Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusu
3779 kez okundu,
18 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

15-01-12, 14:21
yenidogan
Kardeşlerim.Sizlerle naçizane duygularımı paylaşmak istiyorum.
Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var.
Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de
Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor.
Kardeşlerim bizler gerçekten kardeşler olmalıyız.Tüm bunlara rağmen şunu da söylemem lazım ki iyi ki varsınız.Müslümanlarla son günlerde yaşadığım konuşmaları hatırladığım zaman
Hristiyan kardeşimle gereksiz yere kavga etmek dahi çok daha hoştur diyorum.Cahilden dostun olacağına,alimden düşmanın olsun.
Uzun lafın kısası;Kardeşlerim her şeye rağmen hepinizi çok seviyorum.Lütfen birbirimize sıkıca sevgiyle sarılalım.Birbirimizi kırmayalım.Birbirimize öfkelenmeyelim.Sevelim.Ön ce Rabbi sonra birbirimizi çok sevelim.Birbirimizin değerini bilelim.İmanın ne büyük bir hediye olduğunu unutmayalım...
Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim
Romans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

15-01-12, 22:54
datatip
|
|
yenidogan
|
Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var.
Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor.
Kardeşlerim bizler gerçekten kardeşler olmalıyız.Tüm bunlara rağmen şunu da söylemem lazım ki iyi ki varsınız.Müslümanlarla son günlerde yaşadığım konuşmaları hatırladığım zaman Hristiyan kardeşimle gereksiz yere kavga etmek dahi çok daha hoştur diyorum.Cahilden dostun olacağına,alimden düşmanın olsun.
Uzun lafın kısası;Kardeşlerim her şeye rağmen hepinizi çok seviyorum.Lütfen birbirimize sıkıca sevgiyle sarılalım.Birbirimizi kırmayalım.Birbirimize öfkelenmeyelim.Sevelim.Ön ce Rabbi sonra birbirimizi çok sevelim.Birbirimizin değerini bilelim.İmanın ne büyük bir hediye olduğunu unutmayalım...
|
Katılıyorum.
Mezhepler arası gönül birliği olmalı.
Farklı bir mezhep yada tarikat kurmak marifet değildir.Herşeye rağmen anlayabilmek ve sevmek, ve bu şekilde hep birlikte aydınlığa,ışığa ilerlemek marifetdir.
Evetimiz evet,hayırımız hayır olacaksa,mezhepler arası gönül birliğine evetdir

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

16-01-12, 12:05
FormerlySaul
|
|
yenidogan
|
Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor.
Kardeşlerim bizler gerçekten kardeşler olmalıyız.Tüm bunlara rağmen şunu da söylemem lazım ki iyi ki varsınız.Müslümanlarla son günlerde yaşadığım konuşmaları hatırladığım zaman Hristiyan kardeşimle gereksiz yere kavga etmek dahi çok daha hoştur diyorum.Cahilden dostun olacağına,alimden düşmanın olsun.
|
Sevgili Kardeşim,
Dediklerinin çoğuna katılıyorum. Var olan mezhepler ayrılık doğurmamalı tam tersine birliğimizi pekiştirip renk katmalı. Birbirimizi hemen yargılamamalıyız.
Ancak Türk milleti kendini beğenmiş deyişine katılmıyorum. Seninde Türk olduğunu varsayarak bu deyişinde bir art niyet de aramıyorum. Fakat yabancı forumlara gidip özellikle Katolik ve Protestanlar arasındaki tartışmalara bakarsan asıl kendini beğenmişliği görebilirsin (biz burda Müslümanlarla bile iki ayrı inanç olmasına rağmen birbirimizi o kadar kötü eleştirmiyoruz). Kendini beğenmişlik ve kibir en büyük günahtır ve milletlere mahsus bir olgu değildir. Tanrı korusun hepimiz bu günaha düşebiliriz.
Protestan kiliseleri kötü durumda demişsin. Protestan hareketine kesinlikle "karşı" değilim. Benim bakış açıma göre bu hareket olmasaydı kendi kilisemdeki "reform" hareketi ne kadar ivme kazanırdı bilemiyorum. Ancak tabiki katılmadığım yanları varki katılsaydım Protestan olurdum. Ama bunlar "onlar
hristiyan değildir" demeye cüret edemiyeceğimiz küçük farklar.
Gene yabancı forumlarda bol bol kavga çıkartan bir konu. Protestanlar iyi işlerle kurtuluş olmaz, gerçek iman iyi işleri doğurur diyor. Katolikler iman iyi işlerle desteklenirse imandır yoksa ölüdür diyor. İşin sonunda bu dava "bir kere kurtulan her zaman kurtulmuştur" olayına bağlanıyor. Aslında söylenen şu :
Protestan: İmanın gerçek iman değilse zaten iyi işlerinde olmaz kurtulamazsında.
Katolik: İmanını iyi işlerle desteklemezsen imanını ve kurtuluşunu kaybedebilirsin.
Bu kulağa çok farklı gelen şeyler ama bence tamamen aynı yere çıkıyor ve kardeşler bu aynı yere ulaşan farklı yollar için birbirini kırıyor. İşin en komik yanı ise bahsedilen ve bol bol kavga edilen bu konu "cehenneme nasıl gideceğimiz" ile ilgili. Yani hiç birimizin gitmeyi istemediği ve planlamadığı yere. Bütün mezheplerin cennete nasıl gideceğimiz konusunda fikri aynı: "Mesihi Takip etmek". Geri kalan şeyler için üzüyoruz birbirimizi.
İşin sonunda Şeytan kazançlı çıkıyor.
Keşke bunları yapmasak herkesin düşüncesine saygı gösterip, farklılıklarımız için nefret etmesekte benzerliklerimiz için sevgi duyup şükür etsek.
Türkiyedeki protestanların ise asıl sorunu merkezi idare eksikliği. O yüzden yurtdışındaki kardeşlere göre büyük sorunlar yaşanabiliyor. Dilerim ki ileride bu sorunlar çözülür.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-01-12, 21:24
yenidogan
Evet ben de Türk'üm.Dediklerinde katılmayacak hiç bir nokta yok.Türk milleti olarak kendimizi beğenmişiz derken bizde
Hristiyan olan herkes kendi yorumunu icat edip onu mükemmel yol ilan ediyor.Herkes dini otorite gibi davranıyor.40 kişilik küçücük bir kilisede 10 farklı görüş olabiliyor.Herkes görüşüne katılmayanı imansızlığa varan sözlerle suçlayabiliyor.Bunlar apayrı konular.
Kısaca demeye çalıştığım Müslümanlar'ın bize olan tavrını ve mantıksızlığını görünce hakkında en olumsuz düşündüğüm kardeşimi dahi ne kadar sevdiğimi farkettim.Birbirimizin kıymetini bilelim istedim...
Romans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /

17-01-12, 05:02
FormerlySaul
|
|
yenidogan
|
Evet ben de Türk'üm.Dediklerinde katılmayacak hiç bir nokta yok.Türk milleti olarak kendimizi beğenmişiz derken bizde Hristiyan olan herkes kendi yorumunu icat edip onu mükemmel yol ilan ediyor.Herkes dini otorite gibi davranıyor.40 kişilik küçücük bir kilisede 10 farklı görüş olabiliyor.Herkes görüşüne katılmayanı imansızlığa varan sözlerle suçlayabiliyor.Bunlar apayrı konular.
Kısaca demeye çalıştığım Müslümanlar'ın bize olan tavrını ve mantıksızlığını görünce hakkında en olumsuz düşündüğüm kardeşimi dahi ne kadar sevdiğimi farkettim.Birbirimizin kıymetini bilelim istedim...
|
Birbirimizin kıymetini bilme konusunda katılıyorum kardeşim.
Ben mantıksız müslüman, ateist veya budistle konusmuyorum bile bu konuları zaten. Mantıklı müslüman kardeşlerimizle çok keyifli sohbetler olabiliyor ama saygı oldukça arada.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>