Atatürk kimlerle başardı ve şimdi konusu
1059 kez okundu,
11 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Atatürk kimlerle başardı ve şimdi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

22-06-11, 00:47
datatip
Atatürk'ün durumunu hayal ediyorum.Çöküşmüş bir ulus vardı önünde.
Dışarıdan Osmanlıya hasta adam deniyordu.
Hayalgücümle o günlere gidiyorum.İnsanlarda artık umut kalmamış,bıkkın,bitkin ve en önemliside herkes birbiri hakkında kötü konuşur olmuş.Yıkılmanın arifesindeler.
Atatürk neyi, nasıl,kimlerle canlandıracaktı.Önündeki en yaman soru bu idi.Ve hasta olan tarafı seçmedi halen ayakta olan,umut vadeden kişileri seçti ve onlarla başardı.
Çöken taraf hilafet ve yandaşları idi.Yani müslümanlık tarafı çökmüştü.
Umut vadeden ve halen bu bayrağı taşıyanlar ise çağdaş kesimdir.
Tabii Atatürk başarırken çöküşen grup çökmeye devam ediyor ve Menemen'de Kubilay'ı hunharca öldürüp en karanlık zevklerini tatmin peşinde koşuyorlardı.Atatürk'ün hemen her adımında islamcılar çoğunluk olarak karşısındaydı.Alfabeyi değiştiriken,peçe-çarşafı yasaklarken,hilafeti kaldırırken...
Bir yanılgı vardır.İnsan kendisi çöker suçu başkasında arar.Uluslarda öyle.Kendi hatalarını görmeyip başka ülkeleri sorumlu tutar ve çöküşleri hızlanır ve belkide savaş açar.Osmanlı çöküyordu ve suçlu dış ülkelerdi ama daha zorlu savaş içerde veriliyordu.En zorlu savaş Türkiye içinde olan savaştı yani Atatürk'ün yozlaşmış islamcıların iktidarından çağdaş-umut dolu insanlar üzerine Türkiye Cumhuriyetini kurması idi.
Atatürk başarırken hiç din adamıymış gibi söyleşi yaptımı,hiç rastlamadım öyleyse din adamları üzerinden bu işi başarmadı,çağdaş tohumu gördüğü gelecek üzerinden planladı.
Şimdi günümüzde islamcılar tekrar önplana çıktı.Henüz ortalık kararmadı.Sanki ince ip üzerinde siyaset yapılıyormuş gibi geliyor bana.Anlaşılan çöküşmüş islamcılarla,çağdaş insanlar arasında bu savaş hep vardı.Halen devam ediyor.(Çöküşmemiş islamcılara sözüm yok ama bunu belirleyen nedir? genelde kişiyi görünce anlarım ama tarif edemem )
İktidarı eleştirenler buğün hapse atılıyor.Ortada kendilerini eleştirecek kimse kalmayınca sonuç kaçınılmaz olur,şizofreniye düşülür,her yapılan doğruymuş gibi gelir kişiye.Artık dış ülkeler ses çıkarmaya başlar-yanlış yapıyorsunuz,yanlış gidiyorsunuz derler ama sonuçta dış ülkeler kötü olur.
Yeniden çöküşme başlar
Tarih tekerrür eder.Ama bir Atatürk daha gelmesi çok düşük bir ihtimal.
Bende daha yeni yeni iplerin ucu bağlanıyorda bende o yüzden yazdım
Atatürk kimlerle başardı ve şimdi

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

22-06-11, 12:44
quietus
|
|
datatip
|
Atatürk'ün durumunu hayal ediyorum.Çöküşmüş bir ulus vardı önünde.
Dışarıdan Osmanlıya hasta adam deniyordu.
Hayalgücümle o günlere gidiyorum.İnsanlarda artık umut kalmamış,bıkkın,bitkin ve en önemliside herkes birbiri hakkında kötü konuşur olmuş.Yıkılmanın arifesindeler.
Atatürk neyi, nasıl,kimlerle canlandıracaktı.Önündeki en yaman soru bu idi.Ve hasta olan tarafı seçmedi halen ayakta olan,umut vadeden kişileri seçti ve onlarla başardı.
Çöken taraf hilafet ve yandaşları idi.Yani müslümanlık tarafı çökmüştü.
Umut vadeden ve halen bu bayrağı taşıyanlar ise çağdaş kesimdir.
Tabii Atatürk başarırken çöküşen grup çökmeye devam ediyor ve Menemen'de Kubilay'ı hunharca öldürüp en karanlık zevklerini tatmin peşinde koşuyorlardı.Atatürk'ün hemen her adımında islamcılar çoğunluk olarak karşısındaydı.Alfabeyi değiştiriken,peçe-çarşafı yasaklarken,hilafeti kaldırırken...
Bir yanılgı vardır.İnsan kendisi çöker suçu başkasında arar.Uluslarda öyle.Kendi hatalarını görmeyip başka ülkeleri sorumlu tutar ve çöküşleri hızlanır ve belkide savaş açar.Osmanlı çöküyordu ve suçlu dış ülkelerdi ama daha zorlu savaş içerde veriliyordu.En zorlu savaş Türkiye içinde olan savaştı yani Atatürk'ün yozlaşmış islamcıların iktidarından çağdaş-umut dolu insanlar üzerine Türkiye Cumhuriyetini kurması idi.
Atatürk başarırken hiç din adamıymış gibi söyleşi yaptımı,hiç rastlamadım öyleyse din adamları üzerinden bu işi başarmadı,çağdaş tohumu gördüğü gelecek üzerinden planladı.
Şimdi günümüzde islamcılar tekrar önplana çıktı.Henüz ortalık kararmadı.Sanki ince ip üzerinde siyaset yapılıyormuş gibi geliyor bana.Anlaşılan çöküşmüş islamcılarla,çağdaş insanlar arasında bu savaş hep vardı.Halen devam ediyor.(Çöküşmemiş islamcılara sözüm yok ama bunu belirleyen nedir? genelde kişiyi görünce anlarım ama tarif edemem )
İktidarı eleştirenler buğün hapse atılıyor.Ortada kendilerini eleştirecek kimse kalmayınca sonuç kaçınılmaz olur,şizofreniye düşülür,her yapılan doğruymuş gibi gelir kişiye.Artık dış ülkeler ses çıkarmaya başlar-yanlış yapıyorsunuz,yanlış gidiyorsunuz derler ama sonuçta dış ülkeler kötü olur.
Yeniden çöküşme başlar
Tarih tekerrür eder.Ama bir Atatürk daha gelmesi çok düşük bir ihtimal.
Bende daha yeni yeni iplerin ucu bağlanıyorda bende o yüzden yazdım
|
bu güzel ve doğru yazı için seni kutluyorum sevgili kardeşim.her kelimesinin altına imzamı atıyorum.

İsa yine halka seslenip şöyle dedi: "Ben dünyanın ışığıyım.Benim ardımdan gelen,asla karanlıkta yürümez,yaşam ışığına sahip olur." (Yuh. 8:12)

FORUMA ÜYE OLUN! /

23-06-11, 01:56
Rab İyidir
Bence atatürk bunu toplumun her kesimine biraz biraz hitap ederek başardı.Tahterevalli'yi dengede tuttu,bir tarafa daha fazla ağırlık koymadı.
Mesela sırf çağdaşlara hitap etmedi,zaman zaman islamcılara,zaman zaman gayrimüslimlere,zaman zaman sola zaman zaman sağa hitap etti
kurana ''gökten indiği sanılan kitap'' da derdi,islamcılarda negatif yönden hareketlenme olduğunu görünce camiide hutbede verirdi.Irkçılığa zaman zaman karşı olduğunuda belirtirdi ''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır'' ''dünya üzerinde türkten daha büyük,ondan daha eski,ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir'' Hatta ''Ermenilerin bu verimli ülkede hiçbir hakkı yoktur!'' da demiştir.mübadeleden önce ciddiye alınacak,pas geçilmeyecek kadar büyük bir cemaate sahip olan
Hristiyanlara osmanlıya göre daha iyi davranırdı,aynı zamanda bu durumdan rahatsız olanlar ortaya çıkınca Patrikhaneye ''Fesat yuvası'' demesini ruhban okulunu ve 4 kız öğrenci
hristiyan olduğu için bursa amerikan kız kolejinide kapatmasınıda bilirdi.yani sizin anlıyacağınız her kesimede hitap ederdi bu yüzden 7den 70e herkesin desteğini kazanması daha kolay olmuştur diye düşünüyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-06-11, 10:20
datatip
|
|
Spetsnaz
|
Bence atatürk bunu toplumun her kesimine biraz biraz hitap ederek başardı.Tahterevalli'yi dengede tuttu,bir tarafa daha fazla ağırlık koymadı.
Mesela sırf çağdaşlara hitap etmedi,zaman zaman islamcılara,zaman zaman gayrimüslimlere,zaman zaman sola zaman zaman sağa hitap etti
kurana ''gökten indiği sanılan kitap'' da derdi,islamcılarda negatif yönden hareketlenme olduğunu görünce camiide hutbede verirdi.Irkçılığa zaman zaman karşı olduğunuda belirtirdi ''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır'' ''dünya üzerinde türkten daha büyük,ondan daha eski,ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir'' Hatta ''Ermenilerin bu verimli ülkede hiçbir hakkı yoktur!'' da demiştir.mübadeleden önce ciddiye alınacak,pas geçilmeyecek kadar büyük bir cemaate sahip olan Hristiyanlara osmanlıya göre daha iyi davranırdı,aynı zamanda bu durumdan rahatsız olanlar ortaya çıkınca Patrikhaneye ''Fesat yuvası'' demesini ruhban okulunu ve 4 kız öğrenci hristiyan olduğu için bursa amerikan kız kolejinide kapatmasınıda bilirdi.yani sizin anlıyacağınız her kesimede hitap ederdi bu yüzden 7den 70e herkesin desteğini kazanması daha kolay olmuştur diye düşünüyorum.
|
Eniyisi birde sondan başa bakmak.
*Günümüzde olan olaylar Atatürkü seçenlerle,islamı seçenler arasındaki kavganın temellerinin en azından Osmanlı zamanına kadar gittiğini gösteriyor.
*Hangi taraf güçlüyse,diğer tarafı baskı altına alıyor.
*İslamın çökmeye meyilli bir tabiatı varken Atatürkün neden laiklik getirdiğini,hilafeti,peçe yi-çarşafı,tekkeleri...yasak ladığını anlamak çok manalı oluyor.
Yazınızdan anladığım Atatürk ateistti ve rüzgara zannettiğimden daha az dayanıyormuş.Söylemlerind eki tezatlar bunu gösteriyor.Yinede islamı reddetti.Bu reddedişi şimdiki islamcılar hazmetmiyorlar.Bu kavga uzun zaman önce başlamış ve daha çok uzun zaman devam edeceğe benziyor.Bu ikisi kutup olmuş artık.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

23-06-11, 14:24
Senerd
osmanlı devletini Türk devleti olarak kabul etmiyorum. hanedan Türk ama devleti yöneten akıl hocaları ve ticaret hep gayrı müslim(Türk olmayan)lerin elindeydi. yeni kurulan cumhuriyete gelince. gerçek anlamda hiç bağımsız olamadık. hele hele natoya girmemizle birlikte tüm iplerimizi abd ve israilin eline verdik. bizi istedikleri gibi oynattılar. sovyet tehlikesinin olduğu yıllarda askerlere destek verdiler. bu aradada bazı cemaatleri kuluçkayaya yatırdılar. sovyet tehlilesi ortadan kalkıncada ibreyi bu ılımlı sözde islamcılara çevirdiler. ellerinde tuttukları sivil toplum kuruluşları, medya gibi silahsız kuvvetleriyle kendi işlerine gelen hükümetleri baştacı yaptırıyorlar, işlerine gelmeyen istemedikleri hükümetleride yine bu silahsız kuvvetlerle al aşağı ediyorlar. bunlarlada olmazsa topu kendi kontrollerindeki askerlere atıyorlar. sözlerimin özü: Türkiye cumhuriyeti asla bağımsız bir devlet değil. kolay kolayda olamayacaktır.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Atatürk kimlerle başardı ve şimdi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>