Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap konusu
1546 kez okundu,
24 kez cevaplandı. En son mesaj
SWART23 tarafından gönderildi.
Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

04-07-11, 19:45
Sixarrows
Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim.
Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş.
Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi:
'' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2 senede milli görüş gömleğini çıkardık diyenlere inananlar, partimizi 60 yıllık politikalarla eleştiriyorlar. Parti başkanı dahil olmak üzere varlık vergisini uygulamaya koyanlardan hiç biri bugün yaşamıyordur belki. Üstelik bu parti kapatıldı, yepyeni insanlarla tekrar açıldı. Ama kimse şuanki Demokrat Parti'yi menderes döneminin otoriter uygulamalarıyla eleştirmiyor. Bir de ne diyorlar, CHP iktidarlarında hep kıtlık, yokluk olmuş. CHP'nin doğru düzgün iktidarda olduğu dönem dünya savaşı yıllarıydı ki avrupa ülkeleri milyonlarca vatandaşını kaybetti, ekonomik olarak çöktü. Böyle bir ortamda bekliyorlar ki Türkiye o dönemlerde refah içinde olsun. CHP o dönemde yapılabilecek en uygun politikaları yaptı, bunu eleştirenler söylesin onlar nasıl yönetirdi acaba dünya savaşı yıllarını. Neymiş ekmek karneyle veriliyormuş, sanki keyfiyen veriyorlardı. Yeter artık, bizi eleştireceksiniz gündem konularıyla eleştirin, böyle şeylerle eleştirenler sadece CHP'den nefret ettiği için, vurmak için eleştiriyorlar. Bugün eleştirilecek yanımızı bulamıyorlar da ondan 60 yıllık politikalarla eleştiriyorlar. ''
Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap

04-07-11, 20:46
datatip
CHP'nin forumumuzla (
Hristiyanlarla) ilgilenmesi çok güzel.Aynı inceliği AKP ve diğer partilerdende duymak güzel olacak.CHP olarak yeni yazılar görmek dileğiyle

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

04-07-11, 21:08
In Hoc Signo Vinces
Her şeyi geçtim Sn. Kılıçdaroğlu'nun direk forumu muhatap alıp cevap vermesi bile çok hoş bir şey. Ayrıca haklı. CHP sürekli İnönü ile eleştiriliyor ve dönüp aynı kaseti oynatmak artık baymaya başladı. Bu CHP eskisiyle alakası olmayan heleki 60 sene öncesiyle alakası hiç olmayan taze bir oluşum ve henüz bir işini görmedik, bu yüzden acımasızca eleştirmeyi doğru bulmuyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-07-11, 22:05
Aliriza
Olduğu gibi düşüncelerine katılıyorum. CHP, sosyal-demokrat bir parti hüviyetini kazanmaya başladı. CHP, özgürlügün, demokrasinin ve sosyal adaletin savunucusu ve uygulayıcısı bir partidir. Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi,CHP'ni tekrar sosyaldemokrat, çağdaş düşünceye çekmiştir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-07-11, 22:24
huzurlu
|
|
Sixarrows
|
Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim.
Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş.
Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi:
'' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2 senede milli görüş gömleğini çıkardık diyenlere inananlar, partimizi 60 yıllık politikalarla eleştiriyorlar. Parti başkanı dahil olmak üzere varlık vergisini uygulamaya koyanlardan hiç biri bugün yaşamıyordur belki. Üstelik bu parti kapatıldı, yepyeni insanlarla tekrar açıldı. Ama kimse şuanki Demokrat Parti'yi menderes döneminin otoriter uygulamalarıyla eleştirmiyor. Bir de ne diyorlar, CHP iktidarlarında hep kıtlık, yokluk olmuş. CHP'nin doğru düzgün iktidarda olduğu dönem dünya savaşı yıllarıydı ki avrupa ülkeleri milyonlarca vatandaşını kaybetti, ekonomik olarak çöktü. Böyle bir ortamda bekliyorlar ki Türkiye o dönemlerde refah içinde olsun. CHP o dönemde yapılabilecek en uygun politikaları yaptı, bunu eleştirenler söylesin onlar nasıl yönetirdi acaba dünya savaşı yıllarını. Neymiş ekmek karneyle veriliyormuş, sanki keyfiyen veriyorlardı. Yeter artık, bizi eleştireceksiniz gündem konularıyla eleştirin, böyle şeylerle eleştirenler sadece CHP'den nefret ettiği için, vurmak için eleştiriyorlar. Bugün eleştirilecek yanımızı bulamıyorlar da ondan 60 yıllık politikalarla eleştiriyorlar. ''
|
Şimdi siz bir yandan ülkenin kurucu partisi olduğunuzu söyleyecek bununla iftihar edeceksiniz, ilk genel başkanınızın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyleyip bununla ifithar edeceksiniz; Atatürk'ün vasiyetini ortaya sürüp İşbankası hisselerinizi ve Orman çiftliği payınızı isteyeceksiniz; öta yandan da işinize gelmeyen konular sözkonusu olunca biz yepyeni bir partiyiz, o parti kapandı sonra yepyeni insanlarla tekrar açıldı diyeceksiniz. Bu olmaz. O tarihin başarılarının onurunu taşıyorsanız, sorumluluklarını da kabul etmek zorundasınız. Ya da diyeceksiniz ki biz 1990 larda Deniz Baykalın kurucusu olduğu yepyeni bir partiyiz. 1920 lerdeki ile aramızdaki sadece isim benzerliğidir. O zaman kimse sizi geçmiş icraatlarınızla sorgulamaz.
Gündem konularına gelirsek ki haklısınız. Bence gündem konuları zaten eleştirilmeniz için yeterince materyal sunuyor. Geçmişe gerek yok..

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil