sahika
Bundan sonra ne olacak?
RAB`bin taniklari olmamiz neden önemli: Nasil RAB`bin tanigi olmaliyiz?
RAB`bimiz Yeseya Peygamber araciligiyla söyle konusmustur: Yeseya 43.10-13 ”Taniklarim sizlersiniz.” diyor RAB, “Sectigim kullar sizlersiniz. Öyle ki Beni taniyip Bana güvenesiniz, Benim O oldugumu anlayisiniz. Benden önce bir Tanri olmadi, Benden sonra da olmayacak. “Ben yalniz Ben RAB`bim, Benden once baska kurtarici yoktur. Ben bildirdim, Ben kurtardim, Ben duyurdum, aranizdaki yabanci ilahlar degil. Taniklarimiz sizsiniz” diyor RAB, “Tanri Benim, Gün gün olali Ben O`yum. Elimden kimse kurtaramaz. Ben yaparim, kim engel olabilir?”
RAB`be taniklik etmek ancak, O`nun insanlara verdigi Kutsal Ruh vaftizi ile güclü ve etkili bir sekilde mümkün olabilmektedir.
Isa Mesih`in elcilere verdigi cevapta bunu görüyoruz: Elcilerin Isleri 6-9. Elciler bir araya geldiklerinde Isa`ya sunu sordular: “Ya RAB, Israil`e egemenligi simdi mi geri vereceksin?” Isa onlara, “Baba`nin Kendi yetkisiyle belirlemis oldugu zamanlari ve tarihleri bilmenize gerek yok.” karsiligini Verdi. “Ama Kutsal Ruh üzerinize inince güc alacaksiniz. Yeruselim`de, bütün Samiriye`de ve dünyanin dört bucaginda Benim taniklarim olacaksiniz.” Isa bunlari söyledikten sonra, onlarin gözlerinin önünde yukari alindi. Bir bulut O`nu alip gözlerinin önünden uzaklastirdi.
RAB`bin tanigi olmak bir buyruktur. Matta 28.18-20.Isa yanlarina gelip kendilerine sunlari söyledi:”Gökte ve yeryüzünde bütün yetki Bana verildi. Bu nedenle gidin, bütün uluslari ögrencilerim olarak yetistirin; onlari Baba, Ogul ve Kutsal Ruh`un adiyla vaftiz edin; size buyurdugum her seye uymayi onlari ögretin. Iste Ben, dünyanin sonuna dek her an sizinle birlikteyim.“
Kutsal Ruh yardimiyla RAB`be taniklik ederken bir cok sikinti ile karsilasabiliriz. Korkabiliriz. Yeseya 44.8.“Yilmayin korkmayin! Size cok önceden beri söyleyip aciklamadim mi? Benden baska Tanri var mi? Hayir, baska Kaya yok; Ben bir baskasini bilmiyorum.“ RAB söyle der:Yeseya 51.7-8.7-8:“Ey sizler, dogru olani bilenler, Yasami yüreginde tasiyan halk, dinleyin Beni! Insanlarin asagilamalarindan korkmayin, yilmayin sövgülerinden. Güvenin yedigi giysi gibi, kurtcugun yedigi yapagi gibi yitecekler. Oysa zaferim sonsuza dek kalacak, kurtarisim kusaklar boyu sürecek.“ Ve söyle der: Yeseya 51.12-14. RAB diyor ki, „Sizi avutan Benim, evet Benim. Siz kimsiniz ki, ölümlü insandan, ottan farksiz insanoglundan korkarsiniz? Sizi yaratan, gökleri geren, dünyanin temellerini atan RAB`bi nasil da unutursunuz? Sizi yok etmeye hazirlanan zalimin öfkesinden neden gün boyu yilip duruyorsunuz? Hani nerede zalimin gazabi? Zincire vurulmus tutsaklar cok yakinda özgürlüge kavusacak. Ölüm cukuruna inmeyecek, ac kalmayacaklar.Tanriniz RAB Benim. Dalgalar gürlesin diye denizi calkalayan Benim.“ O`nun adi Her Seye Egemen RAB`dir!
Kim RAB`bi seviyor? Yuhanna 14.21 Kim buyruklarimi bilir ve yerine getirirse, iste Beni seven odur. Beni seveni Babam`da sevecektir. Ben de onu sevecegim ve Kendimi ona gösterecegim.“
RAB`bi seven O`nun isteklerini yapar. RAB`bin tanigi olmak bazen cok zordur. Matta 24.7-14Ulus ulusa, devlet devlete savas acacak; yer yer kitliklar, depremler olacak. Bütün bunlar, dogum sancilarinin baslangicidir.“O zaman sizi sikintiya sokacak, öldürecekler. Benim adimdan ötürü bütün uluslar sizden nefret edecek. O zaman bircok kisi imandan sapacak, birbirlerini ele verecek ve birbirlerinden nefret edecekler. Bir cok sahte peygamber türeyecek ve bunlar bircok kisiyi saptiracak. Kötülüklerin cogalmasindan ötürü bircoklarinin sevgisi soguyacak. Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktir. Göksel egemenligin bu Müjdesi bütün uluslara taniklik olmak üzere dünyanin her yerinde duyurulacak. Iste o zaman son gelecektir. „ Bizim O`nun buyrukarina bagli hizmet eder durumda olmamiz gerek. Luka 12.35-37“Kusaklariniz belinizde bagli ve kandilleriniz yanar durumda hazir olun. Dügün senliginden dönecek olan efendilerinin gelip kapiyi caldigi an kapiyi acmak icin hazir bekleyen köleler gibi olun. Efendileri geldiginde uyanik bulunan kölelere ne mutlu!“