İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : İsa'yı sevmek... konusu 898 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Flyboy tarafından gönderildi. İsa'yı sevmek... Ruhullah olarak anılan Hz İsa'ya karşı elbette derin bir sevgim, saygım var ve aynı zamanda Kelimetullah (Tanrının Kelimesi, sözü) da İsa'yı anlatır. Başımın üstünde, kalbimde derin yeri olan bir varlık olarak Hz İsa elbette ve elbette yürekten gelen temiz duyguların hepsini hak etmiştir. Selametle... İsa'yı sevmek...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa'yı sevmek... konusu 898 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Flyboy tarafından gönderildi.

İsa'yı sevmek... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

İsa'yı sevmek... hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-04-11, 00:49
İsa'yı sevmek...
hedere

Ruhullah olarak anılan Hz İsa'ya karşı elbette derin bir sevgim, saygım var ve aynı zamanda Kelimetullah (Tanrının Kelimesi, sözü) da İsa'yı anlatır. Başımın üstünde, kalbimde derin yeri olan bir varlık olarak Hz İsa elbette ve elbette yürekten gelen temiz duyguların hepsini hak etmiştir.
Selametle...

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek... hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-04-11, 01:48
İsa'yı sevmek...
Rab İyidir

Hz.İsa mı ? böyle birisi varmı ? bilen hristiyan kardeşimiz varmı ? ben çıkaramadım hz.isa'yı.benim bildiğim ve kabul ettiğim bir tek Mesih İsa var.hz.isa diye birisi hiç yaşamamıştır

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek... hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-04-11, 07:07
İsa'yı sevmek...
Grace84

Hz. yani Hazreti kelimesi kişileri yüceltmek amacıyla kullanılan bir ünvandır. Müslümanlar bu kelimeyi sadece peygamber isimlerinin önüne koymazlar. Hz. Allah dediklerini de duymuşsunuzdur belki. O yüzden arkadaşımıza yüklenmeye gerek yok. Belli ki Mesih İsa'ya Kuran'da öyle yapması gerektiği yazdığı için 'derin bir sevgi'si var.

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek... hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-04-11, 18:13
İsa'yı sevmek...
Rab İyidir

öyle yada böyle,ben hz.isa adında birisini reddediyorum,yüceltmek için kullanılan bir ünvan olsa bile(ki doğruluğundan eminmisiniz bilmiyorum) Mesih İsa'ya hz.isa demeyi asla tercih ve kabul etmem,tıpkı rab,tanrı,YHVH dururken allah demeyi tercih ve kabul etmediğim gibi.

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek... hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-04-11, 18:17
İsa'yı sevmek...
hedere

Spetsnaz
Hz.İsa mı ? böyle birisi varmı ? bilen hristiyan kardeşimiz varmı ? ben çıkaramadım hz.isa'yı.benim bildiğim ve kabul ettiğim bir tek Mesih İsa var.hz.isa diye birisi hiç yaşamamıştır
Bu şekilde davranışınız sevgi dini olarak bahsettiğiniz Hristiyanlık öğretisine uyar mı diye sormak istedim ve Grace84 nickli arkadaşımızın yaptığı gibi davranmak kuşkusuz daha olumlu bir davranış olurdu diye düşünüyorum. Çünkü, büyük bir merakla Hristiyanlığı araştırmaktayım ve bu şeklide davranışlar olduğu zaman da gerek merakım gerekse alakam körelmektedir. Amacım saldırı değil ve mesajlarımı incelerseniz asla saldırgan veya saygısız şeyler yazmadığımı görebilirsiniz. Mesela size bol küfürlü tehdit mesajı gönderen bir mesajın altında da tamamen sizi savunan ve hak veren bir yorum attım. İnancıma göre Kitab Ehli adı verilen Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler ile tartışmak, kavga etmek değil, aile bile kurulabilecek kadar yakın olmak, dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek kaygısı vardır.

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek...

İsa'yı sevmek... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

İsa'yı sevmek... konusuna benzer konular;

Rüyada Hz. İsa'yı görmek Kendimden bildiğim etkilerdir. Müslüman bir ailenin çocuğuyum, aylardan beri her gece hz. İsa'yı görüyorum. Onunla konuşuyorum. Aklımdan hiç çıkmıyor, incil'i okudum çok etkilendim ama hala sorularım var. Vaftiz meselesini anlamıyorum.vaftiz edilmesem cehenneme mi girerim? Hristiyanlık yakın geliyor... 053******, gerçekten bana sabredebilecek kişilerden yardım diliyorum.

Gadara'da İsa'yı karşılamaya kaç kişi geldi? Gadara'da İsa'yı karşılamaya kaç kişi geldi? Matta 8:28, Markos 5:1-2, Luka 8:26-27 İki kişi (Matta 8:28 ) - "İsa gölün karşı yakasında Gadaralıların memleketine vardığında, cine tutsak iki kişi mezarlık mağaralardan çıkıp O'nu karşıladı. Bunlar öyle tehlikeliydi ki, o yoldan kimse geçemiyordu." Bir kişi ( Markos 5:1-2) - "Gölün karşı yakasına, Gerasalıların memleketine vardılar. <sup>2</sup>İsa kayıktan iner inmez, kötü ruha tutsak olan bir adam mezarlık mağaralardan çıkıp O'nu karşıladı," Bir kişi ( Luka 8:26-27) - "Celile'nin karşısında bulunan Gerasalıların memleketine vardılar. <sup>27</sup>İsa karaya çıkınca kentten bir adam O'nu karşıladı. Cinlere tutsak olan ve uzun zamandan beri giysi giymeyen bu adam evde değil, mezarlık mağaralarda yaşıyordu. " ...

Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? Evet arkadaşlarım konu başlığındanda anlaşılacağı üzere,cevablarınızı bekliyorum,Saygılar. Bana ruyamda elini nüksettirdiler,ben elini gördüm.

İsa'yı rüyamda gördüm anlamı nedir??? Merhabalar Ablamınn gördüğü rüyanın anlamı nedir sizce?? Bundan seneler önce görmüş ve etkisinde kalmış.Rüya şöyle : İstanbul Harbiye otobüs durağı civarında dolaşırken birden çok şiddetli bir yer sarsıntısı oluyor ve şiddeti gittikçe artıyor. Bu sırada ( Ablam İsa nın dış görünüşünü bilmiyor daha önce hiç görmemiş ama rüya sonrası baktığı resmi görünce hayretler içinde kalıyor. Çünkü gördüğü insan açık tenli,siyah uzun parlak saçlı ve dinç yüzlü) Bu sırada elinde asası ile İsa gökten iniyor ve deprem şiddetleniyor herkes bir yere kaçışıyor ve korku içinde.. Ve ablam bağrıyor lütfen korkmayın ,elele tutuşun iyi şeyler düşünün o zaman tüm bunlar bitecek diyor.

Sevmek Tanri Sevgidir. Tanri biricik Oğlu aracılığıyla yaşayalim diye O`nu dünyaya gönderdi,böylece bizi sevdiğini gösterdi. Biz Tanri´yi seviyormuyuz? Sevmek Kutsal Kitap´ta şöyle açiklaniyor. "Sevgi sabirlidir,sevgi şevkatlidir.Sevgi kiskanmaz,övülmez,böbürlenmez. 1.Kor 13;4 Cünkü Tanri dünyayi o kadar cok sevdiki,biricik Oglunu verdi.Öyleki,O´na imanedenlerin hicbiri mahvolmasin.hepsi sonsuz yasama kavussun.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih