Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusu 3779 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim Kardeşlerim.Sizlerle naçizane duygularımı paylaşmak istiyorum. Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var. Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor. Kardeşlerim bizler gerçekten kardeşler olmalıyız.Tüm bunlara... Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusu 3779 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-12, 14:21
yenidogan

Kardeşlerim.Sizlerle naçizane duygularımı paylaşmak istiyorum.

Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var.

Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor.

Kardeşlerim bizler gerçekten kardeşler olmalıyız.Tüm bunlara rağmen şunu da söylemem lazım ki iyi ki varsınız.Müslümanlarla son günlerde yaşadığım konuşmaları hatırladığım zaman Hristiyan kardeşimle gereksiz yere kavga etmek dahi çok daha hoştur diyorum.Cahilden dostun olacağına,alimden düşmanın olsun.

Uzun lafın kısası;Kardeşlerim her şeye rağmen hepinizi çok seviyorum.Lütfen birbirimize sıkıca sevgiyle sarılalım.Birbirimizi kırmayalım.Birbirimize öfkelenmeyelim.Sevelim.Ön ce Rabbi sonra birbirimizi çok sevelim.Birbirimizin değerini bilelim.İmanın ne büyük bir hediye olduğunu unutmayalım...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-12, 22:54
datatip

yenidogan

Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var.

Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor.

Kardeşlerim bizler gerçekten kardeşler olmalıyız.Tüm bunlara rağmen şunu da söylemem lazım ki iyi ki varsınız.Müslümanlarla son günlerde yaşadığım konuşmaları hatırladığım zaman Hristiyan kardeşimle gereksiz yere kavga etmek dahi çok daha hoştur diyorum.Cahilden dostun olacağına,alimden düşmanın olsun.

Uzun lafın kısası;Kardeşlerim her şeye rağmen hepinizi çok seviyorum.Lütfen birbirimize sıkıca sevgiyle sarılalım.Birbirimizi kırmayalım.Birbirimize öfkelenmeyelim.Sevelim.Ön ce Rabbi sonra birbirimizi çok sevelim.Birbirimizin değerini bilelim.İmanın ne büyük bir hediye olduğunu unutmayalım...
Katılıyorum.
Mezhepler arası gönül birliği olmalı.
Farklı bir mezhep yada tarikat kurmak marifet değildir.Herşeye rağmen anlayabilmek ve sevmek, ve bu şekilde hep birlikte aydınlığa,ışığa ilerlemek marifetdir.
Evetimiz evet,hayırımız hayır olacaksa,mezhepler arası gönül birliğine evetdir

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-12, 12:05
FormerlySaul

yenidogan

Sevgili Kardeşim,

Dediklerinin çoğuna katılıyorum. Var olan mezhepler ayrılık doğurmamalı tam tersine birliğimizi pekiştirip renk katmalı. Birbirimizi hemen yargılamamalıyız.

Ancak Türk milleti kendini beğenmiş deyişine katılmıyorum. Seninde Türk olduğunu varsayarak bu deyişinde bir art niyet de aramıyorum. Fakat yabancı forumlara gidip özellikle Katolik ve Protestanlar arasındaki tartışmalara bakarsan asıl kendini beğenmişliği görebilirsin (biz burda Müslümanlarla bile iki ayrı inanç olmasına rağmen birbirimizi o kadar kötü eleştirmiyoruz). Kendini beğenmişlik ve kibir en büyük günahtır ve milletlere mahsus bir olgu değildir. Tanrı korusun hepimiz bu günaha düşebiliriz.

Protestan kiliseleri kötü durumda demişsin. Protestan hareketine kesinlikle "karşı" değilim. Benim bakış açıma göre bu hareket olmasaydı kendi kilisemdeki "reform" hareketi ne kadar ivme kazanırdı bilemiyorum. Ancak tabiki katılmadığım yanları varki katılsaydım Protestan olurdum. Ama bunlar "onlar hristiyan değildir" demeye cüret edemiyeceğimiz küçük farklar.

Gene yabancı forumlarda bol bol kavga çıkartan bir konu. Protestanlar iyi işlerle kurtuluş olmaz, gerçek iman iyi işleri doğurur diyor. Katolikler iman iyi işlerle desteklenirse imandır yoksa ölüdür diyor. İşin sonunda bu dava "bir kere kurtulan her zaman kurtulmuştur" olayına bağlanıyor. Aslında söylenen şu :

Protestan: İmanın gerçek iman değilse zaten iyi işlerinde olmaz kurtulamazsında.
Katolik: İmanını iyi işlerle desteklemezsen imanını ve kurtuluşunu kaybedebilirsin.

Bu kulağa çok farklı gelen şeyler ama bence tamamen aynı yere çıkıyor ve kardeşler bu aynı yere ulaşan farklı yollar için birbirini kırıyor. İşin en komik yanı ise bahsedilen ve bol bol kavga edilen bu konu "cehenneme nasıl gideceğimiz" ile ilgili. Yani hiç birimizin gitmeyi istemediği ve planlamadığı yere. Bütün mezheplerin cennete nasıl gideceğimiz konusunda fikri aynı: "Mesihi Takip etmek". Geri kalan şeyler için üzüyoruz birbirimizi.

İşin sonunda Şeytan kazançlı çıkıyor.

Keşke bunları yapmasak herkesin düşüncesine saygı gösterip, farklılıklarımız için nefret etmesekte benzerliklerimiz için sevgi duyup şükür etsek.

Türkiyedeki protestanların ise asıl sorunu merkezi idare eksikliği. O yüzden yurtdışındaki kardeşlere göre büyük sorunlar yaşanabiliyor. Dilerim ki ileride bu sorunlar çözülür.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-12, 21:24
yenidogan

Evet ben de Türk'üm.Dediklerinde katılmayacak hiç bir nokta yok.Türk milleti olarak kendimizi beğenmişiz derken bizde Hristiyan olan herkes kendi yorumunu icat edip onu mükemmel yol ilan ediyor.Herkes dini otorite gibi davranıyor.40 kişilik küçücük bir kilisede 10 farklı görüş olabiliyor.Herkes görüşüne katılmayanı imansızlığa varan sözlerle suçlayabiliyor.Bunlar apayrı konular.

Kısaca demeye çalıştığım Müslümanlar'ın bize olan tavrını ve mantıksızlığını görünce hakkında en olumsuz düşündüğüm kardeşimi dahi ne kadar sevdiğimi farkettim.Birbirimizin kıymetini bilelim istedim...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-01-12, 05:02
FormerlySaul

yenidogan
Evet ben de Türk'üm.Dediklerinde katılmayacak hiç bir nokta yok.Türk milleti olarak kendimizi beğenmişiz derken bizde Hristiyan olan herkes kendi yorumunu icat edip onu mükemmel yol ilan ediyor.Herkes dini otorite gibi davranıyor.40 kişilik küçücük bir kilisede 10 farklı görüş olabiliyor.Herkes görüşüne katılmayanı imansızlığa varan sözlerle suçlayabiliyor.Bunlar apayrı konular.

Kısaca demeye çalıştığım Müslümanlar'ın bize olan tavrını ve mantıksızlığını görünce hakkında en olumsuz düşündüğüm kardeşimi dahi ne kadar sevdiğimi farkettim.Birbirimizin kıymetini bilelim istedim...
Birbirimizin kıymetini bilme konusunda katılıyorum kardeşim.
Ben mantıksız müslüman, ateist veya budistle konusmuyorum bile bu konuları zaten. Mantıklı müslüman kardeşlerimizle çok keyifli sohbetler olabiliyor ama saygı oldukça arada.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim konusuna benzer konular;

Ortodoks - Katolik - Protestant Bu Noel devresinde sizlerlen bu video'yu paylasmak istedim. http://www.youtube.com/watch?v=rIZxOasGcD0 Bu video'nun icerikligi heppimizin son zamnlarda arzu ettigimiz ama acikca ifade edemedigimiz bir konuya deginmis... Simdiden heppinize aileleriniz ilen birlikte mutlu ve güzel bir noel - devresi temenni ederim. Sevgiler

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/RussianOrthodoxCandles-300x210.jpg Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi Rus Ortodoks Kilisesi ve Alman Proteston Kilisesi arasında “kadın başkan” krizi patlak verdi. Almanya Protestan Kilisesi’nin başına “ilk kez bir kadın başpiskoposun” seçilmesi Rus Ortodoks Kilisesi’ni ayağa kaldırdı. “Kadınların papazlık yapamayacağını” söyleyen Rus Ortodoks Kilisesi, Alman Protestan Kilisesi ile 50 yıldır sürdürdüğü diyaloğu askıya aldıklarını açıkladı. Almanya’da 25 milyon üyesi bulunan Protestan Kilisesi’nin en tepesine başpiskopos olarak geçen ay sonunda Margot Kaessmann seçilmişti. Seçimin ardından Rus Ortodoks Kilisesi,...

Kuzey İrlanda'da Katolik - Protestan Çatışması Kuzey İrlanda’da Katolik – Protestan Çatışması Kuzey İrlanda’nın Belfast kentinde Pazartesi gecesi gerçekleşen gösterilerde 22 polis yaralandı. Kentin batısındaki eylemlerde milliyetçi gruplar, polise molotof kokteyli attı, polis göstericilere plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaralanan polislerden dördü hastanede tedavi altına alındı ancak kimsenin hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Polis bölgede ateş açıldığı iddialarını da araştırıyor.

Katolik Özgür İrade Öğretisi'ne inanan ama Protestan olduğunu zannedenler... Many Protestants Believe the Jesuit- Roman Catholic View of Free Will (The Roman Catholic Council of Trent, The Sixth Session: Justification) Birçok Protestan Cizvit - Katolik Özgür İrade öğretisine inanıyor. (Roma Katolik Kilisesi Trend Konsili, 6. Oturum: Gerekçe)

Anglikan kilisesi, Protestan mı yoksa Katolik bir mezhep midir? Aslında her ikisi de! Anglikanizm, Katoliklik ile Protestanlık arasında bir orta yoldur. Özünde Anglikan kilisesi ne Katoliktir, ne de Protestandır... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8b/ChristianityBranches.svg/659px-ChristianityBranches.svg.png Ama Roma'ya bağlı olmayan her Batı kilisesinin 'Protestan' olarak adlandırılması neticesinde bu tür bir kategorizasyona dahil edilmişse de,cemaat içinde ''High Church'' denilen geleneksel kanatta bulunan Anglo-Katolik kısım,bu sınıflandırmaya karşı çıkar ve ''Anglikan''lığın Protestanlık ve Katoliklikten bağımsız otonom bir batı kilisesi ve mezhebi olduğunu savunur.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih