2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil > Selaniklilere 1. ve 2. Mektup : 2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü konusu 1136 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi. 2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 10 Esenlik Sözü 2 Selanikliler 3 Açılım Dünyanın Mesih’e ihtiyacı olduğunu gösteren bazı işaretler nelerdir? Çalışma 2 Selanikliler 3:1-5’i okuyunuz. “Son olarak, kardeşler” diye başladığı bu bölümde Selaniklilere söylemek istediği son noktayı anlatacağını görüyoruz. Bu konuya girmeden önce kendisi için ve yanındakiler için dua etmelerini istiyor. Birinci mektubunun sonunda da dua etmelerini istemişti. Şimdi de dua etmelerini isteyerek duanın önemini vurgulamış oluyor. Pavlus, Selanik kilisesinin neden kendisi için dua etmelerini istiyor? (ayet 1-2) Zamanımızdaki kiliselerin aynı konularda duaya ihtiyacı var mı? Neden? Bütün sıkıntılara rağmen Pavlus’un rahat olmasının dayanağı neydi? (ayet 3-5). Kutsal Yazılara itaat etmek için yüreklerimizin... 2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü konusu 1136 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi.

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-07, 17:42
evangelion

Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi

10
Esenlik Sözü
2 Selanikliler 3
Açılım
Çalışma
Uygulama
Rabbin esenliğini, varlığını ve lütfunu tanımasını istediğiniz üç kişiyi düşünün. Bu hafta bu kişilere Rabbin Kurtuluş Müjdesini vermek için dua edin ve mutlaka bir fırsatını bulup onlarla bu konuları konuşun.

Dua: Rabbimiz İsa Mesih bizlere esenliğini ve lütfunu hissettirsin diye dua edelim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / 2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü konusuna benzer konular;

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? İsa'nın sesi,Tanrının sesiydi.Sözleri Tanrının sözleriydi.Hemde direk olarak tanrı konuştu. Kutsal ruhda esinlenme yoluyla tanrı sözünü bildirdi, Kutsal Ruh bildirirken arada ayna var.Ama İsa' direk tanrı sözü. O zaman Kutsal Kitapta tanrı sözünü dinleyin gibi bir söz geçtiğinde ben bunu İsa'nın sözünü dinleyin olarak algılıyorum.Tevrat,Zebur'da tanrıyı dinleyin...dediğinde ben İsa'yı dinleyin olarak algılıyorum Acaba bir yanlış algılama varmı ? Yönetim Notu: Kutsal Kitap'taki kavramlar İsa=Tanrı=TanrıSözü gibi basit matematiksel denklemlere kısmi olarak indirgenebilmektedir ancak tam olarak indirgenmez. Baba ile Oğul aynı özden ve aynı özdedir, Tanrı'dır. Ancak çarmıhta ölen Baba değildir. Benzer şekilde Pentekost'ta Oğul gelmemiştir Kutsal Ruh gelmiştir. Dolayısıyla bu...

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür?

Tanrımız kıskanç bir tanrımıdır, yeni ahitle esenlik tanrısımıdır, ikisi bir arada mıdır ? Esenlikler olsun Arkadaşım "tanrı değişmez" diyor Ben ise: "baktı insanoğlu kusurlu yaratılmış ve ilahi kurtuluş planını devreye soktu.Bu plan insan yaratılmadan önce vardı ve tanrı eski ahitte kıskançdı ancak İsa ile birlikte esenlik tanrısı,sevgi oldu." diyorum Herkesi sevmemizi istiyen,herkesi seven,kimsenin mahvolmasını istemeyen,her halikarda bize el uzatan,çözümler sunan el onun elidir; tanrımızda kıskançlık bulunmaz diyorum. Yoksa tanrının kıskançlığı da bir sevgi göstergesimi ? Kıskançsa,neye karşı kıskanır,neye dikkat etmemiz gerekir ?

2009 Bütün İnsanlığa Esenlik getirsin diye Yeni 2009 yılının tüm dünyaya barış,huzur ve esenlik getirmesi için dua edelim.Yücelerin yücesi YHVH tüm dünyadaki olumsuzlukların bizi terketmesi için bize sonsuz merhametini göster.Hastalık,savaş ve tüm kötülüklerden bizleri koru.İsa Mesih'in adıyla.Amin.

Kutsallaştırıcı Esenlik Düzeni BİRİNCİ ANABÖLÜM Kutsallaştırıcı esenlik düzeni (Ekonomi) 1076 Pentekost günü, Kutsal Ruh’un akmasıyla, Kilise dünyada ortaya çıkmış oldu.(Bkz. SC 6, LG 2) Ruh’un armağanı ile "giz dağıtımında" yeni bir devir başladı: Kilise devri. Bu süre içinde, Mesih, "yeniden gelinceye dek" (1 Kor 11, 26) Kilisesinin litürjisi aracılığıyla esenlik işini ortaya çıkarır, hazır bulundurur ve iletir. Kilise’nin bu devrinde, Mesih artık Kilisesinde ve onunla birlikte, bu zamana özgü bir şekilde, yeni bir biçimde yaşar ve etkin olur. Mesih Kilise sırları ile etkin olur; Doğu ve Batı Kilise Geleneklerinin ortak görüşü buna "kutsallaştırıcı esenlik düzeni" diyor; bu Mesih’in Paskalya gizi meyvelerini, Kilise’nin "kutsallaştırıcı sır" litürji töreninde iletmesinden (ya da "dağıtım"ından) ibarettir. ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih