Şabat Günü

hristiyanlık | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar : Şabat Günü

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Şabat Günü

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Şabat Günü rab isa mesih tanrı allah

Hristiyanlar neden (Şabat) pazar günü ibadet eder? konusu 5.314 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 29-07-07 / 20:48 tarihinde evangelion tarafından gönderildi. Şabat gününü tutmalıyız 10 emirde İsrail’e verilen emirlerden birisi “Şabat gününü tutmak”tı. Şabat günü kutsaldır, özeldir, önemlidir, dinlenme günüdür, YHVH’e ayrılmış gündür. Bu günü kutsal sayarak anımsamamız istenmektedir Kutsal Yazılar’da. O gün isteklerimizi denetleme günüdür, kutsal toplantı günüdür. O günü bayağılaştırmamamız gerekmektedir. Bizler bedensel olarak İsraillideğiliz, ruhsal olarak İsrailliyiz, Tanrı’nın halkındanız. Şabat ve Kutsal Yasa’ya karşı onlar gibi bağlı değiliz, bağlılığımız sevgi ve merhamete dayalı olarak Mesih’edir. Bu eski bayramların, kutlamaların hepsinin Mesih’i işaret etmek için olduğunu bilerek kutlarız Bizim için Şabat Kutsal Yasa’yı yerine getirme anlamında değil ama Tanrı’nın belirlediği bir kutsal gün... Şabat Günü Şabat gününü tutmalıyız 10 emirde İsrail’e verilen emirlerden birisi “Şabat gününü tutmak”tı. Şabat günü kutsaldır, özeldir, önemlidir, dinlenme günüdür, YHVH’e ayrılmış gündür. Bu günü kutsal sayarak anımsamamız istenmektedir Kutsal Yazılar’da. O gün isteklerimizi denetleme günüdür, kutsal toplantı günüdür. O günü bayağılaştırmamamız gerekmektedir. Bizler bedensel olarak İsraillideğiliz, ruhsal olarak İsrailliyiz, Tanrı’nın halkındanız. Şabat ve Kutsal Yasa’ya karşı onlar gibi bağlı değiliz, bağlılığımız sevgi ve merhamete dayalı olarak Mesih’edir. Bu eski bayramların, kutlamaların hepsinin Mesih’i işaret etmek için olduğunu bilerek kutlarız Bizim için Şabat Kutsal Yasa’yı yerine getirme anlamında değil ama Tanrı’nın belirlediği bir kutsal gün... Hristiyanlar neden (Şabat) pazar günü ibadet eder?
hristiyan

Şabat Günü hangi gündür? konusu 222 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 16-03-12 / 20:58 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Soru: Şabat hangi gündür, Cumartesi mi, Pazar mı? Hıristiyanlar’ın Şabat gününü yerine getirmeleri gerekir mi? Yanıt: Mısır’dan Çıkış 20:11’deki Şabat’la yaratılış arasındaki bağlantıdan ötürü sık sık, “Tanrı, Şabat gününü Aden Bahçesi’nde belirledi” denilir. Tanrı’nın yedinci günde dinlenmesi (Yaratılış 2:3) gelecekteki Şabat yasasının önceden bir habercisi olduğu halde, Kutsal Kitap’ta İsrailoğulları Mısır diyarından ayrılmadan önce Şabat’la ilgili bir kayıt bulunmamaktadır. Kutsal Yazılar’ın hiçbir yerinde, Adem’den Musa’ya kadar olan zamanda Şabat’ın yerine getirildiğiyle ilgili bir ipucu bulunmamaktadır. Tanrı Sözü, Şabat’ın yerine getirilmesinin Tanrı’yla İsrail arasındaki özel bir işaret olduğunu çok açık bir şekilde bildirir. “İsrailliler, sonsuza dek sürecek bir antlaşma... Şabat Günü Soru: Şabat hangi gündür, Cumartesi mi, Pazar mı? Hıristiyanlar’ın Şabat gününü yerine getirmeleri gerekir mi? Yanıt: Mısır’dan Çıkış 20:11’deki Şabat’la yaratılış arasındaki bağlantıdan ötürü sık sık, “Tanrı, Şabat gününü Aden Bahçesi’nde belirledi” denilir. Tanrı’nın yedinci günde dinlenmesi (Yaratılış 2:3) gelecekteki Şabat yasasının önceden bir habercisi olduğu halde, Kutsal Kitap’ta İsrailoğulları Mısır diyarından ayrılmadan önce Şabat’la ilgili bir kayıt bulunmamaktadır. Kutsal Yazılar’ın hiçbir yerinde, Adem’den Musa’ya kadar olan zamanda Şabat’ın yerine getirildiğiyle ilgili bir ipucu bulunmamaktadır. Tanrı Sözü, Şabat’ın yerine getirilmesinin Tanrı’yla İsrail arasındaki özel bir işaret olduğunu çok açık bir şekilde bildirir. “İsrailliler, sonsuza dek sürecek bir antlaşma... Şabat Günü hangi gündür?
hristiyan

Cumartesi Günü Şabat'ı Kutlamak ? konusu 661 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj 05-04-10 / 14:23 tarihinde V E R A tarafından gönderildi. Bir imanlı olarak, kesinlikle Adventist vs. olarak değil, Cumartesi günü Şabat'ı kutlasak ne olur ? Yanlış hatırlamıyorsam, Pazar günü ilk Hristiyanlar'ın Sept'i kutladığına dair ayet vardı Elçilerin İşleri'nde, ama unuttum nerede olduğunu; böyle bir ayet varsa paylaşabilir misiniz ? Şabat Günü Bir imanlı olarak, kesinlikle Adventist vs. olarak değil, Cumartesi günü Şabat'ı kutlasak ne olur ? Yanlış hatırlamıyorsam, Pazar günü ilk Hristiyanlar'ın Sept'i kutladığına dair ayet vardı Elçilerin İşleri'nde, ama unuttum nerede olduğunu; böyle bir ayet varsa paylaşabilir misiniz ? Cumartesi Günü Şabat'ı Kutlamak ?
hristiyan

Şabbat Günü ve hıristiyanlık... konusu 4.853 kez okundu, 41 kez cevaplandı. En son mesaj 02-11-09 / 01:17 tarihinde Theophilos tarafından gönderildi. kutsal kitabı okudum, musa, Benden sonra sahte peygamberler gelecek, onlar doğaüstü mucizeler yapacaklar, tüm bunlara rağmen onlara inanmayın diyor, dolayısı ile yahudilerin neden isayı reddettikleride mantıklı görünüyor, bunların yanında, hıristiyanlar neden şabbat gününü kutlamıyorlar, kutluyorlarsa nasıl kutluyorlar bunu öğrenmek istedim... Şabat Günü kutsal kitabı okudum, musa, Benden sonra sahte peygamberler gelecek, onlar doğaüstü mucizeler yapacaklar, tüm bunlara rağmen onlara inanmayın diyor, dolayısı ile yahudilerin neden isayı reddettikleride mantıklı görünüyor, bunların yanında, hıristiyanlar neden şabbat gününü kutlamıyorlar, kutluyorlarsa nasıl kutluyorlar bunu öğrenmek istedim... Şabbat Günü ve hıristiyanlık...
hristiyan

kimler cumartesi günü kiliseye gider? konusu 2.873 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj 28-12-08 / 19:50 tarihinde Chonk tarafından gönderildi. sevgili kardeşlerim hepinize rabbın ışığıyla olmanızı dilerim.pek yazmıyorum ama sizleri okumaktan bir zevk ve sıcaklık alıyorum.kardeşlerim geçenlerde bir moldovya lı kardeşimizle tanıştım oda bana cumartesi günleri kiliseye gittiğini söyledi.bana bunu biraz açıklarsanız sevinirim!sept günü şabat onları biliyorum ama hangi kardeşlerimiz cumartesi kiliseye gider ve neden biraz daha bilgi lütfen. hepinize esenlikler dilerim. Şabat Günü sevgili kardeşlerim hepinize rabbın ışığıyla olmanızı dilerim.pek yazmıyorum ama sizleri okumaktan bir zevk ve sıcaklık alıyorum.kardeşlerim geçenlerde bir moldovya lı kardeşimizle tanıştım oda bana cumartesi günleri kiliseye gittiğini söyledi.bana bunu biraz açıklarsanız sevinirim!sept günü şabat onları biliyorum ama hangi kardeşlerimiz cumartesi kiliseye gider ve neden biraz daha bilgi lütfen. hepinize esenlikler dilerim. kimler cumartesi günü kiliseye gider?
hristiyan

Şabat Cumartesi kutlanabilir mi? konusu 2.456 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 31-10-07 / 20:00 tarihinde sonsuzdiren tarafından gönderildi. Herkese merhaba Bundan birkaç ay önce bir belgesel izlemiştim.İstanbul Polonezköy'de yaşayan Polonyalıları gösteriyordu.Şabat'ı Pazar değil Cumartesi akşamüstü kutluyor, Pazar günü de çalışıyorlardı.Sormak istediğim iki soru var: Şabat, ilk Hristiyanların yaptığı gibi Pazar değil de Cumartesi kutlanabilir mi? Şabat kabul ettiğimiz Pazar günü çalışmak Tanrı Yasa'sına aykırı değil mi?Teşekkürler,esenlikler. Şabat Günü Herkese merhaba Bundan birkaç ay önce bir belgesel izlemiştim.İstanbul Polonezköy'de yaşayan Polonyalıları gösteriyordu.Şabat'ı Pazar değil Cumartesi akşamüstü kutluyor, Pazar günü de çalışıyorlardı.Sormak istediğim iki soru var: Şabat, ilk Hristiyanların yaptığı gibi Pazar değil de Cumartesi kutlanabilir mi? Şabat kabul ettiğimiz Pazar günü çalışmak Tanrı Yasa'sına aykırı değil mi?Teşekkürler,esenlikler. Şabat Cumartesi kutlanabilir mi?
hristiyan

Şabat Günü isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih