6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış

6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış :  6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış | HRİSTİYAN FORUM  > Saldırılar

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış sayfasını paylaşmak için adres:

evangelion

"Atatürk'ün evine bomba atıldı."
Artık MİT'e hizmet ettiği bilinen bir gazetecinin servis ettiği, yine gizli servise hizmet eden bir gazete yöneticisinin manşet yaptığı bu yalan haber, tarihimizin en karanlık sayfalarından birinin açılmasına yol açtı.
Beyoğlu'nda azınlıklara ait ev ve işyerleri zaten bir gece önceden işaretlenmişti.
Ertesi gün özel hazırlanmış serseriler güruhu sokaklara salındı ve tertipçilerin gösterdiği hedefler yerle bir edildi.
Saldırıdan nasibini alan yerler arasında kiliseler bile vardı.
İstanbul'daki 72 kilisenin 70'i tahrip edildi.
Milyonlarca dolarlık hasar meydana geldi, 13-16 arası Rum, bir Ermeni yurttaşımız hayatını kaybetti.
Korkunç olayların ardından binlerce Rum akın halinde Yunanistan'a göç etmek zorunda kaldı, İstanbul rengini, sesini yitirdi.
Bugün geri dönüp baktığımızda 6-7 Eylül olaylarının Lozan'da eksik kalan bir süreci tamamlamak üzere tezgahlandığını açıkça görüyoruz.
İstanbul Rumları mübadele kapsamına sokulamamış ve geride kalmıştır.
1955'teki olaylar zorunlu mübadele olarak nitelenebilir.
Ulus devleti yabancı unsurlarından ayıklama sürecinin bir parçasıydı 6-7 Eylül olayları.
Bugünün uluslararası hukuk anlayışı çerçevesinde dönemin yöneticilerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerekirdi.
Yargılanmadıkları için benzer bir tezgah yıllar sonra Kahramanmaraş'ta ve Çorum'da devreye sokuldu.
Yine evler işaretlendi. Bu kez kurbanlar Alevi yurttaşlarımızdı.
Toplumu tek tipe sokmak isteyen ve bu amaçla kan dökmekten çekinmeyenler tarih boyunca var olmuştur elbette.
Bugün için çıkarmamız gereken ders ise şudur: Farklılıkları zenginlik değil de düşmanlık kaynağı olarak gösterdiğiniz sürece bu tip tehlikelere davetiye çıkarırsınız.
Günümüz dünyasında dünyanın hiçbir ülkesinin tek tip insanlardan oluşması mümkün değildir.
Demokratik sistemin hüneri, inancı, etnisitesi farklı insanları barış ve huzur içinde bir arada yaşatabilmektir.
Onun için düşmanlık tohumları atmaktan çekinmeyenlerin daha dikkatli olması gerekir.

SABAH
http://www.sabah.com.tr/haber,525524...376992273.html

Hardal

"Baharat kokusu" filmini görmüs müydünüz ?
1955'de memleketi terketmeyenler de 60'larin ilk yarisinda kapidisari edildi. Sanirim, bunlar da esas olarak, 30'larda iliskiler iyi iken Yunanistan'la yapilan bir anlasma ile Istanbul'da sürekli oturma hakkini kazanmis Yunan vatandaslariydi. Yunan vatandasi olmayan fakat esinden ayrilmak istemeyen ve... kulaklarina fisildanan "müslüman olursa kalabilecekleri" telkinini kabul etmeyenler (de) bu sekilde yurtdisina gitmek zorunda kaldi.
Ve Istanbul Rumlardan büyük ölçüde "arindirilmis" oldu.
O kadar ki, bu defa 70'lerde bir pasa "Artik elimizde rehin alacak Rum da kalmadi!" diye yakinacakti.

konstantin1955

1960 yilinda atinada bir koyde dogdum gokceada hic gormedim memleketimdir ailemin bir kismi kalmıstir istanbulda onlar 1973 de geldiler bir kismi halen yasiyor istanbul onlar kalmistir ben universite icin geldim akrabalerimi tanidim sokakta turkce evde rumce konusan cocuklarini tanidim yuksek tahsilli yetiskinler hepsi istanbulda dogmusturlar en az uc dil bilirler yabanci okullarda okumusturlar ama ulkelerinde calisiyorlardir ülkelerinde.bana acmiyorlar buyukler 1955 yilini kimseye acmiyorlar evde olayi yasamis gozleri sahit olmus bir annemiz vardir suskun ama her 5 eylul aglarmis dualer edermistir biliyor torunleri cocuklari neler yasamis ama yok konusmaz dusmanlik olmasin der susar sevin der ulkenizi sevin sevin gecmis olaylari telafi edemezler kimselerdir ama gelecek olaylari engeller baris kardeslik icinde yasarlardir azinlik gayrimuslum ve musluman insanlar dilegimizdir temennimizidir tanri hepimize yardimci olsun ve olayleri yasatmasin tum insanliga

gisele

5 eylül arefe günüydü 1955 6-7 eylülün içimde sıkıntı vardı ertesi gün londraya gidecektik kardeşim evleniyordu ve ertesi gün başladı herkes sokaklarda koşmaya insanlar telaşlı korku dolu gözlerle kaçışıyordu..... yanıyordu pera... kilisemizide yakmışlar .... baktım ...korktum... tuttular beni ve onu ....diye anlatır yaşamış çok yakın tanık yaşlı gözlerle bu yaşananları ..ben acı olanları anlatmıyorum zaten biliniyor...hiç bir kimse özrü dahi olsa telafi edemez dünyanın türkiyenin rumların ermenilerin karanlık gününü ve bir tek kişi ne bu olaydan dolayı özür diledi nede yargılandı peki şimdi katiller nerede.biz unutmaya çalışıyoruz......biz affettik...tanrı affetsin...sadece ikinci kez -gidin- demek için bunca acıya değermi ? ülkemizi seviyoruz biz buradayız türk halkı kardeşimiz birlikte yaşamayı seviyoruz....bu mozaiğin içerisinde mutluyuz..türkiyeliyiz... tanrı daha güvenli daha mutlu daha güzel daha ferah bir ülke için türkiye için dualarımızı kabul etsin...

siranusfetvaciyan

Hardal
1955'de memleketi terketmeyenler de 60'larin ilk yarisinda kapidisari edildi. Sanirim, bunlar da esas olarak, 30'larda iliskiler iyi iken Yunanistan'la yapilan bir anlasma ile Istanbul'da sürekli oturma hakkini kazanmis Yunan vatandaslariydi. Yunan vatandasi olmayan fakat esinden ayrilmak istemeyen ve... kulaklarina fisildanan "müslüman olursa kalabilecekleri" telkinini kabul etmeyenler (de) bu sekilde yurtdisina gitmek zorunda kaldi.
O kadar ki, bu defa 70'lerde bir pasa "Artik elimizde rehin alacak Rum da kalmadi!" diye yakinacakti.
annemin bir müslüman arkadaşı vardı 20 yıllık (arkadaş)tılar karşı karşıya oturuyorlardı,o sabah pencereye çıkmış, anneanneme şöyle sesleniyordu.madam angelikiii,madam angelikiii apopse kopse kefali ke vale sto çuvali!!! (bu gece kelle kes çuvala koy)aynı gece dedem kalp krizinden öldü!

evangelos

gisele
5 eylül arefe günüydü 1955 6-7 eylülün içimde sıkıntı vardı ertesi gün londraya gidecektik kardeşim evleniyordu ve ertesi gün başladı herkes sokaklarda koşmaya insanlar telaşlı korku dolu gözlerle kaçışıyordu..... yanıyordu pera... kilisemizide yakmışlar .... baktım ...korktum... tuttular beni ve onu ....diye anlatır yaşamış çok yakın tanık yaşlı gözlerle bu yaşananları ..ben acı olanları anlatmıyorum zaten biliniyor...hiç bir kimse özrü dahi olsa telafi edemez dünyanın türkiyenin rumların ermenilerin karanlık gününü ve bir tek kişi ne bu olaydan dolayı özür diledi nede yargılandı peki şimdi katiller nerede.biz unutmaya çalışıyoruz......biz affettik...tanrı affetsin...sadece ikinci kez -gidin- demek için bunca acıya değermi ? ülkemizi seviyoruz biz buradayız türk halkı kardeşimiz birlikte yaşamayı seviyoruz....bu mozaiğin içerisinde mutluyuz..türkiyeliyiz... tanrı daha güvenli daha mutlu daha güzel daha ferah bir ülke için türkiye için dualarımızı kabul etsin...
sizlerle çok yakın istanbullu bir arkadaşımın 6-7 eylül olayları ile ilgili anılarını paylaşmak istiyorum..gerçekten çok üzücü bir durum kardeşimin anlattıkları,bu beni çok ağlatmıştı..

Babam tam bir istanbul rumu idi.Fotr sapkasini,takim elbisesini giymeden degil sokaga cikmak ,kahvalti masasina bile oturmazdi.55te olaylardan sonra annem cocuklarini alip(ben daha dogmamistim)yunanistana gidenler arasindaydi.Babam ise bir yunanistan bir istanbul yasamaya baslamisti.Heybeliadada ufak bir evi vardi.Haftaicleri orada marangozluk yapardi haftasonlari ise trene atlayip bizi gormeye yunanistana gelirdi.Her pazar gitmemesi icin yalvarirdik ona ama heyhat dinletemezdik.Benim vatanim ora kuzum ,insan hic vatanindan kopabilirmi derdi.6-7 eylul olaylarini hic anlatmazdi.Aradabir 2-3 sise rakidan sonra efkarlaninca anlatmaya baslardi.Aleko diye bir cocukluk arkadasi vardi heybeliadadan.Askerlik disinda hep yanyanaydilar.Babam askerligini Samsunda yaparken Aleko amca askerligini Yalovada yapmisti.O 2 sene hic gorusemedik derdi babam.Aleko amcayi hep ozlemle anardi.Bahcivanlik yapardi Aleko.Hasta bir karisi vardi.Surekli istirahat ederdi derdi babam.Ismi defne idi.6-7 eylul olaylarinda yuzlerce geldiler.Kayiklara motorlara atlayip yuzlercesi biranda teker teker evlere dolustular.Iceridekileri dovuyorlar neleri varsa kiriyorlar talan ediyorlar ve atese verip kaciyorlardi.Kilisemizde o olaylarda tamamiyle hasara ugramisti.Oyleki Zia isimli adanin bakkalinin bahcesinde yetistirdikleri domuzlari bile oldurmuslerdi kafir hayvan diye.Aleko amca geldiklerini duyunca dedesinden kalma av tufegini alip icine fisek doldurmus."Merak etme defnem sana birsey yapamazlar ben buradayim seni koruyacagim" demis.Kapiyi kirarak ufacik evlerinin holune dolusmus yuzlercesi.Aleko tek basina caresiz tufegini onlara dogrultmus."Gelmeyin vre!" diye bagirmis..."bir adim daha atarsaniz vururum sizi,terkedin burayi"demis.adamlar yuzlerce olduklari icin korkmamislar.Uzerine gelmisler.Hayati silahlarla,sopalarla,yumr uklarla degil ciceklerine ve biricik karisina asik olarak gecen Aleko amca ates edememis.Silahini yere atip onlara yalvarmaya baslamis karisina zarar vermemeleri icin.Aleko amcayi bahceye cikarip yere yatirmislar.Yuzlercesi dovmeye baslamislar onu.Onlar gittikten yarim saat sonra babam bulmus cesedini.Defne teyze yaninda kocasinin cesedine sarilmis agliyormus.Adamlar Aleko amcanin o an oldugunu gorunce paniklemisler ve kacmislar.Defne teyze o sayede kurtulmus.Olen 16 kisiden sadece biriydi Aleko Theodariki.Digerleri nasil olduler kimbilir.Ama eklemek lazim babam Turk komsularinin onlara hep yardim ettigini soyledi.Onlar yardim etmese dedemi kilise kulesinin tepesine cikarip asagi aticaklarmis.En son 95te yunanistana geldiginde gelen komsularin israri uzerine anlatmisti.Ve musade isteyip kalkti.Biliyorum o defada o uzun boylu koca sakalli heybetli adam bos bir oda bulup elinden sekeri alinmis ilkokul cocuklari gibi sessizce agladi.

siranusfetvaciyan

Hardal
ben dedemi o gün kaybetmişim daha fazla hiç bir şey söylemek istemiyorum!

gisele

sevgili evangelos bu olayı ve daha nice olayı biliyorum ve tanrı biliyor şüphesiz yaşananlara o günlerde çok sevinen yaşattıkları acıdan zevk alan ve asla bugün bile pişman olmayan insanlar var...ben yakın akrabamın yaşadığı olayı anlatmadım belki bulabilirsiniz kitaplarda arşivlerde..ancak ne onu deşifre etmek nede daha fazla paylaşmak istedim..çok çok acı ..şu an türkiyeye gelmeye bile korkan insanlar istanbulda sokağa çıkarken etrafı sürekli kontrol eden bir tavır içinde olan insalar 5 eylül arefesinde ne hallere gelen insanlar var..o gün nice vahşete tanık olmuşlar...onaların bu olayları hatırladıkça artan travmalardan kurtulmaları için sanırım bol bol dua etmeliyiz...

gisele

siranusfetvaciyan
ben dedemi o gün kaybetmişim daha fazla hiç bir şey söylemek istemiyorum!
bizde aynı duyguları paylaşıyoruz acınızı paylaşıyoruz emin olun bende büyükbabamı kaybettim komşumuz eşini bir diğeri kardeşini..dua edelim tanrı bir daha o günleri yaşatmasın...

konstantin1955

evangelos sevgiler diliyorumdur az vakit oncedir baska site userinden gisele ile konusmusuzdur ikimiz merak etmisizdir bu olay kimiden ogrenmiszinizdir bir arkadastir detinizdir sizi taniyormuyuzdur o arkadasi kimdir merak etmisizdir nedeni akrabamdir

konstantin1955

siranus kardesim acilarinisi paylasiyoruzdur ben yakinimi kaybetmisimdir dunyadakii memleketimi yasayamamisimdir bu oleylari ile tanri dunyada hic bir insan gormesin bu gunleri diliyorumdur soylemek istediginiz bizler anlamisizdir

evangelos

gisele
sevgili evangelos bu olayı ve daha nice olayı biliyorum ve tanrı biliyor şüphesiz yaşananlara o günlerde çok sevinen yaşattıkları acıdan zevk alan ve asla bugün bile pişman olmayan insanlar var...ben yakın akrabamın yaşadığı olayı anlatmadım belki bulabilirsiniz kitaplarda arşivlerde..ancak ne onu deşifre etmek nede daha fazla paylaşmak istedim..çok çok acı ..şu an türkiyeye gelmeye bile korkan insanlar istanbulda sokağa çıkarken etrafı sürekli kontrol eden bir tavır içinde olan insalar 5 eylül arefesinde ne hallere gelen insanlar var..o gün nice vahşete tanık olmuşlar...onaların bu olayları hatırladıkça artan travmalardan kurtulmaları için sanırım bol bol dua etmeliyiz...
evet!!

only god can judge me

Şunu belirtmek isterim ki bu olayların yaşanmasında etkili olan unsurların başında aşırı milliyetçiler gelmektedir.Türkiye'de bunlardan fazlasıyla mevcuttur.Fakat objektif olarak bakmak gerekirse; Aynı milliyetçiler bugün yunanistan'da da vardır.Emin olun birçok Türk'ün sıkıntıları,burdaki rum kardeşlerimizin sıkıntıları ile aynı olabilir.Yunanistan ve Türkiye arasında oynanan futbol karşılaşmasında,İstiklal Marşımız okunduğu zaman bu bir çok rum tarafından ıslıklandı..Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler edildi.Tabi Türk tarafı da karşılık verdi.Ama Aşırı Türk milliyetçileri olduğu kadar,Yunan milliyetçileri de fazlasıyla mevcuttur.Ben böyle düşünüyorum..

evangelos

konstantin1955
evangelos sevgiler diliyorumdur az vakit oncedir baska site userinden gisele ile konusmusuzdur ikimiz merak etmisizdir bu olay kimiden ogrenmiszinizdir bir arkadastir detinizdir sizi taniyormuyuzdur o arkadasi kimdir merak etmisizdir nedeni akrabamdir
yazdığınızı yeni farkettim..çok özür dilerim..kimdir akrabanız?aleko amca diye geçen şahıs mıdır?

gisele

only god can judge me
Şunu belirtmek isterim ki bu olayların yaşanmasında etkili olan unsurların başında aşırı milliyetçiler gelmektedir.Türkiye'de bunlardan fazlasıyla mevcuttur.Fakat objektif olarak bakmak gerekirse; Aynı milliyetçiler bugün yunanistan'da da vardır.Emin olun birçok Türk'ün sıkıntıları,burdaki rum kardeşlerimizin sıkıntıları ile aynı olabilir.Yunanistan ve Türkiye arasında oynanan futbol karşılaşmasında,İstiklal Marşımız okunduğu zaman bu bir çok rum tarafından ıslıklandı..Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler edildi.Tabi Türk tarafı da karşılık verdi.Ama Aşırı Türk milliyetçileri olduğu kadar,Yunan milliyetçileri de fazlasıyla mevcuttur.Ben böyle düşünüyorum..
kardeşim yunanyada yaşayan türkler ikinci kez gidin demek için bir çok acı olay yaşamadı şu anda yunanya ve türkiyede mübadele dışında kalan türk ve rumların sayılarına bakarsak bu gayet net .orada türkler gayet mutlu ve özgürler tabiki sıkıntıları var ama o yaşadıkları toplumla alakalı değil dini insani özgürlükleri var ve hatta sayın başbakanımızın yunanya gezisinde bizzat şahit oldum oradaki türkler başbakanım hoşgeldin biz türkiyeli türkleriz diyerek tezahurat yapabiliyorlar burada yapın görelim olaya bu yönlü bakarsanız özgürlüklerin ne denli açık sağlandığını görebiliriz .zaten biz türkiyeli rumlarız. bir diğer konu futbool maçlarında yaşananlar ise türkiyede nasılsa oradada öyle her millette geri zihniyetli insan var burada patriğimize ağır hakaretler ediliyor kiliselerde yolda evde can güvenliğimiz yok ' rumlar yunanistana deniliyor ' yunan milli marşı çalınıncada aynı olaylar oluyor.ama rumların içinde kin nefret duyguları körelmiş.sayısı az olan milliyetçi dediğiniz aslında geri zihniyetli şeytanın oyuncağı insanlardır onlar asla yunan milliyetçisi değildir.tanrı bizlere doğruyla yanlış arasındaki farkı ayırt edebilmemiz için incelik versin.

siranusfetvaciyan

konstantin1955
siranus kardesim acilarinisi paylasiyoruzdur ben yakinimi kaybetmisimdir dunyadakii memleketimi yasayamamisimdir bu oleylari ile tanri dunyada hic bir insan gormesin bu gunleri diliyorumdur soylemek istediginiz bizler anlamisizdir
AMİN kardeşim Tanrı hiç kimseye bunu yaşatmasın.

siranusfetvaciyan

only god can judge me
sevgili kardeşim ben yunanistanda 13 sene yaşadım ve batı trakyayada çok sık gittim, ve bir sürüde türk tanıdım orda,inanınki orda olan olaylar aynı ebatlarda değil, yani 6-7 eylül olayları ile asla kıyaslanamaz. oradaki milliyetçi sayısı %3ü asla geçmez, fakat buradaki oran çok daha fazla,sonra ordakiler belli bir partinin yandaşları oysa burda, her kesimden insanlar aşırı milliyetçi olabiliyor,hele hele söz konusu hristyanlar olunca bu sayı ikiye hatta üçe katlanıyor.

gisele

ben sadece yakınlık boyutunu öğrenmek istediğimizi belirttiğini düşünüyorum !!! burada sanıyorum isim vermek yanlış olur oda bunun farkında sadece arşiv kayıtlarımı yoksa yunanyada yaşayan bir tanıdığınızdanmı yoksa gerçek kişidenmi öğrendiğinizi merak ediyoruz dün bunları konuştuk konstantin1955 le ... bu olayı farklı isimlerle yaşayan çok yakın akrabası var onun için sordu ..aynı olay ve şahıslar farklı...sanıyorum bahsettikleriniz aynı kişiler..

only god can judge me

gisele
kardeşim yunanyada yaşayan türkler ikinci kez gidin demek için bir çok acı olay yaşamadı şu anda yunanya ve türkiyede mübadele dışında kalan türk ve rumların sayılarına bakarsak bu gayet net .orada türkler gayet mutlu ve özgürler tabiki sıkıntıları var ama o yaşadıkları toplumla alakalı değil dini insani özgürlükleri var ve hatta sayın başbakanımızın yunanya gezisinde bizzat şahit oldum oradaki türkler başbakanım hoşgeldin biz türkiyeli türkleriz diyerek tezahurat yapabiliyorlar burada yapın görelim olaya bu yönlü bakarsanız özgürlüklerin ne denli açık sağlandığını görebiliriz .zaten biz türkiyeli rumlarız. bir diğer konu futbool maçlarında yaşananlar ise türkiyede nasılsa oradada öyle her millette geri zihniyetli insan var burada patriğimize ağır hakaretler ediliyor kiliselerde yolda evde can güvenliğimiz yok ' rumlar yunanistana deniliyor ' yunan milli marşı çalınıncada aynı olaylar oluyor.ama rumların içinde kin nefret duyguları körelmiş.sayısı az olan milliyetçi dediğiniz aslında geri zihniyetli şeytanın oyuncağı insanlardır onlar asla yunan milliyetçisi değildir.tanrı bizlere doğruyla yanlış arasındaki farkı ayırt edebilmemiz için incelik versin.

Kusura bakmayın sayın kardeşim ama benim gibi objektif değilsiniz.Çok yanlı davranıyorsunuz.Ben her ülkede aşırı milliyetçilerin olduğunu söylüyorum ve bunu Bütün yunanlılara yüklemiyorum.Yükleyemem.ç ünkü orda birçok samimi ve hümanist kişilerde var.Türkiye'de olduğu gibi,Yunanistanda'da aşırı milliyetçiler var.Yunanistan'da oynanan milli maçta bir tane Türk seyircisi Yunanistan'a gelemedi.Neden? Çünkü bir tepki verileceğinden korkuluyordu.O kişilerin can güvenliğinden endişe ediliyordu.O maça bizzat ben de gidecektim.Ama federasyonumuzdan böyle bir izin çıkmadı.Ve o maça ben gidemedim...Şunu söylüyorum..Yunanlıların aşırı milliyetçiliği körelmemiştir.Birçoğunun içindeki hırs ve intikam duygularını biliyoruz:Aynısı Türk milliyetçileri için de geçerlidir.Aşırı olanları da biliyoruz.Bu yüzden bu gerçekleri anlamak ve görmek lazım.Ben yansız ve objektif davranıyorum.Yunan'da bir insan,Türk'de Milliyetlerin çok da bir değeri yok gözümde..Önemli olan,insan olabilmek ve insanları sevebilmek.Renklerine,dil lerine ve dinlerine rağmen

saygılarımla.

konstantin1955

only god can judge me
Kusura bakmayın sayın kardeşim ama benim gibi objektif değilsiniz.Çok yanlı davranıyorsunuz.Ben her ülkede aşırı milliyetçilerin olduğunu söylüyorum ve bunu Bütün yunanlılara yüklemiyorum.Yükleyemem.ç ünkü orda birçok samimi ve hümanist kişilerde var.Türkiye'de olduğu gibi,Yunanistanda'da aşırı milliyetçiler var.Yunanistan'da oynanan milli maçta bir tane Türk seyircisi Yunanistan'a gelemedi.Neden? Çünkü bir tepki verileceğinden korkuluyordu.O kişilerin can güvenliğinden endişe ediliyordu.O maça bizzat ben de gidecektim.Ama federasyonumuzdan böyle bir izin çıkmadı.Ve o maça ben gidemedim...Şunu söylüyorum..Yunanlıların aşırı milliyetçiliği körelmemiştir.Birçoğunun içindeki hırs ve intikam duygularını biliyoruz:Aynısı Türk milliyetçileri için de geçerlidir.Aşırı olanları da biliyoruz.Bu yüzden bu gerçekleri anlamak ve görmek lazım.Ben yansız ve objektif davranıyorum.Yunan'da bir insan,Türk'de Milliyetlerin çok da bir değeri yok gözümde..Önemli olan,insan olabilmek ve insanları sevebilmek.Renklerine,dil lerine ve dinlerine rağmen

saygılarımla.
kardesim kalimerhaba tanri selameti seninile olsun konu soyleidir yunanya milliyetcilik yoktur vatanseverlik vardir bir yunanya vatandasi olarak soyleyebilirimdir milliyetci soylediginiz milli mac olaylari yapani insanlari seytan oyuncagidir azinlikta kalmaktadir artik rahat ve huzurlu bir yunanya icin kin nefret yerini huzurunu bozmak istemez insanlari almistir karsi taraf biri kin yasiyorise ve cirkin davranislari yapiyorise digeri tarafi yapardir bu karsilik olmaktedir her zaman hicbiri kimise rahatini bozmazdir azinlik olan seytan oyuncaklari yunan halki tarafindan dislenmektedir burada turkler rahettir mutludur kesike turkiye aynisi olusa hepimiz insanizdir tanri yaninda esitistir tanri as kalan seytan oyuncegi olan iki taraf insanlari kendine alsin ne mutludur tanri egemenligi olani insana

evangelos

gisele
ben sadece yakınlık boyutunu öğrenmek istediğimizi belirttiğini düşünüyorum !!! burada sanıyorum isim vermek yanlış olur oda bunun farkında sadece arşiv kayıtlarımı yoksa yunanyada yaşayan bir tanıdığınızdanmı yoksa gerçek kişidenmi öğrendiğinizi merak ediyoruz dün bunları konuştuk konstantin1955 le ... bu olayı farklı isimlerle yaşayan çok yakın akrabası var onun için sordu ..aynı olay ve şahıslar farklı...sanıyorum bahsettikleriniz aynı kişiler..
anlattığım tamamen arkadaşımın babasının arkadaşının başına gelmiş olan şeylerdir ve güvenilir bilgilerdir..
bahsettiğim arkadaşımın ismini söyleyemem fakat kendisi istanbul da 12 yaşına kadar kalmış daha sonra ailesiyle larissa'ya yerleşmiş ama babası istanbul da çok daha uzun süre kalmış,bir aileden gelmektedir..şu an kendisigenova'da bir üniversitede romalılar üzerine uzman..acaba konstantin,aynı kişiden mi bahsediyoruz?bana lütfen yardım edin bu knuda,çünkü böyle bir şeyin ortaya çıkması benim için de yararı olacaktır..konstan le aleko amcanın ne yakınlık derecesi var acaba?

siranusfetvaciyan

only god can judge me

saygılarımla.
ayrıca maçlardan konu açtınız mademki bende size 45 kişinin diri diri yakıldığı angelosun otobüsünü hatırlatmak isterim.

dafnunda

konstantin1955
kardesim kalimerhaba tanri selameti seninile olsun konu soyleidir yunanya milliyetcilik yoktur vatanseverlik vardir bir yunanya vatandasi olarak soyleyebilirimdir milliyetci soylediginiz milli mac olaylari yapani insanlari seytan oyuncagidir azinlikta kalmaktadir artik rahat ve huzurlu bir yunanya icin kin nefret yerini huzurunu bozmak istemez insanlari almistir karsi taraf biri kin yasiyorise ve cirkin davranislari yapiyorise digeri tarafi yapardir bu karsilik olmaktedir her zaman hicbiri kimise rahatini bozmazdir azinlik olan seytan oyuncaklari yunan halki tarafindan dislenmektedir burada turkler rahettir mutludur kesike turkiye aynisi olusa hepimiz insanizdir tanri yaninda esitistir tanri as kalan seytan oyuncegi olan iki taraf insanlari kendine alsin ne mutludur tanri egemenligi olani insana
Guzel anlattin soyleyecek laf yok bravo.Tanri hepimize isik olsun yol gostersin karaniklardan aydinliga cikarsin.Dostluk Sevgi Baris kardeslik turkuleriyle tum dunya barisa kardeslige sevgiye kossun.Amen.Halleluya

only god can judge me

konstantin1955
Sevgili konstantin.Her ülkede vatansever insanlar vardır.buna katılıyorum.Ama nedense Türkiye'de olduğu kadar yunanistan'da da aşırı milliyetçiler var diyorum.Ama bunu nedense kabul etmiyorsunuz.Bakın ben bir Türk olarak bunu kabul ediyorum ve yoğurdum ekşi diyorum.Ama siz yoğurdum ekşidir demiyorsunuz.Bu da beni bir insan olarak üzüyor.Şunu belirtmek isterim ki; Türk milliyetçilerinin yaptığı olumsuz olaylar kadar Yunan milliyetçileri de bunları yaptı.Eğer inkar edersek; Tarih bizi yargılar..Lütfen tek taraflı düşünmeyelim.Geçmişte olan,geçmişte kaldı.Geçmişte yapılanları ben bugün rum kardeşime asla yükleyemem.Ama rum kardeşim de geçmişte olanları tek taraflı anlatmasın.O da yapmış,
Umarım beni bir nebze olsun anlamışsınızdır..Önemli olan;insan olabilmek,kardeşçe yaşayabilmek ve düşmanlık hissi içimizde beslememektir.Yunus Emre'nin güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum:''Yaradılanı severiz,yaradandan ötürü''

saygılarımla.

dafnunda

Bu asiri milliyetciler dediklerinizin az oldugunu belirttik yunanistanda hic gittinizmi?siz cok gerilere gidin ve yavasca bu gune gelin lakin bizler artik tum bunlari geride birakmisken acmaniz gereksiz.Biraz tarih okuyun,Saygilar.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış sayfasını paylaşmak için adres:

6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış konusuna benzer konular;

6-7 eylül olayları resimleri 6-7 eylül olayları resimleri http://www.istanbulrumazinligi.com/admin/_files/Image/6-7-EYLUL-OLAYLARI2.jpg http://www.istanbulrumazinligi.com/admin/_files/Image/6-7-EYLUL-OLAYLARI3.jpg ...

6-7 eylül olayları - Güz Sancısı Filmi 23 Ocak'ta sinemalarda http://beyazperde.mynet.com/film/4470 Haberler:http://news.google.com.tr/news?oe=utf-8&rls=org.mozilla%3Atr%3Aofficial&client=firefox-a&hl=tr&resnum=2&cd=1&nolr=1&q=g%C3%BCz+sanc%C4%B1s%C4%B1&btnG=Ara Video:...

6-7 Eylül olayları belgeseli (Can Dündar) Turkiye'nin Utanc Gecesi - 6 , 7 Eylul Olaylari ( Belgesel )

Tanıklarla 6-7 Eylül olayları - 2 / Önay Yılmaz 'O gün şahsım değil yurdumuz kaybetti' Olayın tanıklarından Haddeciyan, "Bekçimiz evimizi yağmadan Türk bayrağı asarak kurtardı"; Scognamillo, "Dükkân sahibi hacı, sabaha kadar kapı önünde durdu" diyor ...

Tanıklarla 6-7 Eylül olayları - 1 / Önay Yılmaz 'Bir daha olmasın diye 6-7 Eylül unutulmasın' 6-7 Eylül 1955'te azınlıklara yönelik saldırıların üzerinden 50 yıl geçti. Olayların tanıkları Milliyet'e saldırı gününü anlattı. Yusufidis, "Bir grup gidiyor, bir başka grup geliyordu. Mahallemiz...

6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış :  6-7 Eylül olayları ve bugüne bakış | HRİSTİYAN FORUM  > Saldırılar

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler