Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili)

Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili) :  Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili) | HRİSTİYAN FORUM  > Saldırılar

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili) sayfasını paylaşmak için adres:

Krisostomos

Kilise'ye Saldırıya Lanet

Türkiye'deki faşist hareketin hedefleri arasında gayrı müslim azınlıklar ve oların ibadet mekanları başta gelir. Dün yine böylesi bir hedefe saldırı düzenlenmiş. Milliyet'in Samsun'da Kilise Derneğine Taşlı Saldırı başlıklı haberine göre, kentteki Agope Kilisesi Derneği'nin camları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taşlarla kırılmış.
Söz konusu kişilerin kimlikleri belirsiz olabilir, ama ideolojilerinin gayet belirli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ideoloji, bir önceki yazıda “Türk faşizmi” diye nitelendirdiğim şey. Bu öfke dolu ideolojiyi ve tüm saldırılarını nefretle kınıyorum.
Benim en çok tepki duyduğum şey ise, ülkemizde faşizm ile İslamiyet arasında dolaylı da olsa bir bağ kurulması. Bu da sebepsiz değil: Bir taraftan bu ideolojinin bağlıları bazı İslami kavramları kullanıyor, diğer yandan da bazı İslami çevreler bu ideolojiyle örtüşen söylemlere sarılıyor.
Oysa faşizmin hiç bir türü İlahi dinlerle uyuşmaz. Türk faşizmi de İslam’a hiç bir şekilde uymaz. Faşistler için insanlar arasında “asabiyet”, yani soy bağı önemlidir; İslam’a göre ise mühim olan inanç ve ahlaktır. Gayrı müslimler faşistlerin gözünde “iç ve dış düşman”dır; İslam’a göre ise haklarına saygı gösterilmesi gereken “Kitap Ehli.” Faşistler kilise ve sinagoglara saldırırlar, oysa Kur’an’ı Kerim’de bu mekanlar camilerle birlikte saygıyla anılır:
Eğer Allah'ın, insanların kimini kimiyle defetmesi (yenilgiye uğratması) olmasaydı, manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın isminin çokça anıldığı mescidler, muhakkak yıkılır giderdi. (Hac Suresi, 40)
Öte yandan Türk faşistleri, sadece Hıristiyan ve Yahudilere değil, Müslüman Araplara ve Kürtlere de düşmandır. (Bu düşmanlığın ne gibi yanlış algılara dayandığını ise bu sitedeki çeşitli yazılarımda dile getirdim.)
Meseleye bakarken şunu görmek gerek: Faşizm, “biz”in, “öteki”ne kin beslemesi ve tahakküm etmesi üzerine kuruludur. Bu “biz” Türkiye’de hasbelkader Müslümanlık olmuş; başka bir din olsa, o zaman faşistler onu kullanmaya çalışacaktı. Zaten bazıları İslam’ı fazla “beynelmilelci” (enternasyonalist) buldukları için daha çok Şamanizm’e ilgi duyuyor. Daha geniş bir kitle ise, İslamiyet’i sahipleniyor, ama bunu “milletlerin devamı için dine ihtiyaç vardır” mantığıyla yapıyor. Oysa gerek İslamiyet’in gerekse diğer dinlerin milletlerin devamına katkı sağlamaktan çok daha aşkın ve büyük amaçları vardır. Bu amaçlara gerçeken inananlar, faşizme sempati besleyemezler. Beslememeliler…

www.mustafaakyol.org dan alınmıştır...

Teofilos

Alıntı:
Agope Kilisesi Derneği...
Agope...

Agape'nin bu şekilde yazlması ilginç geldi.

Basit bir yazım hatası mı?

Basit bir ayrıntı mı?

Yazarın, Hristiyanlığın temel kavramlarından olan Agape (Tanrının Sonsuz Sevgisi) hakkında hiçbir bilgisi olmamasının sonucu mu?

Ermeni erkek adı Agop'tan kaynaklanan bir yanlış okuma mı?

turgay55

mustafa akyolun yazısının kınama fikrine katılıyorum ancak agope diey bir hıristiyan düşünemiyorum,ayrıca faşit kelimesi yakışıksız bir kelimedir,siyaset şeytanın çelil çumak oyunudur bunu bilmemesi garip geldi,kendisi iyi niyetli değildir diye düşünüyorum,İSA MESİH İNANCI ÖĞRETİSİ yüzbinde bir oy almış parti bayrakları altına sokulamaz bu nedenle kendisi şaibeledir diyorum

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili) sayfasını paylaşmak için adres:

Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili) konusuna benzer konular;

Anti-İslami teröre hoşgeldiniz (Mustafa Akyol) Anti-İslami teröre hoşgeldiniz (Mustafa Akyol) Batı dünyası, 11 Eylül 2001’den bu yana, “İslami terör” adını verdiği bir tehlikeyi tartışıp duruyordu. Norveçli fanatik Hıristiyan Anders Behring Breivik’in gerçekleştirdiği korkunç katliam ise,...

Bereket ya da Lanet Kardeşler;Yeni yaşam yayınları tarafından yayınlanan Derek Prince ın Bereket ya da Lanet kitabını okumanızı tavsiye ederim.Esenlikler Yönetim Notu: Bu kitap Lanet konusunda "Pentekostal/Protestan" görüşü temsil etmektedir.

Ölüm ve Yasla İlgili Ayetler Çok yakın zamanda çok genç yaşta sevgili eşimi kybettim. Onun ardından okuyabileceğim ayet ve dualar nelerdir? Ölüm ve yasla ilgili İncil'den neleri okumak bana iyi gelebilir?

Kur’ân’da Yeralan Yahudiler ve Hıristiyanlar İle İlgili Suçlamalar Tahrif İle İlgili Değildir Kur’ân’da Yeralan Yahudiler ve Hıristiyanlar İle İlgili Suçlamalar “Tahrif” İle İlgili Değildir “Onlardan bir grup var ki, Kitâbda olmayan bir şeyi, siz Kitâbdan sanasınız diye dillerini Kitab’a eğip büker ...

Milenyumla İlgili Görüşler-Pre-milenyumculuk I Milenyumla İlgili Görüşler Latince “Milenyum” sözcüğü “bin yıl” demektir. Öğretişler dünyasında özel bir anlama gelmektedir. Bazıları, Mesih’in dönüşüyle, Hıristiyanlığın gerçekten yüce bir egemenlik süreceği benzersiz, uzun bir bereket ve...

Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili) :  Mustafa Akyol'dan Saldırıya Lanet (Samsun'la İlgili) | HRİSTİYAN FORUM  > Saldırılar

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler