Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusu 379 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) de ´dinlerarası, kültürlerarası diyalog´ furyasına dahil oldu. GESİAD´ın davetiyle Balıkesir´e gelen Amerikalı akademisyen Scott, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının temsilcilerine Fethullah Gülen´i anlattı. DİNLERARASI diyalog ve Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili akademik çalışmaları ve gözlemlerini Türkiye´de değişik platformlarda anlatan ABD´li akademisyen Alexander Scott, bu kez GESİAD´ın düzenlediği ´kültürlerarası diyalog´ konulu programda Gülen hareketini anlattı. Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (GESİAD) düzenlediği söyleşi, Gala Aktivite Merkezi´nde gerçekleşti. Balıkesir iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının çok sayıda temsilcisi GESİAD´ın programına katıldı. Katılımcılar arasında Vali Yardımcıları Hacsan Ruhi... Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusu 379 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-01-12, 22:28
KSAdmin

Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) de ´dinlerarası, kültürlerarası diyalog´ furyasına dahil oldu. GESİAD´ın davetiyle Balıkesir´e gelen Amerikalı akademisyen Scott, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının temsilcilerine Fethullah Gülen´i anlattı.

DİNLERARASI diyalog ve Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili akademik çalışmaları ve gözlemlerini Türkiye´de değişik platformlarda anlatan ABD´li akademisyen Alexander Scott, bu kez GESİAD´ın düzenlediği ´kültürlerarası diyalog´ konulu programda Gülen hareketini anlattı.

Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (GESİAD) düzenlediği söyleşi, Gala Aktivite Merkezi´nde gerçekleşti. Balıkesir iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının çok sayıda temsilcisi GESİAD´ın programına katıldı. Katılımcılar arasında Vali Yardımcıları Hacsan Ruhi Yaylacı, Abdullah Aslan, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Çabuk, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Gençlik Spor İl Müdürü İlhan Aslan, bazı ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, akademisyenler ve işadamları yer aldı.

GESİAD Başkanı Ergin Akyıldız, derneğin faaliyetleriyle ilgili kısa bir bilgi verdi. Akyıldız, GESİAD olarak yurtdışındaki temaslarına değindi, ülke ekonomisine katkı amacıyla yurtdışı bağlantılara ağırlık verdiklerini söyledi.

Kültürlerarası diyalog etkinliğinin konuğu ise, ABD Chicago´daki Katolik İlahiyat Üniversitesi Kültürlerarası Çatışma ve Dinadamlığı bölüm başkanı Alexander Scott´tu. Scott, katılımcılara Fethullah Gülen hareketini anlattı.

ABD´Lİ SCOTT´TAN GÜLEN İZLENİMLERİ
Scott, “Fethullah Gülen çağımızın en önemli insanlarından biri. Kendisiyle sayısız anım var. Ondan ilham alan insanlar hizmet insanları. Dünyada ve Türkiye´deki hizmet okullarını ziyaret ettim. Güney Afrika´daki okulu gördüm. Burada eğitim imkanı olmayan çocuklara nasıl hizmet edildiğini gördüm. Bu hareketin en çok değer verdiği ilkelerden ve öğretilerden en önemlisi, eğitim ve bilginin önemi. İnsanlar baskı altındaysa bu cehalete sebep olur. Hazreti Muhammed´den öncesine cahiliye devri deniyor. Bilgi İslam´da her zaman önemli oldu, bilgiye değer verildi. Fethullah Gülen modern dünya için çok önemli bir şekilde insanların bilgi edinmesinin önemine değiniyor. Ancak bu şekilde insanlar birbirlerine ve Allah´a hizmet edecekler. Dünyaya adalet ve barış getirecekler” şeklinde konuştu.

Fethullah Gülen´le ilk tanıştığında baygınlık geçirdiğini, daha sonra Gülen´in tuzlu ayran ikram ettiğini söyleyen Scott, farklı biriyle tanışmayı beklerken, sıradan mütevazı bir insanla karşılaştığına şaşırdığını anlattı.

Afrika´daki Gülen okullarıyla ilgili izlenimlerini de aktaran Scott şunları söyledi:
“Bu insanlar çok kötü bir ortamda ve yokluk içinde yaşıyorlardı. Bu hizmet topluluğu Allah´ın izniyle bu genç delikanlılara iyi bir eğitim veriyordu. Onlara bilginin, ahlakın önemini anlatmaya çalışıyordu. Orada sabahın köründen gece yarısına kadar öğretmenler öğrencilere eğitim veriyorlardı. Onlara bir şeyler öğretmeye çalışıyorlardı. Bu öğrencilerin yüzde 80´i katolikti. İşte hizmet budur. Şaşırmadım. Güney Afrika´da benim cemaatime, inancıma hizmet ediyorlardı. Size sadece şunu söyleyebilirim. Hizmeti destekleyenlere tek diyebileceğim şey, tüm kalbimle çok çok teşekkür ederim. Hizmet dünya üzerinde çok önemli bir yeri olan hareket. Hizmet insanları işte böyle çalışıyorlar. Bu hareketin küçük parçası olduğum için çok memnunum. Bu harekete küçük bir katkım olduysa bile çok memnun olurum. Allah, inşallah bu harekete yardımcı olsun, bereket versin. Türkiye´deki insanların hayatını güzelleştirsin.”

BALIKESİR POLİTİKA .COM

http://www.hristiyangazete.com/2011/...h-gulene-ovgu/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeFORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusuna benzer konular;

AKP, Fethullah Gülen ve Misyonerlik Halen Avrupa Uluslararası İslam Üniversitesi’nde misafir öğretim üyeliğinin yanı sıra Yeni Şafak’ta yazan Profesör Hayreddin Karaman T24′ten Hazal Özvarış ile konuştu. Özvarış’ın “Evinde torunlarıyla vakit geçirirken T24′ü konuk eden Hayreddin Karaman’ın sorularımıza verdiği ve deşifre edildikten sonra sonra onayladığı yanıtlar” diye haberleştirdiği röportajın en çarpıcı bölümlerini misyoner faaliyetleri hakkındaki görüşleriyle Gülen Cemaati ile AK Parti arasındaki gerilim oldu… İşte o röportajdan çarpıcı bölümler: “Hayreddin Karaman’ın ilahiyatçılar arasında farklı bir yeri var. Zira Karaman, aynı zamanda, AKP zirvesinin de hürmet ettiği, Başbakan Tayyip Erdoğan ile özel hukuku olan bir ilahiyatçı. Karaman, Başbakan’a en yakın isimlerden Yalçın Akdoğan’ın da aralarında olduğu...

Fethullah Gülen Cemaati'ne Katolik örgüt Opus Dei'ye benzetmesi Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, Türkiye’de partiler kadar güçlü tarikatlar ve cemaatler bulunduğunu, en büyük kolunu Fethullah Gülen cemaatinin oluşturduğu Nurcuların bir düzine kola ayrıldığını belirterek “Bediüzzaman’ın temel prensiplerinden biri dini, imanı, Kur’an gerçeklerini, İslamî hizmetleri siyasete alet etmemek, onları siyasetin üzerinde ve dışında tutmaktı. Din ile siyaseti birbirine karıştıran bir hareket ve cemaat gerçek Nurcu olamaz” dedi. OPUS DEİ NEDİR? Opus Dei tarikatı son yıllarda Dan Brown’ın da Vinci Şifresi kitabının sayfalarında ölümsüzleştirilmiş ve sağ kanat politik gündemini belirlemekle suçlanmış bir katolik örgüttür. Hakkında çok fazla konuşulan fakat günümüz dinsel toplulukları içinde hakkında en az şey bilinen dinsel yapılardan biridir. ...

Arap asıllı bir Amerikalı: İslam bir din değildir,siyasi bir ideolojidir Şu anda Amerika'da yaşayan Mikhail Shafik isimli gayrimüslim bir Arap,içine doğduğu kültür ve toplumu anlatıyor: Ben İslami bir ülkede büyüdüm. Müslüman olmamama karşın,devlet okuluna gittiğim için İslam tarihi ve Kuran derslerine çalışmam gerekti.Amerika Birleşik Devletleri'ne gelinceye kadar,Muhammed'in zamanında Mekke ve Medine'de Hristiyan ve Yahudilerin yaşadıklarını bilmiyordum. Bizlere tüm Arabistan nüfusunun putperest (pagan) olduğu ve putlara taptıkları söylenmişti. Bunu İslam dünyasında tarihin ve dinin nasıl çarpıtıldığını göstermek için söylüyorum. İnanıyorum ki;eğer bu ülkelerde Arabistan'ın gerçek tarihi ve İslami istilalar öğretilseydi,bir çok müslüman dinden çıkardı veya enazından daha az radikal olurlardı.

Meryem Ana'ya Övgü Duası Selam sana Aziz Kraliçe,Aziz Theotokos,Meryem,Sen ki iffetinle Kiliseyi oluşturdun ve Göksel Kutsal Peder seni seçti,Sevgili Kutsal Oğul ve Teselli verici Kutsal Ruh'la birlikte seni kutsadı.Sen daima tüm lütuflarla ve iyiliklerle dolusun,Selam sana,Tanrı'nın Sarayı,Selam sana,Tanrı'nın Kutsal Efkaristiya Kutusu,Selam sana Tanrı'nın evi,Selam sana Tanrı'nın giysisi,Selam sana Tanrı'nın hizmetkarı selam sana. Ey Kutsal erdemler,hepinize selam olsun,Kutsal Ruh'un lütfu ve nuruyla imanlıların kalplerini uyandırın ve vefasızlıklarını Tanrı'ya sadakata dönüştürün. Assisi'li Aziz Fransuva

Meryem Anneye yazdığım övgü dizeleri http://www.orthodoxbooksonline.com/wp-content/themes/ad-clerum-10/images/icons-theotokos.08.jpg + Ey sen anaların anası Bakire Meryem, Oğlun İsa Mesih için eyleme artık üzüntü,elem.. O şimdi babası Tanrı'nın yanında.. Hiç şüphesiz sen de taşıyorsun o kutsallığı kanında.. Senin mübarek rahmin ki; Tanrı Doğuran,yoktur kainatta başka bir kadın senin şerefinde şanında.. + Evanjelique

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih