyor. Önce ön saftaki bir kişinin alnına dokunuyor, aralarında bir şeyler konuşuyorlar. Pastör dua okur gibi trans halinde mırıldanıyor. Bu arada yardımcısı, pastörün konuştuğu kişinin arkasında bekliyor. Küt, adam yere düşüyor.

Yardımcısı adamın sırtından tutup, yere yumuşak biçimde yatırıyor. Bir, iki, üç... Derken herkes patır patır yerde... Ayin yerde devam ediyor! Pastör milleti yere yatırmanın yarattığı egosal tatminle, saflar arasındaki turlarına devam ediyor. Ancak bir kişi direniyor. Kesinlikle onu yere yatıramıyor. Hırs yapıyor pastör bir ara. Ama yine de olmuyor. Vazgeçiliyor. Biz de "Ne oluyor burada?" diyoruz Çağrı ile kendi aramızda... Bu nasıl bir ayin şimdi? Millet bayılıyor mu, hipnotize mi oluyor, belli değil. Henüz durumu anlayamadık. Arkadaki koltukta oturduğumuz yerde, bizimle beraber çay içen başka birine geliyor pastör. Adamı ayağa kaldırıyor. Adam küt, parkenin üstüne devriliveriyor. Çağrı deklanşör şov yapıyor bu arada. Kaçar mı bu görüntüler?

Kanadalı pastörün sırrı

Misyonerlik faaliyetleri, Hıristiyanların Türkiye'deki varlıkları konusunu biliyorduk da, işin bu boyutuna ilk kez tanık oluyoruz. Hani bizde vardır ya, üfürükçüler, şifa dağıtan hocalar, coşkulu zikir yapan tarikatlar, büyü çözenler, cin kovanlar. Pastörle yaptığımız görüşme sonrasında kendisinin garip iddialarını duyuyoruz. Tanrı ile konuştuğunu söylüyor, insanları iyileştirdiğini, şifa dağıttığını öne sürüyor. Hatta büyü çözüp, cin kovuyormuş. İnsanların yere yığılması ise sadece ayinin bir parçasıymış. Dokunduğu kişiler kendilerinden geçerek şifa buluyorlarmış.

Anlıyoruz ki, şifa bulmanın yolu yere düşmek! Ayin sırasında direnen kişi şifa bulmadı demek ki. Pastör Ian’ın anlattığına göre, sağırlar gelmiş, duymaya başlamışlar. Kanserli biri gelmiş, hemen iyileşmiş. Misyonerlik faaliyetlerini şifa dağıtmak üzerinden yürütüyor Pastör Ian Heringa. Kanadalı. 17 yıldır Türkiye'de. Aralıksız, saatlerce org çalıp ilahi okuyan kızı da garip özelliklerinden söz ediyor. "Görülerim var benim. Kutsal ruh benimle konuşuyor. Size ben İncil verdim, hatta fotoğrafımı da çektiniz Taksim'de" diyor ısrarla. Meğer bu ona malum olmuş. "Bana yalan söylemeyin, verdim işte size" diye tekrarlıyor. İyi bari, "Biz hatırlamıyoruz ama öyle olsun" demek zorunda kalıyoruz.
--- Tutkun AKBAŞ
Fotoğraf: Çağrı KILIÇÇI

( YORUMSUZ)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim?

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-04-06, 17:53
Teofilos

Patör ünvanı hafife alınabilecek bir kavram değildir. Bu yüzden bu yazının sonuna açıklama getirilmesi gerekiyor:

Kilise ararken nelere dikkat etmem gerekir?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim?

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-04-06, 11:31
faithalone

Öncelikle bu yapılan, karizmatik ve pentekost mezhebine aittir. Tüm Hristiyanları bağlayıcı değildir. Ayrıca ben ne için dua istediğinizi de anlayamadım. Açıkçası bu konu ayrı, mezhepsel bir tartışma konusu ama ben malesef, hristiyan bile olmayan bu gazeteci ile aynı görüşü paylaşıyorum. Mesih inancının bu şekilde sunulması karşında hayret ediyorum. Bunun bir şov haline gelmesi tüylerimi diken diken ediyor. Tanrı'nın müjdesi yalın ve sadedir. Gösterişe ve şova izin vermez. Ne apostolic çağda yaşayan elçiler yada hristiyanlar ne 1900 ü yıllara kadar yaşamış olan müjdeyi bu şekilde paylaşmadı. Ve Kutsal Kitap'ın hiç bir yerinde böylesi bir şov, bir gösteri yok. Ben kendi adıma bu pastör için ancak tövbe etmesi için dua edebilirim. daha fazlası değil. Ve umarım bir yaptığı hatanın, tüm hristiyanlığa mal edilemeyeceğini, bu haberin yazarı ile en kısa sürede paylaşır. hepinize esenlikler. Bu arada, lütfen sayın Teofilos'un verdiği yazıyı okuyalım. Gerçekten güzel bir yazı. Esenlikle kalın.

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-04-06, 13:04
Kornelyus

Sevgili Kardeşlerim;

Üzücü olan şudur ki İsa Mesih ve onun inanç dolu izleyicileri günümüzde ve toplumumuzda çok farklı etiketler altında değerlendirilmek üzere şekilden eşkile sokuluyor bunlar çok üzücü ve bence olmaması gereken rasyonellikten uzak savlardır. Bugün hergün televizyonda da İslam yapısı altına sığınarak insanları dolandıran, inançlarını sömüren kötülüğe teslim olmul insanları izliyoruz. Ancak konu hristiyanlık ve onun uygulanışındaki sözgelimi çarpıklıklara gelince birdenbire kıyamet kopuyor.

Aslında öncelikli olarak hele ki bugün artık yaşanan dini bölünmeleri ve psikolojik savaşları medyanın engellemesi gerekmektedir. Bizde tam tersine kışkırtıcı rol oynuyor. Kötü olan bir şeyin kötü olmasından bahsetmenin binbir türlü yolu vardır. Gerçekten inandığınız bir şeyi de hiçbir kişisel yorum katmadan değelendirebilirsiniz ancak yukarıda okuduğum yazı, "misyonerlik" gibi basma kalıp sözlerin altında beni konudan çekip alarak başka bir noktaya kilitlemektedir ki buna hergün daha fazla üzülüyorum.

Tanrı tüm insanlığı barış ve sevgi altında birleştirsin.

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-07-08, 19:41
mehmet_34

Konuyu Açan sevigi Kardeşim :

Yaşadığımız Evrende Ruhsal Güç Vardır.Konu başlığınla anlatılan konunun alakasını anlayamadım.Hatta anlatımını yaptığınız konu sonunda soru cümlesi olduğunu belirten bir soru işaretin bile yok; yani alakasız.
Ama şunu unutmayalım kardeşim bir kişinin yaptığı o topluma maledilemez.(EVRENSEL KURAL'DIR.)
Rab İsa ölmemiştir. Yakın gelecekte dünyaya geri dönecektir. Tüm İnsanlığı inançsızlığa karşı birleştirecek ve tüm dünyaya barış ve barış getirecektir.

İnsanların yaptıkları insanın kendi yaptığıdır,toplumun değil yanlız oradaki bazı değerlerle'de alaycı konuşman beni şahsen üzdü rab seni affetsin kardeşim ben ve bizler affediyoruz.

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Her Hristiyanım (veya Pastörüm) diyene güvenebilir miyim? konusuna benzer konular;

Evde dua edebilir miyim? Dostlarım merhaba benim bulunduğum şehirde bir kilise bulunmamaktadır .. Bu yüzden pazar günleri kileseye gitmek istesem bile gidemiyorum..Size sormak istediğim evde dua edebilir miyim .. Evde dua edebiliyorsam ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım ..

James Cameron: "Hristiyanım demekten korkma" İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin Hıristiyan bir ülke olduğunu ve bunu söylemekten kimsenin korkmaması gerektiğini söyledi. Cameron, isyanlara, yolsuzluklara ve dünyanın farklı yerlerindeki “İslamcı radikallere karşı Hıristiyanlığın ahlaki kuralları” ile mücadele edilebileceğini savundu. Camron, Kral James onaylı İncil’in yazılışının 400. yıl dönümü sebebiyle Oxford’da yaptığı konuşmada, İngiliz halkını “Hıristiyanlık değerlerine” tekrar sahip çıkmaya çağırdı. Ülkedeki ahlaki çöküntünün ancak bu yolla ü üstesinden gelinebileceğini belirten İngiliz Başbakan, geçtiğimiz Ağustos ayında Londra’daki sokak isyanlarını ‘gayriahlaki’ olarak tanımlayarak, bu olaylara karşı ‘pasif tolerans’ gösterenleri kınadı. İngiltere’de birçok ateistin de olduğunu ve buna tamamen saygı...

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? Merhaba Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm. Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum. Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum. Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi? En azından...

Sevgide ayrılık getiren bilgiye güvenebilir miyiz? Bilgi dediğin geçicidir,bilgilerin hepsi bir hipotez olabilir.O kurtuluşa götüren yolun sonunda sezgi yoluyla bilgi edineceğimizi düşünüyorum.Burda bilgilerin hiçbiri bizi rahatsız etmiyecek,kutsal ruhun yardımı ile sezgisel bilgileri işleyeceğiz ve zevk verecek,o zaman düşünceyle gelen bilgileride haz verecek,kimseyi incitmeyecek şekilde işleyebileceğiz.Bu yeteneğin içimize ekili olduğunu düşünüyorum,yoksa varlığını nasıl sezinliyebilirim. Şimdi sevgide ayrılık getiren bilğiye güvenemeyiz diyorum.Bu çocuğumuz,eşimiz,kardeşimiz,inanlımız olabilir.Herkes olabilir.

Ben Yeterince İyi Miyim? "Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla Tanrı'nın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür. Evet, biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü. Bir kimse doğru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi göze alabilir. Tanrı ise bizi sevdiğini şununla kanıtlıyor: Biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü. Böylece şimdi O'nun kanıyla aklandığımıza göre, O'nun aracılığıyla Tanrı'nın gazabından kurtulacağımız çok daha kesindir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih