Günah keçiliği

Günah keçiliği hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Günah keçiliği konusu 790 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Günah keçiliği Kendilerini rahatlatmak için,yanlış eğitilmiş toplumun günah keçilerine ihtiyacı vardır. Bunda yaradılışımızın özelliklerini yadırgamak temel rol oynar. Yanlış eğitim,yanlış inanç kişiyi bazı yaradılış özellikleri ile karşı karşıya getirir ve bunu baskılamaktan başka çare bulamaz. Ama yaradılışın özellikleriyle zıtlaşmamış bir kişiye aniden,tüm gücüyle kendilerine yaptığı baskının enerjisini bu doğal insana yansıtırlar. Bu nedenle suçu, toplum üretir. Bu nedenle toplum, günah keçisi arar. Şimdi sondan başa gittiğimde bir yerde günah keçisi varsa o toplumun yanlış öğrenimleriyle kendilerinden yabancılaştığını anlarım. Ortaçağ Avrupasında da günah keçileri çok seçilmişdir.Ekmek çaldığı için linç edilmek istenen Tom Sawyer(adı buydu galiba) gibi.Aslında linç etmek istiyenlerin hepsi ekmek... Günah keçiliği

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Günah keçiliği konusu 790 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Günah keçiliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Günah keçiliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-11, 01:15
Günah keçiliği
datatip

Kendilerini rahatlatmak için,yanlış eğitilmiş toplumun günah keçilerine ihtiyacı vardır.
Bunda yaradılışımızın özelliklerini yadırgamak temel rol oynar.
Yanlış eğitim,yanlış inanç kişiyi bazı yaradılış özellikleri ile karşı karşıya getirir ve bunu baskılamaktan başka çare bulamaz.
Ama yaradılışın özellikleriyle zıtlaşmamış bir kişiye aniden,tüm gücüyle kendilerine yaptığı baskının enerjisini bu doğal insana yansıtırlar.
Bu nedenle suçu, toplum üretir.
Bu nedenle toplum, günah keçisi arar.

Şimdi sondan başa gittiğimde bir yerde günah keçisi varsa o toplumun yanlış öğrenimleriyle kendilerinden yabancılaştığını anlarım.

Ortaçağ Avrupasında da günah keçileri çok seçilmişdir.Ekmek çaldığı için linç edilmek istenen Tom Sawyer(adı buydu galiba) gibi.Aslında linç etmek istiyenlerin hepsi ekmek çalmak istemektedir.
Yada öldürülen bilim adamlarıda birer günah keçisi idi.
Neyseki Hristiyan önder, geçmişte öldürdüklerine "hata yaptık,üzgünüz" dedi.
Ve ne güzelki bizde günahımıza sahiplenmek vardır,yansıtmak yoktur
ve günahlı birine bile günahsız olan ilk taşı atsın denilmektedir.
Zaten bu dünyada günah işlememek imkansız hale gelmişdir.
Müslüman ülkelerde çok günah keçisi seçilmektedir.Zina endişesi ile genellikle zina yapmıyanı taşlayarak öldürürler.

Kendi inançlarından emin olmadıklarından yine aralarındaki birini ki buda müslümandır ama yinede öldürürler.Yoksa hepsi inançlarının zayıflığından öldürülmekten korkmaktadır.(Çocukların olaya karışmalarını henüz açıklıyamıyorum)
Bunları yapmıyorlarsa günah keçisi bir dış ülkedir.Komşu ülke,ABD, Avrupadır.

Günah keçisi seçen yerde yaşanmaz.Havasının kokusunu alırım.Hava kararır,ağırlaşır-kurşun gibi ağır olur,göz-göz üstündedir,fiziksel yada psikolojik olarak,linç edecek bir kişi aranır,anlayış-hoşgörü,enginlik,gönül,es enlik kaybolmuşdur.
Bazen bende sonradan pişman olacağımı bile bile ses çıkaramadığım oluyor.Çünkü ikinci bir günah keçisi daha seçmek onlar için kazanç olmaktadır.Ses çıkarmasam bile daha ileri giderek kendilerinden olmıyanı düşman ilan eder bunlar.
Ama maalesef yaşamak zorundayım.
Vardır bundada Rabbin bir planı :)

Yukarda yazdıklarımdan "şimdi müslümanlar günah keçisimi oldu" sorusu aklıma geliyor.Müslüman ülkelerden yaşanmış olayları anlattım.Tecrübelerim,yan lışa anlayış vermenin yanlışı arttırdığı yolundadır.Ve yanlışın içerden temizlenmediği yolundadır.Bu nedenle müslümanların, hristiyanlara ihtiyacı vardır.

Günah keçiliği

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Günah keçiliği

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Günah keçiliği

Günah keçiliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-11-11, 13:05
Günah keçiliği
admin1 Ken Block

Peki ya hristiyan bir önder günah keçisi üretirse?

Günah keçiliği

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Günah keçiliği

Günah keçiliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-11-11, 15:16
Günah keçiliği
datatip

Hiç düşünmemiştim,ortaçağı anımsattı bana.düşünürsem:yazık olur.Olumsuzlukları önder gidermekle yükümlüdür.Eğer zayıf kalıyorsa önderi,kilisedekiler aktive eder;önder kiliselerdekini aktive eder,bir kısır döngüye girilir.Değerli insanları kaçıttırır,Çünkü günah keçisi ilan edilen kaçamazsa psikolojik lince uğrar.

Peki ne yapılabilir.Ben olsam o ortamdan uzaklaşabilirsem şanslıyımdır.
Zaman zaman yoklarım ve sorunların benden kaynaklanmadığını anlıyacak bir özeleştiriye girip girmediklerini kontrol ederim.Zaman olgunlaşırsa ufak ufak aralarına tekrar girerim.

Memuriyetlikte iki defa günah keçisi ilan edildim ve kaçamadım,ikisindede psikolojik lince uğradım.Çok acı bir durum.Ruhsal sağlığımı kaybettim.
Şimdiki aklım olsaydı tayin isterdimde o çirkinliklere muhatap olmazdım.

Günah keçiliği

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Günah keçiliği

Günah keçiliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-11-11, 21:47
Günah keçiliği
admin1 Ken Block

Bunu hiç unutmayın, sizi korur:

YEREMYA 17
Alıntı:
5 RAB diyor ki, ‹‹İnsana güvenen, İnsanın gücüne dayanan, Yüreği RAB'den uzaklaşan kişi lanetlidir.
6 Böylesi bozkırdaki çalı gibidir, İyilik geldiği zaman görmeyecek; Kurak çöle, Kimsenin yaşamadığı tuzlaya yerleşecek.
7 ‹‹Ne mutlu RAB'be güvenen insana, Güveni yalnız RAB olana!

Günah keçiliği

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Günah keçiliği

Günah keçiliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-11-11, 21:52
Günah keçiliği
datatip

admin1 Ken Block
Bunu hiç unutmayın, sizi korur:

YEREMYA 17
Alıntı:
5 RAB diyor ki, ‹‹İnsana güvenen, İnsanın gücüne dayanan, Yüreği RAB'den uzaklaşan kişi lanetlidir.
6 Böylesi bozkırdaki çalı gibidir, İyilik geldiği zaman görmeyecek; Kurak çöle, Kimsenin yaşamadığı tuzlaya yerleşecek.
7 ‹‹Ne mutlu RAB'be güvenen insana, Güveni yalnız RAB olana!
Teşekkür ederim,Rabbi bulduktan (yada bulunduktan) sonra hiç günah keçisi olmadım,Bu sözleride kulağıma küpe yapıyorum.

Günah keçiliği

Günah keçiliği

Günah keçiliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Günah keçiliği konusuna benzer konular;

Günah kavramı Arkadaşlar, insanoğlu olduğumuz için hepimiz günah işliyoruz. Ancak günahımızın hıristiyanlıktan çıkartmaması için ne yapmalıyız? Kendi kendimize itiraf etmekde yeterlimidir? İllada rahibe mi itiraf etmek gerekir? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Affedilmez Günah Affedilmez günah tam olarak nedir? Bir kişi affedilmez günahı işlediğini düşünüyor ve pişmanlık duyuyorsa ne yapmalıdır? Tanrı'nın tövbeleri kabul etmeyeceği durumlar var mıdır? Özellikle Ortodoks Kilisesi'nin görüşünü merak etmekteyim...

Günah İtirafı İnsan mükemmel bir yaratıktır. İlk yaratıldığı zamanki güzelliği emsalsizdi. Adem ila Havva’nın cennette işledikleri atasal ilk günahla (yani Tanrι’ya itaatsizlikle), insan bu güzelliği kaybetti, ama iman ve vaftizle, Kilise’nin bireyi olarak onu tekrar bulur. Lâkin her zaman var olup yanda duran ve bizi kollayan günah insanı gerçekten uzaklaştırır, ruhî dengesizliğe yol açar ve insanı manevî bakımdan yoldan çıkarır. Günah aynı zamanda «insanın hayatını zehir eder ve soldurur». Günümüzün bilginleriden P. Tournier'in yazdığı gibi, «vicdan azabının sebebolduğu manevî ıstıraptan daha beter ve zararlı ıstırap yoktur». İnsan yani mümin, orada kalsaydı, bu kâbustan kurtulamasaydı, çok bahtsız olurdu. Ama inayetli Rab bunun gereğini görüp, tövbeyi ve günah itirafı sakramentini kendisi ihdas...

8. bölüm - Günah 8. KONU Günah I. Bağışlama ve günah 1846 İncil günahkârlar için Mesih İsa’da açınlanan Tanrı’nın bağışlamasıdır.(Bkz. Lk 15) Melek Yusuf’a şöyle dedi: "Adını İsa koyacaksın. Çünkü halkını günahlarından kurtaracak Odur" (Mt 1, 21). Bir Kilise Kurtuluş sırrı olan Efkaristiya konusunda da İsa şöyle diyor: "Bu benim kanımdır, günahların bağışlanması için birçokları uğruna akıtılan antlaşma kanıdır" (Mt 26, 28). 1847 "Tanrı bizleri bizsiz yarattı, ama bizleri bizsiz kurtarmak istemedi."(A. Augustinus, serm. 169, 11, 13) Bağışlayıcılığını elde etmek için günahlarımızın itirafı gerekir. "Günahımız yoktur dersek kendimizi kandırmış oluruz, gerçek de içimizde olmaz. Ama günahlarımızı itiraf edersek güvenilir ve adil olan Tanrı, günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten...

Günah Çıkarma <o:p></o:p><o:p></o:p>AYNAROZ<o:p></o:p> <o:p></o:p>RAHİP PAİSİOS<o:p></o:p> ( 1924 – 1994 )<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Günah Çıkarma<o:p></o:p> <o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih