Serbest Kürsü

Serbest Kürsü : Serbest Kürsü | HRİSTİYAN FORUM 

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Serbest Kürsü sayfasını paylaşmak için adres:

Hristiyan Forum'da Sohbet 2.112
Serbest Kürsü Forum üzerinde açılan konular ile alakasız cevaplar vermekten kaçınalım ki;konu amacını aşıp başka yerlere taşmasın. Dolayısıyla lütfen cevaplar sadece açılan konu ile ilgili kalsın. Bu bölümün açılmasının amacı,serbest olarak gündelik...

Yeni üye olanlar; forumda kendinizi tanıtın. 2.411
Serbest Kürsü Yeni üyeler veya hiç mesaj göndermemiş üyeler, forumumuzun bu bölümünü kullanarak kendilerini tanıtabilir, hristiyanlık veya hristiyanlar veya kendileri ile ilgili düşüncelerini, ruhsal durumlarını, arayışlarını, isteklerini bizlerle paylaşabilirler.

Fizikçi Papaz ve Molla (Güneri Civaoğlu) 364
Serbest Kürsü YILMAZ Özdil gene lazer ışını gibi “keskin” yazmış. İsviçre – Fransa sınırındaki CERN tünelinde ışık hızına yakın süratte protonların çarpıştırılmasıyla mikro “big bang (büyük patlama’nın)” ile yaratılmanın ve bu patlamayla evreni oluşturan “Tanrı...

ben İsa Mesih'i gördüm. 1.616
Serbest Kürsü BEN ISA MESIHI GÖRDÜM BANA TATLI BIR TEBESSÜMLE GÜLÜYORDU KENDIM RÜYA OLDUGUNU SANDIM AMA GÖZLERIMI ACTIGIMDA YATAGIMDA ODAMDA OLDUGUMU GÖRDÜM GENE GÖZLERIMI KAPADIM VE TEKRAR GÖRDÜM AYNI SEKILDE TEBESSÜM ILE GÜLÜYORDU BE BIR KAC KEZ TEKRAR ETTI...

Aile üzerine düşüncelerim 611
Serbest Kürsü Aile üzerine düşüncelerim Aile deyince aklıma ne geliyor. Ben aile yaşamı ve akraba çevresi içinde bulunmuş biri olarak aile üzerine bazı gözlemlerimi ve düşünçelerimi paylaşmak istiyorum, ben evli olmayan biri olarak ve aile yaşantısına çok...

Forum teması 749
Serbest Kürsü Merhaba, Sevgili kardeşlerim, bugün iman ederek aranıza katıldım. Sanki üzerimde tonlarca yük vardı, ve hepsi saniyeler içerisinde kayboldu. Bu yazdıklarım benim yaşadığım hissi tam olarak açıklayamıyor. Kelimelerle ifade edilemeyecek bir huzur...

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü 269
Serbest Kürsü Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) de ´dinlerarası, kültürlerarası diyalog´ furyasına dahil oldu. GESİAD´ın davetiyle Balıkesir´e gelen Amerikalı akademisyen Scott, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının temsilcilerine Fethullah...

Evanjelist pastör "şeytan çıkarma" ayini sırasında kardeşini öldürdü 231
Serbest Kürsü Bolivya’da, “şeytan çıkarma” ayini sırasında kardeşlerini öldüren evanjelist papaz ile kızkardeşi tutuklandı. Papaz Carlos Uriona ve Adelaida Marca, kızkardeşlerini boğarak öldürmekle suçlanıyor. Polis, kurbanın cesedinin Uriona’ya ait bir...

Dünyada Hristiyanlık'ın son durumu 240
Serbest Kürsü Dünyadaki Hıristiyan nüfusunun yaklaşık dörtte biri şu anda Sahra Altı Afrikasında, yüzde 37′si Amerika kıtasında, yüzde 13′ü de Asya-Pasifik bölgesinde yaşıyor Hıristiyan nüfusunun, son yüzyılda çarpıcı biçimde Avrupa’dan Afrika, Asya ve...

Almanya'da Hristiyanlık'ın son durumu 212
Serbest Kürsü Almanya’da halkın Hıristiyan kesiminin yarısının dahi Noel kutlamaları için kiliseye gitmeyi düşünmediği ortaya çıktı. Yapılan anketlerde Hıristiyanlar için yılın çok önemli sayılan Noel akşamında kilisede olmak isteyenlerin oranının ancak yüzde...

Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu: "Fransa'nın hedefi Kafkasya petrollerinden pay alabilmek" 176
Serbest Kürsü Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr.”Fransızlar, Kafkasya’daki enerji kaynakları üzerine verilen mücadeleden Ermenistan vasıtasıyla pay almanın hesabı içerisindeler” dedi.Doç.Dr.Kürkçüoğlu, AA muhabirine...

Charles Aznavour: "Ermenistan'da İç Soykırım Var" 201
Serbest Kürsü Ermeni asıllı dünyaca ünlü Fransız sanatçı Charles Aznavour, Erivan yönetimini sert bir dille eleştirdi. “Ermenistan`da iç soykırım yaşandığı için gençler yurtdışına gidiyor” deyen Aznavour, 2009 yılından bu yana Ermenistan`ın İsviçre Büyükelçisi...

James Cameron: "Hristiyanım demekten korkma" 175
Serbest Kürsü İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin Hıristiyan bir ülke olduğunu ve bunu söylemekten kimsenin korkmaması gerektiğini söyledi. Cameron, isyanlara, yolsuzluklara ve dünyanın farklı yerlerindeki “İslamcı radikallere karşı Hıristiyanlığın...

Rüyamda Rab İsa Mesih'i gördüm 213
Serbest Kürsü 26 ocak 2012 perşembe sabaha karşı rüyamda İsa Mesih'i gördüm evimize geldi (yanımda yüzünü göremediğim ama bayan olduğunu bildiğim) biri de İsa Mesih'İ benle birlikte karşıladı.Rab İsa Mesih'le konuştuk(ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum) sonra Rab...

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim 3.446
Serbest Kürsü Kardeşlerim.Sizlerle naçizane duygularımı paylaşmak istiyorum. Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve...

RAB SENİ DAVET EDİYOR 265
Serbest Kürsü RAB SENİ DAVET EDİYOR Belki bu Kiliseye defalarca geldin. Belki sorunlarına hala bir cevap bulamadın. Belki zaman zaman Tanrı'nın varlığından şüphe duyuyorsun Belki de sadece ondan birsey istemek için Tanrı'ya yaklaşıyorsun. Ama yine de...

Öğrenmenin sonu yok 236
Serbest Kürsü Bir düşünüre sormuşlar,hatalar nerede başlar diye oda öğrenmenin bittiği yerde başlar demiş. Mat.28: 19 Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla*fx* vaftiz edin Yu.8: 31- 32...

İntiharı düşünüyorum dualarınıza ihtiyacım var 2.701
Serbest Kürsü Merhaba,hayatım çok kötü gidiyor.Sürekli dua etmeme rağmen hayatım hiçbir şekilde yoluna giremiyor,bana dua edin intiharı düşünüp zor vazgeçiyorum ama uzak değilim dualarınız için teşekkürler.

Fethullah Gülen Cemaati'ne Katolik örgüt Opus Dei'ye benzetmesi 230
Serbest Kürsü Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, Türkiye’de partiler kadar güçlü tarikatlar ve cemaatler bulunduğunu, en büyük kolunu Fethullah Gülen cemaatinin oluşturduğu Nurcuların bir düzine kola ayrıldığını belirterek “Bediüzzaman’ın temel...

tavsiyelerinize ihtiyacım var. 1.747
Serbest Kürsü Merhaba kardeşlerim, Ben ermeni baba ile türk bir anneden doğdum. annem ile babam din konusunda uzlaşamamışlar ancak kimliğime hıristiyan yazdırmışlar. dinimi seçmeyi bana bıraktılar. katolikliği seçtim, 10 yaşında vaftiz oldum ve kilisede eğitim...

Edirne Uzunköprü Vaftizci Yuhanna Kilisesi, kültür ve sanat evi olacak 236
Serbest Kürsü Edirne`nin Uzunköprü ilçesinde 1924 yılındaki nüfus mübadelesi sonrasında kaderine terk edilen tarihi kilise, restorasyon çalışmalarının ardından belediye sanat ve kültür evi olarak hizmet verecek. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı...

İstanbullu Rumların dönüşü (Prof. Dr. Nikolaos Uzunoğlu) 209
Serbest Kürsü Lozan Antlaşması’ndan sonra Rum azınlığın tarihî süreci ve karşılaştığı sorunlar son on yılda gerek uluslararası kaynakçalarda ve gerek Türkiye’de, araştırmacılar tarafından teferruatlı bir şekilde incelenmiştir ve yayınlanmıştır. Bu araştırmaların...

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği Ermenice'yi yaşatacak 209
Serbest Kürsü Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği yeni dernek binasının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Sercan Çakaroğlu, Ermeni dilini korumayı ve Ermeni kültürünü diğer halklara tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği yeni...

Tarihi galipler yazar (M. Bedri Gültekin) 167
Serbest Kürsü Vahap Coşkun, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden. Taraf ve Zaman gazetelerimde sık sık yazıları çıkıyor. Aslında bu iki gazetede yazıyor olmak, kişi hakkında belli bir fikir veriyor. Öyle görünüyor ki Türkiye’de işler,...

Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu ile İsrail Baş Hahamı arasında "Ortak Beyan" 185
Serbest Kürsü Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu ile İsrail Baş Hahamı arasında “Ortak Beyan” Güney Kıbrıs’a ilk ziyaretini gerçekleştirmekte olan İsrail Baş Hahamı Yona Metzger ile Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Güney Kıbrıs ile İsrail...

Jacques Delors: "Euroyu Hıristiyan değerler kurtaracak" 182
Serbest Kürsü Jacques Delors: “Euroyu Hıristiyan değerler kurtaracak” Avrupa Para Bölgesi’nde yaşanan mali kriz derinleştikçe sorunun çözümü için farklı öneriler de gelmeye başlıyor. Avrupa Komisyonu’nun eski başkanı ve euronun kurucusu olarak bilinen Jacques...

Nuska 1.406
Serbest Kürsü Merhaba , ben müslümanken uykularımda sürekli korkar , sürekli ürperırdim . Bu sebepten bir nuska yaptırdık ve 1 hafta sonra korkularım geçti . ben hristiyan olunca bu içinde arapça neler yazdiginı bilmedigim nuskayı çıkarttım sadece haç takmaya...

Protestanlık ve Kalvinizm'in "Yeni Türkiye" Sunumu (Osman Şimşek) 180
Serbest Kürsü Protestanlık ve Kalvinizm’in “Yeni Türkiye” Sunumu (Osman Şimşek) Son dönemlerde Türkiye’de light İslam anlayışının yaygınlık kazanmasını sağlayamaya çalışan çevreler bunun alt yapısını da Protestanlık mezhebinin kalvinist zihniyeti üzerinden bir...

Almanya'daki tecavüz kurbanlarına 100 milyon euro tazminat ödenecek 190
Serbest Kürsü Almanya’daki tecavüz kurbanlarına 100 milyon euro tazminat ödenecek Çoğunlukla kilise ve kurumlarında tecavüze uğrayanlara Alman hükümeti toplam 100 milyon Avro tazminat vereceğini açıkladı, kurbanları temsil eden dernek ‘Yuvarlak Masa’nın...

Eşcinsellikten Kurtulmak 612
Serbest Kürsü Bu siteye üye, 17 yaşında, katolik bir arkadaşım (arkadaşım numarasıyla kendime yardım istiyorum yanlış anlaşılması olmasın diye özellikle bu bilgileri verdim) şimdi onun yazdığı ve benim sormamı istediği bir sorunu var. Benim yazmamı istedi çünkü...

Tarihi Meryem Ana Manastırı Belgeseli 1.241
Serbest Kürsü Merhaba Sevgili Arkdaşlarım; Site yöneticilerinizin tavsiyesi üzerine forumunuza katılmış bulunmaktayım...Burada oluş sebebime gelince Türkiyenin Sümela manastırından sonra 2.Doğal oyma manastırı olan Tarihi Meryem Ana Manastırının Belgeselini...

Merhaba 1.503
Serbest Kürsü Yaşım sizler için küçük gelebilir. 16 yaşındayım. Müslüman olarak büyüdüm. Ama içimde bir boşluk var. Bir din boşluğu. Küçüklüğümden beri Hristiyanlığa kendimi daha yakın hissetmişimdir. Uzun süredir de Hristiyanlınlığı araştırıyorum.Ailemden gizli...

Şahit olun! 160
Serbest Kürsü İnanıyorum Rab İsa Mesih'e ve onun gücüne! Buradan szilerin önünde ona inandığımı beyan ediyorum. Onun bereketine ve mucizelerine. Sizlerde şahit olun! Amin.

MUTLU YILLAR 678
Serbest Kürsü "Korkma, çünkü ben seninleyim, Yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim; Zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım." Yeşaya 41:10 "Çünkü sizin için düşündüğüm tasarıları biliyorum" diyor RAB. "Kötü...

JOYCE MEYER'İN KİTABI 284
Serbest Kürsü Sevgili kardeşlerim, Ben epey bir süre önce tesadüfen Joyce Meyer'in Aklın Savaş Alanı isimli kitabını (Galiba Türkçesi böyleydi çünkü orjinal adı Battlefield of the Mind) alıp okumuş çok beğenmiştim. Fakat daha sonra sorunları çokça olan bir...

Bir rüya (ki tüm ayrıntıları hala aklımda) 345
Serbest Kürsü Sevgili kardeşlerim. Hatta sevgili diğer arkadaşlarım. Dün gece gördüğüm rüyadır: Yeryüzünün son aşaması yaşanıyor. Boyları insanın 3-4 katı varlıklar gördüm. Yüzleri insan yüzünün 5 katı kadar büyük ama insanımsı şekilleri var. Sonra çok büyük,...

Namaz kılmadığı için işten atıldı 884
Serbest Kürsü Kardeşlerim. Telekom'a bağlı taşeron bir firmada çalışan ağabeyim, namaz kılmadığı gerekçesiyle işte atıldı. Bunu da açık açık yüzüne söylemişler. "Sen gavur musun?" diye de söylemişler. Ne diyeyim.. Öç RAB'bin hakkıdır. Çünkü RAB diyor: "Öç...

RAB BENİMLE 190
Serbest Kürsü RAB benimle olduktan sonra insan bana ne yapabilir? RAB, göklere hükmeder Görünmeyen dünyalar Nasıl yeryüzüne hükmederse RAB görünmeyen dünyalara hükmeder. İnsan nedir ki? En küçük mutluluğunda.. Her şeyin kendiliğinden olduğunu zanneder....

Müslümanla evlenen rahibe kiliseden uzaklaştırıldı 871
Serbest Kürsü Müslümanla evlenen rahibe kiliseden uzaklaştırıldı Almanya’nın güney eyaletlerinden birindeki Proteston Kilisesi, Müslüman biriyle evlendiği için bir rahibenin görevine son verdi. Almanya’nın güneyinde yer alan Stutgart eyaletinin Firtmberg...

Hristiyan Chat Kanalı? 409
Serbest Kürsü Selam Hristiyan kardeşlerim, acaba Hristiyan Chat Kanalı'nda belli zamanlarda toplanıp sohbet falan ediyor musunuz? Zira genelde boş gibi görüyorum, gelen giden pek yok mu? Sizlerle sohbet etmek isterdim.

İslami rejim Büyücülük yapan kadının başını kestirdi 2.298
Serbest Kürsü Suudi Arabsitan'da "büyücülük" yaptığı gerekçesiyle suçlu bulunan kadının cezasının başı kesilerek infaz edildiği bildirildi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada kadının başı kesilerek idam edileceği bildirilmi ancak...

MUTLU NOELLER... 309
Serbest Kürsü Forumdaki bütün Hristiyan kardeşlerimin Noel'ini kutluyorum. Mutlu Noeller. Umarım yeni sene hepimize daha güzel günler getirir.

MUTLU NOELLLEEEERRRR :) 293
Serbest Kürsü BÜTÜN KARDEŞLERİMİN NOEL'İNİ CAN-I GÖNÜLDEN KUTLUYORUM. RAB, SİZİNLE OLSUN.. TÜM DÜNYA'YA HUZUR, MUTLULUK, ADALET VE SEVGİ GELSİN.! BU NOEL'DEN İTİBAREN SADECE SEVGİ KAZANSIN.. HIRS, ÖFKE, KİN VE SEVGİSİZLİĞİN YERİNİ RABBİMİZ MESİH İSA'DA VÜCUT VE...

Haz ilkesi, Tanrı ve İnsan 222
Serbest Kürsü Halinden tamamen memnun olmıyan insan varmıdır ? Bir anlık boşlukla intihar edenleri saymazsak,insanın kendinden memnun olmadığı haller dışında haz aldığı pek çok şey vardır. Bir koku,bir tat,insanın sevdikleriyle sohbeti yada bir arada...

Adana Bebekli Kilisesi 412
Serbest Kürsü Kardeşlerim Yılbaşında Adana da olacam ve o geceyi kilisede geçirmek istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilecek olan var mı?

Yılanlar Gibi Akıllı Olun 292
Serbest Kürsü YılanınÖnemli Dört Özelliği Vardır:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Birincisi;Yılan tüm bedenini darbelere teslim eder ama başını teslim etmez, korur. Bizlerde yılandan ders...

Kutsal Kitap word veya pdf formatında sahip olan var mı? 291
Serbest Kürsü Değerli Mesih inananları, kendisinde kutsal kitap pdf/word formatında var olan var mı? varsa lütfen bana gönderebilirmisiniz? şimdiden teşekkür ederim. esen kalınız necmi Kardeş info@mujde.nl

Protestan Kilisesi'nde iyileştirme skandalı 658
Serbest Kürsü Protestan Kilisesi’nde iyileştirme skandalı Yok böyle tedavi Birleşik Krallık’ın çeşitli kentlerindeki Protestan kiliselerde, AIDS hastası olan kişilere, hastalıklarından arındıkları ve tedavilerine devam etmelerine gerek olmadığının söylendiği...

bunaldım 1.308
Serbest Kürsü 52 yaşıdayım bursa da yaşıyorum şu anada herşeyin sonuna geldim gibi.işlerim bozuldu 30 senelik yuvam bozuldu.param parca oldum.NEDEN......

Graham Watson: "AB Hıristiyan Birliği değildir" 103
Serbest Kürsü Graham Watson: “AB Hıristiyan Birliği değildir” Görevine yeni seçilen Avrupa Liberal Demokrat Partisi (ELDR) Başkanı Sir Graham Watson, ABHaber’e Türkiye-AB süreci ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Avrupa Liberal Demokrat Partisi...

Suriye'deki azınlık Aleviler, Hristiyanlar, Dürziler Beşşar Esed'i destekliyor 166
Serbest Kürsü Suriye’deki azınlık Aleviler, Hristiyanlar, Dürziler Beşşar Esed’i destekliyor Suriye’de azınlığı oluşturan alevilerin yanı sıra Hıristiyan ve Dürziler de Beşşar Esed’i destekliyor. Suriye Devriminin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen, çoğunluğu...

Arap Baharı Hristiyanları Korkutuyor (Anthony Shadid) 127
Serbest Kürsü Arap Baharı Hristiyanları Korkutuyor (Anthony Shadid) Korku, bugünlerde Hıristiyan arapların sıkça dile getirdiği duygulardan bir tanesi. arap siyaseti ve kültüründe nice zamandır etkili bir güç olan bu kadim toplumun dilinde böyle bir nakaratın...

Serbest Kürsü sayfasını paylaşmak için adres:

Serbest Kürsü : Serbest Kürsü | HRİSTİYAN FORUM 

Serbest Kürsü

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler