| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Rus Ortodoks Kilisesi
: RUS ORTODOKS RESİMLERİ konusu 875 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Lady_marmelade tarafından gönderildi. RUS ORTODOKS RESİMLERİ değerli arkadaşlarım vereceğim linkte güzel rus ortodoks kiliselerinin birçok resmi var.rab sizi bereketlesin. http://www.pravoslavie.ru/gallery/ RUS ORTODOKS RESİMLERİ
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
RUS ORTODOKS RESİMLERİ konusu 875 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Lady_marmelade tarafından gönderildi.
Sevgili Atariş hepsi çok güzel resimler
ama ben bu eklediğim resimde nedense ağlamamı engelleyemedim. Sanırım benim Babamı hatırlattığı için ( Baba= Ruhanim)
Özlemek de güzel bir duygu.
sevgiler
Yönetim Notu: Resimler yüklenememiş, lütfen bilgisayardan resim yüklerken EKLENTİ yükleme seçeneğini kullanın
Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü: "Ortodoks Hristiyan Parti kurulmasına yasak yok" Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü Vsevolod Çaplin’den gelen öneri çok tartışılacağa benziyor. Eho Moskvı radyosuna konuk olan medyatik kilise temsilcisi, “Dini sembollerle parti kurulmasına anayasa yasaklıyor ama isminde bu geçmeden Ortodoks Hıristiyan parti kurulmasına yasak yok” diyerek sinyal verdi.
Rusya’da yasal değişiklik sonucu parti kurmanın kolaylaşması bekleniyor. Konu bu çeröevede ele alınırken kilise temsilcisi Çaplin de, kendilerinin dini görevleri nedeniyle art kurmak ya da onu yönetmek gibi bir imkanları olmadığını, ana inançlı Hıristiyanların bu yönde harekete geçebileceklerini söyledi.
Çaplin, Almanya’daki Hıristiyan demokrat parti örneği hatırlatılarak aynı yolun izlenebileceğini vurguladı
TÜRK RUS .COM
...
Doğu Ortodoks patrikhanesi neden Türk Ortodoks Patrikhanesini kabul etmiyor? Arkadaşlar bu açıkça ayrımcılık yapmak değil midir? İnternette araştırmalarım neticesinde bu sonuca ulaştım. Rus, Rum ve diğer Ortodoks patriklikleri Doğu Kiliselerinde kabul görürken bizim Türk Ortodoks Patrikhanesi kabul edilmiyor? Bunun nedeni nedir? Bilen bir arkadaşımız açıklarsa sevinirim.
Antakya Ortodoks Kilisesi ve Rum Ortodoks Patrikhanesi Sevgili Anastasia,size merak ettiğim bir soruyu soracağım..
Antioch (Antakya) Ortodoks Kilisesi ile Ekümenik Patrikhane arasındaki ilişkiler ne durumdadır,bu iki kilisenin öğreti bazında birbirlerinden ayrıldıkları noktalar nelerdir?
Sevgilerimle ve esenlikle kardeşim..
İKONA RESİMLERİ değerli arkadaşlarım.vereceğim linklerde isa mesih in meryem annemizin ve azizlerimizin ikonalarının resimleri var:
isa mesih ikonaları
http://www.ortodoksluk.org/isamesih.htm
meryem ana ikonaları
http://www.ortodoksluk.org/meryemana.htm
azizlerin ikonaları
http://www.ortodoksluk.org/azizler.htm
Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar Bu Kiliseyi birbirinden ayirtan ve en önemli olan nokta Chalcedon (Istanbul Kadiköy) Konsili (M.S.451)
Bu Konsil Isa Mesih'in insan ve ayni zamanda Tanri oldugunu kabul eder.
Bu Konsili Bizans kilisesinin yaninda Katolik, Protestan, Angelikanlilar kabul ederler.
Bu Konsili Süryani Kadim Ortodoks kilisesi rededer ve Isa Mesihin sadece Tanri (Monofizit) oldugunu kabul etmektedir.
Kiliselerin yollari M.S. 544'te ayrildi ve ayni zamanda Süryaniler ayri Patrikhane kurdu.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil