Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ?

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? konusu 505 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? Bu konudaki gerçek nedir acaba. Korku tanrı tarafından içimize ekilmişmidir öğrenilmiş bir şeymidir. Kim demiş korku içimize ekilidir diye,tabiki kanıtlanamaz. Belkide korku sonradan öğrenilmiş bir şeydir. Ben korkularımın üstüne çok gittim altında bir sürü korkum çıktı.Hatta korku benle köşe kapmaca bile oynadı.Artık neyden korkmuyorsam,korku bu sefer başka bir şeyin ardına saklanıyordu. Ama bana korku öğrenilmiş birşey olarak geliyor. Bebekler korkutulduğu içinmi incitildiği içinmi ağlar.Korku nedir Fakat sevgi ise doğuştan içimize ekili bir bebeğin gülüşünden bunu kolayca farkederiz Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? konusu 505 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-03-11, 00:05
datatip

Bu konudaki gerçek nedir acaba.
Korku tanrı tarafından içimize ekilmişmidir öğrenilmiş bir şeymidir.
Kim demiş korku içimize ekilidir diye,tabiki kanıtlanamaz.
Belkide korku sonradan öğrenilmiş bir şeydir.
Ben korkularımın üstüne çok gittim altında bir sürü korkum çıktı.Hatta korku benle köşe kapmaca bile oynadı.Artık neyden korkmuyorsam,korku bu sefer başka bir şeyin ardına saklanıyordu.
Ama bana korku öğrenilmiş birşey olarak geliyor.
Bebekler korkutulduğu içinmi incitildiği içinmi ağlar.Korku nedir

Fakat sevgi ise doğuştan içimize ekili bir bebeğin gülüşünden bunu kolayca farkederiz

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ?

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-03-11, 12:46
pgenc

Korku sonradan başkaları tarafından öğretilir insanlara,
İşe ve okula geç kalmaktan korkulmaz aslında, geç kalınca hoş olmayan davranışlara maruz kalınır, bunu kimse yaşamak istemediğinden geç kalmaktan korkulur.
Çocuklara hayvanlardan korkmayı öğretirler.
Müslümanlar, Allah tan korkmayı öğretirler çocuklara, Ekmek, Kur-an çarpar onları buna inandırılırlar.
İşini kaybedip sıkıntılara düşmekten korkar insanlar.
Gelecekten korkarlar, gelecekteki yaşamlarını garanti altına almak için didinirler.
Ölmekten korkarlar, acı çeke çeke ölmekten korkulur en çok.
Bu liste uzar gider.

kimse canının yanmasını istemez,
aç kalmak istemez,
aşağılanmak istemez,
ölmek istemez,
maddi, manevi eziyet görmek istemez.
Acı veren hiçbir şey yaşamak istemez.

Gerçek bu olduğu halde, birbirlerine, çocuklara, hayvanlara, doğaya kısaca yeryüzüne bunların en alasını yaşatır insanlar. Ve öğrenilir ki insanlardan şiddetle korkulur.

Esen kalın.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ?

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-03-11, 00:25
datatip

pgenc
Korku sonradan başkaları tarafından öğretilir insanlara,
İşe ve okula geç kalmaktan korkulmaz aslında, geç kalınca hoş olmayan davranışlara maruz kalınır, bunu kimse yaşamak istemediğinden geç kalmaktan korkulur.
Çocuklara hayvanlardan korkmayı öğretirler.
Müslümanlar, Allah tan korkmayı öğretirler çocuklara, Ekmek, Kur-an çarpar onları buna inandırılırlar.
İşini kaybedip sıkıntılara düşmekten korkar insanlar.
Gelecekten korkarlar, gelecekteki yaşamlarını garanti altına almak için didinirler.
Ölmekten korkarlar, acı çeke çeke ölmekten korkulur en çok.
Bu liste uzar gider.

kimse canının yanmasını istemez,
aç kalmak istemez,
aşağılanmak istemez,
ölmek istemez,
maddi, manevi eziyet görmek istemez.
Acı veren hiçbir şey yaşamak istemez.

Gerçek bu olduğu halde, birbirlerine, çocuklara, hayvanlara, doğaya kısaca yeryüzüne bunların en alasını yaşatır insanlar. Ve öğrenilir ki insanlardan şiddetle korkulur.

Esen kalın.
Yormunuza teşekkür ediyor ve tamamen katılıyorum.

Adem ile Havva'da cennete göre yaratılmışlardı.
Tanrıyı çok seviyorlardı ve onun gibi olmak istediler.
Bizde çocukken anne-babamız gibi olmak isterdik.
Ama "Bilgi Ağacından yemişler ve tanrının sözünden çıkmışlardı
Böylece onun sevgisinden mahrum olma endişesi ilk defa yüreklerine düştü.
(Bir çocukta annesine karşı böyledir.)
Sonra bunu unutmak istediler ama beyin unutmadı bilinçaltında kaldı;
sonra insanlar bunun adına "korku" dedi.
Korkunun aslı "sevgiyi kaybetmek" istenmemesidir.

İşte bir yorum tiplemem daha

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-03-11, 11:55
huzurlu

datatip
Bu konudaki gerçek nedir acaba.
Korku tanrı tarafından içimize ekilmişmidir öğrenilmiş bir şeymidir.
Kim demiş korku içimize ekilidir diye,tabiki kanıtlanamaz.
Belkide korku sonradan öğrenilmiş bir şeydir.
Ben korkularımın üstüne çok gittim altında bir sürü korkum çıktı.Hatta korku benle köşe kapmaca bile oynadı.Artık neyden korkmuyorsam,korku bu sefer başka bir şeyin ardına saklanıyordu.
Ama bana korku öğrenilmiş birşey olarak geliyor.
Bebekler korkutulduğu içinmi incitildiği içinmi ağlar.Korku nedir

Fakat sevgi ise doğuştan içimize ekili bir bebeğin gülüşünden bunu kolayca farkederiz
Bilm korku ve öfkenin içimizde var olan en eski ve en temel 2 güdü olduğunu söylüyor. Orman kanunu. Savaş ya da kaç. Bu iki eylemden birisine düşünme mekanızmasının süzgecinden bile geçmeden amigdala denen bir ilkel beyin modülü tarafından yönlendirildiğimizi belirtiyor pozitif bilim. Yani temel amaç hayatta kalmak. Düşünmeye bile zaman bırakmayan bir oto mekanızma. Hava yastıkları gibi.

Zaten orta vadede bu 2 duygu arasında da kuveti bağ vardır. Korku öfkeyi getirir, öfke nefreti, nefret gücü, güç kötülüğü getirir.

Bilimsel ve sosyolojik 2 açıklamadan sonra gelelim itikadımız açısından konuyu tamamlamaya. Korku da öfke de bence içimizde var. Bunlar düşüşten sonra bozulmuş bedenimizin meyvaları. Kutsallaşma sürecinde yok edebileceğimiz yenebileceğimiz ve hatta yenmemiz gereken ama o ana kadar da dejenere olarak geldiğimiz bozuk benimizde doğumla birlikte geliyorlar. Yani içimizde var olarak. Zaten bilim de böyle söylüyor. (Bu arada inancımızı bilimle sınamam ve bu konuda hassasımdır) Yapmamız gereken bu 2 duyunun bozulmadan önceki yani büyük düşüşten önceki orijinal hallerinin ne olduğunu anlamak ve bu dejenere olmuş 2 duyguyu o orjinal haline dönüştürmek.

Bilimsel, sosyolojik ve teolojik olarak korkunun sonradan öğrenildiği fikrine katılmıyorum. Uzun lafın özeti de bu. O içimizde var olarak doğuyoruz. Bunu küçük kızımdan da çok iyi gözlemleyebiliyorum.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-03-11, 23:11
datatip

huzurlu
Korku da öfke de ...... Bunlar düşüşten sonra bozulmuş bedenimizin meyvaları. Kutsallaşma sürecinde yok edebileceğimiz yenebileceğimiz ve hatta yenmemiz gereken ama o ana kadar da dejenere olarak geldiğimiz bozuk benimizde doğumla birlikte geliyorlar. Yani içimizde var olarak. Zaten bilim de böyle söylüyor. (Bu arada inancımızı bilimle sınamam ve bu konuda hassasımdır) Yapmamız gereken bu 2 duyunun bozulmadan önceki yani büyük düşüşten önceki orijinal hallerinin ne olduğunu anlamak ve bu dejenere olmuş 2 duyguyu o orjinal haline dönüştürmek.
........
Yorumunuza teşekkür ediyorum,Buralara tamamen katılıyorum.
Korku ilk yaratılışta verilmiş mi yada biz onu farklı yada yanlış mı yorumluyoruz bilmiyorum ama korku verilmemişdir,özü,savunma duygusudur diye düşünüşlere bir süre daha devam etmek istiyorum.
Bakalım biryerlere gelebilecekmiyim.

Esenlikler dilerim.

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? konusuna benzer konular;

Kurtuluş sadece imanla mıdır, yoksa iman artı işlerle midir? Soru: Kurtuluş sadece imanla mıdır, yoksa iman artı işlerle midir? Yanıt: Bu soru bütün Hristiyan teolojisinin belki de en önemli sorusudur. Bu soru, Protestan kiliseleriyle Katolik Kilisesi arasındaki ayrılık olan Reform Hareketi’nin nedenidir. Bu soru, Kutsal Kitap’a göre olan Hristiyanlık’la “Hristiyan” tarikatların çoğu arasındaki en önemli farktır. Kurtuluş sadece imanla mıdır, yoksa iman artı işlerle midir?” Ben sadece İsa’ya inanarak mı kurtuldum, yoksa hem İsa’ya inanıp hem de belirli şeyler mi yapmam gerekiyor? Kutsal Kitap’taki anlaşılması zor olan bazı ayetler, sadece iman mi yoksa iman artı işler mi sorusunun yanıtını zorlaştırır. Romalılar 3:28, 5:1 ve Galatyalılar 3:24’ü Yakup 2:24’le kıyaslayın. Bazıları, Pavlus’la (kurtuluşun sadece imanla olmasıyla) Yakup...

Kurtuluş sadece imanla mıdır, yoksa iman artı işlerle midir? Bu soru bütün Hristiyan teolojisinin belki de en önemli sorusudur. Bu soru, Protestan kiliseleriyle Katolik Kilisesi arasındaki ayrılık olan Reform Hareketi�nin nedenidir. Bu soru, Kutsal Kitap�a göre olan Hristiyanlık�la �Hristiyan� tarikatların çoğu arasındaki en önemli farktır. Kurtuluş sadece imanla mıdır, yoksa iman artı işlerle midir?� Ben sadece İsa�ya inanarak mı kurtuldum, yoksa hem İsa�ya inanıp hem de belirli şeyler mi yapmam gerekiyor? Kutsal Kitap�taki anlaşılması zor olan bazı ayetler, sadece iman mi yoksa iman artı işler mi sorusunun yanıtını zorlaştırır. Romalılar 3:28, 5:1 ve Galatyalılar 3:24�ü Yakup 2:24�le kıyaslayın. Bazıları, Pavlus�la (kurtuluşun sadece imanla olmasıyla) Yakup (kurtuluşun iman artı işlerle olması) arasında bir farklılık görür. Pavlus dogmatik...

Anglikan kilisesi, Protestan mı yoksa Katolik bir mezhep midir? Aslında her ikisi de! Anglikanizm, Katoliklik ile Protestanlık arasında bir orta yoldur. Özünde Anglikan kilisesi ne Katoliktir, ne de Protestandır... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8b/ChristianityBranches.svg/659px-ChristianityBranches.svg.png Ama Roma'ya bağlı olmayan her Batı kilisesinin 'Protestan' olarak adlandırılması neticesinde bu tür bir kategorizasyona dahil edilmişse de,cemaat içinde ''High Church'' denilen geleneksel kanatta bulunan Anglo-Katolik kısım,bu sınıflandırmaya karşı çıkar ve ''Anglikan''lığın Protestanlık ve Katoliklikten bağımsız otonom bir batı kilisesi ve mezhebi olduğunu savunur.

Seraflar kimdir/nedir? Onlar melek midir? Melek bilimine devam Seraflar "yananlar" Isaya'nin tapinakta Tanri tarafindan peygamberlik gorevine cagrildiginda ortaya cikan meleklerdir (Isaya 6:1-7) " Kral Uzziya'nın öldüğü yıl yüce ve görkemli Rab'bi gördüm; tahtta oturuyordu, giysisinin etekleri tapınağı dolduruyordu.Üzerinde Seraflar duruyordu; her birinin altı kanadı vardı; ikisiyle yüzlerini, ikisiyle ayaklarını örtüyor, öbür ikisiyle de uçuyorlardı. Birbirlerine şöyle sesleniyorlardı: "Her Şeye Egemen RAB Kutsal, kutsal, kutsaldır. Yüceliği bütün dünyayı dolduruyor." Seraflar'ın sesinden kapı söveleriyle eşikler sarsıldı, tapınak dumanla doldu. "Vay başıma! Mahvoldum" dedim, "Çünkü dudakları kirli bir adamım, dudakları kirli bir halkın arasında yaşıyorum. Buna karşın Kral'ı, Her Şeye Egemen RAB'bi gözlerimle gördüm." Seraflar'dan biri bana doğru...

Sevgi, Korku? Sizce İncil'deki bu cümleler çelişki değil mi? Örneğin; "Tanri'nin bize olan sevgisini tanimis ve buna inanmisizdir. Tanri sevgidir. Sevgide yasayan Tanri'da yasar, Tanri da onda yasar. Yargi gününde cesaretimiz olsun diye sevgi böylelikle içimizde yetkin kilinmistir. Çünkü Mesih nasil ise, biz de bu dünyada öyleyiz. Sevgide korku yoktur. Tersine yetkin sevgi, korkuyu siler atar. Cünkü korku cezalandirilma düsüncesinden ileri gelir. Korkan kisi sevgide yetkin kilinmis degildir. Biz ise seviyoruz. Cünkü o önce bizi sevdi." 1. Yuhanna 4 - 16 ... 19.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih