Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Rus Ortodoks Kilisesi : Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu konusu 1702 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj armanus tarafından gönderildi. Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu Çok güzel bir ilahi eşliğinde bir bebeğin iman yolunda attığı ilk adım..Kutsal Vaftiz ve Krizmasyon gizini alması... http://www.youtube.com/watch?v=5p4sjcFFTSo Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu konusu 1702 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj armanus tarafından gönderildi.

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-05-09, 20:54
Evanjelique

Çok güzel bir ilahi eşliğinde bir bebeğin iman yolunda attığı ilk adım..Kutsal Vaftiz ve Krizmasyon gizini alması...

http://www.youtube.com/watch?v=5p4sjcFFTSo

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-09, 00:35
ortodoksmoderator

Evet, çok gϋzel bir video Evanjelique kardesim.

Rus Ortodoks Kiliseler’inde genelde bebekler 40-50 gϋnlϋk olur olmaz vaftiz edinir. Ayrιca başka bir gelenek te var, çocuğun doğduğu gϋn hangi aziz/azize/sehitin anma gϋnϋ ise, çocuğa onun adι verilir.

Hristiyanl
ιk aleminde isim/doğum gϋnϋ kutsama hakkιnda ise en doğrusu şu:
Her yιl kişinin doğum gϋnϋ değil de Kilise'de doğmϋş olduğu gϋn yani vaftiz edildiği gϋn ve ismini taşιdιğι azizin gϋnϋ kutlanιr. Mesela Ahmet adlι bir kişinin isim gϋnϋ Mayιs’ιn 3ϋnde.

http://www.oodegr.com/tourkika/synak...ios_axmet1.htm

Ailece Kilise'ye gidilir, ayin başlamadan önce Kilise önderlerineprosforoyani ϋstϋnde özel birdamgaolan kϋçϋk bir ekmek ve tatlι şarap sunulur ki ayin esnasιnda kutsal armağanlara dönϋşsϋn, önceden gϋnah çιkarma sιrrιndan gecirildikten sonra komϋnyon alιnιr, Kilise'de bϋyϋk ekmekler özel bir dua ile ruhani tarafιndan kutsanιp cemaattaki diğer kardeşlere dağιtιlιr, tatlιlar ikram edilir, eve beraberce yemek yemek ϋzere dostlar davet edilir, ilahiler okunur ve herkes yortusu olan kişiyeCenetti kazanmanι dilerim, kardeşimder.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-09, 19:38
ortodoksmoderator3

paylaşım için teşekkür ederim..

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-09, 20:20
Sebastian

Çok güzel bir video.Bu paylaşımından ötürü teşekkür ederim Evanjelique kardeşim.Rab seni ve tüm inananları bereketlesin.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-09, 23:30
muratsoyer

Evet paylaşım güzel teşekkürler.

Mesajları okurken aklıma şu gelenekler ve protestanlarla çatışmalar geldi.

Öyle güzel gelenek ve uygulamalar varki niye her şey reddedilir bir kalemde silinir atılır anlamış değilim. Bir çoğu insanları bir arada tutan ortak bir sevinç ve duygu birliği kurmalarını sağlayan şeyler. Bunlarda teolojik sorgulama yapmanın anlamı nedir hiç bilemem.

Birtek çocuk vaftizi konusu varki ben Kalvinist bir kilisede yetiştim eğitim aldım bu sebeple Kutsal Kitap temelleri bilir kabul ederim. Fakat bazı insanlar diriliş bayramındaki boyalı yumurta ve çörekleri bile Kelamda aramaya çalışıyor ve bulamadığı için reddediyor. :-)

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu konusuna benzer konular;

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! Sevgili kardeşim Milliyetçi Protestan , ya da milliyetçi ortodoks ayrı bir konu, milli kilise ayrı bir konudur. Rum ortodoks kilisesi, Rus ortodoks kilisesi şeklinde kiliselerin milli ünvanlar almasından bahsediyordum. Siz bir Türk'sünüz. Merağımı kişisel algılamayın sorumu şahsınıza yöneltsem de şahsi bir soru sormuyorum. Ortodoks kilisesi sizi vaftiz etti mi? Bu soruda vereceğiniz cevap benim için büyük anlam ifade ediyor inanınız. Esenlikle. Huzurlu

Ortodoks ve vaftiz olmak. Değerli Forum Yönetimi ve Ortodoks kardeşler, İstanbul'da ikamet ediyorum.Fener Rum Patrikhanesi Kilisesine gidip bir Ruhaniyle görüşmek istiyorum.Bana bu konuda yardım edecek herkese şimdiden teşekkür ederim. Sevgilerle.

İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim? merhaba ben Yunan ortadoks kiliisesinde vaftiz yaptırmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek isiyorum. İzmirde buna olanak var mı varsa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz ? teşekkürler.

Ortodoks ve Katolik Kiliselerinde eskiyen vaftiz suyunun boşaltımı Elçisel kilise geleneğinde vaftiz için ayrılan su,kutsanmış su olarak kabul edilir ve ayrıca bu suyun içinde kutsal Krizma yağı gibi kutsal yağlar bulunduğundan,vaftiz kazanındaki veya kurnasındaki su yenilendiğinde ,eski su asla şehir kanalizasyon sistemine veya foseptik çukuruna bağlanan bir gidere verilmez.. http://4.bp.blogspot.com/_KMiBAwc5mG8/SCZG-ynsEJI/AAAAAAAAABc/Zzh_pahb8vo/s320/Cross%26Font.JPG Vaftiz kurnasındaki suyun boşaltımı için bir çok kilisede ayrı bir gider sistemi ve düzenek bulunmaktadır.Böylece vaftizde kullanılan suyun genellikle kilisenin bahçesinde toprağa karışması sağlanır,bazen de bu su kilisenin avlusunda bulunan mezarlığa akar.. Vaftiz için kullanılan kazan veya kurnadaki su yenilendiğinde,vaftiz kurnasındaki eski suyun kimsenin ayak basmadığı...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih