Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum konusu 614 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj orthodox38 tarafından gönderildi. Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum Yaklaşık 3-4 aydır içinde bulunduğum bir sıkıntı bu kendisi müslüman ve gerçekten çok rahatsız edici derecede müslüman yani bazı davranışları çok kötü ve içimi acıtacak cinsten,kendisini çok seviyorum evlenmek istiyorum fakat bu mümkün değil.Konuya gelelim ben kendimi tutamayıp peygamberine küfür ettim bugün sonra pişman oldum çünkü ne olursa olsun asla küfür etmemeliyim ve kendisi cumhuriyet döneminde asılan hocalardan bahsettiğinde de hoş olmayan yorumlar yaptım ve kendimi çok aşağılık hissettim.Mesih imanlısı biri olarak kendime hiç yakıştıramadığım hareketler yaptım ve sinirlenip tam bir aptal gibi davrandım.Keşke her kötü işe kalkıştığımda İsa gelip beni doğru yola sürüklese.Onu hiçbir şekilde hristiyan yapamıyorum çünkü gerçekten beyni yıkanmış vaziyette bu durumda onu terk etmem... Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum konusu 614 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj orthodox38 tarafından gönderildi.

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-10-11, 23:22
AlexandrovRadovic

Yaklaşık 3-4 aydır içinde bulunduğum bir sıkıntı bu kendisi müslüman ve gerçekten çok rahatsız edici derecede müslüman yani bazı davranışları çok kötü ve içimi acıtacak cinsten,kendisini çok seviyorum evlenmek istiyorum fakat bu mümkün değil.Konuya gelelim ben kendimi tutamayıp peygamberine küfür ettim bugün sonra pişman oldum çünkü ne olursa olsun asla küfür etmemeliyim ve kendisi cumhuriyet döneminde asılan hocalardan bahsettiğinde de hoş olmayan yorumlar yaptım ve kendimi çok aşağılık hissettim.Mesih imanlısı biri olarak kendime hiç yakıştıramadığım hareketler yaptım ve sinirlenip tam bir aptal gibi davrandım.Keşke her kötü işe kalkıştığımda İsa gelip beni doğru yola sürüklese.Onu hiçbir şekilde hristiyan yapamıyorum çünkü gerçekten beyni yıkanmış vaziyette bu durumda onu terk etmem gerekiyor çünkü bu kadar açık bir şekilde İsa'ya karşı küfre düşen biri ile arkadaşlık kurmam çok saçma çünkü ben gerçekten önem veririm dinime.Ne olurdu ki oda hristiyan doğsaydı da şimdi bunları düşünmeseydik..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-10-11, 01:22
melkem

AlexandrovRadovic
Yaklaşık 3-4 aydır içinde bulunduğum bir sıkıntı bu kendisi müslüman ve gerçekten çok rahatsız edici derecede müslüman yani bazı davranışları çok kötü ve içimi acıtacak cinsten,kendisini çok seviyorum evlenmek istiyorum fakat bu mümkün değil.Konuya gelelim ben kendimi tutamayıp peygamberine küfür ettim bugün sonra pişman oldum çünkü ne olursa olsun asla küfür etmemeliyim ve kendisi cumhuriyet döneminde asılan hocalardan bahsettiğinde de hoş olmayan yorumlar yaptım ve kendimi çok aşağılık hissettim.Mesih imanlısı biri olarak kendime hiç yakıştıramadığım hareketler yaptım ve sinirlenip tam bir aptal gibi davrandım.Keşke her kötü işe kalkıştığımda İsa gelip beni doğru yola sürüklese.Onu hiçbir şekilde hristiyan yapamıyorum çünkü gerçekten beyni yıkanmış vaziyette bu durumda onu terk etmem gerekiyor çünkü bu kadar açık bir şekilde İsa'ya karşı küfre düşen biri ile arkadaşlık kurmam çok saçma çünkü ben gerçekten önem veririm dinime.Ne olurdu ki oda hristiyan doğsaydı da şimdi bunları düşünmeseydik..
Degerli kardesim;

Bayan olsun erkek olsun. Ne kadar iliskilerimizde yakin da (Akrabalik, arkadaslik vs ) olsak cogu zaman din konulari acildigi zaman cok tartismalar olabiliyor. Dini konular mi cok hassas . Yoksa insanlar mi ? Bana göre din ve insanda hassastir bu konularda.

Mesela basit bir konudan bahsetsek bile yüz mimikleri ve hareketlerde ani degismeler olabiliyor. Daha sonra ister istemez agizdan olumsuz sözcükler türeyebiliyor.

Bunun ortasini bulmak gercekten cok büyük bir sagduyu gerektiriyor. Ben bir cok defa konusurken konu dine gelince karsimdakilerin soru sorus sekli ve alayci tavirdan cok etkilenip gereksiz seyler söylemisimdir. Yasadigim bir olayi anlatmak istiyorum. Sunni Alevi ve hristiyan olan 3 arkadas konusuyorlar. Onlarin ne kadar inanclarina bagli olduklari yada ne kadar sunni yada Alevi yada hristiyan olduklari bir yana konu alevi ile hristiyan arkadasin sünni görüslü kesimden dolayi gördükleri davranislar hakkinda sohbete dönmüstü. Sunni arkadas sohbet bitene kadar sesini cikarmadi ve normal olarak kisiligin ve ortamin vermis oldugu yapidan dolayi hakli olduklarini söyledi fakat bir arkadasin sunni arkadasin kirilacagini bilmeden agzindan bir kac kelime türetti fakat sonra bunu bir sekilde telafi etmeye calisti.

Genelde dini sohbetlerde cok görülen bir durum. insani bazen bir cikmaza sokabilir. Dilegim Kiz arkadasiniz icin en hayirlisi ne ise o olur. Cünkü kisinin hristiyan olmasida bazen yetmeyebiliyor beraber yasamaya.

Hristiyan olmasi tabii ki cok güzel olurdu. Aile problemleri akrabalarin tutumlari insani bezdiriyor. Bu durumdan dolayi kisiler akrabalarindan ailelerinden uzak bir yasam sürüyorlar. Özellikle cogu kisi yurt disina kaciyor. Toplumsal baski bunu tetikliyor. Benim lisede aramin iyi oldugu bir kiz vardir. Kiz sohbet sirasinda hristiyan oldugumu ögrenince böyle bir kac sözcük sarf etti. Nasil yani simdi sen kafirmisin. :) Öyle diyosan öyle olsun dedim. yasim 15 dini bilgim dogru dürüst yok. Bunu diyince ben birden mesafe koydum fakat iki gün sonra borc para istedi. Sohbet etmeye devam ettik. Cocukluk iste.

Esenlikler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-10-11, 16:32
AlexandrovRadovic

Teşekkür ederim,sizce onu nasıl Hristiyanlığa yöneltebilirim o kadar yoğun bir aile baskısı altında kalmış ki dönmesi imkansız gibi geliyor lütfen yardım edin

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-10-11, 18:35
Rab İyidir

AlexandrovRadovic
Teşekkür ederim,sizce onu nasıl Hristiyanlığa yöneltebilirim o kadar yoğun bir aile baskısı altında kalmış ki dönmesi imkansız gibi geliyor lütfen yardım edin
Rabbin kendisine çekmesi gerek sevgili kardeşim,biz kendi gücümüzle kişileri Mesihe yöneltemeyiz.Kız arkadaşınızın kendisinin Rabbi tanımak,gerçeği bulmak,kurtulmak istemesi gerekir,o zaman Rab sözünde vaad ettiği üzere kendisini bulduracak o kişiye.Fakat işte insanın yüreğine bu arzuyu yerleştirende Rabdir.Yani Rabbe bol bol dua et,yakar kardeşim.kilisendeki imanlı kardeşlerindende bu konuda dua iste,çünkü :

Matta 18:19 Yine size şunu söyleyeyim, yeryüzünde aranızdan iki kişi, dileyecekleri herhangi bir şey için uyuşurlarsa, göklerdeki Babam dileklerini yerine getirir

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-10-11, 21:36
orthodox38

Çok sevdiim bir Arkadaşımla konuşurken bazı konularda hiç anlaşamıyorduk bu konular genelde dini konular oluyordu. Bana hep peygamberlerinden bahsediyoedu ve Allah'ı anlatıyordu. Bana Hristiyanlık'tan vazgeç, doru yol sadece Allahın yolu diyordu. Bana tekrar Kuranı oku diyordu. Bende bunlara inanmadıımı Allah'a tekrar iman etmeyeceimi söylüyordum ona. Söyleyince Hristiyanlıa küfür etmeye başladı.

Bu yaptıklarından sonra bir ay görüşmemiştik.

Ama ben ona kızgın deildim. Bende müslüman ailede yaşadıımdan biliyordum onlara hristiyanlık hakkında ne anlattıklarnı.

Bende 13 yaşma kadar onlar gibi düşünüyordum. Ve bir gün dayımn evinde incil'i bulunca ilgimi çekmişti bende dayıma okuyabilirmiyim diye sorunca evet tabi okuyabilirsin demişti. Ben incil'i okuyunca kendim çok iyi hissedmiştim, birden icimdeki allah korkusu kaybolmaya basliyordu ve Mesih sevgisi büyüyordu. Bunu dayima anlattm. Daymda bana kendisinin Hristiyan oldugunu söylemisti ama kimseye söyleme demisti. Sorunca dayima nezaman hristiyan oldugunu bana izmirdeyken yunan bir arkadasinin ona incili hediye ettigini söyledi ve okuyunca kendini iyi hissedini.

Bir ay sonra ben arkadasimin evine gittim bana nefretle bakiyordu. Ben ona bir incil almistim. Ona verirken dedimki: "Sen bena Nefretle baka bilirsin ama sen benim icin yinede kardesimsin. Bunu lütfen oku. "
Incili okumus ve bir hafta sonra bana mesaj atti:
Slm Kardesm, bana hedye ettin incili okudum ve kendimi cok ii hissedim sanki bütün dertlerim birden kayboldu bana hristiyanliga yol gösterdiin icin tsk ederim.

Simdi kendisi hristiyan oldu. =)

Bence sevdiigin kiza bir incil hediye edebilirsin. Okuyunca ne kadar güzel birsey oldunun farkina varir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAızdan giren şey insanı kirletmez İnsanı kirleten aızdan çıkandır. (Matta 15:11)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kız arkadaşımın hristiyan olmasını istiyorum konusuna benzer konular;

Hristiyan olmak istiyorum Merhaba.Hristiyan olmak istiyorum. konuyu epeyce araştırdım.Bir klisede gerekli kişilerle de konuşmak, sonra eğitimlere başlamak istiyorum. fakat biraz çekiniyorum. biraz da yakınımdaki kliseler hakkında pek bilgim yok. internette yeterli bilgiye ulaşamıyorum yada ben bulamıyorum.Bana en yakın kliseler bakırköyde yada yeşilköyde.. bir sorun daha var hangi gün açık olduklarını bilmiyorum ben bu kliselerin :/ Yönetim Notu: http://www.hristiyanolmak.com adresinde söylenenleri yaptınız mı?

Hristiyan olmak istiyorum Hristiyanlığı bayadır araştırıyorum ve artık Tanrıyla aramda iletişimimi güçlendirecek bi din olması gerektiğini farkettim.Nasıl Hrisityan olacağım.Nasıl dualar etmeliyim?

hristiyan olmak istiyorum bir hafta önce karar verdim ve hristiyanların inançları benim için çok daha iyi biraz araştırma yaptım okudum iman ettim vaftiz olmak istiyorum gayet ciddiyim tekirdağda yaşıyorum fakat daha önce hiç kliseye gitmedim hatta buradaki kliseler kullanılıyor mu onu bile bilmiyorum bana yardımcı olun lütfen istanbuldaki kliselere gelebilirim taksimdekilere ama birisi yardım etsin şimdi hemen neler yapmalıyım .... yaşım 18

Hristiyan olmak istiyorum? Uzun zamandır hristiyanlığa karşı bir ilgim var.Siteyi bir süredir geziyorum.İnternetten İncil'i okudum biraz.Parça parçada olsa. Bana çok doğru geldi.Okurken garip oluyorum ne bileyim. Anneme önceleri bana İncil alır mısın diyordum.Küçüktüm. Şimdi baya gencim.Neyse. Bana günah diyordu.Bizim evimizde bulunması günah vs. Anlamadım bende.Sonuçta kötü birşey değil ki. Dinimi değiştiricem diyordum.Onada günah diyordu. Ama ben inanıyorum,çok az bilgim var ama. Ve şey sorucaktım.Vaftiz olmak için ne kadar beklemeliyim? Yaşı olmaz biliyorum ama?? :/

Hristiyan olmak istiyorum Dedelerimin hristiyan olduğunu öğrendiğimden beri arayış içerisindeyim. Ve öz dinime dönmek isityorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Gerçekten saf bir niyetle size güveniyorum ************ Yönetim notu : telefon bilgilerinizi yayınlıyamayız. Bu bizim esirgememizden değil sizin iyiliğiniz içindir. Keza farklı inanıştaki üyelerimiz pek şefkatli değiller bizlere karşı . Küfür dağarcığınızın gelişmesini istemedik

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih