İsa'yı sevmek... konusu
898 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
Flyboy tarafından gönderildi.
İsa'yı sevmek... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

06-04-11, 00:49
hedere
Ruhullah olarak anılan Hz İsa'ya karşı elbette derin bir sevgim, saygım var ve aynı zamanda Kelimetullah (Tanrının Kelimesi, sözü) da İsa'yı anlatır. Başımın üstünde, kalbimde derin yeri olan bir varlık olarak Hz İsa elbette ve elbette yürekten gelen temiz duyguların hepsini hak etmiştir.
Selametle...
İsa'yı sevmek...
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
İsa'yı sevmek...

06-04-11, 01:48
Rab İyidir
Hz.İsa mı ? böyle birisi varmı ? bilen
hristiyan kardeşimiz varmı ? ben çıkaramadım hz.isa'yı.benim bildiğim ve kabul ettiğim bir tek Mesih İsa var.hz.isa diye birisi hiç yaşamamıştır
İsa'yı sevmek...
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsa'yı sevmek...

06-04-11, 07:07
Grace84
Hz. yani Hazreti kelimesi kişileri yüceltmek amacıyla kullanılan bir ünvandır. Müslümanlar bu kelimeyi sadece peygamber isimlerinin önüne koymazlar. Hz. Allah dediklerini de duymuşsunuzdur belki. O yüzden arkadaşımıza yüklenmeye gerek yok. Belli ki Mesih İsa'ya Kuran'da öyle yapması gerektiği yazdığı için 'derin bir sevgi'si var.
İsa'yı sevmek...
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsa'yı sevmek...

06-04-11, 18:13
Rab İyidir
öyle yada böyle,ben hz.isa adında birisini reddediyorum,yüceltmek için kullanılan bir ünvan olsa bile(ki doğruluğundan eminmisiniz bilmiyorum) Mesih İsa'ya hz.isa demeyi asla tercih ve kabul etmem,tıpkı rab,tanrı,YHVH dururken allah demeyi tercih ve kabul etmediğim gibi.
İsa'yı sevmek...
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsa'yı sevmek...

06-04-11, 18:17
hedere
|
|
Spetsnaz
|
|
Hz.İsa mı ? böyle birisi varmı ? bilen hristiyan kardeşimiz varmı ? ben çıkaramadım hz.isa'yı.benim bildiğim ve kabul ettiğim bir tek Mesih İsa var.hz.isa diye birisi hiç yaşamamıştır
|
Bu şekilde davranışınız sevgi dini olarak bahsettiğiniz
Hristiyanlık öğretisine uyar mı diye sormak istedim ve Grace84 nickli arkadaşımızın yaptığı gibi davranmak kuşkusuz daha olumlu bir davranış olurdu diye düşünüyorum. Çünkü, büyük bir merakla
Hristiyanlığı araştırmaktayım ve bu şeklide davranışlar olduğu zaman da gerek merakım gerekse alakam körelmektedir. Amacım saldırı değil ve mesajlarımı incelerseniz asla saldırgan veya saygısız şeyler yazmadığımı görebilirsiniz. Mesela size bol küfürlü tehdit mesajı gönderen bir mesajın altında da tamamen sizi savunan ve hak veren bir yorum attım. İnancıma göre Kitab Ehli adı verilen Müslüman,
Hristiyan ve Yahudiler ile tartışmak, kavga etmek değil, aile bile kurulabilecek kadar yakın olmak, dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek kaygısı vardır.
İsa'yı sevmek...
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsa'yı sevmek...
İsa'yı sevmek... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil