|
Alıntı:
|
|
Gönderen:mehmet selim polat HIRİSTİYANLIK,DİN DEĞİLDİR. SİYASİ BİR OLUŞUMDUR. Saçma sapan şeylerle,ta Almanyadan gelirde Malatyada salyangoz satılırsa doğru olmaz,Almanyada altı milyon müslüman olmasına rağmen camii yapmışlar,hala Hoparlörle ezan okunması yasaktır.Türkiyede Hıristiyanlık yasaklanmalı,çünkü fitne ve fesatlıktan başka gayeleri yoktur.PKK yı da onlar oluştruyor,İslam aleminde kan akıtarak katliamıda onlar oluşturuyor.bu sapıklar,Türkiyeyi terk etmelidirler. mehmet selim polat |
| 777maranata |
|
Rabbin lütfu ve esenligi tüm kardeslerle olsun ve onlariseytani güclerden korusun! Amin. Aslinda bu tip kisilere cevap vermeye degmez.Fakat cevap vermezsen,bak iste ben hakliyim cevap veremiyorlar diyecekleri icin bu kisiye birkac satir yazma geregi duydum.Öncelikle Türkiye senin babanin tapulu mali degil.Nasil sen Almanya'da milyonlarca kisiysen ve hala daha fazlalasiyorsan, baska devletlerden insanlarin senin ülkene gelip hem yasamaya hem de hristiyanligi anlatmaya haklari vardir.Dinlersin veya dinlemezsin.O senin bilecegin birsey.Avrupa da veya baska ülkelerde müslümanlastirdiginiz o kadar zavalli insanlar var.Kimse niye böyle yapiyorsunuz diyor mu??Isteyen istedigi inanci anlatabilmeli ve secebilmeli ve de yasayabilmeli.Kimse kimseye zorluk cikarmamali tamam mi???Insanlari kötülemek,iftira etmek,camur atmak acaba müslümanligin geleneginde mi var? yoksa bu sahis eksradan biri mi??Bunun cevabini bekliyorum.Daha önce yazmistim gene yaziyorum. Bir hristiyan devletini ve icindeki milletini sever,sayar.Askerligini yapar vergisini verir.Kimse onlari vatan haini,ikinci veya ücüncü sinif insan muamelesi yapmasin.Ayip ediyorsunuz.Insanlik sucu isliyorsunuz. Son olarak böyle mesajlar geldikce hristiyan olmamla daha cok övünecegim.Islam'in ne kadar kötü bir din oldugunu düsünecegim.Fasistligin insanlik sucu oldugunu herzaman anlatacagim.Bu mesaji yazan kisiye Rabbimizin sevgisini, merhametini ve lütfunu diliyorum.Umarim Rab onun gözünü acar ve tastan kalbini etten kalbe dönüstürür.Saygilarimla |
| Serden |
|
Himm Cok Derin Bir Mevzu.. Kökenim Malatyadir Malatyali Olmaktan Gururluyum ama sadece malatyali olmaktan..ayrica malatyaya ilk 95 te gittigimde sanki irana gitmis gibi hissettim kendimi..nedeni ise herkes acik bir insana cok kötü bakiyor öldürecek gibi duruyordu.ama görmemezlikten geldim..ogünden sonra 2002 de gittim degisme vardi insanlar yavas yavas o despotlugu atmislardi üstünden.Hristiyan degilim aleviyim baba tarafindan..Aleviligide kabul etmeyen bir toplumun icinde yetismek sizin gibi zor olsa gerek.yapilan hicbirseye saygi duyulmuyor ve alevisin diye okullarda sorun yasiyorsun..Malatyadan yanimda incil getirdim okudum,okuduktan sonra kafammi degisti hayir.Etkisinde kalip din degistirmeyemi kalktim hayir.Eee ne isin var burda diye sual ederseniz.Cevabini vereyim okurken incilin sadece mantik yönünü ortaya cikarrttim.Orda bir kelime vardi..tanri benim cobanimdir diye iste bu lafi mantikla degerlendirdim..Evet tanri benim cobanim bense onun yol göstermesiyle ilerleyen bir kuldum yada koyundum...İncil beni cok etkiledi ama sadece fikirlerimi etkiledi..Müslümanlik kötü bisey olamaz ama insanlarimiz kisileri yaptiklariyla dininden sogutuyor.Biz alevilerde bundan nasibimizi aldik..Malatya katliami sivas katliami,maras katliami..Bunun gibi bir cok örnek var...Umarim müslüman ve alevi oldugum icin beni burda dislamazsiniz.Buraya üye oldum cünkü kafamdaki celiskileri biryerde dökmem ve yüzlesmem gerekti..Saygilar.. |
| 777maranata |
|
Sevgili arkadasim öncelikle buraya hosgeldin diyor Rab'bin esenligini diliyorum. Buraya gelen sen de dahil olmak üzere kimse dislanmaz ve hor görülmez.Yeter ki art niyetle ve küfürle,hakaretle ve tehditle gelmesin veeede müslümanlik propagandasi yapmasin.Cünküü 1.Biz müslümanligi ve Kurani iyi taniyoruz.Tanimayanlara anlatin. 2.Bize göre müslümanlik son din degildir. 3.Bize göre muhammet peygamber degildir.Kuran Tanri'dan gelmemistir ve dolayisiyla Kutsal Kitap degildir. 4.Kutsal Kitap yanlizca Incil,Tevrat ve Zebur'dan olusan bir bütündür.Ve degismemis ve degistirilemeyecektir. 5.Bir insan yanlizca Isa Mesih araciligiyla kurtulabilir.O'nu reddeden dolayisiyla kurtulusu da reddetmis olur. 6.Biz üc alla'a inanmiyoruz.Tek Tanri'ya inaniyoruz. 7.Bunu anlamak istemeyen ve israrla üc Allah'a inandigimiz iftirasini ögreten Islam dininin nereden kaynaklandigini simdi iyi düsünün. 8.Kulakdan dolma bilgilerle degil,hristiyanlik,Kutsal Kitap ve Isa Mesih'le ilgili bilgileri gercek kaynagindan yani buradan ögrenebilirsiniz. 9.Kimseye kin duymuyoruz tam aksine herkesi seviyoruz.Cünkü Rab'bimiz bizlere SEVIN emrini vermistir.Hem de Düsmanlarinizi sevin diyerek Dünya tarihinde hicbir dinin ögretemeyecegi bir emir verdi. 10.Bizler küfür yiyoruz,hakarete ugruyoruz,iftiraya ugruyoruz,baskiya maruz kaliyoruz,dövülüyoruz ve öldürülüyoruz amakimse bizleri Isa Mesih'teki Tanri sevgisinden alikoyamayacaktir.Herkese sevgiler ve saygilar. |
| Serden |
|
Serefim ve inancım üzerine yemin ederim kötü niyetle gelmedim. Ben okuldan beri arastırmayı seven,herkesin dinine diline saygı duyarak yetiştirilmiş biriyim. Ailem alevi ve sanmayınki bizlerde kolay kolay buzamanlara kadar geldik..Alevilikte islam gözükmeyen dışlanan bir mesheb..Ama Hacı bektasın bir lafı vardır.ne olursan ol yine gel..İşte ben bu kelimeyle büyüdüm..ŞİMDİ BURDAYIM Hz İsa da bizim.Hz Ali de bizimdir ben ayırmadım hiç..yavas yavas ara ara katılıcam aranıza.bilmeden etmeden dengesizlik yapıpta yanlıs seyler yazmak istemem Sevgiler. |
| musluman_ziyaretci |
|
Sizlere baskı yapanlar gerçek Müslüman değil, hoşgörüsüz kimselerdir. Onlar adına utanıyorum, sizlerden de onlar adına özür dilemek isterim. Her din çok farklı bir kültürdür ve ben de farklı dinleri objektif olarak bakarak tanımaya çalışıyorum. Ülkemiz son zamanlarda kötü bir gidişatın içerisinde. Malatya katliamı, Hrant Dink'in öldürülmesi sanki dün kadar yakın. İnsanları öldürmenin hiçbir geçerli sebebi olamaz. Aynı ülkede yaşıyorsak eğer, birlik içinde yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu yüzden gelip hakaret edenleri pek ciddiye almayın derim ben. Öteki Müslümanları da rezil ediyorlar. İnanın sizden çok kızıyorum. |
| John Chrisostom |
| Malatya'da katledilen o üç onurlu ve inançlı adam bunların savunduğu çirkin değerlere inat gerçek bir Türkiye sevgisiyle doluydular. Bunu anlamalarını beklemek ahmaklık olurdu. |