Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusu
379 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
KSAdmin tarafından gönderildi.
Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

28-01-12, 22:28
KSAdmin
Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) de ´dinlerarası, kültürlerarası diyalog´ furyasına dahil oldu. GESİAD´ın davetiyle Balıkesir´e gelen Amerikalı akademisyen Scott, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının temsilcilerine Fethullah Gülen´i anlattı.
DİNLERARASI diyalog ve Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili akademik çalışmaları ve gözlemlerini Türkiye´de değişik platformlarda anlatan ABD´li akademisyen Alexander Scott, bu kez GESİAD´ın düzenlediği ´kültürlerarası diyalog´ konulu programda Gülen hareketini anlattı.
Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (GESİAD) düzenlediği söyleşi, Gala Aktivite Merkezi´nde gerçekleşti. Balıkesir iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının çok sayıda temsilcisi GESİAD´ın programına katıldı. Katılımcılar arasında Vali Yardımcıları Hacsan Ruhi Yaylacı, Abdullah Aslan, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Çabuk, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Gençlik Spor İl Müdürü İlhan Aslan, bazı ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, akademisyenler ve işadamları yer aldı.
GESİAD Başkanı Ergin Akyıldız, derneğin faaliyetleriyle ilgili kısa bir bilgi verdi. Akyıldız, GESİAD olarak yurtdışındaki temaslarına değindi, ülke ekonomisine katkı amacıyla yurtdışı bağlantılara ağırlık verdiklerini söyledi.
Kültürlerarası diyalog etkinliğinin konuğu ise, ABD Chicago´daki Katolik İlahiyat Üniversitesi Kültürlerarası Çatışma ve Dinadamlığı bölüm başkanı Alexander Scott´tu. Scott, katılımcılara Fethullah Gülen hareketini anlattı.
ABD´Lİ SCOTT´TAN GÜLEN İZLENİMLERİ
Scott, “Fethullah Gülen çağımızın en önemli insanlarından biri. Kendisiyle sayısız anım var. Ondan ilham alan insanlar hizmet insanları. Dünyada ve Türkiye´deki hizmet okullarını ziyaret ettim. Güney Afrika´daki okulu gördüm. Burada eğitim imkanı olmayan çocuklara nasıl hizmet edildiğini gördüm. Bu hareketin en çok değer verdiği ilkelerden ve öğretilerden en önemlisi, eğitim ve bilginin önemi. İnsanlar baskı altındaysa bu cehalete sebep olur. Hazreti Muhammed´den öncesine cahiliye devri deniyor. Bilgi İslam´da her zaman önemli oldu, bilgiye değer verildi. Fethullah Gülen modern dünya için çok önemli bir şekilde insanların bilgi edinmesinin önemine değiniyor. Ancak bu şekilde insanlar birbirlerine ve Allah´a hizmet edecekler. Dünyaya adalet ve barış getirecekler” şeklinde konuştu.
Fethullah Gülen´le ilk tanıştığında baygınlık geçirdiğini, daha sonra Gülen´in tuzlu ayran ikram ettiğini söyleyen Scott, farklı biriyle tanışmayı beklerken, sıradan mütevazı bir insanla karşılaştığına şaşırdığını anlattı.
Afrika´daki Gülen okullarıyla ilgili izlenimlerini de aktaran Scott şunları söyledi:
“Bu insanlar çok kötü bir ortamda ve yokluk içinde yaşıyorlardı. Bu hizmet topluluğu Allah´ın izniyle bu genç delikanlılara iyi bir eğitim veriyordu. Onlara bilginin, ahlakın önemini anlatmaya çalışıyordu. Orada sabahın köründen gece yarısına kadar öğretmenler öğrencilere eğitim veriyorlardı. Onlara bir şeyler öğretmeye çalışıyorlardı. Bu öğrencilerin yüzde 80´i katolikti. İşte hizmet budur. Şaşırmadım. Güney Afrika´da benim cemaatime, inancıma hizmet ediyorlardı. Size sadece şunu söyleyebilirim. Hizmeti destekleyenlere tek diyebileceğim şey, tüm kalbimle çok çok teşekkür ederim. Hizmet dünya üzerinde çok önemli bir yeri olan hareket. Hizmet insanları işte böyle çalışıyorlar. Bu hareketin küçük parçası olduğum için çok memnunum. Bu harekete küçük bir katkım olduysa bile çok memnun olurum. Allah, inşallah bu harekete yardımcı olsun, bereket versin. Türkiye´deki insanların hayatını güzelleştirsin.”
BALIKESİR POLİTİKA .COM
http://www.hristiyangazete.com/2011/...h-gulene-ovgu/
Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü

FORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü
Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil