Günah keçiliği konusu
790 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Günah keçiliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

12-11-11, 01:15
datatip
Kendilerini rahatlatmak için,yanlış eğitilmiş toplumun günah keçilerine ihtiyacı vardır.
Bunda yaradılışımızın özelliklerini yadırgamak temel rol oynar.
Yanlış eğitim,yanlış inanç kişiyi bazı yaradılış özellikleri ile karşı karşıya getirir ve bunu baskılamaktan başka çare bulamaz.
Ama yaradılışın özellikleriyle zıtlaşmamış bir kişiye aniden,tüm gücüyle kendilerine yaptığı baskının enerjisini bu doğal insana yansıtırlar.
Bu nedenle suçu, toplum üretir.
Bu nedenle toplum, günah keçisi arar.
Şimdi sondan başa gittiğimde bir yerde günah keçisi varsa o toplumun yanlış öğrenimleriyle kendilerinden yabancılaştığını anlarım.
Ortaçağ Avrupasında da günah keçileri çok seçilmişdir.Ekmek çaldığı için linç edilmek istenen Tom Sawyer(adı buydu galiba) gibi.Aslında linç etmek istiyenlerin hepsi ekmek çalmak istemektedir.
Yada öldürülen bilim adamlarıda birer günah keçisi idi.
Neyseki
Hristiyan önder, geçmişte öldürdüklerine "hata yaptık,üzgünüz" dedi.
Ve ne güzelki bizde günahımıza sahiplenmek vardır,yansıtmak yoktur
ve günahlı birine bile günahsız olan ilk taşı atsın denilmektedir.
Zaten bu dünyada günah işlememek imkansız hale gelmişdir.
Müslüman ülkelerde çok günah keçisi seçilmektedir.Zina endişesi ile genellikle zina yapmıyanı taşlayarak öldürürler.
Kendi inançlarından emin olmadıklarından yine aralarındaki birini ki buda müslümandır ama yinede öldürürler.Yoksa hepsi inançlarının zayıflığından öldürülmekten korkmaktadır.(Çocukların olaya karışmalarını henüz açıklıyamıyorum)
Bunları yapmıyorlarsa günah keçisi bir dış ülkedir.Komşu ülke,ABD, Avrupadır.
Günah keçisi seçen yerde yaşanmaz.Havasının kokusunu alırım.Hava kararır,ağırlaşır-kurşun gibi ağır olur,göz-göz üstündedir,fiziksel yada psikolojik olarak,linç edecek bir kişi aranır,anlayış-hoşgörü,enginlik,gönül,es enlik kaybolmuşdur.
Bazen bende sonradan pişman olacağımı bile bile ses çıkaramadığım oluyor.Çünkü ikinci bir günah keçisi daha seçmek onlar için kazanç olmaktadır.Ses çıkarmasam bile daha ileri giderek kendilerinden olmıyanı düşman ilan eder bunlar.
Ama maalesef yaşamak zorundayım.
Vardır bundada Rabbin bir planı :)
Yukarda yazdıklarımdan "şimdi müslümanlar günah keçisimi oldu" sorusu aklıma geliyor.Müslüman ülkelerden yaşanmış olayları anlattım.Tecrübelerim,yan lışa anlayış vermenin yanlışı arttırdığı yolundadır.Ve yanlışın içerden temizlenmediği yolundadır.Bu nedenle müslümanların,
hristiyanlara ihtiyacı vardır.
Günah keçiliği

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Günah keçiliği

19-11-11, 13:05
admin1 Ken Block
Peki ya
hristiyan bir önder günah keçisi üretirse?
Günah keçiliği
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah keçiliği

19-11-11, 15:16
datatip
Hiç düşünmemiştim,ortaçağı anımsattı bana.düşünürsem:yazık olur.Olumsuzlukları önder gidermekle yükümlüdür.Eğer zayıf kalıyorsa önderi,kilisedekiler aktive eder;önder kiliselerdekini aktive eder,bir kısır döngüye girilir.Değerli insanları kaçıttırır,Çünkü günah keçisi ilan edilen kaçamazsa psikolojik lince uğrar.
Peki ne yapılabilir.Ben olsam o ortamdan uzaklaşabilirsem şanslıyımdır.
Zaman zaman yoklarım ve sorunların benden kaynaklanmadığını anlıyacak bir özeleştiriye girip girmediklerini kontrol ederim.Zaman olgunlaşırsa ufak ufak aralarına tekrar girerim.
Memuriyetlikte iki defa günah keçisi ilan edildim ve kaçamadım,ikisindede psikolojik lince uğradım.Çok acı bir durum.Ruhsal sağlığımı kaybettim.
Şimdiki aklım olsaydı tayin isterdimde o çirkinliklere muhatap olmazdım.
Günah keçiliği

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah keçiliği

20-11-11, 21:47
admin1 Ken Block
Bunu hiç unutmayın, sizi korur:
YEREMYA 17
|
|
Alıntı:
|
5 RAB diyor ki, ‹‹İnsana güvenen, İnsanın gücüne dayanan, Yüreği RAB'den uzaklaşan kişi lanetlidir.
6 Böylesi bozkırdaki çalı gibidir, İyilik geldiği zaman görmeyecek; Kurak çöle, Kimsenin yaşamadığı tuzlaya yerleşecek.
7 ‹‹Ne mutlu RAB'be güvenen insana, Güveni yalnız RAB olana!
|
Günah keçiliği
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah keçiliği

20-11-11, 21:52
datatip
|
|
admin1 Ken Block
|
Bunu hiç unutmayın, sizi korur:
YEREMYA 17
|
|
Alıntı:
|
5 RAB diyor ki, ‹‹İnsana güvenen, İnsanın gücüne dayanan, Yüreği RAB'den uzaklaşan kişi lanetlidir.
6 Böylesi bozkırdaki çalı gibidir, İyilik geldiği zaman görmeyecek; Kurak çöle, Kimsenin yaşamadığı tuzlaya yerleşecek.
7 ‹‹Ne mutlu RAB'be güvenen insana, Güveni yalnız RAB olana!
|
|
Teşekkür ederim,Rabbi bulduktan (yada bulunduktan) sonra hiç günah keçisi olmadım,Bu sözleride kulağıma küpe yapıyorum.
Günah keçiliği

FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah keçiliği
Günah keçiliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.