Arşiv Sayfa 6 / Tapınmada Kadınların Durumu - Sayfa 6

Arşiv Sayfa 6 Tapınmada Kadınların Durumu hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ruhban Sınıfı : Tapınmada Kadınların Durumu - Sayfa 6 konusu 3455 kez okundu, 29 kez cevaplandı. En son mesaj nebukednezar tarafından gönderildi. Tapınmada Kadınların Durumu Sevgili Kardeşler, Bugün farklı bir kiliseye gittim. Bu kilisenin adını vermeyeceğim. Zira Tanrıya ait insanlardan oluşan toplulukları bizzat isim vererek, filanca kilise şeklinde işaret ederek yargılama hakkını asla kendimde göremem. Bu durum asla benim haddim değildir. Ancak isim vermeden bir uygulamayı burada tartışmaya açmak, ve sizlerin görüşlerinizi almak istiyorum. Kadınların Vaizliği!!! Üzerinde belki de en çok tartışılan kitaplardan birisi olduğunu düşündüğüm yine Korintliler kitabında şöyle yazar: <TABLE width="100%"><TBODY><TR vAlign=top><TD>1.Korintliler 14 34 Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar.35 Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında... Tapınmada Kadınların Durumu

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tapınmada Kadınların Durumu konusu 3455 kez okundu, 29 kez cevaplandı. En son mesaj nebukednezar tarafından gönderildi.

Tapınmada Kadınların Durumu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6

Tapınmada Kadınların Durumu hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-08-08, 18:33
Tapınmada Kadınların Durumu
huzurlu

abud
Sevgili 777 MARANATA isimli kardeş, sence Pavlus veya Petrus'un sözü mü yoksa Rab İsa Mesih'in sözü mü daha güçlü. Senin verdiğin ayetler Rab İsa Mesih'in SÖZÜ yanında sönük kalmıyor mu? Senin verdiğin ayetlerdeki mevzu, kadının illaki 'daha zayıf' veya güçsüz olduğu değil bilakis kadının kocasıyla uyum içinde olması tembihleniyor.
1.Timoteos 2, 11-12 ayetine göre ise Pavlus kadını suçlu buluyor. Madem önce kadın günaha bulaştı adam (bu hususta Adem) buna neden uydu. Yoksa burda ki mevzu adamın zaafı mı ! Çıkış'ın kadınla bir alakası olduğunu tespit edemedim.

Selamette kalın
Merhaba,

Ayetler arasında sönüklük parlaklık farkı mı var? Pardon gerçekten anlayamadım. Siz bazı ayetlerin bazılarından daha parlak, bazılarının da diğerlerinden daha sönük olduğunu mu söylüyorsunuz?
Bu konudaki ölçüm cetvelinizi ya da mantığını bizimle paylaşır mısınız lütfen. Haklıysanız bundan böyle ben de burada ayet verirken verdiğim ayetin parlak bir ayet olmasına özen göstereceğim ki sönük olanları yenebileyim..

Siz gerçekten ciddi misiniz kuzum?
Ama gerçekten...
Kutsal kitabın her harfiyle bir bütün olduğuna inanmıyor musunuz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tapınmada Kadınların Durumu

Tapınmada Kadınların Durumu hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-08-08, 20:46
777maranata

abud
Sevgili 777 MARANATA isimli kardeş, sence Pavlus veya Petrus'un sözü mü yoksa Rab İsa Mesih'in sözü mü daha güçlü. Senin verdiğin ayetler Rab İsa Mesih'in SÖZÜ yanında sönük kalmıyor mu? Senin verdiğin ayetlerdeki mevzu, kadının illaki 'daha zayıf' veya güçsüz olduğu değil bilakis kadının kocasıyla uyum içinde olması tembihleniyor.
1.Timoteos 2, 11-12 ayetine göre ise Pavlus kadını suçlu buluyor. Madem önce kadın günaha bulaştı adam (bu hususta Adem) buna neden uydu. Yoksa burda ki mevzu adamın zaafı mı ! Çıkış'ın kadınla bir alakası olduğunu tespit edemedim.

Selamette kalın
Sayin Abud
Hangi kiliseye ait oldugunuzu bilmiyorum.Ve size neler ögretiliyor onu da bilmiyorum.Bildigim tek sey var yanlis düsünüyorsunuz hem de cok korkunc bir yanilgi icerisindesiniz.Yazdigini z sözlerden sonra hayrete ve saskinliga düstügümü belirtmeliyim.
Pavlus kim? Petrus kim? Onlarin yazilari Tanri esini mi degil mi? Mesih bizzat onlari kiliseyi kurup gelistirmekle görevlendirmedi mi?
Size bir kac ayet verecegim lütfen iyi okuyun.

Öncelikle sunu bilin ki,Kutsal Yazilar'daki hicbir peygamberlik sözü insan isteginden kaynaklanmadi.Kutsal Ruh tarafindan yöneltilen insanlar Tanri'nin sözlerini ilettiler. 2.Petrus 1,20-21

Kutsal Yazilar'in tümü Tanri esinlemesidir ve ögretmek,azarlamak,yola getirmek,dogruluk konusunda egitmek icin yararlidir.Bunlar sayesinde Tanri adami her iyi is icin donatilmis olarak yetkin olur. 2.timoteos 3,16-17

Sevgili kardesimiz Pavlus'un da kendisine verilen bilgelikle size yazdigi gibi,Rabbimiz'in sabrini kurtulus firsati sayin.Pavlus bütün mektuplarinda bu konulardan böyle söz eder. Mektuplarinda güc anlasilan bazi yerler var ki,bilgisiz ve kararsiz kisiler,öbür Kutsal Yazilar'i oldugu gibi bunlari da carpitarak kendi yikimlarini hazirliyorlar. 2.Petrus 3,15-16

Rab size bilgelik ve esenlik versin.

Tapınmada Kadınların Durumu hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-08-08, 12:12
Nasirali

Pavlus , Petrus'un yazıları Kutsal Ruh'dan gelen esinleme ile yazılmıştır.O sözleri onlar yazmış olabilir fakat , o sözleri onlara söyleten Rabdir.

Baba ! onları affet . Ne yaptılarını bilmiyorlar .

Amin

Esen kalın

Tapınmada Kadınların Durumu hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-09-08, 14:31
eriha

ester sinem12
ben imanlıyım.ama anlamadığım şey neden kadınların vaaz vermesinin ayıp yada yasak olduğu.incilde anlatılan ayet korint bölgesindeki kadınlar için geçerli.çünkü araştırdırdığımda o bölgede kadınların birçoğunun yanlış yolda olduğu(fahişe) için söylendiği yazılı.onlara ihtar vermek amacıyla söylenen ayettir.eskiden kadınlar musevi ibadet yerlerine dahi giremezken isa mesih bu kadınları da kabul etmiş.ama söz konusu ayetle genelleme yapılamayacağı düşüncesindeyim.kadın ve erkek eşit şekilde tanrı'ya hizmet edebilir.önemli olan isa mesih'in insanlara tanıtılmasıdır.bunlar sadece benim düşüncelerim.yanlışlık yaptımsa özür dilerim kardeşlerim.rab ışığınız olsun.esenkalın
hizmet etmesinde problem görmemiş sayın ester sinem. vaaz vermesinler, sorularını evde eşlerine sorsunlar, mümkünse de konuşmasınlar diyor. bu kadınların yapısıyla alakalı bir duruma işaret etmiş bence. hem eşlerini ezip geçmemeleri için hem de sessiz durmaları için söylenmiş bir şey bence. yusuf34'te fıtratımızla alakalı olduğunu söylemiş zaten. ayrıca bayanların çok fazla göz önünde bulunmaması gerektiği ile ilgili de bir durum bence.
müjdeyi duyurmak da bayan imanlılardan yine bayanlara şeklinde daha doğru bir hareket gibi geliyor bana. bu yine kadın-erkek cinslerinin fıtratlarıyla alakalı.
ikinci sınıf bir muamele yok, sadece kadının yeri korunmaya çalışılmış bence. yine kadını koruma amaçlı bu durum.

ayrıca konuyu pavlus, petrus olayına getiren arkadaşlara da teşekkürler.

Tapınmada Kadınların Durumu hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-08, 01:18
nebukednezar

sevgili huzurlu kardeşim uzun zamandır seni ve yazılarını takip ediyorum, inanılmaz bir hayranlık içerisindeyim çünkü kutsal kitabı çok okuduğunu ve tanrı sözünü kendine bir rehber kabul ettiğine sonuna kadar inanıyorum. ama şunu belirtmek isterimki rabbin sözünü okurken sadece kelimelere değil rabbin yüreğinin ve ruhunun rehberliğinde ilerlemeliyiz. ayetlerle ilgili hükümleri verirken temel doktrinleri atlayamayız. nedir bunlar diye başlıyacak olursam ki ''site yönetimi sürekli ayetler verilip ispatlıyıcı olunması'' yolunda bir dileği var. yuh.1-12,yuh.14-12,elç.1-8,yuh14-21: eğer bu ayetleri inceleyecek olursak kadın konusundaki bazı fikirlerimizin değişeğine inanıyorum. çünkü iman,umut,sevgi temeldir. mesihe olan tanıklığın cinsiyeti yoktur, kendine kutsal ruhun armağanı verilen herkes ister kadın olsun ister erkek ''karşılıksız aldınız, karşılıksız verin'' ilkesiyle hareket etmemelimidir? yeni antlaşmada 231 tanede ayet vardır kadınlarla ilgili. isa mesihten şifa alan kadınlar,kurtarılan kadınlar, lütuf gören kadınlar evlerine dönüp sustularmı yoksa yaşadıkları inanılmaz mucizeleri görmeyip duymayanlarla paylaştılarmı? öncelik rab adına tanıklık vermektir onun adının yüceltilmesi için, 1ayeti alıp oradan yola çıkamayızın anlatımıdır bu paylaşımım. şeytan isaya çölde şöyle dedi tanrının oğluysan kendini buradan aşağıya at ve ardından kutsal kitaptan bir ayet söyledi: ''tanrı seni korumaları için meleklerine buyruk verecek ayağın bir taşa çarpmasın diye seni eller üzerinde taşıyacaklar''evet bu tanrının sözüydü ama isa ne yaptı bu tanrını sözü diye kendini aşağıya mı attı, hayır şöyle dedi:'' tanrın rabbi denemiyeceksin'' diye buyurulmuştur denilen ayeti örnek verdi. umarım vermiş olduğum bu basit alıntıyla biraz daha açılklayıcı olabilmişimdir. kutsal kitap ayrıca sıkıntınız sevince dönüşecek der ve bunu kadını doğumdan önceki ve sonraki haliyle açıklar bu konuyla ilgili de vaaz verebilecek olanın bu duyguyu karşısındakine yaşattıracak olanında erkek olması birazda mantıksız olur gibi geliyor bana, öncelikleri yerine getirmeden teferuatlarla uğraşmamanızı tavsiye ederim. evet rabbin sözü yolumuza çıradır ama yolun kendisi rabdir, yola sağlam ayaklarla basmıyorsanız çıranın size pek fazla yardımı dokunmayacaktır. kız kardeşlerimizi dinleyelim imanlarından faydalanalım, tanıklıklarıyla güçlenelim, rab hepimizi bereketlesin ve imanımızı artırsın. Huzurlu kardeşim seni çok seviyorum lütfen paylaşmaya devam et ve yeni konularla bizi heyecanlandır, rabbin ilmi ve bilgeliği seninle olsun, seni çok tanımak isterdim

Tapınmada Kadınların Durumu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6  

Tapınmada Kadınların Durumu konusuna benzer konular;

Mısır'da Hristiyanların ve kadınların son durumu Mısır’da Hristiyanların ve kadınların son durumu Mısır’da Hristiyanların ve kadınların son durumu Bir zamanların en modern ve laik Arap ülkesi olan Mısır, Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık iktidarında giderek muhafazakarlaştı. Bundan en çok etkilenenler ise Hıristiyan azınlık olan Kıptiler ve kadınlar oldu. Mübarek devrildikten sonra ise bugüne kadar bu durumda bir değişiklik olduğunu söylemek zor. Bir Kıpti kilisesinin yakılması ve ardından başlayan şiddet olayları buna örnek verilebilir. Kadınların durumunu anlamak için de sokağa çıkmak gerekiyor. ‘Devrimden Sonra Mısır’ yazı dizimizin son bölümünde Hıristiyan azınlık ile kadınların durumunu ele alıyoruz. MÜSLÜMAN-HRISTİAN GERGİNLİĞİ 80 milyonluk nüfusuyla Arap dünyasının en büyük ülkesi Mısır aynı zamanda bölgede...

Dua konusu: Türkiye'nin son durumu Çeşitli medya organlarında Türkiye'nin son durumu ve geleceğine dair haberler okumaktayız. Açık bir şekilde iki grup arasında bir zıtlaşma ve çatışma bulunuyor. Ne yazıkki öyle ya da böyle hristiyanlar da bu tür iç çatışmalarda kim vurduya gidebiliyor. Aşağıdaki iddialar doğru mu değil mi bilmiyoruz ancak doğru veya değil fark etmiyor, bu tarz iki zıt ucun çatışması birbirlerini bu şekilde alenen suçlaması hristiyanların can güvenliği açısından tehlike arz ediyor. Bu yüzden hristiyanların dua etmelerinin iyi olacağına inanıyoruz. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15594656.asp?gid=373

kadınların özel günleri ve tesettür... kadınlar ne gibi durumlarda kiliseye geçemiyor ve ayine giremiyor...tesettür olayı var mıdır...kiliseye giden kadin tesettürlü olmalı mıdır...

Musevilerin Durumu Aklımı bir süredir kurcalayan bir soru var, Museviler bilindiği üzere YAHşuah'ı Mesih olarak kabul etmiyorlar. Peki onların durumu da Mesih'i Rab kabul etmeyen diğer insanlar gibi aynı mı olacak, yoksa Yasa ile mi yargılanacaklar? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, Rab esenlik versin. Yönetim Notu: Sevgili Sebastian, en tehlikeli sorulardan birisini sordun. Bu konuda bir çok mezhep farklı düşünür. Hatta bir çok protestan mezhep arasında büyük farklılıklar bulunur. Öyle ki büyük tartışmalar çıkar; http://www.hristiyanforum.com/forum/israil-f647/bush-8217-un-duasi-tanri-t5795/sayfa23

Tapınmada Kadınların Konuşması Ayıp mı ? 1. Korintliler 14-34 :Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın.Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar. 1. Korintliler 14-35 : Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Ayet açıktır, biz üstüne bir şey söylememize gerek yoktur. Yalnız buradaki grekçe kelime "vaaz" etmek anlamına da gelmektedir. İncil'deki bir çok pasajda söylemek, vaaz etmek olarak da kullanılmıştır.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih