Merhaba

Merhaba hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Merhaba konusu 1637 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi. Merhaba Yaşım sizler için küçük gelebilir. 16 yaşındayım. Müslüman olarak büyüdüm. Ama içimde bir boşluk var. Bir din boşluğu. Küçüklüğümden beri Hristiyanlığa kendimi daha yakın hissetmişimdir. Uzun süredir de Hristiyanlınlığı araştırıyorum.Ailemden gizli yaptığım için İncil satın alıp okuyamıyorum. İnternernetten bulduğum bölümleri okuyabiliyorum sadece. Aslında kendimi tamamen Hristiyanlığın doğruluğuna inandırmışken baba-oğul konusu yüzünden çekimser kalıyorum. Lütfen bana yardım edin. Artık kendi dinimi bulmak istiyorum. Merhaba

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Merhaba konusu 1637 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi.

Merhaba konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Merhaba hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-11, 12:06
Merhaba
Yasemin34

Yaşım sizler için küçük gelebilir. 16 yaşındayım. Müslüman olarak büyüdüm. Ama içimde bir boşluk var. Bir din boşluğu. Küçüklüğümden beri Hristiyanlığa kendimi daha yakın hissetmişimdir. Uzun süredir de Hristiyanlınlığı araştırıyorum.Ailemden gizli yaptığım için İncil satın alıp okuyamıyorum. İnternernetten bulduğum bölümleri okuyabiliyorum sadece. Aslında kendimi tamamen Hristiyanlığın doğruluğuna inandırmışken baba-oğul konusu yüzünden çekimser kalıyorum. Lütfen bana yardım edin. Artık kendi dinimi bulmak istiyorum.

Merhaba

Merhaba

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Merhaba

Merhaba hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-11, 19:25
Merhaba
cavanar

Ben de 17 yaşındayım ve bir yıl önce Mesih'e iman ettim ve seninle aynı şeyleri yaşadım sayılır. Geçtiğimiz yıl Mesih'e iman etmeme rağmen bir süre sonra, daha öncesinde olduğum gibi hiçbir dine iman etmeyen bir insan olmuştum. Fakat birkaç hafta önce hiç aklımda yokken yeniden Hristiyanlık hakkında araştırmalar yapmaya, yeniden İncil okumaya başladım. Bu kez Tanrı'nın beni sevdiğine ve benim kurtuluşumu istediğine gerçekten inandım ve tekrar iman ettim.

Baba-Oğul-Kutsal Ruh meselesine gelince, bu konu hakkında iyice okuyup kafanızda hiçbir soru işareti kalmadığından emin olmalısınız. Ben size elimden geldiğince anlatmaya çalışayım.

Hepimizi yaratan ve çocukları gibi seven BABA Tanrı'dır. OĞUL olarak nitelendirdiğimiz İsa Mesih, Tanrı'nın biyolojik anlamda oğlu değildir. Şöyle düşünelim, Baba bir ekmek ise, Oğul o ekmekten kopartılmış bir parçadır. Yani Baba ile Oğul aynı Tanrı'nın, iki farklı tezahürüdür. Kesinlikle iki farklı Tanrı değildirler. Baba diye nitelendirdiğimiz Tanrı, günah ile kirlenmiş insanları kurtarmak için insan şeklinde yeryüzüne inmiş ve insanlara kurtuluşu müjdelemiştir. Yani İsa Mesih, Tanrı'dan bağımsız ve vahiy alan bir peygamber değildir, Tanrı'nın bir parçası ve Tanrı'nın ta kendisidir.

Merhaba

Merhaba

Merhaba hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-11, 20:46
Merhaba
Yasemin34

Tanrının ta kendisi diye bir cümle kullanmışsınız. Ancak iki farklı Tanrı olmadığını söylüyorsunuz. Yani İsa Tanrının bir parçasıdır bir insan değil mi demeye çalışıyorsunuz ? :)

Kusura bakmayın anlamaya çalışıyorum.

Merhaba

Merhaba

Merhaba hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-11, 21:33
Merhaba
FormerlySaul

Credo in unum Deum.

Tek Tanrı'ya inanırız. Bu çok önemli.
Baba(öz) Tanrıdır, Oğul (söz) Tanrıdır, Kutsal Ruh (güç) Tanrıdır. Bu kişiler birbirinden ayrı da değildir aynı da değildir.

Tanrı ruhtur ve bizi bedensel olarak değil ancak ruhsal olarak onun benzerliğinde yaratıldık. Ruhundaki üçlü birlik ; hafızan, zekan ve iraden. Bunların hepsi sensin, bunlardan biri olmazsa o sen olmazsın ama hiç biri bir diğeri değil hepsi birbirine eşit öneme sahip.

Üçlü birlik Tanrı tarafından bize açıklanmış en önemli gizdir ve asla tam aklımız almaz :) ama yukardaki benzetmeler yol gösterir umarım.

Merhaba

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Merhaba

Merhaba hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-11, 22:29
Merhaba
cengiz33

Tanrının oglu İsa Mesih aynı zamanda Tanrının sözüdür.

Yuhanna
1. Bölüm 14 bölüm

Söz insan olup aramızda yaşadı.

Yuhanna
1. Bölüm
Başlangıçta Söz vardı

1Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi[a] ve Söz Tanrı'ydı. 2Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi[b]. 3Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. 4Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. 5Işık karanlıkta parlar ve karanlık onu alt edememiştir.[c]
6Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. 7O, tanıklık için, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. 8Kendisi o ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi. 9Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. 10O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı. 11Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu kabul etmedi. 12Ancak, kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi. 13Onlar ne kandan, ne bedenin isteğinden, ne de insanın isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular.
14Söz insan[ç] olup aramızda yaşadı. Biz de O'nun yüceliğini, Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu olan biricik Oğul'un yüceliğini gördük. 15Yahya O'na tanıklık etti. Yüksek sesle şöyle dedi: «`Benden sonra gelen benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı' diye sözünü ettiğim kişi budur.»
16Nitekim hepimiz O'nun doluluğundan lütuf üzerine lütuf aldık. 17Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi. 18Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmemiştir. O'nu, Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul tanıttı.

Merhaba

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Merhaba

Merhaba konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Merhaba konusuna benzer konular;

herkese merhaba selam adim meral, 17 yasindayim. hristiyanligi yeni kabul etmis biriyim. kardesim inceliyordu bu seyleri ben de ondan gordum, arastirdim mesih isa beni etkiledi. yasami davranislari yonunden. insanlara olan sevgisi cok hosuma gitti. incil'deki o derin felsefe cok guzel gercekten. ayrica uzuntulu oldugumda isa'dan guc aldim ve aliyorum. iste boyle. siteye hristiyanligi iyice incelemek ve bilgimi arttirmak icin geldim. sevgilerimle :)

Merhaba Sevgili kardeşlerim Sorunumdan bahsetmiyorum sadece hissettiklerimi yazıyorum size Bunalıyorum çocuklar duvarlar üstüme öyle bir geliyorki çıkamıyorum , yüreğim hazmetmiyor atamıyorum aklımdan Yüreğim kanıyor sanki sanki yüreğime elektrik çarpmış gibi ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum

Merhaba. Merhaba ben son derece sağlıklı biriyken bu mayıs ayı boyunca geçirmedigim hastalık , kullanmadgm ilaç kalmadı neredeyse... Kendi basıma her gece yatarken dua ediyorum fakat sizlerdende bana dua etmenizi istiyorum...Nazardı büyüydü böyle seylere inanmıyorum bu yüzden sizlerin ve benim saf dualarımız Tanrı katında kabul edilir diye umuyorum ne olur benim icin dua edin bir an önce eski sağlıgıma kavusmak istiyorum simdiden tesekkürler... Esenlikler...

Merhaba! Merhaba, İstanbul'da yaşıyorum ve 24 yaşındayım. Müslüman değilim ve vaftiz olmamama rağmen kendimi kalben Hristiyan hissediyorum. Hristiyanlık hakkında öğrendiklerim ile Tanrının yoluna girmek ve ondan biri olmak için savaşmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun ve bu konuda neler yapmam gerektiğini dile getirin. Eğitim almak istiyorum ve vaftiz yoluna girmek istiyorum. Kararlıyım ve kararımdan eminim. Kalbim düşüncelerimi tastik ediyor ve kendimden şüphe duymuyorum. Saygılarımla

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih