Eski Ahit ve müslüman kitabı

Eski Ahit ve müslüman kitabı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Eski Ahit ve müslüman kitabı konusu 347 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj mulemma tarafından gönderildi. Eski Ahit ve müslüman kitabı Evet kardeşlerim, Eski Ahit ve Yahudi geleneklerine bakıyorum da, İslam resmen bunlardan çarpıtılmış gibi. Basitçe örnek verirsem mesela yemek yasağı, erkek çocukların sünneti. Buna benzer birçok şey. Sanırım muhammed kişisi zamanında çok sıkılmış, Yahudi gelenekleriyle arap kültürünü harmanlayayım insanların dikkatini çekeyim demiş. Eski Ahit ve müslüman kitabı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Eski Ahit ve müslüman kitabı konusu 347 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj mulemma tarafından gönderildi.

Eski Ahit ve müslüman kitabı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Eski Ahit ve müslüman kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-10-11, 22:46
Gergus

Evet kardeşlerim, Eski Ahit ve Yahudi geleneklerine bakıyorum da, İslam resmen bunlardan çarpıtılmış gibi. Basitçe örnek verirsem mesela yemek yasağı, erkek çocukların sünneti. Buna benzer birçok şey. Sanırım muhammed kişisi zamanında çok sıkılmış, Yahudi gelenekleriyle arap kültürünü harmanlayayım insanların dikkatini çekeyim demiş.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Eski Ahit ve müslüman kitabı

Eski Ahit ve müslüman kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-10-11, 23:22
admin1 Ken Block

Gergus
Evet kardeşlerim, Eski Ahit ve Yahudi geleneklerine bakıyorum da, İslam resmen bunlardan çarpıtılmış gibi. Basitçe örnek verirsem mesela yemek yasağı, erkek çocukların sünneti. Buna benzer birçok şey. Sanırım muhammed kişisi zamanında çok sıkılmış, Yahudi gelenekleriyle arap kültürünü harmanlayayım insanların dikkatini çekeyim demiş.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...i-t323948.html

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Eski Ahit ve müslüman kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-10-11, 23:30
Gergus

Yönlendirdiğiniz için teşekkürler kardeşim

Eski Ahit ve müslüman kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-10-11, 14:00
mulemma

Yönetim Notu: Forum Kuralları'nı ve Soru Panosu kurallarını okuyunuz.

Eski Ahit ve müslüman kitabı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Eski Ahit ve müslüman kitabı konusuna benzer konular;

Eski Ahit ve aklımdaki çelişkiler Merhaba kardeşlerim Eski Ahit ile ilgili aklıma takılan bir kaç durum var . Yanlış anlamanızı istemem , Yaratılış 4 adlı bölümde Adem ile Havvanın iki oğlu oluyor; Kayin ve Habil adlarında. Kayin karısı ile yattı ve karısı hamile kalıp Hanok'u doğurdu deniyor. Kayin Adem ile Havva'nın çocuğu ise , Kayin'in karısı kimdir? Yaratılış 5:4 Şit'in doğumundan sonra Adem 800 yıl daha yaşadı. Başka oğulları, kızları oldu. *Bir insanın 800 yıl yaşaması , Rabbim affetsin ama, mantıksız geliyor bana. Yunus 1:17 Bu arada RAB Yunus'u yutacak büyük bir balık sağladı. Yunus üç gün üç gece bu balığın karnında kaldı. *Burada da aklım karışıyor. Bir insan balığın karnında , daha doğrusu midesinde yaşayamaz hem oksijensiz kalır hem de balığın sindirim enzimleri çalıştığı için ölür.

Eski Ahit, Yeni Ahit ?? Hristiyanlar şuanki eski ahit'i yani tevratı kabul ediyorlar mı ? yoksa hristiyanlara göre eski ahit tahrif mi edilmiş ? Yönetim Notu: Tevrat; Eski Ahit'in sadece ilk beş kitabının ismidir. Eski Ahit'te daha fazla sayıda kitap mevcuttur. Zebur ise yalnızca mezmurlardır. Eski Antlaşma'da kanonik 39 kitap vardır ve hepsine İncil'e inanıldığı gibi inanılmaktadır. Hristiyan inancında hepsi Kutsal Kitap'tır, hiç biri de değiştirilmemiştir.

Eski ve Yeni Ahit Merak ettiğim bir konuyu sizinle paylaşarak bilgilenmeme yardımcı olacagınızı umuyorum.Eski ve yeni ahit ayrı iki kitap olmasına ragmen tek kitap olarak nezaman ve hangi gaye ile birleştirilmiştir.Bu birleşmenin hristiyanlara artısı ne olmustur. kaynak vererek yanıtlarsanız sevinirim. esen kalın

Eski Ahit te ibadet merhaba yahudilikte sabah,öğle,akşam olmak üzere namaza benzer bir ibatet olduğunu duydum bu konu hakkında bilgi verir misiniz? bütün yahudi meshepleri mi uygulamakta? kılınış şekli,hazırlığı,edilen dualar nelerdir?

Eski Ahit te Kutsal Ruh merhaba eski ahit te kutsal ruh ile ilgili ayetler var mıdır?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih