Hristiyanlıkta da "cihat" anlayışı var mıdır ? konusu
1522 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
muharrem217 tarafından gönderildi.
Hristiyanlıkta da "cihat" anlayışı var mıdır ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

22-11-09, 20:29
sellmen
İslam dininde var olan bütün dünyanın müslümanlaştırılması olarak kısaca özetleyebileceğimiz cihat anlayışı
Hristiyanlık dininde de var mıdır ?
İslam'daki cihat anlayışında cihat için neredeyse her şey mübahtır.. eğer
Hristiyanlık'ta da cihat anlayışı varsa ,
Hristiyanlar da her şeyi bu konuda mübah sayarlar mı ?
beni bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlarımız var mıdır acaba ? teşekkür ederim.
(
Hristiyanlık hakkında çok bilgim yok yanlış bir soru sorduysam özür dilerim)
saygılarımla...
Hristiyanlıkta da "cihat" anlayışı var mıdır ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

22-11-09, 22:55
NCyril
Kesinlikle bu tarz bir cihat anlayışı yoktur.
Ama dünyanın her yerinde müjdeyi DİNLEMEK İSTEYENLERE duyurmak kesinlikle vardır.
Sokakta gelene geçene zorla
incil vermek değil, soranlara sakin ve mantıklı bir şekilde anlatmak, kabul etmeyenleri kesinlikle zorlamamak, onlar için gizliden gizliye dua etmek vardır.
Benim için, dini inançlarımla dalga geçen arkadaşlarım için her gece dua etmek vardır. Ve her Hristian için de...
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-11-09, 14:16
Theophilos
İslam'daki cihat kavramının anlamı yumuşatılsa ve mecazi olarak (ruhsal mücadele) yorumlansa da, Kur'an çeşitli kılıç ve cihat ayetleri içerir ve bazı Müslümanların hoşuna gitmese de savaşın farz kılındığını bildirir. Ayrıca, İslam dininin tüm dünyaya egemen olacağını ve putperestlerin karşı çıkmasına rağmen diğer dinlerden üstün kılınacağını iddia eden ayetler (Sure 9:33) vardır.
Hristiyanlık inancında ise İncil (Müjde) tüm insanlığa duyurulmalıdır; ancak
Hristiyan inancını insanların isteğine karşı tek gerçek "din" olarak kurma anlayışı söz konusu değildir. Bu nedenle Rabbimiz, Müjde'nin ilanından sonra kıyametin geleceğini söylemiştir; Müjde'nin herkes tarafından benimsenip diğer dinlerin yok edilmesinden sonra değil:
Göksel Egemenliğin bu müjdesi tüm uluslara bir tanıklık olmak üzere bütün dünyada duyurulacak, ve son o zaman gelecektir. (Matta 24:14)
Ayrıca,
Hristiyanlık kılıçlı mücadele yerine ruhsal mücadeleyi emreder ve din savaşı yapılmasına karşı çıkar:
İsa'yla birlikte olanlardan biri, ani bir hareketle kılıcını çekti, başkâhinin kölesine vurup kulağını uçurdu. O zaman İsa ona, «Kılıcını yerine koy!» dedi. «Kılıç çekenlerin hepsi kılıçla ölecek. Yoksa Babamdan yardım isteyemez miyim sanıyorsun? İstesem, hemen şu an bana on iki tümenden fazla melek gönderir. (Matta 26:51-53)
Mesih, egemenliğinin bu dünyaya ait olmadığını söylemiş ve göklerin kralı olduğunu ilan etmiştir:
İsa, «Benim krallığım bu dünyadan değildir» diye karşılık verdi. «Krallığım bu dünyadan olsaydı, yandaşlarım, Yahudilere teslim edilmemem için savaşırlardı. Oysa benim krallığım buradan değildir.» (Yuhanna 18:36)
Hristiyanlar için dinsel alanda mümkün olan tek bir savaş vardır, o da karanlığın güçlerine karşı yapılacak olan ruhsal mücadeledir:
Çünkü savaşımız insanlara karşı değil, yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır. Bundan dolayı, kötü günde dayanabilmek, gerekli olan her şeyi yaptıktan sonra yerinizde durabilmek için Tanrı'nın bütün silahlarını kuşanın.Böylece, belinizi gerçekle kuşatmış, göğsünüze doğruluk zırhını takmış ve ayaklarınıza esenlik müjdesini yayma hazırlığını giymiş olarak yerinizde durun. Bunların hepsine ek olarak, Şeytan'ın bütün ateşli oklarını söndürebileceğiniz iman kalkanını elinize alın.Kurtuluş miğferini ve Tanrı sözü olan Ruh'un kılıcını alın. Her türlü dua ve yalvarışla, her zaman Ruh'un yönetiminde dua edin. Bu amaçla, tüm kutsallar için yalvarışta bulunarak tam bir adanmışlıkla uyanık durun. (Efeslilere Mektup 6:12-18)
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-11-09, 15:07
NCyril
Çok güzel açıklamışsın değerli Theophilos kardeşim.
Rab seni bereketlesin
Amin
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-11-09, 23:37
sellmen
cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlıkta da "cihat" anlayışı var mıdır ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil