Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Saldırılar : Ekümeniklik ve Patrikhane konusu 3217 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. Ekümeniklik ve Patrikhane Sıra şimdi Rum okullarının binalarında (Bojidar Çipof) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/bojidarcipof.jpg Sıra şimdi Rum okullarının binalarında (Bojidar Çipof) Bir yandan Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması gayretleri sürerken, öte yandan Rum Patrikhanesi’ne “Vatikanlaşma” ya da Türkiye üzerinde “Ortodoks Halifeliği” kurulmasını kabul etme ile eş anlamlı olan “Ekümeniklik” statüsünün Türkiye Cumhuriyeti’ne kabul ettirilmesi gayretleri uzunca bir zamandır sürmektedir. Bu konuda ABD ve AB devletleri de Hükümet üzerinde baskıcı bir süreci işletmektedir. Batı Trakya’da mütekabiliyet ile açıklanması mümkün olmayan bir şekilde, seçilmiş müftülerin görev yapması engelleniyor, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz ay Batı Trakya’daydı ve oradaki Türklere “Müslüman... Ekümeniklik ve Patrikhane

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)



HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.


Ekümeniklik ve Patrikhane konusu 3217 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.

Ekümeniklik ve Patrikhane konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

Ekümeniklik ve Patrikhane hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-04-11, 06:14
Ekümeniklik ve Patrikhane
KSAdmin


Sıra şimdi Rum okullarının binalarında (Bojidar Çipof)


Sıra şimdi Rum okullarının binalarında (Bojidar Çipof)
Bir yandan Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması gayretleri sürerken, öte yandan Rum Patrikhanesi’ne “Vatikanlaşma” ya da Türkiye üzerinde “Ortodoks Halifeliği” kurulmasını kabul etme ile eş anlamlı olan “Ekümeniklik” statüsünün Türkiye Cumhuriyeti’ne kabul ettirilmesi gayretleri uzunca bir zamandır sürmektedir. Bu konuda ABD ve AB devletleri de Hükümet üzerinde baskıcı bir süreci işletmektedir.
Batı Trakya’da mütekabiliyet ile açıklanması mümkün olmayan bir şekilde, seçilmiş müftülerin görev yapması engelleniyor, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz ay Batı Trakya’daydı ve oradaki Türklere “Müslüman Türkler” şeklinde hitap etti diye provokatör ilân edildi. Batı Trakya’daki Türk vakıflarının üzerinde çok yoğun bir baskı var ama burada Rum Patrikhanesi’ne verdikçe yetmiyor “daha” diye bağırıyorlar, “eziliyoruz, baskı altındayız” diyorlar.
YÖK Yasası ile açıklanması mümkün olmayan taleplerle Heybeliada Ruhban Okulu’nu açmak istiyorlar ki bu okulu 1971’de YÖK’e bağlanmayı kabul etmedikleri için kendileri kapattı. Dini meclislerinde yasalara aykırı olarak yabancı uyruklu papazlara görev verdiler, ardından onlarca papaza Türk vatandaşlığı verilmesini sağladılar. Büyükada Yetimhanesi’nin tapusu çok kısa bir süre evvel Rum Patrikhanesi’nin üzerine tescil edildi. Ardından 1925’te Türkiye ile Yunanistan’ı yeni bir savaşa sürükleyen Patrik Konstantin Araboğlu’nun kemikleri İstanbul’a getirtildi ve burada gömüldü, hemen akabinde 120 bin Yunan vatandaşının Türk vatandaşlığı talepleri ortaya çıktı.
Dikkat, dikkat, dikkat…
Patrikhane lehine olan bu edinimlerin hepsi son 2 yıl içinde, büyük kısmı ise 2010 içinde ve 2011 başında gerçekleşti.
Dalga dalga ilerleyen bir “Megali İdea” operasyonu, uluslararası güçlerin de baskısıyla Türkiye’de sürdürülüyor. Yudum yudum içirilen bir “zehir” gibi ülkemizi sarıyorlar. Bir edinim sağlanıyor, hemen ardından diğer edinim için çabalar başlıyor. Bu askeri stratejik yapılanmalarda görülen, ilerideki tarihler için öngörülen planlar gibi yürütülüyor. Efsunlanmış gibi bakakalmış seyrediyoruz. Aklımıza Batı Trakya ile burada olanları kıyaslamak ya da “mütekabiliyet” kavramı hiç gelmiyor.
Şimdi, “Megali İdea” ülküsünün gerçekleşmesi gayretleri süredururken İstanbul’daki kapalı Rum okullarının mülkleri ile ilgili bir gelişme var!
Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu yönetimi, mahkemeye başvurarak ve öğrencileri kalmadığı gerekçesiyle okulun kapanmasını sağladı. Bu okulun resmen kapanmasını emsal alan Milli Eğitim Bakanlığı, “Arnavutköy Rum İlköğretim Okulu” ile Balat’taki “Yuvakimyon Kız Lisesi”nin de kapanmasına karar verdi.
Bu kararın hemen ardından, İstanbul’da öğrencisiz olan 13 okul için daha emsal niteliği taşımakta olduğu şeklinde açıklamalar başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan “Vakıflar Meclisi”nde “Azınlık Vakıfları Temsilcisi” olarak bulunan ve “Bartholomeos’un Prensi” olarak tanınan, 25 Mart 2011’de “Boyacıköy Rum Kilisesi”nde kendisine “archon” ünvanı verilen “Pandeli Laki Vingas” bir açıklama yaptı. Açıklamada, azınlık vakıflarının bu karardan memnun oldukları şöyle ifade edildi: “Yıllardan beri faal olarak kullanılmayan okulların kapatılmasından çok mutluyuz. Çünkü 30-40 yıldır öğrencisi olmayan binalarımız var. İlkokullarımızda da maalesef Kadıköy’de bir, Büyükada’da iki çocuk var. Dolayısıyla fonksiyonel olarak zayıflamış bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Çok güzel projelerimiz mevcut. Binaları müze, kültürel etkinlik yapacağımız bir yer, lisan kursu hatta misafirhane olarak kullanabiliriz.”
Aklımıza hemen şu soru geldi: “Efendiler, siz bu Heybeliada Ruhban Okulu’nu niye açmak istiyorsunuz? Öğrenciniz yok da hani ondan sorduk…”
Ne kadar çelişkili bir durum… Ne kadar da ikilemlerle dolu bir hadiseyle karşı karşıyayız.
1500 kişilik Rum Cemaati’nde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılan son taze vatandaş papazlarla birlikte 100 kadar farklı dini rütbelerde papaz kadrosuna ulaşıldı. Bu sayı 1500 kişi için inanılmaz bir orantıdır. Yunanistan’daki dini görevli sayısı bile bu orantıda değildir.
Papaz sayısının azlığı bahanesiyle Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasını istiyorlar ama o okulda okuyacak öğrenci yok! Ne olacak? “Getirtiriz” Peki, öğretmen de yok! O ne olacak? “Onu da getirtiriz.”
Yahu Dünya’da size papaz sağlayacak ve zaten sizin emrinizde, maiyetinizde olan çok sayıda okul varken neden illa da bizim yasalarımızı delerek dini okul açmak istiyorsunuz?
Burası Konstantinopolis, burası Bizans’ın merkezi ve burada bize maiyet lazım, burada bize gayrimenkul lazım…
İşte bu yüzden Büyükada Yetimhanesi’nin ve daha birçok gayrimenkûlün tapusunun Patrikhane adına tescil edilmesi/ettirilmesi önemlidir. Bu bağlamda şu an çeşitli Rum vakıflarının üzerinde olan, açık ya da öğrencisizlikten kapalı durumda olan okulların tapularının Patrikhane adına tescili için çok büyük gayret içindeler. Bunlardan en başta geleni Patrikhane’nin yanında bulunan “Özel Maraşlı Rum İlköğretim Okulu”dur.
Aşağıda halen faaliyette olan, öğrencisi bulunan Rum okullarının, öğrenci olmadığı için ya da “Heybeliada Özel Rum Lisesi” örneğinde olduğu gibi kendi menfaatleri için faaliyette bulunmadıkları Rum okullarının ve bir kısmı mazbut, bir kısmı da bir Rum vakfının mülkiyetinde görünen kapalı Rum okullarının tam listesini veriyoruz.
Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas’ın ağzından bu okulların başka amaçlarla kullanılmak üzere “resmen” kapatılmaları için işleyen hukuk sürecini ve kapatılmalarının ardından buralarda yapmak istedikleri “masumane” amaçlarını duymaya başladık. Bazı gazetelerin iç sayfalarında ya da haber portallarında ise şu ya da benzeri haberler yer aldı:
“İstanbul’da öğrencisiz kalan azınlık okulları kapatılıyor. Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu’nun kapatılmasına karar veren mahkeme kararı emsal oldu ve iki Rum okulu daha kapatıldı.”
Kapalı durumda olan Rum okullarının öğretime kapanması ile birlikte buraların başka amaçlarla kullanılması sürecinde, Büyükada Yetimhanesi örneğinde olduğu gibi mülkiyetlerinin Rum vakıflarından alınarak Rum Patrikhanesi adına tescil edilmesi sorunu ile karşı karşıya kalınacaktır. Devreye AİHM girerse -ki bunun emsali de artık vardır- Türkiye Cumhuriyeti yasaları hilafına “Tüzel Kişilik” olmayan bir kurumun üzerine tapu tescili ile “maiyet” olarak artık güçlenen Patrikhane bu kez de “mülkiyet” açısından güçlenecektir. Bu arada, Rum Patrikhanesi’ni, yurt dışında çok önemli 18 mülkü olduğu da bilinmelidir.
“Efendiler, siz bu Heybeliada Ruhban Okulu’nu niye açmak istiyorsunuz? Öğrenciniz yok! Zaten öğrenciniz olmadığı için elinizde bulunan Rum okullarının kapıları kapalı ve bu kapalı okulların resmen kapatılması ve başka amaçlarla kullanılması için hukuk yoluyla adımlarınız var.
Bu ne çelişkidir! Düşün artık Türkiye’nin yakasından. Ya da düşürün şu ağzınızdaki, kafanızdaki, planlarınızdaki tüm “TAŞLARI” yiyeceğimiz “KAZIĞIN” boyunu şimdiden bilelim…
AÇIK ve KAPALI RUM OKULLARININ LİSTESİ
Faaliyette Olan Rum okulları
l – Özel Zapyon Rum İlköğretim Okulu ve Lisesi
2- Özel Zoğrafvon Rum İlköğretim Okulu ve Lisesi
3- Özel Fener Rum İlköğretim Okulu ve Lisesi
“Kırmızı Mektep” olarak da bilinir.
4- Özel Langa Rum İlköğretim Okulu
5- Özel Maraşlı Rum İlköğretim Okulu
Patrikhane’nin yanında bulunan bu okulun tapusunun, tüzel kişilik olarak mülkiyeti sahibi olan Rum vakfından, Patrikhane adına devredilmesine çalışılmaktadır.
6- Özel Karaköy Rum Ana ve İlköğretim Okulu
7- Özel Arnavutköy Karma Rum İlköğretim Okulu
8- Özel Kadıköy Rum İlköğretim Okulu
9- Özel Büyükada Rum İlköğretim Okulu
Resmen Kapanmamış Ancak Faaliyette Olmayan Rum Okulları
l- Heybeliada Özel Rum Lisesi
1951′de bir kararnameyle Lise Bölümü Ruhban Okulu’ndan ayrıldı. 1971′de Ruhban Okulu YÖK Yasası’na uymak istemedikleri için kapandı ancak lise bölümü resmen kapanmadı fakat 1984′te faaliyetlerini durdurdu.
2- Özel Merkez Rum İlköğretim Okulu ve Lisesi
3- Fener Yoakimyon Rum Kız Lisesi
4- Özel Ayakostantin Rum Anaokulu ve İlköğretim Okulu
5- Özel Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu
6- Özel Feriköy Rum İlköğretim Okulu
7- Özel Bakırköy Rum İlköğretim Okulu
8- Özel Yeşilköy Rum İlköğretim Okulu
9- Özel Yeniköy Rum İlköğretim Okulu
10- Özel Tarabya Rum İlköğretim Okulu
Kapalı Rum Okulları
l- Beşiktaş Rum İlkokulu
2- Ortaköy Rum İlkokulu
3- Büyükdere Rum İlkokulu
4- Bebek Rum İlkokulu
5- Boyacıköv Rum İlkokulu
6- Sarıyer Rum İlkokulu
7- Aya Triada Rum İlkokulu
8- Aynalıçeşme Rum İlkokulu
9-Nane Rum İlkokulu
10- Evangelistria Rum İlkokulu
11- Kumkapı Rum İlkokulu
12- Samatya Rum İlkokulu
13- Edirnekapı Rum İlkokulu
14- Balat Rum İlköğretim Okulu
15- Cibali Rum İlkokulu
16- Lonca Rum İlkokulu
17- Ksiloporta Rum İlkokulu
18- Hasköy Rum İlkokulu
19- Hagios Potiras Antifonitis İlkokulu
20- Edirnekapı Rum İlkokulu
21- Salmatombruk Rum İlkokulu
22- Panavia Suda (Eğrikapı) Rum İlkokulu
23- Topkapı Rum İlkokulu
24- Fener-Muhlio Rum İlkokulu
25- Büyükada Rum Yetimler İlkokulu
26- Heybeliada Rum İlkokulu
27- Burgazada Rum İlkokulu
28- Kınalıada Rum İlkokulu
29- Üsküdar Rum İlkokulu
30- Kandilli Rum İlkokulu
31- Çengelköy Rum İlkokulu
32-Kuzguncuk Rum İlkokulu
33-Yeldeğirmeni Rum İlkokulu
34-Kalamış Rum İlkokulu
35-Beykoz Rum İlkokulu
36-Paşabahçe Rum İlkokulu
37-Altımermer Rum İlkokulu
38-Yenimahalle Rum İlkokulu
39-Tahtaminare Rum İlkokulu
BOJİDAR ÇİPOF / İLK KURŞUN

Tags: bojidar çipof, ekümeniklik, kilise, ortodoks, patrikhane, rum

http://www.hristiyangazete.com/2011/...bojidar-cipof/


Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-04-11, 13:40
Ekümeniklik ve Patrikhane
pcpc


Beyefendi Hristiyan olduğunu iddia ediyor ama tüm yazıları Rum Ortodoksların aleyhine. Şaşırtıcı.

Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-05-11, 01:47
Ekümeniklik ve Patrikhane
KSAdmin


Helenizmi Bursa’da hortlatma süreci (Bojidar Çipof)


Helenizmi Bursa’da hortlatma süreci (Bojidar Çipof)
BURSA’DA “OLMAYAN CEMAAT” İÇİN ATANAN METROPOLİT, BİZANS DÖNEMİ BURSA HARİTASI İLE YUNANCA VE İNGİLİZCE BROŞÜRLER BASTIRMIŞTIR.
Rum Patrikhanesi, Anadolu ve Trakya’daki eski, metruk, bazılarının duvarlarının bile izi kalmamış kiliselerde son yıllarda ayinler yapmaya başladı. Bu kiliselerin bulunduğu ilçeler, beldeler, tek bir Rum’un yaşamadığı yerlerdir. Bartholomeos’un patrik olmasından sonra başlayan bu hareketlilik, ileride buralarda ne olabileceği hususunda çoktandır kafalarda soru işaretleri oluşturmaktaydı.
Bu coğrafi alanlarda, turizmle ya da turistik obje satışıyla iştigal edenlerin tabi ki bu hareketlilik çok hoşuna gidiyor. Bu tür ayinlerin rutin olmasına başta belediye başkanları olmak üzere yerel erkân tarafından da destek verilmektedir. Ancak durumu, birkaç gün yerel halkın cebine girecek para ile ya da Türkiye’nin tüm dinlere gösterdiği hoşgörünün bir tezahürü olarak algılamak mümkün müdür? Zira Anadolu ve Trakya’da bir tek Rum dahi olmayan yerlerin adları üzerine ve eski Bizans adlarıyla tanımlanan “metropolitlikler de bu arada canlandırılmaya başlamıştır.
2004 yılından itibaren 12 kişiden oluşan Patrikhane dini meclisine (Sen Sinod) 6 yabancı uyruklu metropolit atanmaya başlandı ve bu durum, Türkiye’nin devlet olarak itiraz etmesine rağmen fütursuzca devam etti. Örneğin Efes Metropolitliği’ne atanan yabancı uyruklu papaz her sene Efes’te bulunan kilisede ayinler düzenlemeye başladı ve başta belediye olmak üzere yerel yöneticilerden de destek aldı.
2010 içinde ve 2011’e girildiğinde; “Rumluk/Yunanlılık” ya da bu tanımı teke indirirsek “Helenizm” adına çok önemli edinimler sağlandığı açıkça görüldü. Çok sayıda Yunan asıllı, yabancı uyruklu papaza Türk vatandaşlığı verildi. Patrikhane çok önemli adımlar attı ve aldıkça “daha” ileri taleplerde bulundu. Amerika’daki Yunan lobisinin başkanı konumunda olan “Chris Spirou”, Ayasofya’da korsan ayin yapmaya kalktı ama başaramadı; Rus Duması milletvekili ve Rusya Yunan Cemaatleri Federasyonu Başkanı olan “İvan Savidis” de Ağustos 2009’da Sümela’da korsan ayin yapmaya kalkınca müze müdürü ve görevlilerle ziyaretçiler arasında arbede yaptı. 15 Ağustos 2011’de ise Sümela’da, Fatih Sultan Mehmed’in, Pontus Rum İmparatorluğu’nu yıktığı güne isabet eden tarihte gövde gösterisi gibi bir ayin yapıldı ve bu ayine verilen iznin Trabzon’un fethi yıldönümüne denk getirilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.
Rum vakıfları ile ilgili talepler ve bu vakıfların adına tescilli bazı mülklerin patrikhane adına tescil ettirilme çabaları süregelirken, geçtiğimiz Mart ayında kafaları daha da karıştıran şu talep daha ortaya çıktı: “120 bin Rum Türk vatandaşlığı almak istiyor!”
Bunlar bir araya toplandığında adeta bir “puzzle” parçaları teker teker yerine oturuyor.
DİKKAT! … SIRADA ŞİMDİ BURSA VAR! …
Bursa, Hıristiyan tarihi açısından çok önemli bir kenttir. M.S. 325 yılında 1. Genel Hıristiyan Konsili İznik’te yapılmış ve bugün Hıristiyanlığın en önemli amentüsü olan “Baba, Oğul ve Kutsal Ruh” üçlemesi bu konsilde karara bağlanmıştır. 1204’te Haçlı Ordusu’nun İstanbul’u zaptetmesinden sonra Bizans İmparatorluğu 57 yıl İznik’te barındı. Yalova Termalleri ve Mudanya civarları da çok önemli Bizans yerleşim alanlarıdır.
Ve sıra şimdi Bursa ve havalisinde. İlk adım Mudanya’nın sempatik beldesi “Zeytinbağı”nda (Tirilye)
Tirilye; zeytin, zeytinyağı ve balıkla anılan çok sempatik bir belde ve burası da çok eski bir Bizans yerleşim alanıdır. Harap da olsa eski Rum evleri ve kiliseler günübirlik gezi tutkunları için ideal bir tur programıdır.
Tirilye’deki “Kemerli Kilise” Yunanca adı ile “Panagia Pantovasilissa” zaman zaman Rum Patrikhanesi ve burada yapılan ayinlerle dikkat çekmekteydi. Bursa ve havalisi için “dini yetki” alanı olarak tahsis edilmiş olan Bursa Metropolitliği’ne geçtiğimiz ay, eski Sen Sinod Genel Sekreteri “Elpidophoros Lambriniadis” getirildi. Patrikhane çevrelerini iyi bilenler, bu kişinin çok önemli bir ad olduğunu da iyi bilirler.
Sivil Rumlar arasındaki “Patriğin Prensi” nitelemesine uyacak kişi “Laki Vingas” ise ruhban sınıfında olanlar arasındaki prens de 28 Kasım 1967 doğumlu, birçok lisan bilen, parlak bir akademik kariyeri olan ve uzun bir süre bu göreve yetiştirilen “Elpidophoros Lambriniadis”dir.
Elpidophoros, Selanik Aristoteles Üniversitesi’nde teoloji (1987-1991), Rheinische Bonn Friedrich Wilhelms Üniversitesi’nde master (1991-1993) ve Aristoteles Üniversitesi’nde doktora (2001) yaptı. Patrikhane ruhbanları arasında pek alışılmamış bir şekilde 1996’da Lübnan’daki Balamant Üniversitesi’nde Arapça eğitimi de almıştır. 1995 ile 2005 yılları arasında Rum Patrikhanesi Sen Sinod Genel Sekreteri Yardımcılığı ve 2005’ten Bursa Metropoliti olduğu Mart 2011’e kadar da Sen Sinod Genel Sekreteri oldu.
Elpidophoros; Patrik Bartholomeos’un son yıllardaki gezilerinde hep yanında bulunmuş ve ”takdim” edilmiştir.
Metruk kiliselerde yapılan ayinlerle bitmeyen isteklerin artık yerine oturmaya başladığı gözlemleniyor. Bu bağlamda Bursa artık çok önemlidir. Zira başta 325 Konsili olmak üzere Bursa, Bizans bağlamında çok önemli bir simgedir.
Bu simge şehrin olmayan Hıristiyan tebaası için artık dini yetki sahibi olan metropoliti, yani “Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis”; bu güne kadar yapılmamış bir ilke imza attı.
Bu ilk, Bursa Metropolitliği için İngilizce ve Yunanca olmak üzere iki ayrı broşür basılmasıdır. Broşürün 2.ci sayfasında Bizans dönemindeki Yunanca yer adları yazılmış Bursa haritası yer almaktadır.
Şimdi şu hususa dikkat çekmeliyiz:
Sümela’da 2009’daki provakatif hareketleri düzenleyen, 2010’da Sümela’da Bartholomeos’un yaptığı ayinin Rusya ayağını yöneten Rus Duması milletvekili ve Rusya Yunan Cemaatleri Federasyonu Başkanı olan “İvan Savidis” ile “Elpidophoros Lambriniadis” birlikte hareket etmeye başladılar.
Mudanya’nın Zeytinbağı Beldesi yani Bizans’taki adıyla Tirilye’deki metruk kiliseyi tam bir restore ve sürekli olarak ayinlere açmak için -ki bu kilise hiçbir Rum vakfının mülkiyetinde değildir- kolları sıvadılar.
Bursa gibi önemli bir simgede bu faaliyetler sürerken Sümela için de farklı bir koldan Türkiye’ye taleplerde bulunuluyor.
Bunlarda ne çıkar?
Anadolu yani onlara göre Küçük Asya’yı yeniden ele geçirme süreci başlamıştır.
Bu mümkün müdür?
Alt alta yazınca yani son 3 yıl içindeki edinimleri toplama bilen biri alt alta toplarsa hiç de az yol kat edilmemiş olduğu aşikâr…
(Broşürün kapağında, Ekümenik Patrikhane Bursa Metropolitliği yazmaktadır.)
BOJİDAR ÇİPOF / İLK KURŞUN GAZETESİ

Tags: bojidar çipof, bursa, helenizm

http://www.hristiyangazete.com/2011/...bojidar-cipof/

Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-05-11, 02:00
Ekümeniklik ve Patrikhane
admin1 Ken Block


KSAdmin
Helenizmi Bursa’da hortlatma süreci (Bojidar Çipof)
Helenizmi Bursa’da hortlatma süreci (Bojidar Çipof)
BURSA’DA “OLMAYAN CEMAAT” İÇİN ATANAN METROPOLİT, BİZANS DÖNEMİ BURSA HARİTASI İLE YUNANCA VE İNGİLİZCE BROŞÜRLER BASTIRMIŞTIR.
Rum Patrikhanesi, Anadolu ve Trakya’daki eski, metruk, bazılarının duvarlarının bile izi kalmamış kiliselerde son yıllarda ayinler yapmaya başladı. Bu kiliselerin bulunduğu ilçeler, beldeler, tek bir Rum’un yaşamadığı yerlerdir. Bartholomeos’un patrik olmasından sonra başlayan bu hareketlilik, ileride buralarda ne olabileceği hususunda çoktandır kafalarda soru işaretleri oluşturmaktaydı.
"Olmayan Cemaat"e vurgu yapılıyor, peki ya Cemaatlerin yok olmasına sebebiyet verenler? Bu cemaatlerin yok edilmiş olmaları broşürden daha önemsiz mi?

Ekümeniklik ve Patrikhane

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed



Ekümeniklik ve Patrikhane

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-05-11, 06:15
Ekümeniklik ve Patrikhane
Groftard


Olmayan cemaatler nasil bir tehdit olabiliyor? Hicbir mantikli aciklamasi olmayan paronayalar ama zaten Seytan'in mantiga degil kine ve nefrete ihtiyaci var.

Ekümeniklik ve Patrikhane

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYakup 1:26 Dindar olduğunu sanıp da dilini dizginlemeyen kişi kendini aldatır. Böylesinin dindarlığı boştur.
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed



Ekümeniklik ve Patrikhane

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ekümeniklik ve Patrikhane

Ekümeniklik ve Patrikhane konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  






Ekümeniklik ve Patrikhane konusuna benzer konular;

Patrikhane izni olmadan yapılacak Ayasofya ayini Patrikhane’nin arkasından yapılan hakarettir Submitted by admin on 24/09/2010 – 20:13No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/09/2_hagia_sofia_belulrol1-300x269.jpg APOYEVMATINI: EKÜMENİK PATRİK BARTHOLOMEOS: AYASOFYA’DA GEREKLİ İZİN ALINMADAN YAPILACAK AYİN ARKAMIZDAN YAPILAN HAREKETTİR ATİNA, 23/09(BYE)— Tirajı günde 10.575 olan Apoyevmatini gazetesinin 22 Eylül 2010 tarihli sayısında, Kostas Kantunis imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında yayımlanan haberin çevirisi şöyledir: Ekümenik Patrik Bartholomeos “Dünya Ayasofya” cemaati üyeleri tarafından 17 Eylül’de İstanbul’da Ayasofya’da ayin yapılması planından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi.


Ekümeniklik (Gökhan Bacık) Dış politikada bu tabu da yıkılmalı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekümenikliğin "Hristiyanların bir sorunu olduğunu" ifade etmesinden hemen sonra Dışişleri Bakanı Ali Babacan da sorunu "uzun vadeli baktığımızda, Türkiye'nin ve İstanbul'un pozisyonunu dikkate aldığımızda, belki bizim de biraz daha farklı bakmamızı, bu konuları tabu olarak düşünmememizi getirecek bir konu. Önemli olan, uzun vadede Türkiye'nin, İstanbul'un dünyadaki pozisyonudur." şeklinde yorumlamıştır. Fener'in ekümenikliği üzerinde yukarıda düşünceleri aktarılan iki siyasinin duruşları, hiç şüphesiz şimdiye kadar savunulan resmî söylemin dışındadır. Kısaca hatırlamak gerekirse bugüne kadar resmî siyasi söylem, Fener'in ekümenik olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti kurucu antlaşması Lozan'a göre ulusal bir kurum...


Ekümeniklik (Haluk Özdalga) Türkiye'nin ekümenik açmazı Başbakan'ın açıkladığı tavır, değişik görüşler arasında bir orta yol değil, konuyla ilgili doğru olan siyasettir. Yapılması gereken, Lozan'a ve Atatürk'ün tutumuna dönmek, siyasete girmediği sürece Fener'in, İstanbul'da kalmasına müsaade etmektir HALUK ÖZDALGA Karamanlis'in son ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan'ın "Ekümenik'lik Hıristiyan Ortodoks dünyasının iç sorunudur" yaklaşımı, Fener Patrikhanesi'yle ilgili tartışmaları tekrar gündeme getirdi. Daha çok milliyetçi-ulusalcı görüşe yakın olanların ileri sürdüğüne göre, Patrikhane'nin evrensel (ekümenik, cihan-ı şümul) bir sorumluluğu yok ve ekümenik sıfatını kullanması Lozan Anlaşması'na aykırı. Patriğin ekümenik sıfatını kullanması, zamanla Katolik dünyasının lideri Papa gibi olma talebine...


Ekümeniklik, Ekrem Buğra. Konu kilitli olduğu için yeni başlık altında yazmak zorunda kaldım. (Belki de konunun dağılmaması için böylesi daha iyidir.) <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> #1 <o:p></o:p> Zaman zaman ortada uçuşan iddiaları, imaları yerli yerine oturtan, derli toplu, güzel bir açıklama göründü bana. Teşekkür ederim. Ortodoks kardeşlerden görüş bildirecekler olacaktır herhalde...


Ekümeniklik Tartşması !!! AYTUNC ALTINDAL UYARIYOR 4-8 Eylül, 2007'de Romanya'nın Sibiu Kentinde Avrupa Birligi ülkelerindeki tüm Kiliselerin temsilcileri 3.kez bir araya geleceklerdir. Katolik, Protestan ve Ortodoks Kilisilerini temsilen 2000 delegenin katılacagı bu çok önemli toplantıda Fener Patrikhanesi de üst duzeyde temsil edilecek. Patrikhanenin delegeleri Türkiye'de Yargıtay'ın aldığı « Patrik Ekumenik Degildir ve Olamaz » seklindeki kararı eleştirerek ve bu uluslararası toplantıda T.C. Devleti ; tüm Kiliseler tarafından kınanacak. Toplantının basına açık olan kısmı tüm AB televizyonlarından yayınlanacaktır, şimdiden önlem alınması gerekiyor. 29.08.2007 Bu toplantıda neler konuşuldu bileniniz varmı???








HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız





HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
K A P K A N