Ermeni Tehciri konusu
4423 kez okundu,
57 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Ermeni Tehciri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

07-04-11, 23:45
huzurlu
|
|
asuri
|
|
|
huzurlu
|
|
|
asuri
|
Sayin Huzurlu,
Ya sev ya terk et zihniyeti milyonlarca insani o topraklara gomdu, milyonlarca insanida evlerinden topraklarindan etti.
Guzel bir yazi olmus sizi kutlarim.
asuri
|
Sayın Asuri,
Değilse ne soykırımı kabul ediyorum, ne de Hrant Dink bunu kabul ediyorsa da bunu destekliyorum. Açıkça ifade edeyimki kafalar karışmasın. Ermeni soykırım iddaları karşısındaki benim şahsi duruşum sizlerin Resmi tez dediğiniz duruştur. Böyle bir soykırımın var olduğuna inanmıyorum. Trajediyi kabul ediyorum. Buna maruz kalan insanlar için üzülüyorum ama bir ırkı ortadan kaldırmak adına bir etnik temizlik amaclı bir hareketin planlanıp uygulandığına inanmıyorum.
Saygılar
|
Sayin Huzurlu,
Turkiye disinda butun dunya bu soykirimi tanir. Sozde soykirim kelimesi hep beni guldurur.
Herkes hata isleyebilir. Onemli olan hatasini itiraf edip ozur dilemektir.
bunu en buyuk ornegide Almanyadir. Yahudilerden özur dilemistir.
Adini vermek istemedigim aile dostumuz olan yillarca CHP de gorev almis Turkiyenin hatiri sayilir gorevlerinde bulunmus bir kisinin bize anlatiklarini aynen yazayim size.
Katliyam olmustur 1.5 milyon kisi olmasada 1.4 milyon kisi vardir. Turkiye bunu elbette bir gun kabulenecektir.
Ancak bu cok buyuk bir yuktur. Bugunku Turkiye bu yukun altindan kalkamayacagini bildigi icin inkar etmektedir.
size yazacaklarim bunlar sayin Huzurlu
asuri
|
Sn Asuri,
Bu konuda farklı bir konu başlığında devam etmek daha doğru olacak kanısındayım. Şimdi aslında aynı realiteden bahsediyoruz. Sadece bunu farklı adlandırıyoruz mesele bu. Bunu dünyanın tanıması konusuna gelirsek, ERmeni kardeşlerimiz o dönem büyük emperyalistlerin oyununa geldiler. Bağımsız devlet hayaline kapıldılar ve içinde yaşadıkları ülkeye ihanet ettiler. Bunun ardından büyük trajedi yaşandı. Gücenebilirsiniz, bana kızabilirsiniz ama ifade edeceğim yine de. Osmanlının başka çaresi yoktu. Buna mecbur bırakılmıştı. Ermenileri kullanan batılı ve kanlı emperyalistler de bunu ermenileri çok sevdikleri için yapmadılar. Sene oldu 2015. 100 yıl geçti, Ermeniler hala batılı emperyalistlerin kuklası. Ne devletleri devlet, ne ülkeleri ülke, ne sanat ne spor, ne endüstri çağın gerisinde bir ulus. Varlıklarını ve kimliklerini bu soykırım davasına endekslemişler. Zaten Hrantın da ifade ettiği, Türkden boşalacak zehirli kanın yeri... sözüyle kastı bu. Bu mesele ermenilerin kanını zehirliyor. Bu vesileyle de batılı emperyalistler yine 100 yıl önce olduğu gbi ermenileri kullanıp her yıl Türkiyeden taviz koparıyorlar. Kullanılan gene aynı halk. Dolayısıyla dünyanın neyi kabul ettiği meselesi o kadar da bağlayıcı değil.
Türkiye bunu eninde sonunda kabul edecek demeye getirmişsiniz. Ama yanılıyorsunuz. Türkiye silahla ve cebren işgal edilmeden, gırtlağına tankla tüfekle dayanıp resmen dize getirilmeden bunu kabul etmeyecektir. Zaten böyle bir lekeyi kimse kabul etmez. Örnek verdiğiniz Almanya da zaten bu şekilde kabul etmiştir daha doğrusu ettirilmitir. O nedenle boşuna hayal kurmayın. Dünyanın kanlı tarihinde kim böyle bir karayı kendiliğinden kabul etmişki Türkiye kabul etsin? Amerika daha attığı atom bombasından bile özür dilemiş değil. Kim kimden özür dilemiş? Soykırım kabul etmiş? Bu ancak zorla yaptırılır bir ülkeye. Cebren ve işgalle. Ancak bu durumda Türkiye bunu kabul eder.
Bir de şu rakam meselesi var. Bunun da enflasyonu var. Nobel ödülü karşılığı Sn Pamuk 1 milyon demişti. Demekki 1,5 bilemedin 1,4 gibi afaki bir rakama çıkmış şimdi demek durum. Bu konu su kaldırmaz. Ciddiyet gerektirir.
Şimdi bakın soykırım gerçekten olmuş olsa ve Türkiye bunu biliyor olsa bile kabul etmez. Bunun nedenini anlattım. Fakat ortada kanıt da yok. O parlamento tanıdı bu tanıdı. Kanıt mı bu şimdi?. Ne ortaya çıkarılmış bir toplu mezar var ne de başka bişey var. Ortada herkesin kabul ettiği bir Techir yani zorunlu göç ve beraberinde çete saldırıları, hastalık bitkinlik gibi trajediler var. Benim soykırımdan anladığım başkadır. Balkan harbine kadar avrupada var olan 10 milyon Türk sayısı 1. dünya savaşından sonra 1 milyonun altına inmiştir. 5 milyonunun anadoluya ulaştığı 5 milyonunun da yollarda öldüğü düşünülmketedir. Bu nedir? Bu soykırım olamaz değil mi? Zaten Türkiyedeki huzuru, barış ortamını da avrupadan sürülen bu Türkler bozmuştur.
Hristiyan ahaliye saldırılar onlardan gelmiştir. Hoş Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar da onlardır zaten..
CHP mi dediniz bu arada? :) Önemli görev ve Chp ikisini birarada düşünürken zorluk çektim de..... O arkadaşınız otorite miymiş? Söyleyin ona bunu size söyleyerek harcanıyor. Biraz uyanık olsa bir nobel barış ödülü falan da o kapar en azından... Yazar falan değilse.. Ona da bir barış ödülü verirler herhalde.. Niye harcıyorki bu yeteneğini?
Benim de size yazacaklarım bunlar Sn Asuri..
Ermeni Tehciri

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ermeni Tehciri

08-04-11, 11:40
huzurlu
http://dunya.milliyet.com.tr/ermeni-...91/default.htm
|
|
Alıntı:
|

DHA
Taşnak lider, halen Dağlık Karabağ’ın başkenti olan Stepanekert’in Ermenistan’ın da başkenti olması gerektiği yolunda son zamanlarda aşırılık yanlıları tarafından sıkça dile getirilen tartışmaya bambaşka bir iddiayla katıldı.
Hovhannisyan, Ermeni Civilitas Vakfı tarafından düzenlenen bir konferansta konuya ilişkin düşüncesini aktarırken, “Spepanekert’in Ermenistan başkenti olmasına karşı değilim, ancak ben Kars’ı tercih ederim. Ermenistan’ın başkenti Kars olmalı" dedi.
|
Bir kere niyet bozuk. Amaç başka. Çok çirkin söylemler bunlar. Barış süreine de asla katkı sağlamayacak bilakis sekteye uğratacak ifadeler. Sn Asuri, siz hiç Almanya'dan toprak isteyen yahudi duydunuz mu aceba? İsteyin bakalım almandan fransızdan bir karış toprak tepkileri nasıl olacak? Avusturya ülkedeki Türk azınlığa haksızlık yapıldığını söyledi diye oradaki büyükelçimizi nerdeyse istenmeyen adam ilan etme noktasına geldi. Cumhurbaşkanlarının züyaretini iptal etmekle tehdit ediyorlar. Kimse kendisine geldiğinde kelime konuşturmuyor adamı. Ama sözkonusu Türkiye olunca dünyanın ağzı torba gibi açılıyor. Tanıma, tazminat, toprak talebi olmak üzere 3 aşamalı ermeni planını Türkiye bilmiyor mu sanıyorsunuz? Bu ülkeden 1 karış toprak almak isteyen milyonları öldürmeyi ya da ölmeyi göze almak zorundadır. Her kim olursa olsun. Dini de ne olursa olsun..
Ermeni Tehciri

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Ermeni Tehciri

08-04-11, 15:08
SELEUKOS_NIKATOR
Huzurlu kardesim,
soykirimi neden kabul etmediginizi (sahsi) detayli bir sekilde bizlere aktarirsaniz sevinirim.
Ermeni Tehciri
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ermeni Tehciri

08-04-11, 20:10
huzurlu
|
|
SELEUKOS_NIKATOR
|
Huzurlu kardesim,
soykirimi neden kabul etmediginizi (sahsi) detayli bir sekilde bizlere aktarirsaniz sevinirim.
|
Sevgiili Seleukos Nikator abi,
Bu konuda bir dönem ödevi de yapmıştım zamanında. Detaylı çalışma şansı olan az sayıda insandan birisiyimdir. Detay aslında çok ama şöyle ifade etmem de yeterlidir, elde kanıt yok. Sanırım tek başına bu bile yeterli. Sürgün var. Ama sürgün ayrı, soykırım ayrı kavramlar. Yanılıyor muyum? Birinci dünya savaşı yılları keşke olmasaydı ama olmuşsa da bunun baş sorumlusu batıı emeryalist büyük güçleridir O dönemlerde sürgün Türklerin balkanlardan öğrendiği kavamlar. Ermenilerin başına gelen soykırımsa, balkan Türklerinin başına gelen de soykırımdır. Balkan Türklerinin başına gelen soykırım değilse ermenilerin başına gelen de soykırım değildir. Yeterince tarafsız ve objktif değil mi sizce?
Ermeni Tehciri

FORUMA ÜYE OLUN! /
Ermeni Tehciri

09-04-11, 09:56
Cormac
Ermeniler bizden önce burada anadolu topraklarındaydı.Sonra biz geldik ve yayılmaya başladık Anadolu Balkanlar Avrupa Afrika
Balkanlarda ilerledikçe orayı türkleştirdik bu okadar çok oluyorduki oranın asıl sahipleri nüfuslarını kaybediyordu Osmanlının gücü baskısı sayesinde oradaki halk isyan edemiyordu.Zaman geçti Osmanlı gücünü kaybetmeye balkanlardaki halk güc kazanmaya başladı.Osmanlı savaşarak kan dökerek aldığı yerleri masa başında ya da osmanlı hakimiyetinden kurtulmak istiyen isyancıları bahane ederek girdiği savaşlarda kaybediyordu.Sıra geldi Ermenilere her millet gibi onlarda bağımsız kendi ulus devletlerini kurmak istiyorlardı.Bunun sonucunda doğal olarak bizden önce yaşadıkları ve tehcirden önce yaşamakta oldukları doğu bölgesinde isyan etmeye başladılar.Yıllardır Osmanlı çatısı altında yaşamış müslüman olmaları için çeşitli yöntemlerle sindirilmeye çalışılmış 1 milyon ermeni savaşmadan karşı koymadan sürgün edilmiş malları yağmalanmış yolda önleri kesilip öldürülmüştür.Bir insanı bile yaşadığı yerden zorla sürgün etmek insan vicdanına derin bir yara açarken okadar insanı evinden yurdundan etmek hiç mi koymadı türk milletine?
Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Engellenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’nde (SSECS) hukuksal bir tanımı bulunmaktadır. Sözleşmenin 2. maddesi soykırımı “ulusal, etnik, ırksal ve dinsel bir grubun bütününün ya da bir bölümünün yok edilmesi niyetiyle girişilen şu hareketlerden herhangi biridir: grubun üyelerinin öldürülmesi; grubun üyelerine ciddi bedensel ya da zihinsel hasar verilmesi; grubun yaşam koşullarının bunun grubun bütününe ya da bir kısmına getireceği fiziksel yıkım hesaplanarak kasti olarak bozulması; grup içinde doğumları engelleyecek yöntemlerin uygulanması; [ve] çocukların zorla bir gruptan alınıp bir diğerine verilmesi.” şeklinde tanımlar.
Ermeni Tehciri

Ya onun yolunu izle ya da kendi yolunda git.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Ermeni Tehciri
Ermeni Tehciri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »