Tapınmada Kadınların Durumu

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ruhban Sınıfı : Tapınmada Kadınların Durumu

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
huzurlu

Sevgili Kardeşler,

Bugün farklı bir kiliseye gittim. Bu kilisenin adını vermeyeceğim. Zira Tanrıya ait insanlardan oluşan toplulukları bizzat isim vererek, filanca kilise şeklinde işaret ederek yargılama hakkını asla kendimde göremem. Bu durum asla benim haddim değildir. Ancak isim vermeden bir uygulamayı burada tartışmaya açmak, ve sizlerin görüşlerinizi almak istiyorum.

Kadınların Vaizliği!!!

Üzerinde belki de en çok tartışılan kitaplardan birisi olduğunu düşündüğüm yine Korintliler kitabında şöyle yazar:

1.Korintliler 14 34 Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar.35 Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır.

Şimdi yine aynı şeyi savunacağım. Bu ayet çok nettir. Tapınma esnasında kadınların bırakın vaaz vermesini konuşmasına bile müsade edilmemektedir. Ancak birçok protestan kilisesinde bu duruma aski yönde hareket edildiğini görüyor ve üzülüyorum. Kızkardeşlerimizin bizzat kürsülerden vaaz ettiğine tanık olmak Tanrı'nın emrine aykırı değil midir?

Bu soruma cevap vermeden önce: Kişisel görüşlerini yazmaya kalkacak olanlara, bu mektup sadece Korintlilere hitaben yazıldı bizim için geçerli değildir diyenlere, bu ayete aykırı hareket etmekte bir mahsur yoktur kadınlar da vaiz olabilir diyeceklere,kendi bilgeliğini ortaya koymaya kalkacak olan kardeşlere bir uyarı olarak yukarıdaki pasajın 36. ayetten itibaren devamını şimdiden vermek istiyorum:

36 Tanrı'nın sözü sizden mi kaynaklandı, ya da yalnız size mi ulaştı? 37 Kendini peygamber ya da ruhça olgun sayan varsa, bilsin ki, size yazdıklarım Rab'bin buyruğudur. 38 Bunları önemsemeyenin kendisi de önemsenmesin.

Zira pasajın asıl can alıcı ayetleri bu devam eden ayetler olup bir kuşkuya mahal bırakmaksızın konuyu mühürlemiş.

Yanlış giden birşeyler var diye düşünüyorum kardeşler!!
Gerçekten yanlış yaptığımız birşeyler var ! Yorum yanlışlığı mıdır? Yoksa populizmin baskısı mı bilmiyorum. Ama herkesi derin derin düşünmeye davet ediyorum.

Sevgiyle kalın..

hristiyanlık
Chonk

Yazdığınız gibi ayetler nettir bu konuda.
Ancak günümüzde Pentekostal/Karizmatik akımlar bu gibi şeyleri onaylamakta ve kiliselerinde uygulamaktadırlar.

Malesef kilise dünyada bir çok akımdan etkilenebiliyor. Ancak feminizm, hümanizm ve daha bir çok ideolojinin yeri kiliseler değildir. Dua etmeli ve insanların sadece Kutsal Kitaba bakmalarını dilemeleyiz.

Kutsal Kitaba göre kadınlar kilisede önder olamazlar.
Bu konuda forumumuzda bir çok yazı, tartışma bulunmaktadır.

hristiyanlık
fevzi_90

huzurlu
Sevgili Kardeşler,

Bugün farklı bir kiliseye gittim. Bu kilisenin adını vermeyeceğim. Zira Tanrıya ait insanlardan oluşan toplulukları bizzat isim vererek, filanca kilise şeklinde işaret ederek yargılama hakkını asla kendimde göremem. Bu durum asla benim haddim değildir. Ancak isim vermeden bir uygulamayı burada tartışmaya açmak, ve sizlerin görüşlerinizi almak istiyorum.

Kadınların Vaizliği!!!

Üzerinde belki de en çok tartışılan kitaplardan birisi olduğunu düşündüğüm yine Korintliler kitabında şöyle yazar:

1.Korintliler 14 34 Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar.35 Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır.

Şimdi yine aynı şeyi savunacağım. Bu ayet çok nettir. Tapınma esnasında kadınların bırakın vaaz vermesini konuşmasına bile müsade edilmemektedir. Ancak birçok protestan kilisesinde bu duruma aski yönde hareket edildiğini görüyor ve üzülüyorum. Kızkardeşlerimizin bizzat kürsülerden vaaz ettiğine tanık olmak Tanrı'nın emrine aykırı değil midir?

Bu soruma cevap vermeden önce: Kişisel görüşlerini yazmaya kalkacak olanlara, bu mektup sadece Korintlilere hitaben yazıldı bizim için geçerli değildir diyenlere, bu ayete aykırı hareket etmekte bir mahsur yoktur kadınlar da vaiz olabilir diyeceklere,kendi bilgeliğini ortaya koymaya kalkacak olan kardeşlere bir uyarı olarak yukarıdaki pasajın 36. ayetten itibaren devamını şimdiden vermek istiyorum:

36 Tanrı'nın sözü sizden mi kaynaklandı, ya da yalnız size mi ulaştı? 37 Kendini peygamber ya da ruhça olgun sayan varsa, bilsin ki, size yazdıklarım Rab'bin buyruğudur. 38 Bunları önemsemeyenin kendisi de önemsenmesin.

Zira pasajın asıl can alıcı ayetleri bu devam eden ayetler olup bir kuşkuya mahal bırakmaksızın konuyu mühürlemiş.

Yanlış giden birşeyler var diye düşünüyorum kardeşler!!
Gerçekten yanlış yaptığımız birşeyler var ! Yorum yanlışlığı mıdır? Yoksa populizmin baskısı mı bilmiyorum. Ama herkesi derin derin düşünmeye davet ediyorum.

Sevgiyle kalın..

http://www.hristiyanforum.com/forum/...89&postcount=1
http://www.hristiyanforum.com/forum/...02&postcount=1

hristiyanlık
ester sinem12

ben imanlıyım.ama anlamadığım şey neden kadınların vaaz vermesinin ayıp yada yasak olduğu.incilde anlatılan ayet korint bölgesindeki kadınlar için geçerli.çünkü araştırdırdığımda o bölgede kadınların birçoğunun yanlış yolda olduğu(fahişe) için söylendiği yazılı.onlara ihtar vermek amacıyla söylenen ayettir.eskiden kadınlar musevi ibadet yerlerine dahi giremezken isa mesih bu kadınları da kabul etmiş.ama söz konusu ayetle genelleme yapılamayacağı düşüncesindeyim.kadın ve erkek eşit şekilde tanrı'ya hizmet edebilir.önemli olan isa mesih'in insanlara tanıtılmasıdır.bunlar sadece benim düşüncelerim.yanlışlık yaptımsa özür dilerim kardeşlerim.rab ışığınız olsun.esenkalın

hristiyanlık
yusuf -34

ester sinem12
ben imanlıyım.ama anlamadığım şey neden kadınların vaaz vermesinin ayıp yada yasak olduğu.incilde anlatılan ayet korint bölgesindeki kadınlar için geçerli.çünkü araştırdırdığımda o bölgede kadınların birçoğunun yanlış yolda olduğu(fahişe) için söylendiği yazılı.onlara ihtar vermek amacıyla söylenen ayettir.eskiden kadınlar musevi ibadet yerlerine dahi giremezken isa mesih bu kadınları da kabul etmiş.ama söz konusu ayetle genelleme yapılamayacağı düşüncesindeyim.kadın ve erkek eşit şekilde tanrı'ya hizmet edebilir.önemli olan isa mesih'in insanlara tanıtılmasıdır.bunlar sadece benim düşüncelerim.yanlışlık yaptımsa özür dilerim kardeşlerim.rab ışığınız olsun.esenkalın
Sevgili Ester-Sinem bu yaratılan insanın fıtratıyla alakalı bir konu ve Göksel Babamıın oğlunun dahi istemediği kabullenmediği bir şeyi oldurmaya çalışmak abesle iştigaldir !!! Ülkemizde varmı bilmiyorum? ancak Batı ülkelerinde Liberal kiliselerde karşımıza çıkan önekler hiçte iç açıcı değil Babamızın bizden isteğine uymalı ve Tanrısal yaşamda bize biçtiği rolü zorlamamalıyız aksi her hal ve ahvalda hoş olmuyor'ki geçende yabancı kanalda bir filmin konusu buydu örnekmi çocukluk arkadaşı bir bayanın erkek olan nişanlısına duygusal ilgi duyması sonuç mağlum ve bu duyulduğunda ise durum dahada vahim oluyor !!! Evet seni anlıyorum hepimiz gibi Rabbe hizmet aşkı ile yanıyor olabilirsin ancak bunun için öğreti veren olmak şart değil Rabbi sevindirecek kadınında hizmet yolları vardır kilisende hizmet vermek ve hatta çay demlemek bulaşık yıkamakta olabilir bir çok erkek bak ne kötü durumda ?bunlarıda gör sen Rabde hizmette samimi ol senin yerin Rabbin nezdinde öğreti verenden farklı olmaz merak buyurma o bizi sven gözeten iyi çobandır biz bize düşüne bize vaaz edileni yapalım ne eksik nede aşırısı ? unutmayalım hikmetli Rabbin kuzularıyız o' zaman hikmet sahibi ne dediyse onun olması hepimizin hayrınadır sevgilerimle esenkal

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Tapınmada Kadınların Durumu konusuna benzer konular;

Mısır'da Hristiyanların ve kadınların son durumu Mısır’da Hristiyanların ve kadınların son durumu Mısır’da Hristiyanların ve kadınların son durumu Bir zamanların en modern ve laik Arap ülkesi olan Mısır, Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık iktidarında giderek muhafazakarlaştı. Bundan en çok etkilenenler ise Hıristiyan azınlık olan Kıptiler ve kadınlar oldu. Mübarek devrildikten sonra ise bugüne kadar bu durumda bir değişiklik olduğunu söylemek zor. Bir Kıpti kilisesinin yakılması ve ardından başlayan şiddet olayları buna örnek verilebilir. Kadınların durumunu anlamak için de sokağa çıkmak gerekiyor. ‘Devrimden Sonra Mısır’ yazı dizimizin son bölümünde Hıristiyan azınlık ile kadınların durumunu ele alıyoruz. MÜSLÜMAN-HRISTİAN GERGİNLİĞİ 80 milyonluk nüfusuyla Arap...

Dua konusu: Türkiye'nin son durumu Çeşitli medya organlarında Türkiye'nin son durumu ve geleceğine dair haberler okumaktayız. Açık bir şekilde iki grup arasında bir zıtlaşma ve çatışma bulunuyor. Ne yazıkki öyle ya da böyle hristiyanlar da bu tür iç çatışmalarda kim vurduya gidebiliyor. Aşağıdaki iddialar doğru mu değil mi bilmiyoruz ancak doğru veya değil fark etmiyor, bu tarz iki zıt ucun çatışması birbirlerini bu şekilde alenen suçlaması hristiyanların can güvenliği açısından tehlike arz ediyor. Bu yüzden hristiyanların dua etmelerinin iyi olacağına inanıyoruz. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15594656.asp?gid=373

kadınların özel günleri ve tesettür... kadınlar ne gibi durumlarda kiliseye geçemiyor ve ayine giremiyor...tesettür olayı var mıdır...kiliseye giden kadin tesettürlü olmalı mıdır...

Musevilerin Durumu Aklımı bir süredir kurcalayan bir soru var, Museviler bilindiği üzere YAHşuah'ı Mesih olarak kabul etmiyorlar. Peki onların durumu da Mesih'i Rab kabul etmeyen diğer insanlar gibi aynı mı olacak, yoksa Yasa ile mi yargılanacaklar? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, Rab esenlik versin. Yönetim Notu: Sevgili Sebastian, en tehlikeli sorulardan birisini sordun. Bu konuda bir çok mezhep farklı düşünür. Hatta bir çok protestan mezhep arasında büyük farklılıklar bulunur. Öyle ki büyük tartışmalar çıkar; http://www.hristiyanforum.com/forum/israil-f647/bush-8217-un-duasi-tanri-t5795/sayfa23

Tapınmada Kadınların Konuşması Ayıp mı ? 1. Korintliler 14-34 :Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın.Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar. 1. Korintliler 14-35 : Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Ayet açıktır, biz üstüne bir şey söylememize gerek yoktur. Yalnız buradaki grekçe kelime "vaaz" etmek anlamına da gelmektedir. İncil'deki bir çok pasajda söylemek, vaaz etmek olarak da kullanılmıştır.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ruhban Sınıfı : Tapınmada Kadınların Durumu

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler