Demokrasi kendi kendisini yokmu eder?

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? konusu 399 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi. Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? Siteyi gezerken,okuduğum bu düşünce beni ürküttü. Neden ki ? Yönetim Notu: Hikmetsiz demokrasi kendini yok edebilecek unsurlara da "özgürlük" vereceğinden, demokrasi karşıtı düşünceleri bile "demokrat hak" olarak göreceğinden, korumasız demokrasi de bu karşıt düşünceler "güç" elde ettiklerinde korunmasız kalacaklarından demokrasi yok olacaktır. Demokrasi kendi kendisini yokmu eder?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? konusu 399 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi.

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-04-11, 00:47
datatip

Siteyi gezerken,okuduğum bu düşünce beni ürküttü.
Neden ki ?

Yönetim Notu: Hikmetsiz demokrasi kendini yok edebilecek unsurlara da "özgürlük" vereceğinden, demokrasi karşıtı düşünceleri bile "demokrat hak" olarak göreceğinden, korumasız demokrasi de bu karşıt düşünceler "güç" elde ettiklerinde korunmasız kalacaklarından demokrasi yok olacaktır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Demokrasi kendi kendisini yokmu eder?

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-04-11, 11:55
datatip

datatip
Neden ki ?

Yönetim Notu: Hikmetsiz demokrasi kendini yok edebilecek unsurlara da "özgürlük" vereceğinden, demokrasi karşıtı düşünceleri bile "demokrat hak" olarak göreceğinden, korumasız demokrasi de bu karşıt düşünceler "güç" elde ettiklerinde korunmasız kalacaklarından demokrasi yok olacaktır.
Zor bir durum,
Ama durum vahim olmadan önlemler alınmalı.
Tabii Kuran yakarak değil,kazanılacak bir sürü özlük hakkımız varken bu durum onların şiddetlerine mazaret olur.
Bence Avrupada minare-ezan-çarşaf gibi avrupa halkını rahatsız edebilecek unsurlar olmamalı.Fitna filminin anlattığı bu karanlık okyanusun kıyısı sadece.Dağdan gelip,bağdakini kovuyorlar.
Yunanistan'da çıkan demokrasi halen varsa gerçek demokrasiyi yok etmek istiyen bu sahte demokrasiyi iyi analiz edebiliriz.
Düşmanımızı bile sevebiliriz ama gel benim sevgimi öldürme-zedeleme hakkı yoktur.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Demokrasi kendi kendisini yokmu eder?

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-04-11, 12:06
Rab İyidir

datatip
Zor bir durum,
Ama durum vahim olmadan önlemler alınmalı.
Tabii Kuran yakarak değil,kazanılacak bir sürü özlük hakkımız varken bu durum onların şiddetlerine mazaret olur.
Bence Avrupada minare-ezan-çarşaf gibi avrupa halkını rahatsız edebilecek unsurlar olmamalı.Fitna filminin anlattığı bu karanlık okyanusun kıyısı sadece.Dağdan gelip,bağdakini kovuyorlar.
Yunanistan'da çıkan demokrasi halen varsa gerçek demokrasiyi yok etmek istiyen bu sahte demokrasiyi iyi analiz edebiliriz.
Düşmanımızı bile sevebiliriz ama gel benim sevgimi öldürme-zedeleme hakkı yoktur.
bence avrupada minare-ezan-çarşaf gibi unsurlar değil,tamamen islam gibi bi unsur olmamalı.bi müslüman ne kadar özgürlükçü-liberal düşünceli olursa olsun istesede istemesede demokrasi karşıtıdır.islam sadece din değil siyasi bi ideolojidirde aynı zamanda ve ''şeriat'' adlı yönetim biçimininde ''allah''ın emri olduğuna inanmaktalar.yani müslümanlara bu durumda 2 seçenek sunuluyor kendi dinlerinde:çoğunluğu oluşturdukları yerde ya şeriatı uygulayacaklar yada dinden çıkmış olacaklar.bunun orta yolu yok.

e şeriatle demokrasininde ortak hiç bir yönü olmadığına göre müslümanlar bir ''demokrasiye karşı tehtid oluşturan unsur''dur ve demokrasi bu unsurlara bile kendi ülkesinde özgürlük-eşitlik-yaşam gibi haklar verdiğine göre bir gün yok olacak.

ozaman liberal avrupalılar farkına varıcak bazı şeylerin,tabi iş işten geçmiş olucak

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-04-11, 12:17
huzurlu

datatip
Neden ki ?

Şimdi 2. dünya savaşından önce demokrasiden hitler ve musolini dikdatörlükleri çıktığı için bu tecrübeyle avrupada demokrasi tanımı yenilendi. Demokrainin kendisini kullanarak kendisini yok etmeyi hedefleyen oluşumlara antidmokratik yöntemlerle müdahale etme ve kendini koruma esası hakim oldu. Bu nedenle avrupa da ırkçı bir pari kurmak ve bununla iktidara gelmek engellenir. Yine kimse demokrasiyi bir araç olarak kullanamaz. İslam konusunda gelirsek, avrupa bunu kendi demokrasisi için ciddi bir siyasi oluşum olarak görmüyor henüz mesele bu. Yani bireysel tercihler kapsamında değerlendiriyor.

Halk isterse padişahlığı bile geri getirir mi? Hani bizde bazı aklıevveler söyler ya bunu. Hayır getireremez. Bunu demeneye yönelik siyasi bir akım antidemokratik yöntemlerle durdurulur. Bunu kim yapar? İşte bunu yapmakla yükümlü olan bağımsız yargı hukuktur. İşte bu nedenle zaten yargı bağımsız olmalıdır. Demokrasi bir rejim değil aslında evrensel bir normdur. Mahkemelerin devleti korumak gibi bir görevi de yoktur sanılanın aksine. Onlar sadece hükümetten değil bir anlamda devletten de bağımsız şekilde ve evrensel normlara göre kararlar alırlar. Demokrasinin korunması esası da bu normlardan kabul edilir. Dolayısıyla, meclis ne karar alırsa mahkemeler onun kayıtsız şartsız uygulayıcısı olurlar anlayışı doğru değildir. Pekala bu değişiklik yasalarını da iptal edebilir bağımsız hukuk organları. Hükümetimizin arada dillendirdiği ben yargıya karışmam o da bana karışmasın anlayışı sakattır. Güçler ayrılığını doğru okumak lazım. Yasama yürütme ve yargı eşit ve ayrı güçler değildir. Yargı hepsinin üstündedir. Öncelikle bunu kabul etmek gereklidir.

Konunun özü şuki: Evet, eğer hukuk sisteminiz bağımsız değilse eninde sonunda demokrasi kendisini yok edecektir. Bu sosyolojik bir realitedir. Çünkü tüm düşüncelerin özünde mutlak doğrunın kendisi olduğu dna'sı gizlidir ve tüm düşünceler virüs gibi de yayılmacıdır.Demokrasiler inden çıkan dikdatörleriyle Avrupa bunu çok muazzam acı tecrübelerle ve kannla bedel ödeyerek tecrübe etmiştir.Demokrasinin güvencesi evrensel bağımsız hukuk sisteminin varlığıdır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-04-11, 21:17
datatip

Hristiyan olmıyan ülkelerdeki hristiyanların özlük hakları olmasa sanırım Avrupa çözümünü çok daha kolay bulurdu.
Sonuçta demokrasiye ve hukuka güvenmek gerek.

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? konusuna benzer konular;

Amerikalı Albay Austin Bay: "Türkiye'nin En Güçlü Yanı Laik Demokrasi" Arap Baharı sonrası bazıları Türkiye’nin laik demokratik yönetim tarzını yeni oluşan rejimler için bir model olarak gördü. Atatürk’ün çizdiği yolu öven ve hakkında kitap yazan Amerikalı bir emekli albay, bıraktığı mirasın bazı karşı girişimlere rağmen hala ayakta olduğunu söylüyor. Amerika’da belki de emekli albay Austin Bay kadar Atatürk’e hayran bir kişi olamaz. “Atatürk; Osmanlı İmparatorluğunun En Büyük Generalinden Yönetim Dersleri” adlı bir biyografi yazan Albay Bay şöyle diyor: “Türkiye’nin birçok Müslüman ülke için çekici olduğu kesin. Türkiye sosyal açıdan dinamik, kültürel olarak canlı ve ekonomisi gelişmiş bir ülke.” Austin Bay Türkiye’nin başarısının büyük bölümünü, Atatürk’ün Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra geliştirdiği laik demokratik yönetim şekline borçlu olduğunu...

Eğer Hristiyanlığı kabul edersem, ailem beni ret eder ve yaşadığım kültürde büyük bir zulüm görürüm. Ne yapmalıyım? Hristiyan olmak, imanla İsa�nın izleyicilerinden biri olmak anlamına gelir (Yuhanna 10:26-30). İsa�nın etrafına kalabalıklar toplanıyordu ama çoğu O�nun gerçek izleyicileri değildi. Onlar sadece hastalıklarından iyileşmek, İsa�nın cinleri kovmasını görmek ve O�nun mucizesel bir şekilde sağladığı ekmeği yiyerek karınlarını doyurmak istiyorlardı. İsa onları Kendisini izlemenin onlara nelere mal olacağı hakkında uyarmıştı. �Öğrencileriyle birlikte halkı da yanına çağırıp şöyle konuştu: �Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde'nin uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır. İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı olur? İnsan kendi canına karşılık ne verebilir? Bu...

Kendi Kendimize Kurtulamayiz Nasil Kurtulabiliriz Onları dışarı çıkararak, «Efendiler, kurtulmak için ne yapmam gerek?» diye sordu. Onlar, «Rab İsa'ya iman et, sen de ev halkın da kurtulursunuz» dediler. Elcilerin Isleri 16:30-31 «Zaman doldu» diyordu, «Tanrı'nın Egemenliği yaklaştı. Tövbe edin, Müjde'ye inanın!» Markos 1:15 «Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir.

Günahın küçüğü büyüğü varmı-yokmu Esenlikler dileğimle Ben bu sorunun altından kalkamadım. Günahı bir agaca benzetelim, iyilikte toprak olsun. Köklerinde iken toprağa(iyiliğe) her an dönebiliriz, Ancak en uç dalda isek toprağa dönmek için epey geri yol almamız gerekmektedir. Buda günaha ne kadar batıldıysa,tövbe etmenin bile zihinde olmadığı bir karanlık-kaosda olunduğunu gösterir. Böyle düşünüldüğünde günahın büyüğü küçüğü olur yorumu çıkarıyorum. Yaşantımdanda böyle biliyorum. Bir arkadaşımda "günahın büyüğü küçüğü yoktur" diyor;kafam karışıyor.

Kutsal Ruh kendisini ve imanımızı reddettiğimizde üzerimizden gider mi? esenlikler, Kutsal ruhu ve imanımızı reddettiğimizde kutsal ruh üzerimizden gider mi ? Bu sorunun cevabını merak ediyorum.Bilgisi olan kardeşler referans ayetlerle birlikte açıklarlarsa sevinirim...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih