bunaldım

bunaldım hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : bunaldım konusu 1457 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj TK119 tarafından gönderildi. bunaldım 52 yaşıdayım bursa da yaşıyorum şu anada herşeyin sonuna geldim gibi.işlerim bozuldu 30 senelik yuvam bozuldu.param parca oldum.NEDEN...... bunaldım

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

bunaldım konusu 1457 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj TK119 tarafından gönderildi.

bunaldım konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

bunaldım hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-11-11, 03:17
bunaldım
şükrü çakır

52 yaşıdayım bursa da yaşıyorum şu anada herşeyin sonuna geldim gibi.işlerim bozuldu 30 senelik yuvam bozuldu.param parca oldum.NEDEN......

bunaldım

bunaldım

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / bunaldım

bunaldım hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-11-11, 13:18
bunaldım
FormerlySaul

şükrü çakır
52 yaşıdayım bursa da yaşıyorum şu anada herşeyin sonuna geldim gibi.işlerim bozuldu 30 senelik yuvam bozuldu.param parca oldum.NEDEN......
Öncelikle sizin için çok üzüldüğümü ve dua edeceğimi bilin.

Bir müslüman olarak bu soruları burda sormanız bir arayıştan mı? Zira sizin dininizde hayır da şer de Allahtan gelir. Bizde durum bu değil. Kötü olan hiçbirşey dolaylı veya direk olarak Tanrı'dan kaynaklanmaz.

Size bizim inancımıza göre bildiğim kadarıyla "neden"ini söyleyeyim.

Günah ve kötülük ilk önce Şeytan'ın daha sonra insanların (şeytanın ayartması ile) Tanrı'ya isyanı ile başladı. Günah bir yaratılış değildir. Dolayısıyla Tanrı'dan kaynaklanmamaktadır. Tanrı sevgisinin yüreklerimizdeki "yokluğu" nedeniyle var olan bir durumdur. Dünyadaki fiziksel ve ahlaki bütün kötülüklerin nedeni dolayısı ile biz insan oğluyuz. Tanrı tabiki bundan büyük iyilikler çıkarılamıyacak olsa izin vermezdi.

Yani biricik Oğlu'nun öldürülmesi olan en büyük ahlaki kötülüğün hepimizin kurtuluş ve esenliğinin kaynağı olması bunu en mükemmel biçimde tamamladığını gösterir.

(Burdan sonrası kendi fikirlerimdir hiç bir kiliseyi veya teolojiyi tam olarak bağlamaz.)

Bu yüzden sizin çektiklerinize gelince; o durumda çektiklerinize rağmen şükrederek göksel hazinenizi artırabilirsiniz. Bizde size dua ederek artırabiliriz.
(Protestan kardeşlerim burda kendi iyi işlerimle cenneti hak etmekten değil Rab'de gelişmekten bahsediyorum)

Belki bunlar dışında Tanrı'nın başka planlarıda vardır ama biz imansız yaşayışımızla Tanrı'nın bize hazırladığı planları elimizin tersiyle itebiliyoruz (Uzun bir ömür ve sağlıklı bir vücut verdiği halde sigaraya sarılmak gibi). Ancak bu imanlılara kötü şeyler olmıyacak demek değildir. Biz bu dünyada olanı değil Göklerdeki Babamızın bizim için hazırladığı sonsuz yaşamımızı arzularız dolayısıyla burda çektiklerimize gelip geçici gözüyle bakarız.

bunaldım

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

bunaldım

bunaldım hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-11, 16:05
bunaldım
ta.bi

çok üzüldüm ancak yardım istediğin konu nedir onu söylersen sana yardımcı olurum...

bunaldım

bunaldım

bunaldım hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-11-11, 10:14
bunaldım
datatip

FormerlySaul
şükrü çakır

Bir müslüman olarak bu soruları burda sormanız bir arayıştan mı? Zira sizin dininizde hayır da şer de Allahtan gelir. Bizde durum bu değil. Kötü olan hiçbirşey dolaylı veya direk olarak Tanrı'dan kaynaklanmaz.

Günah ve kötülük ilk önce Şeytan'ın daha sonra insanların (şeytanın ayartması ile) Tanrı'ya isyanı ile başladı. Günah bir yaratılış değildir. Dolayısıyla Tanrı'dan kaynaklanmamaktadır. Tanrı sevgisinin yüreklerimizdeki "yokluğu" nedeniyle var olan bir durumdur. Dünyadaki fiziksel ve ahlaki bütün kötülüklerin nedeni dolayısı ile biz insan oğluyuz. Tanrı tabiki bundan büyük iyilikler çıkarılamıyacak olsa izin vermezdi.

Yani biricik Oğlu'nun öldürülmesi olan en büyük ahlaki kötülüğün hepimizin kurtuluş ve esenliğinin kaynağı olması bunu en mükemmel biçimde tamamladığını gösterir.

(Burdan sonrası kendi fikirlerimdir hiç bir kiliseyi veya teolojiyi tam olarak bağlamaz.)

Bu yüzden sizin çektiklerinize gelince; o durumda çektiklerinize rağmen şükrederek göksel hazinenizi artırabilirsiniz. Bizde size dua ederek artırabiliriz.
(Protestan kardeşlerim burda kendi iyi işlerimle cenneti hak etmekten değil Rab'de gelişmekten bahsediyorum)

Belki bunlar dışında Tanrı'nın başka planlarıda vardır ama biz imansız yaşayışımızla Tanrı'nın bize hazırladığı planları elimizin tersiyle itebiliyoruz (Uzun bir ömür ve sağlıklı bir vücut verdiği halde sigaraya sarılmak gibi). Ancak bu imanlılara kötü şeyler olmıyacak demek değildir. Biz bu dünyada olanı değil Göklerdeki Babamızın bizim için hazırladığı sonsuz yaşamımızı arzularız dolayısıyla burda çektiklerimize gelip geçici gözüyle bakarız.
Çok güzel bir yazı,teşekkür ederim kardeşim

bunaldım

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

bunaldım

bunaldım hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-11-11, 00:12
bunaldım
Furkan Emre

FormerlySaul
şükrü çakır

Bende teşekkür ederim çok açıklayıcı bir yazı olmuş . Sevgiyle kal .

bunaldım

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

bunaldım

bunaldım konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih