Graham Watson: "AB Hıristiyan Birliği değildir" konusu
158 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
KSAdmin tarafından gönderildi.
Graham Watson: "AB Hıristiyan Birliği değildir" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

08-12-11, 01:48
KSAdmin
Graham Watson: “AB Hıristiyan Birliği değildir”
Görevine yeni seçilen Avrupa Liberal Demokrat Partisi (ELDR) Başkanı Sir Graham Watson, ABHaber’e Türkiye-AB süreci ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Avrupa Liberal Demokrat Partisi Başkanlığı görevine başlayan Avrupa Parlamentosu Liberal grup üyesi Watson,AB’nin bir
Hıristiyan Topluluğu olmadığına dikkati çekerek Avrupalı Liberaller olarak Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz dedi.
Watson Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığını ( 1Temmuz 2012) almadan sorunun çözümlenmesini istediklerini belirtti. Watson, Kıbrıslı Rumlar hayatlarından memnun korkarım ki birleşik Kıbrıs’tan yana değiller dedi.Graham Watson ABHaber’e şunları kaydetti:
‘’Daha önce de birçok kez dile getirdiğim gibi Avrupa bir
Hıristiyan Birliği değil. Biz Liberal Demokrat Parti olarak Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine çok olumlu bakıyoruz ve destekliyoruz. Ancak bu konudaki kararı en sonunda yine Türk halkı verecek.
Kıbrıs konusuna gelince; BM’nin ve AB’nin şu anda birlikte çalışıp bir çözüm bulmaya çabalaması çok önemli. Özellikle Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığından önce biz de bir çözüm bulunmasını istiyoruz ve BM-AB ortak çalışmasını destekliyoruz. Ancak, Kıbrıslı Rumlar şu anda adadaki hayatlarından çok memnun ve korkarım ki birleşik bir Kıbrıs’tan yana değiller.’’
Watson yeni görevinde yapacağı çalışmalar hakkında ise şunları söyledi:
ELDR’in bütün Avrupa’yı kucaklayan bir parti haline gelmesini istiyorum.Partimin ve bu süreci hızlandırmam lazım. Bunun dışında diğer liberal liderlerle işbirliği içinde çalışıp devletler üstü bir demokrasi istiyoruz. İnsanların birbirini anlamaya ve sorunların çözümü için bir araya gelmeleri lazım
Avrupa’da yaşayan insanlar yerel siyaseti daha çok takip ediyorlar. AB’deki siyasi olaylara insanların ilgisini arttırmalıyız.
Avrupa Liberal Demokrat Partisi’nin başkanı olarak 3 tane temel amacım var. Birincisi daha akıllı ve kafası çalışan bir parti olmamız gerekiyor ve bunun için çalışacağım. İnsanlar Avrupa’da eğer bir değişim istiyorsa bunu partilerden bekliyor ve bu partilerden bir tanesi de benim partim.
İkinci amacım, partimi daha büyük bir hale getirmek. Bundan önce başkanı olduğum Liberal ALDE grubun 2002 yılında parlamentoda 50 tane temsilcisi vardı ancak 2009 yılınca bu rakam 100’ü geçmişti. Avrupa Liberal Demokrat Partisinde de aynı şekilde bir büyüme bekliyorum.
Üçüncü amacım ise, partimi sadece liberalleri değil bütün Avrupa’nın temsil edildiği bir parti haline getirmek istiyorum.
Şu anda Avrupa’da Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) bir hegemonyası var. Biz parti olarak bu hegemonyaya son vermek istiyoruz. Şu anda Avrupa yeterince çalışmıyor ve insanlar er ya da geç bunun hesabını soracak.
Şu anda Avrupa’da Fransa hariç Sosyalist bir partinin başa geleceğini düşünmüyorum çünkü insanları ikna edebilecek mantıklı bir argümanları yok. Karl Marx belki mükemmeldi ama onun fikirleri günümüz için yeterli değil.
Bizim amacımız Avrupa’da şu anda olan boşluğu doldurup baskın bir parti haline gelmek. Avrupa tarihinde olmadığı kadar tehlikeli bir döneme giriyor ve alternatiflere ihtiyacımız var. Bu alternatiflerden biride benim partim.
2 veya 3 yıl sonranın AB’sinin bugünkünden çok farklı olacağına eminim.AB anlaşmalarda bir değişiklik beklemiyorum zaten Lizbon Antlaşması ihtiyacımızın yüzde 99’unu karşılamaya yeterli ancak iyi bir şekilde uygulanması lazım.
Liberal bir demokrasi için verimli bir liberal pazar ve hukukun üstünlüğü iki temek kuraldır. Ben Avrupa Halk Partisi’nin hukukun üstünlüğünü ihlal ettiğini düşünüyorum ve en büyük eleştirim bu noktada. Hukukun üstünlüğü ilkesi eksiksiz bir şekilde uygulanmazsa çok büyük sorunlar yaşayabiliriz.
ABHABER .COM
http://www.hristiyangazete.com/2011/...ligi-degildir/
Graham Watson: "AB Hıristiyan Birliği değildir"

FORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Graham Watson: "AB Hıristiyan Birliği değildir"
Graham Watson: "AB Hıristiyan Birliği değildir" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil