| dilber |
| çok üzgünüm neden hep Türkiyede böyle şeyler oluyor o adamın hristiyan olduguna inanmıyorum ayrıca gereken kınama papalık tarafından gösterilmedigini düşünüyorum neden protesto edmiyor insanlar eger onların din adamının başına böyle şey gelseydi aylarca protesto ederlerdi ben alevi bir aileden geliyorum kendinden olmayan onlar için düşman gibi 15 sene önce 37 kişiyede acımadan yaktılar hamdolsun Rabbim İsa var egemenliginin gelmesi yakındır amin |
|
Alıntı:
|
Son yolculuğuna uğurlarken Luigi Padovese ![]() Papalık Anadolu Temsilcisi olarak görev yaptığı İskenderun’da özel şoförü tarafından bıçaklanarak öldürülen İtalyan episkopos vekili Luigi Padovese için Milano Katedrali’nde dün düzenlenen cenaze merasimi için Roma Katolik Kilisesi’nin lideri Papa 16’ncı Benedikt de taziye mesajı gönderdi.Sevilen bir din adamıydı Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone tarafından kaleme alınan mesajda, Padovese’nin sevilen bir din adamı olduğu belirtilerek, “Papa, bu sevgili çobanın soylu ruhunu Tanrı’nın engin rahmetine havale etme, ayrıca onun İncil konusundaki tanıklığını, papazlık ve piskoposluk hizmeti süresince onun diyalog ve uzlaşı konusundaki kararlı çalışmalarını şükranla anma hususlarında sizlerle aynı hissiyatı paylaşmaktadır” ifadelerine yer verildi. Cenazeye ilgi azdı Milano Katedrali’ndeki cenaze merasimine İtalyan televizyonlarının fazla ilgi göstermedikleri dikkati çekti. Türkiye’de 5 Şubat 2006’da cinayete kurban giden İtalyan papaz Andrea Santoro için o dönemde Roma’da düzenlenen cenaze ayini, televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanmış, gerek siyasilerin, gerekse dini otoritelerin törene üst düzeyde katılmalarına sahne olmuştu. |