Serbest Kürsü

hristiyanlık | HRİSTİYAN FORUM  : Serbest Kürsü

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Serbest Kürsü

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »

Serbest Kürsü rab isa mesih tanrı allah

Hristiyan Forum'da Sohbet konusu 2.312 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 20-11-09 / 03:17 tarihinde Evanjelique tarafından gönderildi. Forum üzerinde açılan konular ile alakasız cevaplar vermekten kaçınalım ki;konu amacını aşıp başka yerlere taşmasın. Dolayısıyla lütfen cevaplar sadece açılan konu ile ilgili kalsın. Bu bölümün açılmasının amacı,serbest olarak gündelik hayatlarımızdan paylaşım,sohbet ve muhabbet olacaktır.. Onun harici forumun ana sayfasında muhabbet etmek,dini temalı bir forumda uygun kaçmamaktadır.. Bu bölümü sabit hale getireceğiz,böylece herkes Hristiyan ahlakı ve Kutsal Kitap öğretisine bağlı kalıp,buranın dini bir forum olduğunu göz önünde bulundurarak muhabbet edebilir.. Serbest Kürsü Forum üzerinde açılan konular ile alakasız cevaplar vermekten kaçınalım ki;konu amacını aşıp başka yerlere taşmasın. Dolayısıyla lütfen cevaplar sadece açılan konu ile ilgili kalsın. Bu bölümün açılmasının amacı,serbest olarak gündelik hayatlarımızdan paylaşım,sohbet ve muhabbet olacaktır.. Onun harici forumun ana sayfasında muhabbet etmek,dini temalı bir forumda uygun kaçmamaktadır.. Bu bölümü sabit hale getireceğiz,böylece herkes Hristiyan ahlakı ve Kutsal Kitap öğretisine bağlı kalıp,buranın dini bir forum olduğunu göz önünde bulundurarak muhabbet edebilir.. Hristiyan Forum'da Sohbet
hristiyan

Yeni üye olanlar; forumda kendinizi tanıtın. konusu 2.529 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 05-11-08 / 17:43 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Yeni üyeler veya hiç mesaj göndermemiş üyeler, forumumuzun bu bölümünü kullanarak kendilerini tanıtabilir, hristiyanlık veya hristiyanlar veya kendileri ile ilgili düşüncelerini, ruhsal durumlarını, arayışlarını, isteklerini bizlerle paylaşabilirler. Serbest Kürsü Yeni üyeler veya hiç mesaj göndermemiş üyeler, forumumuzun bu bölümünü kullanarak kendilerini tanıtabilir, hristiyanlık veya hristiyanlar veya kendileri ile ilgili düşüncelerini, ruhsal durumlarını, arayışlarını, isteklerini bizlerle paylaşabilirler. Yeni üye olanlar; forumda kendinizi tanıtın.
hristiyan

Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu: ''PKK’lıların yüzde 80'i Ermeni'' konusu 18 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 25-05-12 / 16:34 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Batılılar TÜRK’e ve MÜSLÜMAN’a düşmandır!..nları hizaya getirmeden TÜRKİYE’de terörün sona ermesi zordur! Üstelik bunlar “Kürtler’e Özgürlük” derken terör örgütlerinde Ermeniler’i ve Süryaniler’i kullanırlar. Kim ki “TÜRK’ÜM” demekten kaçınır, .. bilin ki, ya Yahudi dönmesi, ya da kendini gizlemiş Ermeni-Rum kırmasıdır. Ermeniler’de görülen Türk adları ve özellikle “Türk” soyadları, kendilerini gizlemek için alınmıştır. O yüzden dedelerin adlarını veriyoruz, babalar-analar takma Türk adları taşımaktadır. Özgür Gündem gazetesinin dağdaki 300 eşkiya arasında yaptığı ankette, “dinî önder” olarak %34′ünün Zerdüşt, %34′ünün İsâ, %11 ‘inin Mani, %10′unun Muhammed, %7′sinin Musa ve %4′ünün İbrahim dedikleri ortaya çıkmıştır. Bundan da anlaşıldığı gibi, eşkiyanın ancak % 10′u müslümandır :... Serbest Kürsü Batılılar TÜRK’e ve MÜSLÜMAN’a düşmandır!..nları hizaya getirmeden TÜRKİYE’de terörün sona ermesi zordur! Üstelik bunlar “Kürtler’e Özgürlük” derken terör örgütlerinde Ermeniler’i ve Süryaniler’i kullanırlar. Kim ki “TÜRK’ÜM” demekten kaçınır, .. bilin ki, ya Yahudi dönmesi, ya da kendini gizlemiş Ermeni-Rum kırmasıdır. Ermeniler’de görülen Türk adları ve özellikle “Türk” soyadları, kendilerini gizlemek için alınmıştır. O yüzden dedelerin adlarını veriyoruz, babalar-analar takma Türk adları taşımaktadır. Özgür Gündem gazetesinin dağdaki 300 eşkiya arasında yaptığı ankette, “dinî önder” olarak %34′ünün Zerdüşt, %34′ünün İsâ, %11 ‘inin Mani, %10′unun Muhammed, %7′sinin Musa ve %4′ünün İbrahim dedikleri ortaya çıkmıştır. Bundan da anlaşıldığı gibi, eşkiyanın ancak % 10′u müslümandır :... Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu: ''PKK’lıların yüzde 80'i Ermeni''
hristiyan

PKK – Ermeni İşbirliği konusu 17 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 25-05-12 / 16:33 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Ermeni terör örgütleri, dış dünyanın tepkileri üzerine 1980′li yıllarda taktik değiştirerek, PKK terör örgütü ile işbirliğine gitmişlerdir. 1984 yılında cereyan eden Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla PKK sahneye itilmiş ve Asala-Ermeni terörü geri plana çekilmiştir. Ermeniler ile PKK arasındaki bağlantıyı ortaya koyan bazı somut örnekler şunlardır: Terör örgütü PKK, 21-28 Nisan 1980 tarihini “Kızıl Hafta” olarak ilan etmiş ve 24 Nisan tarihini sözde Ermenilerin katledilme günü olarak anarak ve toplantılar yapmaya başlamıştır. 8 Nisan 1980 tarihinde Lübnan’ın Sidon kentinde PKK ve ASALA terör örgütleri ortak basın toplantısı düzenlemişler ve toplantı sonucu bir deklarasyon yayınlamışlardır. Ancak bu olayın tepki çekmesi üzerine ilişkilerin illegal alanda gizli olarak sürdürülmesi... Serbest Kürsü Ermeni terör örgütleri, dış dünyanın tepkileri üzerine 1980′li yıllarda taktik değiştirerek, PKK terör örgütü ile işbirliğine gitmişlerdir. 1984 yılında cereyan eden Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla PKK sahneye itilmiş ve Asala-Ermeni terörü geri plana çekilmiştir. Ermeniler ile PKK arasındaki bağlantıyı ortaya koyan bazı somut örnekler şunlardır: Terör örgütü PKK, 21-28 Nisan 1980 tarihini “Kızıl Hafta” olarak ilan etmiş ve 24 Nisan tarihini sözde Ermenilerin katledilme günü olarak anarak ve toplantılar yapmaya başlamıştır. 8 Nisan 1980 tarihinde Lübnan’ın Sidon kentinde PKK ve ASALA terör örgütleri ortak basın toplantısı düzenlemişler ve toplantı sonucu bir deklarasyon yayınlamışlardır. Ancak bu olayın tepki çekmesi üzerine ilişkilerin illegal alanda gizli olarak sürdürülmesi... PKK – Ermeni İşbirliği
hristiyan

Bektaşilik ve Hristiyanlık konusu 823 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 25-05-12 / 15:09 tarihinde SWART23 tarafından gönderildi. Merhaba öncelikle kendimi tanıtayım Ankara Kurtuluş Kilisesine katılan 15 yaşında 1 aylık vaftizli bi kardeşinizim.Ailem Alevi-Bektaşi bir ailedir kendim iman ettim ama gözlemdiğim bazı şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum bunlar Bektaşilik ve Hristiyanlık arasındaki benzerlikler. Öncelikle Bektaşiliğin kalesi olan Yeniçeri ocaklarını inceliyelim. Yeniçeri ocakları Orhan Gazi döneminde kurulduğu sanılmakta olan bir askeri teşkilattı amacı belliydi Hristiyan olan çocukları toplayıp asker ve müslüman yapmak böylece hem askeri bir güç elde edilecek hem de müslüman nüfusu artacaktı zaten Orhan Gazi bektaşiliğe ilgi duyan biriydi.Şimdi de bektaşilik ile hristiyanlık arasındaki benzerliklere bakalım. 1.Mum:Bektaşilikte ayinin yapıldığı yerde Ali resminin altında(Genelde) bir mum bulunur... Serbest Kürsü Merhaba öncelikle kendimi tanıtayım Ankara Kurtuluş Kilisesine katılan 15 yaşında 1 aylık vaftizli bi kardeşinizim.Ailem Alevi-Bektaşi bir ailedir kendim iman ettim ama gözlemdiğim bazı şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum bunlar Bektaşilik ve Hristiyanlık arasındaki benzerlikler. Öncelikle Bektaşiliğin kalesi olan Yeniçeri ocaklarını inceliyelim. Yeniçeri ocakları Orhan Gazi döneminde kurulduğu sanılmakta olan bir askeri teşkilattı amacı belliydi Hristiyan olan çocukları toplayıp asker ve müslüman yapmak böylece hem askeri bir güç elde edilecek hem de müslüman nüfusu artacaktı zaten Orhan Gazi bektaşiliğe ilgi duyan biriydi.Şimdi de bektaşilik ile hristiyanlık arasındaki benzerliklere bakalım. 1.Mum:Bektaşilikte ayinin yapıldığı yerde Ali resminin altında(Genelde) bir mum bulunur... Bektaşilik ve Hristiyanlık
hristiyan

Duanızı rica ediyorum konusu 148 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 24-05-12 / 23:48 tarihinde datatip tarafından gönderildi. İki gün sonra yeni iş yerimi seçeceğim. Benim için en hayırlısı olacak yeri seçmem için Gönülden yada sesli dualarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum. Serbest Kürsü İki gün sonra yeni iş yerimi seçeceğim. Benim için en hayırlısı olacak yeri seçmem için Gönülden yada sesli dualarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum. Duanızı rica ediyorum
hristiyan

İnancın gücü konusu 161 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 24-05-12 / 23:06 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Neye inanıyoruz.Nelere inanıyoruz.Hiç düşündükmü. Neye inanıyorsak çok güçlü bir gücümüz var demektir.İnanç gücü Neye inanmıyorsakta etkisi üzerimizde azdır yada yoktur. Atatürk te inanç vardı,ve bu inanç istediğini başarttı.İşte inancın gücüne çok güzel bir örnek. Serbest Kürsü Neye inanıyoruz.Nelere inanıyoruz.Hiç düşündükmü. Neye inanıyorsak çok güçlü bir gücümüz var demektir.İnanç gücü Neye inanmıyorsakta etkisi üzerimizde azdır yada yoktur. Atatürk te inanç vardı,ve bu inanç istediğini başarttı.İşte inancın gücüne çok güzel bir örnek. İnancın gücü
hristiyan

Muhammedi sevmek konusu 179 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 24-05-12 / 23:01 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Evet,Muhammedi de sevmem gerekiyor. İster islamda olsun ister başka yanlış öğretilerde olsun bu başka yanlış öğretileride severek geçmem gerekiyor. Bu,yanlış öğretilerden nefret ederek geçmemden daha sağlıklıdır. Yanlış öğretiler nasıl severek geçilir o zaman. Evetim evet hayırım hayır olmuş birkere.Rabbide bulmuşum o zaman endişe edecek,korkacak bir yanım kalmamıştır.Yanlış öğretilere gülümseyebilirim en azından etkisi altında olmadığım için Rabbe şükrediyorum.Bir zamanlar bende kayıptım,aradım ama Rab beni çağırdı,Rab beni buldu.Şimdi arayan,ne aradığını bilmeyen insanlar görüyorum yada bulduğunu sandığı yanlışlarda kaybolmaya yüz tutabilecek insanlar görüyorum.Onları sevmek,geçmişimize saygı göstermek olacakdır.Aksi durumda kendimizden yabancılaşma gelir. Bir insan hasta... Serbest Kürsü Evet,Muhammedi de sevmem gerekiyor. İster islamda olsun ister başka yanlış öğretilerde olsun bu başka yanlış öğretileride severek geçmem gerekiyor. Bu,yanlış öğretilerden nefret ederek geçmemden daha sağlıklıdır. Yanlış öğretiler nasıl severek geçilir o zaman. Evetim evet hayırım hayır olmuş birkere.Rabbide bulmuşum o zaman endişe edecek,korkacak bir yanım kalmamıştır.Yanlış öğretilere gülümseyebilirim en azından etkisi altında olmadığım için Rabbe şükrediyorum.Bir zamanlar bende kayıptım,aradım ama Rab beni çağırdı,Rab beni buldu.Şimdi arayan,ne aradığını bilmeyen insanlar görüyorum yada bulduğunu sandığı yanlışlarda kaybolmaya yüz tutabilecek insanlar görüyorum.Onları sevmek,geçmişimize saygı göstermek olacakdır.Aksi durumda kendimizden yabancılaşma gelir. Bir insan hasta... Muhammedi sevmek
hristiyan

herkese merhaba konusu 753 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 24-05-12 / 22:08 tarihinde erdhe tarafından gönderildi. selam adim meral, 17 yasindayim. hristiyanligi yeni kabul etmis biriyim. kardesim inceliyordu bu seyleri ben de ondan gordum, arastirdim mesih isa beni etkiledi. yasami davranislari yonunden. insanlara olan sevgisi cok hosuma gitti. incil'deki o derin felsefe cok guzel gercekten. ayrica uzuntulu oldugumda isa'dan guc aldim ve aliyorum. iste boyle. siteye hristiyanligi iyice incelemek ve bilgimi arttirmak icin geldim. sevgilerimle :) Serbest Kürsü selam adim meral, 17 yasindayim. hristiyanligi yeni kabul etmis biriyim. kardesim inceliyordu bu seyleri ben de ondan gordum, arastirdim mesih isa beni etkiledi. yasami davranislari yonunden. insanlara olan sevgisi cok hosuma gitti. incil'deki o derin felsefe cok guzel gercekten. ayrica uzuntulu oldugumda isa'dan guc aldim ve aliyorum. iste boyle. siteye hristiyanligi iyice incelemek ve bilgimi arttirmak icin geldim. sevgilerimle :) herkese merhaba
hristiyan

Anchiskhati Church Choir konusu 207 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 22-05-12 / 20:48 tarihinde ST. Bernadette tarafından gönderildi. Gurcu folk muzigidir. Bir kilise korosu. cok hos sarkilari vardir. lile Vitsbil-Matsbil ve Chkim Chonguri favorilerimdir http://www.alazani.ge/folk-ensamble-Anchiskhati-Choir-Songs-folk-songs-ans92.html?georgian-folklore buradan dinleyebilirsiniz sarkilari Serbest Kürsü Gurcu folk muzigidir. Bir kilise korosu. cok hos sarkilari vardir. lile Vitsbil-Matsbil ve Chkim Chonguri favorilerimdir http://www.alazani.ge/folk-ensamble-Anchiskhati-Choir-Songs-folk-songs-ans92.html?georgian-folklore buradan dinleyebilirsiniz sarkilari Anchiskhati Church Choir
hristiyan

Nasra Şimmes (Ümit Çayır) konusu 175 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 21-05-12 / 18:37 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Onunla Mardin’de bir Süryani kilisesini gezerken karşılaştım. Gri-beyaz saçlarını arkadan topuz yapmış, gözlükleri, basma çiçekli elbisesi, üzerinde yeleği ve cin gibi kararlı, azimli bakışlarıyla beni baştan aşağı etkiledi. Uzun uzun baktım ona ve yaptığı resimlere. Tutkuyla, severek yaptığı nasılda belli oluyordu. Bana bir gün birisi çıkıp sorsa dese ki “Ümit, hayatta en sevdiğin insan tipi nasıldır söyle bana”, “işini severek yapan” derim hiç düşünmeden (yaptığı iş her ne olursa olsun). O da öyle, inanılmaz azimli ve üretken. Önce renkleri etkiledi beni yaptığı resimlerde nasıl canlı, nasıl insanın için açan renkler ve desenler, o kadar sıcak ki. Beyaz bir patiskanın üzerine ilk fırça darbesini vurmasıyla o beyazlığın üzerinde neler neler canlanıvermiş. Adı Nasra Şimmes,... Serbest Kürsü Onunla Mardin’de bir Süryani kilisesini gezerken karşılaştım. Gri-beyaz saçlarını arkadan topuz yapmış, gözlükleri, basma çiçekli elbisesi, üzerinde yeleği ve cin gibi kararlı, azimli bakışlarıyla beni baştan aşağı etkiledi. Uzun uzun baktım ona ve yaptığı resimlere. Tutkuyla, severek yaptığı nasılda belli oluyordu. Bana bir gün birisi çıkıp sorsa dese ki “Ümit, hayatta en sevdiğin insan tipi nasıldır söyle bana”, “işini severek yapan” derim hiç düşünmeden (yaptığı iş her ne olursa olsun). O da öyle, inanılmaz azimli ve üretken. Önce renkleri etkiledi beni yaptığı resimlerde nasıl canlı, nasıl insanın için açan renkler ve desenler, o kadar sıcak ki. Beyaz bir patiskanın üzerine ilk fırça darbesini vurmasıyla o beyazlığın üzerinde neler neler canlanıvermiş. Adı Nasra Şimmes,... Nasra Şimmes (Ümit Çayır)
hristiyan

Katolik Kilisesi'nden İngiltere'deki eşcinsel evlilik yasa tasarısına tepki konusu 167 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 21-05-12 / 18:33 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. İngiltere’de hükümetin eşcinsel evlilikleri yasal hale getirme planı, İskoçya’daki Katolik Kilisesi’nin lideri Kardinal Keith O’Brien’ın tepkisine neden oldu. O’Brien, planı “evrensel olarak kabul edilmiş insan hakkının, anlamsız bir şekilde bozulması” olarak niteleyerek, “evliliği yeniden tanımlamanın, İngiltere’yi dünya gözünde küçük düşüreceğini” söyledi. Ocak ayında ise Anglikan Kilisesi’nin York Başpiskoposu John Sentamu, “hükümetlerin evliliği yeniden tanımlamak gibi bir ahlaki yetkisinin olmadığını” ifade etmişti. İngiltere’de milletvekillerinin çoğu ise yapılan tartışmalar çerçevesinde dini grupların eşcinsel evliliği desteklemelerinin amaçlanmadığını bildiriyor. Muhalefetteki İşçi Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Harriet Harman, aynı cinsiyetten evliliklerin doğru... Serbest Kürsü İngiltere’de hükümetin eşcinsel evlilikleri yasal hale getirme planı, İskoçya’daki Katolik Kilisesi’nin lideri Kardinal Keith O’Brien’ın tepkisine neden oldu. O’Brien, planı “evrensel olarak kabul edilmiş insan hakkının, anlamsız bir şekilde bozulması” olarak niteleyerek, “evliliği yeniden tanımlamanın, İngiltere’yi dünya gözünde küçük düşüreceğini” söyledi. Ocak ayında ise Anglikan Kilisesi’nin York Başpiskoposu John Sentamu, “hükümetlerin evliliği yeniden tanımlamak gibi bir ahlaki yetkisinin olmadığını” ifade etmişti. İngiltere’de milletvekillerinin çoğu ise yapılan tartışmalar çerçevesinde dini grupların eşcinsel evliliği desteklemelerinin amaçlanmadığını bildiriyor. Muhalefetteki İşçi Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Harriet Harman, aynı cinsiyetten evliliklerin doğru... Katolik Kilisesi'nden İngiltere'deki eşcinsel evlilik yasa tasarısına tepki
hristiyan

Serbest Kürsü isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih