Hristiyanlıkta kullanılmış, kullanılan semboller konusu
7278 kez okundu,
11 kez cevaplandı. En son mesaj
V E R A tarafından gönderildi.
Hristiyanlıkta kullanılmış, kullanılan semboller konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

04-01-09, 23:39
SELEUKOS_NIKATOR
Balik: En eski Hristiyan sembolerinden biridir. Rumcada ilk harfleri ichthys olan ve kisa formu eski Hristiyan – inancini tanitmak veya göstermekti.
I =i: iesus / isa mesih
X = ch: christos / isa
Θ = th: theou / tanrinin
V: yos / oglu
ζ = s: soter / kurtarici
Isa Mesih, Tanrinin oglu, kurtarici
Hristiyanlar 2000 yil evvel Roma imparatorlugun zamaninda, kendilerini aralarinda tanimalari icin balik I$aretini kulanmaktaydilar.
Iki harf olan X (Chi) ve P (Rho) Yunanaca Christos (Isa Mesih) anlamina gelmektedir. Ve eski Kilisenin sembolüdür.
JESUS NAZARENUS REX JUDAEORUM’ un kisa formudur.
NASIRA’LI ISA, YAHUDI’LERIN KRALI anlamina gelmektedir
Hristiyanlıkta kullanılmış, kullanılan semboller
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

05-01-09, 15:21
moderator6
Makale niteliğindeki bu çalışmanız için "Semboller" bölümü açılmıştır ve yazınız o bölümün altına taşınmıştır. Tanrımız YHVH'nin sizi bereketlemesini diler, teşekkür ederiz. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-01-09, 20:41
SELEUKOS_NIKATOR
Mesih-Monogram / Hac’tan ula$an ve Alfa ve Omega Yunancanin ilk ve son harfleridir. Yani türkcede A ve Z’dir. Bunun anlami ise, Isa – Mesih bizim inanci tamamlami$ olmasidir.
Isa – Mesih: Var olan, var olmuş ve gelecek olan, Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı, ‹‹Alfa ve Omega Ben'im›› diyor. (Vahiy 1.8)
Yunanca Jesus / Isa’nin kisa formu: IHS
Avrupada halk diline göre $u anlami ta$imaktadir:
I= Isa
H= Heiland/ $ifa eden
S=Seligmacher/ Kutsal yapan
Aslinda Latince’de $u anlami ta$imaktadir:
Iesus Hominum Salvator = Insanlarin kurtaricisi, Isa -Mesih
,
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-09, 12:44
SELEUKOS_NIKATOR
Ekmek ve $arab: Isa Mesih ve Havarileri ilen birlikte aldigi son yemegi simgelemektedir.
İsa yemek sırasında eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü ve, ‹‹Alın, bu benim bedenimdir›› diyerek öğrencilerine verdi. (Markos 14,22)
I$IK: bu sembolik insanin icindeki olan kutsal ruh'u simgelemektedir.
İsa yine halka seslenip şöyle dedi: ‹‹Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla karanlıkta yürümez, yaşam ışığına sahip olur. (Yuhanna 8,12)
Tanri Kuzusu: Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: ‹‹İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-09, 15:50
MR.CAGE
Rab seni korusun ve bereketlesin.Paylaşımın için sonsuz teşekkürler.Merak ettiklerimi böyle bilgi kaynağı kardeşlerden almak sevindiriyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlıkta kullanılmış, kullanılan semboller konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil